środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Hołowczyc i Via baltica

Hołek bądz z łomżą a łomża będzie z tobą Via Baltica przez łomżę precz z Białymstokiem.Zastanawiam się tylko dlaczego prezydent łomży milczy w tej sprawie,a przepraszam nasi powiększają łomże zapomniałem.

oooo

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Hołowczyc i Via baltica

narazie to co sie dzieje zawdzieczamy Panu Kolakowskiemu przynajmiej jeden chce cos zrobic dla Lomzy, mam nadzieje ze dopnie swego.Najwiekszym sukcesem bedze odlaczenie naszego miasta z wojewodztwa podlaskiego bo zadnych kozysci z tego nie mamy, precz z bialymstokiem przez ktorego sie nie rozwijamy. a Prezydent jaki Prezydent jest ktos wogole taki juz dawno takiego nie widzialem

Nigdy nie miałem dobrej opinii na temat Kołakowskiego. Zawsze go krytykowałem, ale w tym wypadku muszę przyznać, że zachował się jak mężczyzna.
Jeśli chodzi o walkę o Via Balticę - popieram go całkowicie, tak samo jak Hołowczyca.
Nie możemy milczeć. Łomża musi jednym głosem wołać i krzyczeć o sprawiedliwość i rozsądek.

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

Nie może być tak by wszystkie korzyści miał tylko Białystok,Łomża też miasto swoje mieć też musi,jednak władza się nadaje....może do wyrzucania gnoju,zresztą pewnie i do tego nie bardzo.co tu gadać,takie czasy,teraz prawie wszędzie tak jest,nie ma już dobrych,sumiennych i uczciwych pracowników państwowych.jednak Polsce potrzebna ta komuna :-D
długo by o tym wszystkim lamentować,trzeba zacząć działać.

ja takze jestem za!!! ale tak po cichutku zajrzyjmy za uszy Holowczyca--------------------dlaczego do tej pory siedzial cichutko jak mysz pod miotla?jest czlowiekiem popularnym -- czy ktos slyszal jakies jego wypowiedzi wczesniej ze jest za via ???Niech moje slowa w gowno sie obroca ---------ale nie wierze jemu.

bagrmosen

Co do Hołowczyca to w interesie Warmii i Mazur jest Via Baltica przez Łomżę, a poza tym facet myśli logicznie i wie, że krócej to taniej i lepiej. Mam nadzieję, że to są główne powody jego działania na rzecz Łomży i oczywiście oby mu się udało, choć łatwo nie będzie.
A co do naszego pana posła to z tego co pamiętam z poprzedniej kadencji pana posła, to pytanie do pana premiera JK "że Łomża też potrzebuje Via Baltica i co on na to?", a było to w czasie wystąpienia pana premiera w Łomży jak promował kandydatów do sejmiku i referndum w sprawie Rospudy, a poźniej prężne działania pana posła, żeby referendum o budowę obwodnicy przez Augustów było ważne i żeby ta koncepcja wygrała. Teraz Jacek już o tym zapomniał jak pan poseł lobbował za referendum, które było walką o Via Baltica przez b-stok. Teraz pan poseł chce grać lokalnego bohatera bo pozwolili mu na to koledzy z b-stoku, żeby zaistniał trochę w mediach i podbudował swoją pozycję. Życzę powodzenia, ale nie wierzę w zdrowe i dobre intencje tego działania

heh a powiedz mi komu można wierzyć?zawsze są jakieś powody,także jeśli chodzi o hołka,ale to co powiedziałaś warto rozpatrzeć.

tak czy siak szary nie bierzmy tego na zatracenie,poczeka się i zobaczy jak będą przebiegać postępy.jeśli wszystko licho weźmie to pretensje można będzie mieć do władzy,jeden poseł czy nawet dwóch dużo nie zdziałają,musi być solidaryzm,czego niestety brakuje w polskim rządzie.

Hołowczyc ma u mnie wielki plus.
A co do Posła, to chyba trochę przesadzacie. Przez dwa lat, gdy jego paczka była przy władzy, nie odezwał się słowem. Dziś, gdy g.. może, podpina się pod tę sprawę, żeby wygrać następne wybory. Wiadomo, podstawowa zasada łomzyniaka: "wróg śledzi - moim przyjacielem".
Też śledzi nie lubię, ale w ten sposób Pan Poseł mojego uznania nie zdobędzie.
Piejecie z zachwytu, że Poseł zabrał głos w sprawie Via baltica. Chwała mu za to, ale dziś, kiedy sprawa jej przebiegu przez Łomże jest już prawie przesądzona, znajdzie się jeszcze wielu chętnych do podpisania się pod czyimś sukcesem.
A czyj to sukces?. Według mnie wielu osób. Warto by było się jednak dowiedzieć, kto doprowadził do tego, że Bruksela zwróciła uwagę na całą sprawę i białostockie machlojki. Taki musiał być początek, jak sądzę.
Może ktoś zna szczegóły?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org