Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
opieka |
co sądzicie o gminnym ośrodku pomocy społecznej w łomży czodzi o te dobre i złe doświadczenia
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: opieka |
trzeba go zlikwidować, bezrobocia już praktycznie nie ma, kto chce może pracować, ludzi na jedzenie stać. Inga weź się do roboty a nie byś chciała żeby ci ośrodek pomagał...
|
|
kolego przesympatyczny mnie stać na to żeby swoim dzieciom jeść dać ale są ludzie nieporadni życiowo którym trzeba pomóc z tym że opieka szwankuje i trzeba o tym głośno porozmawiać co tam jest nie tak i jak temu zaradzić
|
|
to jak wiesz że szwankuje to się wypowiedz w tym temacie konkretnie, a nie zakładasz wątek i nie wiadomo o co ci chodzi...
|
|
janek znowu błysnął LOL
|
|
Się pierdolnij w łeb człowieku kim kol wiek jesteś!
|
|
Gminny ośrodek pomocy społecznej? To taki jest w Łomży? Myślałam, że to miejski, jak sama nazwa wskazuje: MOPS. Co do tematu, to porusza go ktoś, kto nie zna sytuacji, bo uwierzcie, że jest potrzebny. Na ulicy biedy nie zobaczysz, bo na czole nikt nie ma napisane, poza tym ośrodek nie zajmuje się tylko dawaniem kasy za nic, ale ogólną pomocą: prawną np. Poza tym ma za zadanie wyprowadzać na prostą ludzi nieporadnych życiowo i pokazywać im jak sobie radzić. A co ze starszymi, chorymi ludzmi? To wszystko zadania ośrodka pomocy społecznej. Pewnie odmówili ci, inga, celówki, co? Że masz do nich jakiś problem. No sorry, w tym roku mało kasy. Pozdrawiam :))
|
|
MMonika a gdzie inga napisała,że ma jakiś problem do nich?! Pyta się o te pozytywne i negatywne rzeczy!
|
|
a po co to jej? jak zakłada temat to niech się wypowie w tym temacie...
|
|
witam wypowiem się teraz według życzenia temat ten dałam żeby dowiedzieć się czy ktoś z was ma złe doświadczenia z osrodkiem. znam rodzinę która była przez pracownika oszukiwana wyłudzano od nich pieniądze najciekawsze jest to że wszyscy wkoło o tym wiedzieli i nikt nie reagował wszystko to się dzieje na wsi mało tego rodzina ta jest nieporadna życiowo i nie umiała sobie z tym problemem poradzić wkońcu nie wytrzymali zagrozili pracownikowi ze zaczno o tym głośno mówić i efektem tego grozi im odebranie pięciorga dzieci do domu dziecka wiem że jak ktoś to przeczyta to wyda się mało wiarygodne ale wyobrażsie sobie co oni czują zgłosili się o pomoc a zabierajo im to co dla nich najcenniejsze DZIECI nie chcę tutaj generalizować że cała opieka jest zła pracujo tam również wspaniali ludzie jak ja to mówię z powołaniem i oni naprawdę POMAGAJĄ natomiast jeden pracownik powinien ponieść konsekwencje za to co robi tym ludziom .znalazłam jeszcze jedną osobę która się musi podzielić pieniędzmi z pracownikiem ale nie chce ona o tym mówić bo boi się że straci te pieniądze które jej zostają po podzieleniu z pracownikiem . JEŚLI JEST WśRÓD WAS OSOBA KTÓRA MIAŁA PODOBNY PROBLEM I NIE BOI SIĘ O TYM POWIEDZIEĆ GŁOŚNO PROSZĘ ŻEBY SIĘ ODEZWAŁA im więcej was będzie tym bardziej będziecie wiarygodni
|
|
JESZCZE JEDNA DOSYĆ ISTOTNA RZECZ DLA RÓWNOWAGI PROSZĘ RÓWNIEŻ O GŁOS LUDZI KTÓRYM OPIEKA POMOGŁA BO WIEŻĘ ŻE SO I TACY LUDZIE BO SĄ TAM TEŻ UCZCIWI PRACOWNICY!!!!!!!!!
|
|
nie chcę się czepiać zwłaszcza, że wypowiedź nie dotyczy tematu... Ale inga zlituj się... chcesz dobrze rozumiem... ale czy wiesz co to słownik? raz piszesz "so" raz "są" itp... nie sądzisz, że "są" brzmi i wygląda lepiej? ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
masz całkowitą rację dziękuję za zwrócenie uwagi pozdrawiam
|
|
Inga to nadaje sie dla prokuratora i nie czekalabym ! bagrmosen
|
|
jeszcze niejeden z was kiedys bedzie potrzebowal pomocy i zwruci sie do takiej pomocy jak mops zamiast sie smiac...a gdy stracicie reke czy noge to dopiero poczujecie smak (niełatwego zycia) zycie
|
|
gans nie wiem jak zinterpretować to co napisałeś ale nie podoba mi się to jeśli chcesz zająć stanowisko w jakiejś sprawie to dowiedz się czego ta sprawa dotyczy !!!!!!!!!!!!!!!!!! nikt tu nie śmieje się z mopsu jako z ośrodka który pomaga ludziom . i jeszcze jedno pytanie do ciebie ,co sądzisz o sytyacji kiedy człowiek bez ręki czy nogi (niełatwe życie)zwróci się o pomoc do mopsu i pieniędzmi które zostały mu przyznane będzie się musiał podzielić albo nie otrzyma ich wcale .co byś mu doradził ?walcz i nie jedz ,czy nie walcz i jedz suchy chleb bo szynkę zje koś inny . pozdrawiam i życzę łatwego życia !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |