czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Komu zależy na likwidacji drzewnej!!!

To jakaś paranoja , jakiś debil uparł sie na ten budynek. Mocno komuś na tym zależy, jak dobrze pamiętam to od 1995 roku chcieli zlikwidować szkołę.
Nie podoba mi się ten pomysł.
A gdzie jest sala gimnastyczna , obiecywano że będzie. Władze w tym mieście zaczynają ostro przeginać, a opinia publiczna ich nie interesuje, a przecież to ludzie ich wybrali.
Piszcie co o tym myślicie, bo ja już się nie wypowiadam.

Ps. A może czas najwyższy wyprowadzić się z tego miasta, żeby nie było nikogo i niczego.

Pozdrawiam.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Komu zależy na likwidacji drzewnej!!!

chcesz to sie wyprowadz haha

W Łomży i tak dużego wyboru nie ma jeśli chodzi o szkoły i uczelnie, no może z tymi ostatnimi bardziej. Ale to tylko Łomża...

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Osobiście, uważam że trzeba szanować naszą łomżyńską młodzież. Zespół Szkół Drzewnych należy zostawić w tym budynku (przeprowadzić niezbędny remont), zaś inny lokal poszukać dla Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej.

no to skoro nie ma wyboru wsrod szkol to tym bardziej nie powinno sie zamykac dzrewnej. tlumacza to przenosinami, a to wiaze sie z redukcja miejsc dla potencjalnych uczniow i w ogole rozrzuceniem po calej lomzy... z tego co wiem to w planach bylo przeniesienie czesci do mechaniaka i czesci do wety,lub do budynku warsztatow-gdzie nie ma wystarczajaco miejsca, a to wedlug mnie jest bez sensu.
druga sprawa to atmosfera jaka panuje w tej szkole. uczylem sie tam i musze przyznac ze ta szkola ma cos w sobie.
odkad pamietam to chca ja zamknac, bo widocznie komus naprawde na tym zalezy, tylko komu?

mi, hehe
DRZEWNA TU, DRZEWNA TAM, czy to takie ważne?
jA BYM BRAŁ TO DZIAŁKIE 30 ha i tam stworzył SSSE, żeby ludzie mieli robote !!!

Ludzie, w tej szkole jest PUSTO, dlatego taka " atmosfera "

byś stworzył,burdel w którym miałbyś co dymać buraku pierd....
tak poza tym to oni sami nie wiedzą co z tym fantem zrobić,ucze się w tej szkole i wolałbym aby pozostało tak jak jest.

a pusty to masz łeb "gostek"! cię stary robił spuszczając się na buta i kopiąc matke po pizdz....

Czytając wypowiedzi, takie jak Boss-a, jestem za likwidacją drzewnej.

--

Hmm ale gdzie sie oni będą uczyc?? Ale mi to ta szkoła wcale nie potrzebna tylko zasłania mi widok heee

Mój nr.gg 9141868.
Nienawidzisz Mnie??
Fajnie!
Słyszysz Te Brawa?
Są Dla Mnie!
Pzdr

Ty akurat to sobie możesz likwidować.ja jestem za aby nie likwidować i żaden uczeń tej szkoły nie powiedziałby inaczej.

He czy ja powiedziałam zeby likwidowac JA nie mam nic przeciwko temu! pf

Mój nr.gg 9141868.
Nienawidzisz Mnie??
Fajnie!
Słyszysz Te Brawa?
Są Dla Mnie!
Pzdr

skoro do tej pory nie zlikwidowali to nie zlikwidują... nie ma co sie sapać... a nawet jeśli to ostatnio STRajki modne.. będziecie mieli co robić na lekcjach:D

Szkoły nie chcą likwidować tylko przenieść, a budynek jest ruiną która po przekazaniu wojewodzie mógłby zostać wyremontowany na potrzeby komisji egzaminacyjnej. Kwestia znalezienia odpowiednich pomieszczeń dla szkoły i po krzyku.

Oni nie wiedzą co robią ?!?! Poje busów mamy i tyle ;) Drzewna np w Publicznym Gimnazjum nr 1 ? uczniowie z drzewnej by przychodzili o 14-15.00 a kończyli o 18-19.00 może i dłużej. Tak samo idzie za razem z tym jak by na warsztaty ich wystawili to uczniowie z innych szkół na kursy np stolarz by musieli jeździć do ... ?! właśnie po całej Polsce ehhh jak zlikwidują i zrobią tam coś to im wszystkie okna powybijam i zostawię karteczkę ... z podziękowaniami ;)

Jan_Serce jakie dla Ciebie to proste :) ciekawe czy jako uczeń byś tak to opisał .. niech wyremontują prosze bardzo... ale nie muszą przenosić szkoły...

Jesli jestes az tak wspanialomyslny, Janie-serce, to moze bys udzielil wlasnego lokum tej komisji i sam przeniosl sie ... gdzies tam? I tez byloby po krzyku.

Janowi pewnie bez różnicy gdzie śpi, spożywa posiłek czy załatwia potrzeby :) taki bezdomny pies :) ze wścieklizną..

moze ten budynek to ruina, ale stoi dzieki tym ludziom, ktorzy w niej pracuja lub ucza sie. poza tym to szkola z tradycja, swoisty zabytek, niewiele szkol moze sie poszczycic takim "stazem". po co to niszczyc?

...nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem...

Niektórzy tu wypowiadający się mają nasrane w głowach, zero pragmatyzmu tylko ten debilny sentymentalizm. Jeśli znajdą odpowiednie pomieszczenia to być może tym uczniom będzie lepiej niż w tej ruinie na której remont miasto nie ma pieniędzy, a pogłębianie takiego stanu rzeczy doprowadzi do tego że za parę lat nikt już nie będzie chciał tego budynku nawet za darmo, a teraz miasto morze zyskać i to podwójnie, 30hektarów i odremontowany budynek za pieniądze z centrali województwa. Więc mam do młodzieży prośbę by się tak nie podniecać i nie lamentować, tylko czytać obwieszczenia magistratu ze zrozumieniem.

Wiesz... żeby miałoby być im lepiej gdzie indziej to by byli za tym pomysłem, ale skoro tego nie chcą to widocznie im tam odpowiada... może Twoj podeszły wiek nie pozwala spojzec na tą sprawę z perspektywy uczniów tej szkoły, ale wysil te niedorozwinięte komórki i spróbuj...
'Rżniesz' tu najmądrzejszego.. szkoda, że tylko rżniesz...

cipcia:) jak na razie to nikt jeszcze nie wie gdzie by miała być przeniesiona ta szkoła, a w szczególności kwiat łomżyńskiego intelektu z drzewnej. Tylko ty zapewne już wiesz że będzie gorzej...

cipcie to ty masz gumową pod łóżkiem... ja po prostu wiem co myślą uczniowie... od zawsze była mowa, że przeniosą do mechaniaka,wety.. na pewno do jakiejś innej szkoły... więc co tu WIEDZIEĆ.. a chyba wiadomo, że w Łomży nie ma pustego budynku przystosowanego pod szkołę...

cipcie masz zamiast mózgu:) uczniowie? nie rób sobie jaj:))) mechaniak czy weta mają znacznie lepsze warunki i sala gimnastyczna jest... no chyba że uczniaki z drzewnej mają jakieś kompleksy...:) ale to tylko twoje niczym nie poparte hipotezy, całe szczęście że oni (uczniowie) akurat mają tu najmniej do gadania:))) bez urazy ale znam parę osób w tym mieście mądrzejszych od uczęszczających do tejże szkoły, którzy są w poście wyżej przywoływani, tak jak by się na tym znali, jakoś nauczyciele sie nie podniecają z tego powodu bo wiedzą że nie ważne gdzie ale ważne jak...

Janek wiesz co szkoda mi ciebie i tych twoich wypowiedzi.Widzę że ludzie mają rację co do twoje osoby, nie było rozmowy.

Pozdrawiam.

jan serce cytuje:
"a teraz miasto morze zyskać i to podwójnie"

taki madry chlopak a nie wie ze pisze sie przez "ż" Z KROPKA!
hehe widzisz a ja skonczylem drzewna...pochwal sie co ty skonczyles:))

...nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem...

drodzy forumowicze to jest inna bajka jesli budynek szkoly chce sie oddac kom egzaminacyjnej to protestow bedzie mniej niz by go sprzedano w prywatne rece bo to tez dotyczy edukacji a za pol roku kom egz tez przeniosa budynek pojdzie do zyda i nikt nie bedzie protestowal bo wtedy bedzie to dotyczylo garstki osob prosty polityczny trik

.

Ja też postanowiłem ignorować tego gościa, Jana (niby to z sercem), gdyż Jego wypowiedzi coraz bardziej zaczynają cuchnąć mi ... ratuszem(?).

no weźcie nie ignorujcie mnie:))) morze się jakoś dogadamy a morze nie:))) prawda jest taka że ja podałem argumenty a wy tylko biadolicie... i jak obrażone dzieci stwierdzacie że zemną za kare nie będziecie już rozmawiać:))) dobrze że nic od was nie zależy, bo te miasto było by jedną wielką ruiną...
schylcie się morze do miecza:)))

Jan_Serce co Ty na to? przykład. Masz dzieci, starasz się zapewnić im byt, kochasz. Sąsiad nie ma dzieci. Proponuje Ci, żebyś jedno dziecko dał dla niego. Zapewni super mu warunki, jak i wykształcenie. Dodatkowo jeszcze da Tobie trochę kasy, żebyś pozostałym dzieciom mógł coś kupić. Więc dziecko oddajesz (co za znaczenie dla dziecka czy Ty tato czy sąsiad, czy ten dom czy inny?) "Szanujmy innych to i nas będą szanować". Do uczniów tej szkoły, jestem z Wami. Mam nadzieję, że rozsądek zwycięży i dalej w tym budynku będziecie mogli sie uczyć. Powodzenia

Co wy z tą likwidacją.... Jeja toć uczniów chcą na pewien czas przenieśc do innych szkoł, a wam wybudować nową. Uczyłam się tam i szczerze to nie wspominam jej uroku najlepiej. Nikt nie da na jej remont, a tak będziecie mieć n owiutką szkołę, ładną, czystą, bez popękanych ścian i sypiącej się czasem farby.
Komisja ma pieniądze, to sami sobie ją wyremontują.
A tak postawią wam nową szkołę z sala gimnastyczną obok. A tak to dalej będziecie się uczyć w starej szkole, w zimę latać na warsztaty na w-f. Weźcie pod uwagę, że ta szkoła ma swoje lata, nigdy nie miała porządnego remontu, który jest jej bardzo potrzebny.
Zauważcie, że zaczynają się z niej powoli sypać cegły. A co będzie, gdy wchodząc do szkoły, któreś z was dostanie taką w głowę?
Tej szkole potrzebny jest remont generalny - na który nikt nie da pieniędzy. Gdybym teraz się tam uczyła to wolałabym, żeby dali nową, większą szkołę, a nie remontowali tej. Czasami na przerwie minąć na cholu się nie dało, a nie mówię już o chodzeniu po schodach. Ta szkoła jest dużo za mała.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

barbara, to się popisałaś elokwencją żeby porównywać rodzica do zrujnowanego budynku, jeszcze mógłbym zrozumieć jak byś zamiast budynku przywołała kadrę pedagogiczną z tej szkoły, którą chcą zwolnić, ale w taki sposób jak ty to rozumuje elektorat LPR albo samoobrony, no i oczywiście słuchacze pewnego radia... Bo jak można tylko na hasło szkoła, rozumieć tylko budynek? szkoła to jej społeczność, przede wszystkim ci którzy nauczają.

MiYu hehe jasne wybudują nową :D oczywiście... :)))))
Jan_serce wiesz co Ci powiem moRZe... zamknij sie :D... bo nie mamy opcji IGNORUJ WYPOWIEDZI niestety... a nikt tu nie bardzo chce Cie oglądać :)

i chciałam jeszcze dodać Janku.. barbara dobrze napisała... Tobie trzeba porównywać sprawy do mamy i taty.. bo inaczej nie zrozumiesz:)

ty najwięcej rozumiesz, przywiązywać się do sterty cegieł...

chyba masz uraz co do SZKOŁY :) za pewne żadnej nie zdołałes ukończyć :) ...

są ludzie i ułomki...

Witam Jana, witam resztę.
1. 30 ha na nic się miastu nie przyda, to jest kilkanaście działek które ciężko będzie nawet sprzedać, bo zdegradowanych terenów przemysłowych w Łomży pod dostatkiem.
2. Wg najnowszych pomysłów OKE ma być przeniesiona do większego miasta (Białystok, Olsztyn?), więc budynek zostanie najpewniej sprzedany przez wojewodę. Tym samym miasto odda go za półdarmo, a dostanie wała.
3. Cały prestiż wynikający z obecności OKE w Łomży to iluzja. Ten urząd jest od lat w Łomży, i co z tego wynika? NIC. Drzewna as istnieje w pejzażu miasta.
4. Gadanie o przenosinach szkoły to jakaś fantasmagoria. Co to za metoda, rok temu obiecuje sie komuś budynek, a potem nie umie znaleźć miejsca na przenoszoną szkołę? Gdzie tu pomysł, gdzie tu te mądre głowy, które tak wychwalasz, Janie_Serce? Bez ładu, składu, koncepcji...
5. Rozumiem argumenty za przeniesieniem szkoły. Brak sali gimnastycznej, potrzeba remontu - ale dlaczego P. wiceprezydent Choiński nie zatroszczył się o to wcześniej? Potrafił siać destrukcję, mącić, sypać piaskiem w oczy. Podobno na spotkaniach obrażał uczniów i nauczycieli?! Jak się nie umie czegoś zrobić, to się tego nie robi, bo wychodzi strasznie i śmiesznie na raz.

a niech likwidują, mnie to guw**o obchodzi

Proszę was, nie kłóćmy się. Dziś 14 lutego - Dzień Chorego na Padaczkę (Wikipedia). Złapmy się wszyscy za ręce i pośpiewajmy.

--

Tak Markac – zlaczmy sie wszyscy w duze kolo i wspolnie zaspiewajmy: ‘Kumbaya’, a wszystkie te problemy prysna jak banka mydlana.
Albo jeszcze lepiej, zagrajmy wspolnie na skrzypkach, jak to Neron, a niech ta Nasza Drzewna idzie w plomieniach.
Nie, dziekuje!
Powracajac jeszcze do sedna tej calej sprawy – niektorzy tu postuluja, ze wladze miasta po prostu majac szlachetne intencje chca tych zmian tylko dla ‘wlasnego dobra’ Drzewnej.
Zgoda, ladnie wyglada to w teorii, tylko cos mi tu nie pasuje z uzasadnieniem tej argumentacji. Bo, jesli nie stac miasta nawet na remont tego budynku, nie mowiac juz o dobudowaniu sali gimnastycznej, to skad az tyle pieniadzy na ta cala ceregiele przenosin, a pozniej na ten piekny, czysty i wspanialy nowy lokal? Hmmm?

Ale chyba najwiekszy sek to w tym, i stad tyle tu emocji, ze po prostu kazda trzezwo myslaca osoba ... za grosz juz nie wierzy tym panom urzednikom z ratusza. Ot, co!
Wg popularnego zartu: "Kiedy wiesz, za adwokat klamie? – wtedy gdy porusza ustami”.
Tak to i z ta obecna grupa z ratusza .... nie obrazajac tu adwokatow :).

vonreuffen, gdzie u nas są te tereny zdegradowane poprzemysłowe? Komisja ma być przeniesiona do innego miasta? mama ci tak powiedziała, po co to darmo plotki wymyślać... Miastu nie przyda się 30ha? a ty wiesz jakie to działki? Znasz pomysły miasta na te 30 ha? Nic zapewne nie wiesz ale jęzorem mielesz aż miło...
O przenosinach tej szkoły mówi się już od dawna, ale niestety zapał niektórych w tej materii jest słaby, bo powinni wypierdo... tą szkołe do marianowa i z bańki.

A nie mowilem, ze to smierdzi ratuszem?

I jeszcze - jesli ten powyzszy osobnik reprezentuje poziom tej grupy z ratusza (o czym juz nie mam watpliwosci), to ... Bron nas Boze przed takimi wlodarzami!
Nic nam wtedy, tylko zaciskac zeby ... az do nastepnych wyborow.

Wychu masz rację że śmierdzi ratuszem, może Brzeziński to Janka wujek. A może ten cały Janek udaje kogoś kim nie jest.
JANEK zgrywasz cwaniaka a rozum masz ośmioletniego dziecka.

Pozdrawiam.

Się kur.. kłócą przygłup... uczę się w tej szkole i śmiało mogę stwierdzić że budynek wcale nie jest w tak złym stanie jak wypisujecie.zobaczyli odpadający tynk z zewnątrz szkoły i gadacie głupoty.co do przeniesienia szkoły to wiadomo i jest to istotne że nie jest to na rękę uczniom i pracownikom szkoły,co innego gdyby władza od zaraz miałaby wręczyć nowy własny dla szkoły budynek,a przeniesienie do innych szkół jest bez sensu,jeżeli ktoś uważa inaczej niech poda argumenty.budynkowi nic by się nie stało przez te 3 lata kiedy budowaliby nowy budynek,gdyby robili to właśnie te 3 lata temu teraz nie byłoby żadnego problemu no ale co tu można wymagać od władzy miasta kiedy oni praktycznie nic nie potrafią zrobić,dobrze że tu nie mieszkam a w porządnej miejscowości gdzie z naszego wójta jest każdy zadowolony.

O przenosinach OKE wróble ćwierkają od kilku miesięcy :-) Trzeba sie spieszyć z tą zamianą, bo możecie nie zdążyć przed przeprowadzką :-P

Te słynne 30 ha leży w pobliżu Wojska Polskiego, składają się na nie 42 działki. CZTERDZIEŚCI DWIE.
I właśnie tam, na Bawełnie, a także dalej w okolicach Spokojnej, Poznańskiej i Piłsudskiego aż po Legionów jest cały wielki teren, zamieniony w hurtownie, wytwórnie, magazyny, dodatkowo poprzetykany ruiną, wysypiskami śmieci i nieużytkami.
Jak widać coś tam wiem.
Janie_Serce, a u Was w Urzędzie Miasta wszyscy włażą w dupę wiceprezydentowi od szkół i poronionych pomysłów, czy tylko ochotnicy?

widać że tu pisze banda kretynów, ja do tych nieudaczników z rady miasta i prezydenta z PO zawsze byłem i jestem nastawiony negatywnie. Ale jak są jakieś pomysły z którymi się zgadzam to zawsze popieram, tak jeśli chodzi o likwidację zakaźniaka, tak i na przenosiny drzewnej. Jakiś kretyn wyżej napisał żeby miasto budowało nową szkołę, chyba z choinki się urwał palant, na remont nie ma a on by chciał nowej szkoły...
Jeśli to co z działkami jest faktem, bo mi na ten temat nic nie jest wiadomo, to własnie takich działek zabrakło aby ściągnąć tu sse, teraz jest już pewnie za późno. Ale i tak biorąc pod uwagę że w Łomży jest ogromne zapotrzebowanie przedsiębiorców na działki budowlane pod działalność gospodarczą, takie działki po odpowiednim przekształceniu nabrały by bardzo dużej wartości, na czym skorzystało by miasto a i przyczyniło by się do rozwoju tych terenów. Więc trzeba być ciemniakiem z klapkami na oczach aby nie dostrzec dobrego interesu nie tylko dla miasta ale i jej mieszkańców.

Jak widzisz, część z nas inaczej definiuje "dobry interes".
Dla mnie to nędzny interes, miasto nie potrzebuje gruntów, tylko szkół.

ale cipcio nikt szkoły nie likwiduje, tylko jest zamiar przenosin, wbij sobie to do głowy:))) miasto nie potrzebuje gruntów? to znaczy że ty jesteś jakimś ciemniakiem, miasto to my, ludzie tu żyjący, jeśli chcemy się rozwijać, nasze firmy to musimy mieć do tego stworzone możliwości.

Janek zamknij sie;D

Cipcią to jestem dla znajomych, chłoptasiu :P
Jakie przenosiny? Rozdzielenie Drzewnej po kilku szkołach to de facto jej ukryta likwidacja.
Kto będzie chciał się uczyć w szkole, rozrzuconej po kilku innych? Bez własnej bazy, siedziby? Albo mieszczącej sie w zdemolowanym baraku (taka jest propozycja w-prezydenta od szkół i niekompetencji)?
To jest likwidacja, wbrew procedurom i prawu, rozciągnięta w czasie i przykryta lukrem obietnic bez pokrycia.

janek kretyn to jesteś ty i jak nie wiesz że miasto obiecuje drzewnej wybudowanie nowego budynku na ul.przykoszarowej obok warsztatów to się nie wypowiadaj,jesteś niepoinformowany a kogoś wyzywasz jełopie pier...
skąd ty się kur... wziąłeś pier... jeba... człowieku ty nie masz szacunku do ludzi i nie liczysz się z czyimś zdaniem.schowaj łeb w piasek i nie pierd... swoich smutów bo mi się rzygać chce.

vonReuffen masz świętą racje,dobrze gadasz.

BossP-caW zgadzam się z tobą w 100 % , to jakiś idita jest i tuman ten janek serce czy jakoś tam

Do pajaca Janka skąd ty się jełopie urwałeś, ty jakiś poj...ny jesteś !!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam.

boss, wybudują tobie karuzele żebyś miał gdzie się bawić a nie szkołę dla ciebie, durniu:)))
von coś tam, najśmieszniejsze jest to że teksty o rozrzuceniu drzewnej po kilku innych szkołach jest rozsiewane przez takich kretynów jak ty, bo żadnych konkretów nie ma a nie wyobrażam sobie żeby szkoła miała kilka siedzib i jak myślę nikt na coś takiego się nie zgodzi, wiec to jest bicie pisany przez takich kretynów jak wy:)))
szewc, zamknij się bo powiem twojej matce że oglądasz strony dla dorosłych:)))

Wiecie co? Ciesze sie niezmiernie z dwoch powodow: ze jestem absolwentem tej Drzewnej i ... ze ten jakis tam Jasiu nie.:).

no i widzisz buraku,nie jesteś poinformowany a gadasz,już po raz drugi to mówię.władza miała w planach to aby przenieść szkołę do kilku szkół i o tym pomyśle było głośno ale jest taki beznadziejny że oczywistym było to że szkoła się na to nie zgadza.tak między nami janek to ty se wybuduj klopa żebyś miał gdzie srać i spędzać tam miło czas trzepiąc se a nie siedzieć na tym forum i wypisywać bzdety.

ta szkoła ma w sobie to coś,mimo że warunki są takie jakie są to lubię tą szkołę a najbardziej nauczycieli,jest świetny klimat i wszyscy się znają,taka duża rodzinka.ma swoją tradycję i historię więc na miejscu tych z ratusza było by mi wstyd wysiedlić wszystkich z tego budynku.

witam jestem absolwentem tej szkoły mam do niej niejako z urzędu sentyment ,lecz nie widzę potrzeby jej istnienia jako "drzewna ".Największy zakład w Łomży ŁFM powoli zwija się by zapobiec zwolnieniom grupowym co kilka dni kilku ludzi wyrzucanych jest na bruk. Dzieje się to po cichu bo to nie są to zwolnienia grupowe "Solidarność" i Urząd Pracy nie widzi tych zwolnionych ludzi, wszystko jest w porządku? Na co komu stolarz w Łomży? Zrobi je cukiernik lub rolnik mądry po Agrobiznesie w jakimś garażu.

audiomid w tej szkole jest kilka innych kierunków które są przyszłościowe i napewno nie są związane tylko z stolarzem,np technik ochrony środowiska czy też technik geodeta.jestes niby tym absolwentem a gadasz tak jakby każdy kończący tą szkołe wychodził jako stolarz.a szkoła pod nazwą "drzewna" istnieje już od tylu lat więc po co to zmieniać.

boss ma kompleksy i boi się że jak przeniosą drzewną do mechaniaka to mu krzywdę ktoś zrobi:))) O tym pomyśle co mówiłeś było głośno ale tylko w twoim środowisku przygłupków i plotkarzy:)))

a odnośnie stolarzy to każdy od ręki znajdzie w Łomży robote, aby nie miał dwóch lewych rąk... znam temat więc nie jest tak jak mówi kolo wyżej.

Ty skurw.....!! zajebałbym cię gdybym mógł!jesteś popier....
pieprzysz że nikt by się nie zgodził na przeniesienie drzewnej do innych szkół i do tego nie dojdzie a teraz pitolisz o mechaniaku,lecz się tyle ci powiem,nie wiem czym udowadniasz tu na forum,nie mam pojęcia ale jak tak czasem czytam to co piszesz łapie się za głowę,ale nie martw się nie tylko ty masz takie bzdetne rozumowanie,tak mogę cię pocieszyć.ja swoją opinię mam o tobie tak jak pozostali i nic tego nie zmieni a w jakiś sposób opinie te bez powodu nie powstały.zamykam temat kłutni z tobą,nie będę zniżał się do twojego poziomu i lepiej abyś nie krytykował tego co JA piszę.
zastanawiam się w jakiej ty szkole się uczysz....

rozmowe z niejakim janem oddaje w calosci moj podpis.

wiesz janek przeczytaj swoje posty od poczatku do konca.ja to zrobilem i niejednokrotnie zaprzeczasz sam sobie. a wynika to z twojej niewiedzy zapewne. widzisz... krzykacz jestes i tyle... ale nie martw sie w naszym panstwie, ba w miescie jest takich wielu dlatego mamy to co mamy i nie zmieni sie to dokad komuchy nie odejda.
z twoich wypowiedzi wywnioskowalem tez ze jestes jakims tam drobnym przedsiebiorca, ktoremu byc moze cos skapnie z tych dzialek jak to ujeles "jeśli chcemy się rozwijać, nasze firmy to musimy mieć do tego stworzone możliwości" wiec dlatego tak tutaj pyskujesz. i jak ma byc dobrze jak ty bys rodzine sprzedal zapewne, jesli by ktos dobrze zaplacil.

Jan_Serce napisał: "żadnych konkretów nie ma a nie wyobrażam sobie żeby szkoła miała kilka siedzib i jak myślę nikt na coś takiego się nie zgodzi"

PRAWIE masz rację. Nie ma koncepcji, co zrobić z Drzewną. Są dwa pomysły wiceprezydenta:
- przenieść do jakiegoś tam warsztatu - warunki tam są takie, że nasi radni pukali sie w czoło podczas wizji lokalnej, więc raczej odpada,
- rozdzielić szkołę na kilka lat, w tym czasie postawić nowy budynek koło Mechaniaka. Ta opcja jest tak głupia, że sam wyżej napisałeś, że "nikt sie na coś takiego nie zgodzi".

Więc, jak już wspomniałeś: żadnych konkretów nie ma. Poza jednym: wywalić natychmiast szkołę.
Reszta wiceprezydentowi zwisa, a radni są bierni i posłuszni. Żenujący jest sposób, w jakim załatwia się tą sprawę. Więc nic dziwnego, że mnie to oburza.

dla zainteresowanych opinie na temat naszego janka. jak zobaczycie nie ma co go traktowac powaznie.
http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=130515&t=130515

nie tylko my go kochamy:))))))))))))))))))

gulasz się podniecił:) żeby ci tylko żyłka nie pękła:) chyba tu nowy jest i myśli że sprawi mi przykrość:)))

Tobie sie nie da sprawić przykrości ... bo niczego nie rozumiesz co sie do Ciebie mówi... jesteś ograniczony do swojej piaskownicy... i bawisz sie cały dzien swoim plasikowym mieczem... i rób to dalej... póki tylko GADASZ to nikomu krzywda sie nie stanie :) moRZe... :D wykształcony analfabeto :)

najśmieszniejsze że ty też niczego nie rozumiesz:))) i nie masz żadnych argumentów, tylko żeby było po staremu to jedyny nawet nie argument ale chciejstwo... całe szczęście że od takich ludzi nie zależy nic i Polska rozwija się tempem 6% bo tak byśmy stali w miejscu, w jakimś cholernym skansenie...

a tak naprawdę janek to zapewne jakiś 15letni gówniarz więc jak go tu poważnie traktować.sam nie wie co gada i sam się w tym gubi.

w miejscu to stoi Twój rozum :) ... i tylko to może Ci stać :)

chcesz to ci pokaże co mi jeszcze stoi? może ustawka?:)))

wiadomo, że nic ... nie przynoś sobie wstydu Janek :]

ja ucze się w DRZEWNEJ
w pierwsze, co żuca się w oczy dość mała przestrzeń szkoły oraz brak sali gimnastycznej
apele odbywają się na korytarzu, hehe , śmiech na korytarzu
Dziwi mnie fakt, jak niektórzy dopuśili takich nauczyieli do nauki
wśród nauczycieli jest trójka, co moga coś nauczyć, a reszta?? Szkoda gadać.Nie będę tu rozkiminał nad każdym nauczycielem, ale zaufajcie mi, żadko coś się tam tłumaczy, albo inaczej : tłumaczy się w taki sposób, żeby szło to rozumieć przy sytuacji, gdy dochodzi do tłumaczenia a nie przepisywamia podręcznika

Mogłem wybrać lepiej,

gostek_num jest w tym prawda co mówisz,fakt,ale skoro ci się nie podoba to było wybrać sobie inną szkołę,ja z względu na przedmioty ścisłe z których nie jestem wystarczająco dobry to zamiast do mechaniaka musiałem iść do drzewnej.mi także wiele rzeczy się nie podoba ale wszystkiego mieć nie można i nie ma co lamentować,nauczyciele jak to nauczyciele,akurat ci którzy mnie uczą są dobrzy oprócz może dwóch wyjątków.

ci tam jest dobrze bo jesteś przygłupkiem krótko mówiąc:)))

...skwitowal janek...

naprawde wrzod na d... nikt nie chce z toba dyskutowac po co wiec sie odzywasz?

a jesli chodzi o mnie to nie jestem nowy.mi nie chodzi o liczbe postow, bo moglbym pisac takie glupoty jak ty i mialbym ich tysiace.widzisz jasiu... jak juz cos napiszesz to wpierw pomysl, nie boli. ciekaw jestem jaka riposte przygotujesz:))

acha, rozumiem że odpowiadając na moje posty i jednocześnie pisząc że nikt nie chce ze mną dyskutować to próbujesz przełamać ten stan rzeczy?:))) dzięki , ale jesteś dla mnie nikim, zwykłym przygłupkiem, więc możesz mi naskoczyć:)

Ja jestem za tym aby janka ignorować,nie odpisywać i nie krytykować jego postów,traktować go jak powietrze,wierzcie mi że to wyjebisty sposób.bo taki imbecyl podnieca się że wszyscy zwracają na niego uwagę i jest tak a nie inaczej,wrzód na dup..

bOSS RACja...

boss ty jesteś cienki bolek żeby ciebie ktos tu sluchal:))) popatrz w lustro to zrozumiesz:)))

Jan Serce napisał: "Niektórzy tu wypowiadający się mają nasrane w głowach, zero pragmatyzmu tylko ten debilny sentymentalizm. Jeśli znajdą odpowiednie pomieszczenia to być może tym uczniom będzie lepiej niż w tej ruinie na której remont miasto nie ma pieniędzy"

Co ty chłopie wiesz o pieniądzach na remont szkoły!!! Dlaczego na inne są , Drzewna od lat nie dostaje ani złotówki. W budżecie miasta zapisano dużą kwotę na klimatyzację auli II LO ( to tylko przykładowa inwestycja miasta w łomżyńską oświatę). Jak się poczyta, to każdy głupi (nawet Jan Serce) się zorientuje, że na oświatę w Łomży są pieniądze - ale z wyłączeniem Drzewnej, a to chyba nie jest sprawiedliwe!!!

Co do obelg rzucanych w stronie uczniów tej szkoły - ty chyba nawet specjalnej nie skończyłeś , za wysokie progi. Twój styl wypowiedzi to szambo!

róbmy swoje

Jan Serce napisał: "Niektórzy tu wypowiadający się mają nasrane w głowach, zero pragmatyzmu tylko ten debilny sentymentalizm. Jeśli znajdą odpowiednie pomieszczenia to być może tym uczniom będzie lepiej niż w tej ruinie na której remont miasto nie ma pieniędzy"

Co ty chłopie wiesz o pieniądzach na remont szkoły!!! Dlaczego na inne są , Drzewna od lat nie dostaje ani złotówki. W budżecie miasta zapisano dużą kwotę na klimatyzację auli II LO ( to tylko przykładowa inwestycja miasta w łomżyńską oświatę). Jak się poczyta, to każdy głupi (nawet Jan Serce) się zorientuje, że na oświatę w Łomży są pieniądze - ale z wyłączeniem Drzewnej, a to chyba nie jest sprawiedliwe!!!

Co do obelg rzucanych w stronę uczniów tej szkoły - ty chyba nawet specjalnej nie skończyłeś , za wysokie progi. Twój styl wypowiedzi to szambo!

róbmy swoje

cipcia ty pewnie nie orientujesz się w tym że w tej drzewnej trzeba wyremontować dosłownie wszystko, a podawanie pojedynczych przykładów drobnych remontów w innych szkołach zakrawa na debilizm.

A ty skąd się orientujesz, ze WSZYSTKO wymaga remontu - od znajomych z ratusza, czy od twojego wujka prezydenta???

A cipcię to już ci ktoś powiedział, gdzie trzymasz - zajrzyj pod łóżko, bo może w czasie, gdy ty próbujesz coś sklecić po polsku na tym forum, ktoś ci ją ukradł? I po co ci taka strata, tylko żeby się pochwalić przed całą Łomżą, że umiesz pisać?

róbmy swoje

szkoła nie wymaga remontu,nie rozpada się,całkiem nieźle się trzyma choć można by było coś zrobić w tym kierunku.ucze się tu to wiem a janek gówno wie jednym słowem,śmiać mi się chce.

najbardziej mnie zawsze śmieszą takie cipcie co się podniecają tylko jak ktoś się wychyli i ma inne zdanie od większości, zaraz się napinają aż im piana z mordy leci. A mi to zwisa, bo wiem że mam rację:) Jak byś cipcia czytał gazety to byś się orientował że od lat się pisze i wymienia co tam trzeba zrobić. Dach cały do wymiany, bo tam próchno same, okna to masakra, też do wymiany i można by tak jeszcze kilka rzeczy wymienić. Ja jak zwykle podaję konkretne argumenty a reszta tylko na mnie najeżdża i twierdzi że nie mam racji, jedyny argument... :)))

Wymaga remontu owszem ale puki co budynek się nie rozpada i nie jest aż tak tragicznie.

tobie w tej szkole cegła na łeb spadła i teraz jesteś kulawy na jedno oko to nie widzisz dokładnie:))), a poza tym jak się w chlewie mieszka to faktycznie ciebie ta szkoła nie razi tak bardzo i czujesz się tam ok:)))

Janie, a może nauczyciele i uczniowie mają zrobić ten remont z własnych funduszy? Wiesz, że remont robi właściciel, jest nim miasto.

Masz pretensje do każdego, kto choć trochę myśli, miej pretensje do swoich rodziców, że cię nie obdarzyli inteligencją, choć nie wszystko stracone, można ją w nabyć w jakimś stopniu.

Zwróć uwagę, że na dachu tej szkoły jest dachówka - z niej próchno nie leci, choćbyś nie wiem jak tego chciał. ale nie wiem , czy cię w ogóle ktoś może przekonać ( z litości nie zacytuję opinii innych o tobie ).

róbmy swoje

oj uśmiałem się pacanie:))) ale ty wnioski tu wysnuwasz, typu kto powinien zrobić remont, takie rzeczy to dziecko wie, nie wiem po co o tym wspominasz, skoro już dziesiątki razy było powiedziane że miasto nie ma takich pieniędzy, w szczególności na taki cel. Ja do nikogo nie mam pretensji, mi to wisi:)))
A odnośnie dachu to wykazałeś się inteligencją:))) dachówka to tylko zwieńczenie dachu... nie będę tłumaczył bo liczę na twoją umiejętność dedukcji, chociaż może na wyrost.
Ps. Pewnie jak widzisz murowany budynek to myślisz że jest z zbudowany z tyku...:)))

miało być z tynku:)

cipcia, cipcia... ktoś tu nie ruc^hał odkąt nie pękła mu dziewczyna... w dosłownym znaczeniu :) ...

cipcia, cipcie- określenie osób co by dużo chciały a same gówno robią, tylko narzekają i mają podejście roszczeniowe, wychowane w duchu komuszym, upośledzonych społecznie i nieudolnych życiowo:)))

a może póki nie trzeba już stolarzy bo Łomżyńska Fabryka Mebli rozpiżdża się ,zmienić nazwę szkoły np.Ekologiczna(modne) (tak na razie) to się odpierdolą.

czarnalomza, jesteś gówniarą, widziałem twój profil na fotce- żenua:))) wstydzisz się zamieścić zdjęcie?:)))

chciałeś mi pojechać?:D ŻENUA :D ... i co, ze gówniara? boli Cie to? staruszku... 19 mam i sie tego nie wstydze... Ty sie chyba czegoś wstydzisz :) taki mało inteligenty jesteś żeby zauważyć, że zdjęcie już miałam? ... Ty na prawde nie masz co robić... tylko internet, internet... i jakieś pseudo dochodzenia prowadzisz :D .... widze nawet nie wiesz co to 'cipcia' :D .. tylko wytłumaczyłeś to w swoim malutkim słowniczku tak żebyś sam to pojmował :) ojej... ŻenUa ;)

audiomid, stolarzy w Łomży brakuje i dostają w stolarniach robotę z miejsca, wieć nie pierd... :) i schyl się do miecza:)

czarnalomza, zdjęłaś zdjęcie ze wstydu?:))) dyskusja z tobą to dla mnie obciach, z głupiutką dziewczynką co mamusia na bułeczkę daje:))) a taka mądralińska jak by pozjadała wszystkie rozumy:) a to się należy parę pasów na dupę przyładować:)))

przestań bo pękne ze śmiechu :) pasy to Ty dostajesz od swojego partnera :) lubisz to, czyż nie? :D ... znalazł profil i będzie sie podniecał całą noc, że jestem młodsza :D ... ŻENUA po prostu :D ...

patrzcie.. obciach dla niego a dyskutuje już od dawna :) oczywista oczywistość tak? przeczysz jak zwykle sam sobie :) ... prosze pana

takie gówniary są śmieszne, pewnie jesteś jedną z tych niedopieszczonych co są łase na komentarze i jak sie logujesz to już się moczysz:))) dziecinada...
Ps. to nie chodzi że jesteś młodsza, tylko z tym się wiąże twoja głupota:)))

http://www.fotka.pl/profil/czarnalomza/ to jest link do jej profilu, dawajcie komentarze to się dziecinka podnieci że ma tylu wielbicieli:)))

dalej dyskutujesz :) ... na prawde mnie to nie rusza... uważasz, że Cie tu wszyscy poprą? :D .. no niech będzie.. jeśli Ty wiążesz głupote z wiekiem... to gratuluje :) czyli Twoja inteligencja jest już dawno na emeryturze :)

teraz to piszę o tobie, bo na poważne tematy to z tobą wstyd dyskutować:)))

O rzesz w mordę,czy wy ciągle musicie się kłócić z tym jankiem,który żyje w własnym małym światku.Dla mnie to zwykła lebioda bezrozumna i ja już gadkę z nim skończyłem.Jeżeli chcecie wymienicie się numerami gg,z forum robicie straszny burdel.Janek wiem że zaraz skomentujesz mój post lecz tym razem proszę cię żebyś odpuścił sobie.
życzę miłego popołudnia wszystkim!!!

o chłoptaś ze szkoły wrócił, a mamusia już obiadzik zrobiła?:)))

Ja powiem tak. Pieniądze w naszym mieście są i na remont by się znalazły tylko nie można z nich skorzystać, gdyż są trwonione przez nasze władze. Prywata, korupcja i patrzenie przez pryzmat własnego interesu skłania lomżyńskich "polityczków" - (bo to co prezentują dalekie jest od górnolotnych słów) - do ofiarowania firmom ulg, załatwiania przetargówi gier podstołowych

Pewnie że pieniądze znalazłyby się tak jak i na różne cele,ale jak do tej pory tych szczytnych celów nie widać.Jedynie prywatni inwestorzy budują hipermarkety czy tam markety na łomżyńskich terenach.

do Gostek_num

Tylko nikt nie mówi, że te 30 ha, to jest kilkanaście rozdrobnionych działeczek i żadnej SSSE nikt na tym nie zrobi. Natomiast wielki budynek położony na dużej działce w samym środku miasta, może być wart ok. 4 mln złotych. Lepiej pewnie byłoby go sprzedać w przetargu i tę kasę mądrze wykorzystać.

bazyk1

ciekawe, który radny zagłosuje za likwidacją?
należałoby to zapamiętać..

bo przecież może okazać się, że radni to "wszyscy ludzie prezydenta"..

mieczyk, a ktoś chce likwidować?

tak, wg. mojej oceny "wielki likwidator", prezydent od edukacji

ja słyszałem o przenosinach...

taka wg. mnie jest wersja dla mas; no bo jak można przenieść ponad 300 uczniów do budynku, gdzie zmieści się ok. 100..

dziwi mnie, że Starostwo Powiatowe się nie przeciwstawia, w sumie podobno ponad 60 % uczniów drzewnej to mieszkańcy powiatu, wejdzie nauka na zmiany, problemy z dojazdem i powrotem młodzieży, no ale szkoła miejska... to rządzi mieszkaniec miasta (choinski to tak w ogóle mieszkaniec Łomży jest, bo nie wiem)

Po co tu dyskutować,zostanie tak jak jest najprawdopodobniej.Oni wszystko tak robią aby nic nie zrobić bo po prostu nie umieją tak jak to było w przypadku powiększania granic miasta,beznadziejny pomysł.

a co ciotko boisz się że będziesz musiał chodzić np. do mechaniaka, gdzie ci dupsko na dzień dobry skopią? :)))

Mój kuzyn jest dyrektorem mechaniaka (Kocoń) i z tego co wiem panuje dyscyplina i nie ma żadnych bójek.Przykro mi jeżeli tobie to się przytrafiło w jakieś szkole w której uczęszczasz lub uczęszczałeś.

dyscyplina..., ale musisz być strasznym tumanem...:))) jesteś chyba jakimś kompletnym niedorajdą:))) zawsze się nad takimi znęcałem:)))

Mi się wydaje że to nad tobą się znęcają.Ja jakoś nie miałem z tym nigdy problemu.Czy mi się wydaje czy ty robisz jakąś taką wykreowaną postać na tym forum i tworzysz sobie karierę ale niestety w negatywnym tego słowa znaczeniu bo przeważnie mają cię za idiotę,a coś w tym musi być nieprawdaż?nie przeszkadza mi to tak ogólnie prócz jednego:
NIE MASZ SZACUNKU DO LUDZI!! a czy to tylko na forum czy też w rzeczywistości to mi zwisa.Jeżeli tak to jesteś spostrzegany jako zwykły nikt,taka frajerzyna,którego słowa są nic nie warte.

z jednym to sie zgodze:drzewna jest w takim stanie ze nie oplaca juz sie remontowac...taki remont nie jest nakilka miesiecy a co z tego ze odnowia cos w drzewnej jak po roku to sie znowu zacznie sypac. studnia bez dna...

degradator choynsky odpowiada za taki stan rzeczy... SP5 nie ma takich problemów, kasę widać tam na każdym kroku, nawet boiska im umiejscowił za oknami... a teraz pewnie spina się i naciska radnych, żeby poparli jego wniosek o likwidację zwaną przeniesieniem...

no, ale gdyby nawet, to radni nie gęsi, wiedzą, że Łomża im nie zapomni likwidacji kawałka swej historii.. będziemy rozliczać! przy kolejnych wyborach także!

haaaah5 co ty wiesz chłopie co ty wiesz,sypie się hehe,ciekawe co.te mury bez remontu więcej wytrzymają niż budynek w którym mieszkasz.no ale remoncik by sie przydał,czemu nie.

W poniedziałek manifestacja:

W zwiazku z protestem usuniecia Drzewnej,uczniowie w poniedziałek dnia 25 lutego ubieraja się na czarno.Lekcje beda sie odbywac z godnie z planem.Prosimy o długi pobyt uczniów.Przewidywany powrót godzina 20:00.
Uczniowie ZSD nr.9 w Łomży

zapraszam chętnych uczniów oraz resztę elity.

a jakieś spotkanie na Starym Rynku, będące wyrazem dezaprobaty, będzie? może w przededniu obrad Rady Miasta? chętnie bym Was poparł..
czytałem na BIPie Ratusza, że w środę o 10 obrady, a na nich uchwała RM o oddaniu 90 letniej tradycji łomżyńskiej Wojewodzie Podlaskiemu, czyli oficjalnie Białystok (ha, niby OKE:)) dostanie od pana choinskiego coś.. :( i to w sercu miasta

może Łomża pokaże, gdzie ma decyzje pana tzw. prezydenta żadnego z łomżyniaków, no bo głosów w wyborach dostał tyle, że chyba tylko rodzina z prawem wyborczym go poparła, a i to nie jest pewne..

Cienko to widzę mieczyk,lipa taka kaszana :(,a zresztą i tak przyjdzie zdechnąć w tej Polsce to co tu się martwić,zdrowie psuć.łomża bronić się nie umie bo i po co,nachapać się lepiej.Rządzić,coś tworzyć w tym mieście,modernizować,polepszyć sytuację ludziom a nie każdy chodzi z spuszczoną głową niezadowolony bo nie ma żadnych perspektyw do życia i tylko myśleć jak stąd spier... gdzieś gdzie lepiej,i tak będzie pouciekają,miasto nie będzie miało skąd czerpać fundusze,a żadne powiększanie miasta o kolejne tereny i liczbę mieszkańców nie pomoże.Ciesze się przynajmniej że tu nie mieszkam,ale tu się uczę i to mnie boli że chcą mi i nie tylko mi zakłócić spokój zabierając szkołę.Ja jestem a raczej byłem przyzwyczajony do swojej miejscowości puki nie przyglądałem się bliżej łomży,widać różnice,u nas wójta robotę widać,oko cieszy,źle nie jest,naprawdę w porządku i myślę że w łomży też tak mogłoby być a nawet dużo lepiej,ale jak się nie chce to już inna sprawa.

choinski lekką ręką oddaje śledziom serce Łomży..
i jeszcze te 30 ha, srebrników..
w sumie nie jego, to i oddaje..

namotałem :)
srebrniki przyjmie, serce odda.. :)

ech, pora spać niechybnie..

Czytaliście w Gazecie Współczesnej? Krzysztof Choiński, wiceprezydent Łomży: "Zapewniam, że nie pozostawimy szkoły samej sobie. Zostanie ona przeniesiona do porównywalnych warunków na ul. Sikorskiego. Musimy też pamiętać o blisko stu pracownikach Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej. To przecież też ważna dla miasta i regionu placówka." Czy widział te warunki??? Sądzę , że nie. Osądźcie sami, czy to są warunki porównywalne.
http://zsd9lomza1.republika.pl/zsd_foto/akcja/

Jasna sprawa że są to nieporównywalne warunki,taką lebiode co pierd.... że drzewna się sypie ubiłbym na miejscu,a takich tu na forum kilku by było.

TO chore CO ten PRezydent robi drzewna wogle sie nie sypie to supre szkola w ktorej jest rodzinna atmosfera nie tak jak w innych szkolach tu ludzie sie znaja i nikt nikomu krzywdy nie robi ,nauczyciele sa super nie ma zadnych problemów !!!!!!!!! a jeli prezydent chce nas przeniesc na sikorskiego na warsztaty to niech sam sie tam przeniesie !!!! tam nie ma warunków uczniowie muszą dojezdzac do normalnej szkoly a nie na jakis smietnik!!!!! ta szkola do zabytek tam sie uczyli nasi rodzice i nauczyciele ..... To chore !!!

W łbie im się sypie a nie budynek naszej szkoły.Złożyć wniosek do prokuratury może coś pomorze.

ta cała zamiana to na pewno prowokacja CBA;
mam nadzieję, że ON już się tego boi :)) ON, czyli mentor łomżyńskiej edukacji, ojciec łomżyńskiej "demokracji"

Tak czy siak coś śmierdzi.

Fajną szmatkę wywiesiliście na szkole :) Tak trzymac ;)
He a to jest fajne:
http://kaasiia.myminicity.com/

Mój nr.gg 9141868.
Nienawidzisz Mnie??
Fajnie!
Słyszysz Te Brawa?
Są Dla Mnie!
Pzdr

może ją zdejmą na razie; pewnie jeszcze się przyda w przyszości..

OKE jednak budynku nie przejmuje, poczeka do czasu gdy zostanie on opuszczony przez uczniów.

Co do likwidacji drzewniej to radni nieźle zrobili "w konia" dyrektora oraz uczniów z drzewnej powiedzieli nie oddamy drzewnej został wywieszony transparent dziękujemy.... a rada potem i tak zrobiła co chciała.

kacapy,nie dotrzymują słowa,nie wywiązują się z obowiązków, a potem problemy,płacz....,powtarzam płaaacz i laaament.

samarka77 rodzinna atmosfera , hehe

kondzior ten transfarent nie był trafiony, ale napewno źle go zrozumiałeś. Nauczyciele przyznawali, że nie ma szans, żeby szkoła tam została, (jak o to pierwotnie walczono). Teraz idzie bój o nowe miejsce dla szkoły.

Za rok moją przystosować warsztaty na potrzeby szkoły oraz dobudować sale gimnastyczną, a koło mechaniaka ma powstać coś tam dla ZDZ.

Czyli kolejny rok będzie szkoła jeszcze w starym budynku.
Jak można wywnioskować, planowano, że szkoła zajmie jedne skrzydło i już w przyszłym roku OKE zacznie remont, ale nie można remontować podobno szkoły, gdzie przebywa młodzież -- To dlaczego w PG1 podczas roku szkolnego ocieplali budynek i malowali ściany na cholach oraz remontowali kible ?

Dziwne, albo OKE robi problemy.

NO I DRZEWNA OD WRZEŚNIA NA Sikorskego, i to na jednym piętrze

ciekaw jestem, kto zostanie tam z klas I i II
zostaną chyba tylko III i IV

A to skur.... wychuj.... nas.to ci dali warunki ja pierd....

Łapówki Łapówki jeszcze raz Łapówki ... i czuje że tam żadna je... OKE nie będzie tylko coś innego . Dobra działka w środku miasta grzechu warta tylko ile jeszcze panie b. tych grzechów żeby pokazać że jest się takim nieudacznikiem ? teraz wszystko bd zjebane chociaż tam się nie ucze ale miałem na Sikorskiego kursy ... a w tym roku pewnie bd miał gdzieś w polsce .

Panie wice mam wrażenie że pan jest przeciwko jakiejkolwiek edukacji. To za co te nagrody pan dostaje, za dobre wrażenie. Kpiny ze społeczeństwa.

Pozdrawiam.

Panie wice mam wrażenie że pan jest przeciwko jakiejkolwiek edukacji. To za co te nagrody pan dostaje, za dobre wrażenie. Kpiny ze społeczeństwa.

Pozdrawiam.

Pytasz komu zależy, miejsce niezłe, budynek okazały.
Zalezy temu co ma tam wejść.
W zamian miał być nowy budynek i jak sIę zapowiada nie będzie!!
TO TAKIE ŁOMZYŃSKIE - PRAWICOWE

Temid

Oszukani... ? Krzysztof Choiński poinformował, że nie będzie budowany żaden nowy gmach na potrzeby Zespołu Szkół Drzewnych. Prezydent Jerzy Brzeziński w najbliższych dniach przekaże budynek na potrzeby O.K.E., a szkoła zostanie przeniesiona do budynku warsztatów przy ulicy Sikorskiego. Ma tam otrzymać jedno piętro – siedem sal... Ktoś, z kogoś dobrze zażartował.

mam nadzieje, że ten sprzedawczyk prezydent nachapał się już tyle, że do końca kadencji nic już nie opyli pod stołem, bo jego kadencja i tak przyniosła Łomży więcej szkód niż pożytku

nawiązując do pytania w temacie.. zdecydowanie jest to Wielki Edukator.., przepraszam LIKWIDATOR..:(

to wkońcu przenoszą tą drzewną?bo słyszałam ze jeszcze rok miała zostać

Mieczyk masz rację wice prezydent - LIKWIDATOR od spraw oświaty,
nawet dobrze pasuje.

Pozdrawiam.

natasha100: skoro miastem rządzą nie potrafiący dotrzymać nie tylko danego słowa (obiecywanie 3 mln na budowę nowej siedziby), ale przede wszystkim przegłosowanej uchwały.. to czemu tu się dziwić.. :((

. . . przynajmniej coś się dzieje . . .

Zespół Szkół Drzewnych pozostaje w dotychczasowej jego siedzibie do czasu utworzenia Zespołu skupiającego w swojej strukturze Zespół Szkół Drzewnych i Publiczne Gimnazjum 3 ( z ostatnich doniesień).

Z ostatnich doniesień:
prezydent wydał decyzję, odbierający Drzewnej zarząd nad budynkiem.
W zamian dał im jedno piętro w zniszczonych warsztatach.

W tym samym czasie w prasie opowiadano, o przeniesieniu szkoły do Gimnazjum nr 3, hehehe

prezydenty idą w zaparte.. na szczęście na każdego przyjdzie kolej jego..

Ja jestem za likwidacją tej szkoły lata jej świetności dawno przeminęły są w Łomży szkoły techniczne o lepszej perespektywnie, z roku na rok uczniów jest coraz mniej, tym bardziej że drzewna nie słynęła aż tak bardzo poziomem nauczania, po naborze do LO i tech kto się nie dostawał do swojej szkoły drzewna przyjmowała z otwartymi rękoma.Takie jest moje zdanie:)

Ok, istnienie Drzewnej to sprawa do dyskusji, każdy może mieć swoje zdanie.
Mnie oburza sposób, w jaki miasto próbuje załatwić tą sprawę.
Nieprofesjonalnie, dopuszczając się kłamstw, oszustw i pomówień.
Lata mijają, a prezydenci nie potrafili przedstawić jednej spójnej , realistycznej koncepcji. Zamiast tego - groźby i kiwanie wszystkich.

"po naborze do LO i tech kto się nie dostawał do swojej szkoły drzewna przyjmowała z otwartymi rękoma"

pewnie tak było, teraz, po promocji pana kłamcy nabór zbliżył się zapewne do zera...
i tu widzę ogromną winę tego człowieka bez twarzy, nie potrafił stworzyć koncepcji nauczania w naszym mieście, położył na łopatki szkolnictwo zawodowe..
przecież nie mogą wszyscy kończyć ogólniaka, ktoś musi umieć przykręcić śrubkę czy meble złożyć..

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org