poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ile zarabia...

"Radni Łomży uchwalili także wynagrodzenie prezydenta. Jerzy Brzeziński miesięcznie będzie zarabiał brutto prawie 9,5 tys. zł - około 600 zł więcej niż jego poprzednik na tym stanowisku - Jan Turkowski."Radio Bialystok

...Nie wiem jak Wam drodzy uzytkownicy tego forum, ale mi to sie nie bardzo podoba. Chociazby ze wzgledu na czasy w jakich zyjemy, ze tyle osob pozostaje bez pracy, i nie rzadko nie ma co do garnka wlozyc...zwlaszcza w naszym regionie, ze niektorzy "haruja" caly miesiac za przyslowiowe grosze, za minium...

Czy np. 50-60% tego nie wystarczyloby...a tu jeszcze o 600...wiecej...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ile zarabia...

...Liczba bezrobotnych zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Łomży w końcu listopada 2002 roku wyniosła 9.112 osób, w tym w mieście Łomża 5.484 osób i w Powiecie Łomżyńskim 3.628 osoby. W porównaniu do stanu na koniec miesiąca poprzedniego poziom bezrobocia zwiększył się o 135 osób.
Stopa bezrobocia dla PUP w Łomży na koniec listopada 2002 roku wyniosła 17,7 %,
- dla miasta Łomży 22,3 %,

...to ja nie chce nawet pytać ile zarabiaja prezydenci takich miast jak Warszawa, Poznan...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

:(

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

to wynika z odpowiedniego zaszeregowania w tabelach płac prezydentów ,burmistrzów . na wyna grodzenie składa się kilka czynników
płaca zasadnicza, dodatek funkcyjny, wysługa lat.....i w sumie się nazbiera

Nazbiera się? A kto to ustala? Swoi dla swoich!
Patrzcie na to złodziejskie państwo, w którym prezydent państwa zarabia mniej niż prezydent takiego "zadupia", a 90% obywateli preawie zdycha?
Jak myślicie, kto i dla kogo ustanawia w Polsce prawa?

Zbych

podejrzewam że to ustala w drodze ustawy nasz SEJM wspaniały!!!

Kurcze, a czy za 6 tys nie mozna skutecznie pracowac? Matko, gdyby mi dali 2 to bylabym chyba w siodmym niebie....
Rozumiem odpowiedzialnosc i te pe... ale bez przesady...przeciez "ci" ludzie na stanowiskach rzekomo walcza z bieda i bezrobociem...a gdzie "swiecenie przykladem"??...Aby cokolwiek naprawiac, trzeba ponoc zaczynac "naprawiac" od siebie...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

..ba 2...z 1 tez bym sie jednakowo cieszyla...9,5 ehh

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Evcia, możemy się cieszyć, że coś tam zarabiamy. Stała robota itepe :)

Lewicowi radni zapłacili prezydentowi za jego miłość do nich przegłosowując podwyżkę. Wstyd to hańba za jednym razem, gdyż zapłata za miłość to się żle kojarzy jak też obczepiwszy się
jak choinka tytułami chrześcijańskimi w wyborach i zapewniając że nie zawiodę natychmiast wykazać że nie zawiodę ale własnej kieszeni to coś tu nie tak PANIE PREZYDENCIE . A gdzie jest ta obiecywana pańska jawność działania ?

Jak widac mozna, gdy sie chce...

"Radni Obrzycka (Wielkopolska) obniżyli sobie diety do 1 zł, zaakceptowali również obniżkę pensji burmistrza o połowę. Według burmistrza, obniżki "to nie populizm, lecz zrozumienie sytuacji finansowej miasta".

"Sam wnioskowałem o obniżkę mojego wynagrodzenia. Poprzedni burmistrz zarabiał brutto 4900 zł, ja dostanę brutto 2515 zł. Radni przegłosowali też obniżkę swoich diet: złotówka za udział w posiedzeniu, złotówka za udział w każdej komisji" - powiedział burmistrz Obrzycka, Andrzej Grzeszczyk.

Z wyliczeń burmistrza Grzeszczyka wynika, że rocznie budżet zaoszczędzi na obniżkach około 45 tys. zł. Pieniądze zostaną przeznaczone na potrzeby miasta.
W listopadzie tego roku radni Świdwina (Zachodniopomorskie) również obniżyli swoje diety do złotówki. Obniżyli też pensję burmistrza, który zarabia obecnie mniej więcej tyle, co burmistrz Obrzycka." /onet

...szkoda, ze to jednostki...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

a teraz nowy władca ile zarabia

12500

Nie ma się co głowić, sprawiedliwości nie było i nie będzie, nic nowego.

;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org