poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
problem

hej ! Mam problem w ostatnim czasie nagrałem film kamera cyfrowa na płytce mini dvd. jestem w tych sprawach zielony wiec po skończonym nagrywaniu po prostu wyciagnelem plytke z kamery. Na kamerze film nagrany przeze mnie mozna bylo obejrzec ale po wlozeniu plyty do komputera plyta jest czytana jako czysta. Czy wie moze ktos jakby mozna bylo odczytac ten film na komputerze i dlaczego tak sie dzieje?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: problem

Sprawdź na stacjonarnym odtwarzaczu DVD czy będzie czytało tą płytę DVD
Na kompie masz zainstalowany odtwarzacz DVD który działa?
Chyba, że w kamerze coś przestawiłeś ( powinno być w systemie Pal 720x576)
a jak ci nagrywa bezpośrednio na płytę DVD to chyba w mpeg 2

Witaj.

Sprawa jest banalnie prosta. Po nagraniu filmu musisz zakończyć sesję. Włóż płytkę DVD do kamery, wybierz w menu opcję finish i po sprawie. Taką płytę możesz odtwarzać wtedy w każdym odtwarzaczu DVD, czy komputerze.
Identyczna sytuacja jest przy wypalaniu płyty na kompie. Kamera działa tak samo.

Ja mam za to inny problem. Mianowicie, jedna płyta była chyba uszkodzona, bo nie mogłem zamknąć sesji. Co wtedy zrobić? Może ktoś wie?

Wydaje mi się, że powinienem przechwycić film z płyty odtwarzanej w kamerze na komputer, ale nie mam do tego przewodu. W starszej kamerze na kasety DV mam taki przewód, ale nie pasuje do nowej kamerki. Czy to jedyny sposób?

POZDR

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

może tu coś będzie:
http://forum.cdrinfo.pl/f13/problem-ze-zganiem-materialu-video-z-kamery-na-plytki-dvd-70669/#post746447

a swoją drogą to ta kamera nie ma USB czy fire-wire

co ma byc?ie zamknal sesji :P

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

tak tylko ze ja juz nie mma tej kamery.... istnieje moze jakis program zeby zakonczyc te nagrywanie bez kamery alno zeby odczytac bez ukonczonej sesji

tak tylko ze ja juz nie mma tej kamery.... istnieje moze jakis program zeby zakonczyc te nagrywanie bez kamery alno zeby odczytac bez ukonczonej sesji

dokladnie... po nagraniu na plyte filmu:) musisz ja potocznie mowiac zamknac... (nic juz do niej nie nagrasz) i wtedy bedziesz mogl obejrzec np na dvd... przypomne jeszcze, ze niektore kamery musza byc podlaczone do pradu podczas zamykania sesji:)

pozdrawam

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

Wieśmin a próbowałeś podłączyć camerę z telewizorem a nagrać na dvd?

angella

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org