niedziela, 02 marca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Budynek na giełczyńskiej

siemka

Jadąc se dziś kulturalnie autobusem nr 8 .Widziałem straż która usuwała cegły zagrażające życiu ludzkiemu :D
Jak pisze portal www.4lozma.p i pokazuje zdjęcia z przebiegu aukcji .Piszą ze budynek jest remontowany .gówno prawda coś nie widać postęmpów tych prac .

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Budynek na giełczyńskiej

Jeśli piszą że jest remontowany to tak jest w papierach i ktoś za to kasę wzioł a ty jako obywatel nie możesz w to wątpić co piszą.

im prędzej się ta rudera zawali tym prędzej doczekamy się nowej inwestycji, bo działeczka ciekawa...

co tu remontować? myślę, że rozbiórka byłaby tańsza a i pożytku dużo więcej

Szanowni młodzi spiskowcy, albo raczej wyznawcy teorii spiskowej
Ten budynek jest prywatny, właściciel mieszka gdzieś daleko od Łomży.
Rozebrać się go raczej nie da, bo konserwator zabytków nie pozwoli.
A właściciel ma wszystko w d...
Dizzy - niby kto miał wziąć tę kasę za remont i od kogo?

właścicielowi bardzo na tym zależy, czeka tylko w blokach startowych aż to samoistnie się zawali, w wtedy konserwator nie będzie miał innego wyjścia jak zezwolić na dalszą rozbiórkę, a wtedy można już budować nowe...

Z pewnych zrodel wiem ze wlasciciel czeka az ta rudera sie zawali i cos tam bedzie budowal.

Re: Budynek na Giełczyńskiej

Niestety wszystkie działania obecnego właściciela kamienicy, a raczej ich brak, prowadzą niechybnie do takiego stanu, w którym budynek sam się zawali... Szkoda byłoby tak zacnego obiektu ale widocznie same grunty są ważniejsze...

budynku nie mozna rozebrac, poniewaz jest to zabytek i czowa nad nim koserwator zabytkow.

Musi być jakaś rada na pozbycie się tego Zabytku.

Sporo minie jak to się samo zawali ;) to że kilka cegieł spadnie to nie znaczy że cały budynek pójdzie z dymem ,gorsze budowle widziałem i stoją nadal ;)

W Łomży jest więcej takich walących się budynków! Teraz coś się dzieje przy budynku na ul. Woj. Pol. skrzyżowanie z Polową koło parku na rogu. Tylko nie wiem czy wyburzać będą, czy remont tej rudery? Uważam, że powinno być tak, że jeśli właściel nie potrafi wyremontować lub zagospodarować w jakiś sposób budynku (zabytkowego niejednokrotnie) to powinno się postawić ten obiekt na licytację i zmienić właściciela z gwarancją jakiś inwestycji. Pamiętam jak na Leginów 16 (tam gdzie teraz jest salon ORANGE) była taka rudera i w końcu się coś ruszyło. To są wizytówki miasta! Ludzie którzy przejeżdżają przez Łomżę zwracają na to uwagę. Na Polowej też był taki budynek RUINA i teraz kwitnie tam biznes, a przede wszystkim jest ładnie i nie straszy.
Nie wspomnę o tych kamienicach sypiących się, ja to bym się bał tam mieszkać i to nie tylko ze względu na sąsiadów... Ale tu już miasto powinno się wykazać a nasi włodarzy głownie zajmują się politykowaniem a nie tym co jest istotne!

adamraf72 chyba mało po Łomży się porusza, bo pisze o budynku na ul. Woj. Pol. skrzyżowanie z Polową koło parku na rogu, którego już nie ma.

Nowy właściciel tej działeczki w ciągu jednego dnia rozebrał ruinę i w tym miejscu będzie budował piękny pawilon handlowo-usługowy.

To jest szybkość. Wczoraj rano był budynek - dziś o 19 nie ma po nim śladu. Teren wyrównany, ładnie uprzątnięty, żadnych śmieci.

adamraf72, jaki budynek na Polowej masz na myśli? Przykładem że stare i zrujnowane budynki są czasem przeszkodą do inwestycji, jest budynek właśnie na Polowej, na przeciw serwisu tel komórkowych, kiedyś stała tam kamieniczka i przez lata straszyła, aż się kiedyś zawaliła i właściciel mógł to do reszty rozebrać i jeszcze skorzystał podwójnie bo do budowy nowego budynku wykorzystał część cegieł ze starego.
a ten przy parku na woj. polskiego to byl długo do sprzedania, ale to strasznie mała powierzchnia, daje malo możliwości...

Właściciel Metropolu na Giełczyńskiej zapłacił już ponad 200 000 zł kary, ale jakoś go to nie rusza

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org