Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Budynek na giełczyńskiej |
siemka Jadąc se dziś kulturalnie autobusem nr 8 .Widziałem straż która usuwała cegły zagrażające życiu ludzkiemu :D Jak pisze portal www.4lozma.p i pokazuje zdjęcia z przebiegu aukcji .Piszą ze budynek jest remontowany .gówno prawda coś nie widać postęmpów tych prac .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Budynek na giełczyńskiej |
Jeśli piszą że jest remontowany to tak jest w papierach i ktoś za to kasę wzioł a ty jako obywatel nie możesz w to wątpić co piszą.
|
|
im prędzej się ta rudera zawali tym prędzej doczekamy się nowej inwestycji, bo działeczka ciekawa...
|
|
co tu remontować? myślę, że rozbiórka byłaby tańsza a i pożytku dużo więcej
|
|
Szanowni młodzi spiskowcy, albo raczej wyznawcy teorii spiskowej Ten budynek jest prywatny, właściciel mieszka gdzieś daleko od Łomży. Rozebrać się go raczej nie da, bo konserwator zabytków nie pozwoli. A właściciel ma wszystko w d... Dizzy - niby kto miał wziąć tę kasę za remont i od kogo?
|
|
właścicielowi bardzo na tym zależy, czeka tylko w blokach startowych aż to samoistnie się zawali, w wtedy konserwator nie będzie miał innego wyjścia jak zezwolić na dalszą rozbiórkę, a wtedy można już budować nowe...
|
|
Z pewnych zrodel wiem ze wlasciciel czeka az ta rudera sie zawali i cos tam bedzie budowal.
|
|
Re: Budynek na Giełczyńskiej |
Niestety wszystkie działania obecnego właściciela kamienicy, a raczej ich brak, prowadzą niechybnie do takiego stanu, w którym budynek sam się zawali... Szkoda byłoby tak zacnego obiektu ale widocznie same grunty są ważniejsze...
|
|
budynku nie mozna rozebrac, poniewaz jest to zabytek i czowa nad nim koserwator zabytkow.
|
|
Musi być jakaś rada na pozbycie się tego Zabytku.
|
|
Sporo minie jak to się samo zawali ;) to że kilka cegieł spadnie to nie znaczy że cały budynek pójdzie z dymem ,gorsze budowle widziałem i stoją nadal ;) ![]()
|
|
W Łomży jest więcej takich walących się budynków! Teraz coś się dzieje przy budynku na ul. Woj. Pol. skrzyżowanie z Polową koło parku na rogu. Tylko nie wiem czy wyburzać będą, czy remont tej rudery? Uważam, że powinno być tak, że jeśli właściel nie potrafi wyremontować lub zagospodarować w jakiś sposób budynku (zabytkowego niejednokrotnie) to powinno się postawić ten obiekt na licytację i zmienić właściciela z gwarancją jakiś inwestycji. Pamiętam jak na Leginów 16 (tam gdzie teraz jest salon ORANGE) była taka rudera i w końcu się coś ruszyło. To są wizytówki miasta! Ludzie którzy przejeżdżają przez Łomżę zwracają na to uwagę. Na Polowej też był taki budynek RUINA i teraz kwitnie tam biznes, a przede wszystkim jest ładnie i nie straszy. Nie wspomnę o tych kamienicach sypiących się, ja to bym się bał tam mieszkać i to nie tylko ze względu na sąsiadów... Ale tu już miasto powinno się wykazać a nasi włodarzy głownie zajmują się politykowaniem a nie tym co jest istotne!
|
|
adamraf72 chyba mało po Łomży się porusza, bo pisze o budynku na ul. Woj. Pol. skrzyżowanie z Polową koło parku na rogu, którego już nie ma. Nowy właściciel tej działeczki w ciągu jednego dnia rozebrał ruinę i w tym miejscu będzie budował piękny pawilon handlowo-usługowy. To jest szybkość. Wczoraj rano był budynek - dziś o 19 nie ma po nim śladu. Teren wyrównany, ładnie uprzątnięty, żadnych śmieci.
|
|
adamraf72, jaki budynek na Polowej masz na myśli? Przykładem że stare i zrujnowane budynki są czasem przeszkodą do inwestycji, jest budynek właśnie na Polowej, na przeciw serwisu tel komórkowych, kiedyś stała tam kamieniczka i przez lata straszyła, aż się kiedyś zawaliła i właściciel mógł to do reszty rozebrać i jeszcze skorzystał podwójnie bo do budowy nowego budynku wykorzystał część cegieł ze starego. a ten przy parku na woj. polskiego to byl długo do sprzedania, ale to strasznie mała powierzchnia, daje malo możliwości...
|
|
Właściciel Metropolu na Giełczyńskiej zapłacił już ponad 200 000 zł kary, ale jakoś go to nie rusza
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |