środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pracowici policjanci.

Pewnie niektórzy zauważyli jak pędzają parami po mieście. To chyba po to, by im było raźniej. A w ogóle to nie wiem skąd ten chory pomysł i ogólnie to nie chodzą tam gdzie potrzeba, a jak już idą to oby szybko i jak najmniej widzieć (ciekawe, czy im dali stawkę z kilometra?). A co do pozostałych mundurowych to tak samo odwalają swoją dniówkę aby do końca. Poniedziałek około 17 przed Biedronką na Dwornej straż miejska skasowała Voldzwagena mimo że nie stwarzał zagrożenia no ale stał jak inne pojazdy na ruchu dla pieszych no i nie uciekał, więc go bardzo szybko dogonili hehehe. Około 17:30 trzech mundurowych w policyjnym aucie na górze Placu Niepodległości siedziało i patrzyło się na wyczynowców na lodowisku. A może i im łyżwy kupić by było ciekawiej i weselej? Siedzieli około godziny i palili paliwo by im dupska nie przymarzły. Mam z tego ciekawą fotkę zrobioną z telefonu. Ale nie mróz a żal dupę ściska na co idą pieniądze podatników i jak się dba o nasze bezpieczeństwo. Może łaskawie jakiś madraliński w tym mieście uruchomi taka linię by właśnie podatnicy mogli zgłaszać w aktualnym czasie popełnienia i wykroczenia naszych funkcjonariuszy. A może to pytanie skierować do zarządu czy dyrekcji komisariatu? Skoro proponuje slalom podwładnych po mieście za niezbyt małe pieniążki, to może zacznie kontrolować to co się dzieje w godzinach pracy, chyba że ustawowo w godzinach przysługuje im płatny odpoczynek po to, by po godzinach naginać pieszy drifting. Zainteresowanych pozdrawiam.

,,KONSUL :) ''

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pracowici policjanci.

zawsze i wszedzie policja je.bana bedzie !!!!!!!

A nie przyszło ci do głowy że prowadzili obserwację?Było podejść i zaproponować ciepłą herbatę.

br1

Ojej kolejny poszkodowany... Teraz wylewa swoje żale na forum. A nijaki dzieciak FIN mu w tym wtóruje. Do Zdziśka Dębowskiego - nie wiem kim jesteś ale przestań takie bzdety pisać na tym forum. To że miałeś kiedyś byćmoże nieprzyjemność się z nimi spotkać to nie należy tak się odrazu obruszać że jaki ty poszkodowany wielce. Może pogłaskać po główce.... I skończ pier... te głupoty bo gdyby nie Policja to z chaty byś nie wyszedł albo po paru metrach byś dostał w łeb za frajer... A z resztast to temat rzeka a tacy wielce sflustrowani goście jak ty mają niewiele do powiedzenia w obiektywny sposób. Daj sobie luzu i innym oszczędź śmiechu i nie wypowiadaj się już w tym temacie. Ojej jaka szkoda mi tego obywatela ojej.... straszne to musiało być... trzymaj się chłopie a moc niech będzie z tobą pracowity wyciskaczu potów na forum...

o co temu zdziśkowi właściwie chodzi? dwa razy przeczytałem i za hu.a nie wiem... no chyba że zdzisławowi chodzi o to żeby policja zawsze i wszędzie nakrywała przestępców na gorącym uczynku, a patrole po mieście to jest normalna sprawa, jak by siedzieli na komisariacie to by było że siedzą i nic nie robią...

FIN dziecię neostrady - powiedz swoje super inteligentne hasło jakiemuś policjantowi w twarz

Oj biedaczyna Zdzisio dziś pewnie mandat dostał .Bardzo dobrze że są takie patrole

uuuu Panie Zdzisiu jakbys do mnie wyjechal z takim tekstem w twarz to pala w leb zarobilbys na bank :) Zero szacunku czlowieku masz... Nie masz zielonego pojecia o tej robocie,a śmiesz zabierac glos na publicznym forum...Nie bede sie rozpisywal i wchodzil z Toba w tematy...
Powiem krótko:
http://www.policja.pl/rekrutacja/

1.Wejdz w ten link
2.Przejdz wszystkie testy i dostań się do Policji
3.Pokaż jak się łapie zbójów,patroluje ulice,obstawia mecze piłkarskie itp itd :D
Powodzenia!

trzeba spojrzeć obiektywnie, im więcej patroli na ulicach, tym bezpieczniej. Zeby nie było policji, każdy chyba biegałby z kałachem. A co do drogówki, kodeks drogowy daje im duże pole manewru. tu dam przykład.

podczas wyprzedzania pojazdu (linie przerywane, brak jakichkolwiek znaków informujących, ostrzegających przed przejściem dla pieszych bądz zakazujących wyprzedzania), rozpoczynam manewr wyprzedzania, ok 200-250m przed przejściem, kończę manewr (jestem już na prawym pasie) ok 70m przed przejściem, zatrzymuje mnie drogówka jadąca z naprzeciwka z powodu "..wyprzedzanie bezpośrednio przed pasami..." i tu stawiam pytanie:

1.jaka odległość od pasów to "bezpośrednio"? 50 m, 70m a może kilometr?
2.Z kad mogłem wiedzieć, że tam są pasy, jeżeli znak informujący o przejściu stał kilka metrów przed przejściem i nie sposób jego zauważyC wcześniej?

śmiechu warte. Jest wiele jeszcze takich luk.

http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html
http://moto.money.pl/ceny-paliw/

MasaViV jeśli interesuje ciebie rekrutacja do policji to właśnie potrzebują więc ten link który podałeś przyda ci się wykorzystaj tylko dobrze, a może odkryjesz w sobie nowy talent czy zdolności, lecz w swojej opinii piszę o tym co olewają zamiast wziąść się za robotę, bo stać bezczynnie tyle czasu, trzy osoby, do tego paliwo, to może lepiej wpuścić MasaViV jako tajnego agenta, no chyba, że nie umie jeździć na łyżwach, bo skoro tamten rejon wymaga aż takiej obserwacji gdzie musi być trzech, to taki batman zrobiłby taniej, szybciej, lepiej no i nie byłoby takich tematów na forum, więc życzę sukcesów.

rambo777 te przepisy o ktorych mówisz są dla tych leserów co najmniej robią a chcą się wykazać no i faktycznie padło na ciebie. Takich przepisów jest multum, tylko że one mówią to samo... Czy da się wziąść w łapę czy wlepić mandat czy udowodnić jaki to jestem aktywny i pracowity.

rambo dokladnie

powiedz lepiej zdzisiu gdzie ty pracujesz i co robisz zacznij od siebie ocenianie
!!!!! chociaz pewnie masz 14 lat i mrozisz fujare śledząc policjantów ? pogadaj z policjantami to zobaczysz jaka to jest praca ... acz kolwiek może bedziesz miał okazje ich spotkac jak ktoś cię ojebie albo wpierdoli to bedziesz błagał o pomoc a ty Fin powiedz to w twarz a nie kozak jestes hehe życze ci spotkania tak jak za dawnych lat z zomo :) po nocce nigdy wiecej już byś nic złego niepowiedział na żadnego policjanta nie jeden kozak tak skończył :) wiec spróbuj.... a zapomniałem ty też maasz 14 lat :) i nadodatek jestes pewnie pseudokibicem buhahah

;)

W/g mnie stanie w miejscu,wypalanie benzyny i przyglądanie się dzieciom nie podnosi znacząco bezpieczenstwa. To już lepiej przejechać się po mieście i po jakiś szczególnie niebezpiecznych miejscach a przynajmniej takich gdzie statystycznie często dochodzi do przestępstw. Choć ja się nie znam może lodowisko do takich należy i jest pod obserwacją. Jeśli tak to chyba dobrze że stoją. FIN a ty nie kozacz tak tylko idź na komendę i to powiedz a nie bohater za monitora. Osobiście nie przepadam za policją ale wyzywanie ich to jest lekką przesadą. Może nie są najlepszymi stróżami prawa, na co może się składać wiele czynników od wyszkolenia przez predyspozycje konkretnych osób, kończąc na środkach jakimi dysponują. Jednak praca do najprzyjemniejszych nie należy. Więc może trochę więcej szacunku. A histori w których policjanci chcą się wykazać lub zaspokoić na pierwszym lepszym obywatelu swoje kompleksy jest ogrom, jednak pamiętajmy że nikt nie jest doskonały. Wy w swojej pracy zawsze jesteście idealni, sumienni itd ?? Oczywiście to nie tłumaczy pewnych zachowań ale nie przesadzajmy też z tym krytykowaniem "Panów Władzy".
Choć przyznam że szczególnie Ci młodzi którzy chcą się jak najszybciej dorobić belki, za byle co potrafią sie przyczepić i robić z tego Bóg wie jak poważną aferę.

To proste.. To leniwe kur.wiska są. Boją się wejść na rejony gdzie ktoś może utrzeć pieskiego noska. HWWD policyjne ścierwa

A pozatym jak mówicie że gdyby nie policja to z domu byście sie bali wychodzić, to świadczy tylko o tym że poważne z was kondony... Każdy charakterny chłopak da se radę nawet jak jest niebezpiecznie.. Wnioskuje że takich tu brak...HWDP

taaaaaa, gyby nie bylo ich na tym przereklamowanym lodowisku byloby --takze zle ~!jeden cymbal z drugim nie wie ,ze to dla ich bezpieczenstwa!

bagrmosen

Zdzisławie sprowokowałeś... ok zaczne z Toba rozmowe...
A wiec:
-Odnosnie piszych patroli na ulicach to jest to pomysl Komendanta i uwazam,ze jest to dobry pomysl... Mieszkancy sa zadowoleni,a widok patrolu na ulicach na pewno w korzystny sposob wplywa na bezpieczenstwo w miescie...
-Odnosnie "siedzenia policjantow na Pl.Niepodleglosci i przygladaniu sie wyczynom na lodowisku" to nie rozumiem co widzisz w tym zlego?
Lodowisko jest nowo otwartym obiektem na ktory przychodzi bardzo wiele osob i obecnosc policji jest tam jak najbardziej wskazana!Ja osobiscie bardzo cieszylbym sie widzac,ze moje dziecko jest na lodowisku i ma tam na niego oko patrol policji... pomysl :)
Twoje rozgoryczone pytanie DLACZEGO STOJA PRZY LODOWISKU jest po prostu zwykla glupota bo tak samo mozesz zapytac dziwki dlaczego stoi pod latarnia,albo kierowcy taxi dlaczego stoi na parkingu dla taxi ;)

Nie rozumiem po co w ogole zalozyles taki temat? Jak kilku dzieciaków napisze HWDP to bedziesz z siebie dumny i zaspokoisz tym jakas swoja fantazje seksualna czy co ? bo ja nie rozumiem...

Tak jak napisalem wyzej... nabor do policji jest prowadzony teraz w sposob ciagly...zawsze mozesz sprobowac i pokazac mieszkancom Lomzy jak powinien pracowac DOBRY GLINA!Tylko problem w tym,ze najwieksi cwaniacy ktorzy najwiecej gadaja odpadaja na testach albo ewentualnie na kursie podstawowym :D
Pozdrawiam

buhahaha uuu wszyscy policjanci drżą przed tobą normalnie jak mafia w latach 30-40 hoho

;)

a może mieli przerwe to stali, czy bronisz komuś odpoczywać na przberwie ?

zastanowcie sie osly co piszecie, policja jest po to zeby strzec prawa choc nie zawsze im to wychodzi nikt nie jest idealny, a z takich lamusow co wyzywaja policje szydze i niech powiedza im to w twarz a nie przed komputerem czy na podworku jak przejezdzaja 100 m od nich. SZACUNEK DLA POLICJI.

logic 86 -zgadzam sie , ponadto nie znaja pracy w Policji! potem durnie sie wypowiadac!!!!!

bagrmosen

to juz teraz....nawet to jest zle, ze tych patroli jest wiecej?

ludzie zdecydujcie sie! albo TAK, albo NIE!

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

Kiedyś Ci tępi bluźniercy wpadną w ręce mundurowych i zapewne wymknie im się:CHWDP
A w zamian za to otrzymają sporą dawkę BÓLU!!!

I znowu jelopom i chodzacym patologiom spolecznym nie pasi policja :) Co za trole.

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

To widzę że macie same miłe wspomnienia odnośnie policji.. A może co drugi z was to sierżant pałka? Dla mnie policja to komedia jest. Z mojej klasy ze średniej poszedł tam taki tuman że chłopisko z podpisaniem się miało problem, a tu nagle wielki pałkarz. Mam jeszcze kilka takich przykładów..
Powiem tak... Byłem ostatnio jakiś czas w holandii - tam nie ma HWDP. Tam policje kochałem.. Uśmiechnięci, pomocni, nie wożą sie jak u nas zasrańce co naoglądali się filmów i chodzą jak lucky luck na dzikim zachodzie. Dlatego naszym miejscowym "stróżom prawa" serdeczne HWDP

a co to znaczy "nie wożą się" czyli co na piechotę też chodzą w Holandii?

proste że tak. ale jak ich mijasz nie przytną cie wzrokiem zabójcy tylko się uśmiechają a jak masz problem pada z ich strony pytanie " can i help you?". To jest to.. Poproś naszego pałkarza o pomoc. Życzę udanej konwersacji

snakdak może ty wyglądasz tak groźnie że biorą cie za zabójcę LOL

Może.. A może ty masz 1,20 wzrostu i cie poprostu nie zauważają więc nie masz tego "problemu". Wielu z obecnych łomżyńskich stróżów prawa znam ze starych czasów. Niektórzy mają jakieś dawne urazy i jedni próbują sie odgrywać inni zaniechali vendety. Ogólnie rzecz biorąc Ch.. im w serca

"Odnosnie "siedzenia policjantow na Pl.Niepodleglosci i przygladaniu sie wyczynom na lodowisku" to nie rozumiem co widzisz w tym zlego? " więc co do twego pytania MasaViV które ci zacytowałem to już ci mówię. Co do patroli pieszych to zostały niedawno wprowadzone i oficjalnie zadnych opinii na ten temat nie ma, czy obywatele są zadowoleni, czy nie. A odnośnie twego cytatu to jakoś dziwne że kiedyś nie było lodowiska nawet samochodów parkujących na dole i też tam stali. Mieszkam w okolicy, więc wiem. Przejeżdżam dziesiątki razy dziennie i mogę wymienić jeszcze kilka innych miejsc w których się grzeje służbowe stołki już od kilku ładnych lat. Po prostu bez celu i sensu (więc nie wiem, jak można tu mówić o zwiększeniu bezpieczeństwa). Oficjalnie do żadnego policjanta nic nie mam, ale niestety pieniążki które biorą jako za rzekomą pracę są również z moich podatków, więc poruszyłem ten temat.

Cytat:
"ale niestety pieniążki które biorą jako za rzekomą pracę są również z moich podatków"
Pieniążki czy ochłapy?? Jak to mówią... Jaka płaca-taka płaca ;)

Dziwie sie bardzo,ze poruszyles akurat przyklad policjantow(jako grupy zawodowej)... Dlaczego nie czepniesz sie do lekarzy,górników,nauczycieli albo pielegniarek ?

A masz gdzies w Łomży gornikow ???

Nie chodzi mi o Lomze... Chodzi mi o grupy zawodowe!Pojdziesz do lekarza,a on ma Cie gleboko w d..pie i tylko podwyzek sie domaga!ale na lekarza nikt slowem nie pisnie... a policjanci to jelenie-siedza cicho,pracuja za marne pieniadze,a tacy ludzie jak Zdzislaw jeszcze nadaja na nich na publicznym forum :)
Zdzislaw i reszta-pierw poznajcie "policyjna rzeczywistosc",a potem udzielajcie sie i oceniajcie....
To tyle ode mnie w tym temacie,żegnam i pozdrawiam

A kto wie gdzie w Łomży najłatwiej można znaleźć policję w nocy?? hehe jest takie jedne miejsce gdzie przesiadują prawie non stop pijąc ciepłą kawę, zamiast patrolować ulicę.

Ostatnio widzialem jak podjechali tam na lodowisko no ale silnik wylaczyli jeden i drugi Pan policjant pisali cos i pisali no i nie wyladallo to jakby sie opierdzielali.. widac bylo ze pracowali prowadzili jakies notatki czy cos nie wiem bo nie znam sie na tym.. a nie nawidze takich kozakow co maja 1.20 wzrostu ubieraja sie na szeroko..zetna ktorko wlosy ida ulica tak ich wozi ze malo wiatr ich nie zdmuchnie, wypija piwo zapala papierosa przeklinaja i ich główne motto życiowe to: "..nienawiść do policji tak zostałem wychowany.." a tak naprawde pochodza z normalnych rodzin i policja nigdy im nic nie zrobila chociaz moze i pomogla a nawet o tym nie wiedza.. tacy ludzie mnie poprostu smiesza.. ja osobiscie za polica nie przepadam ale nie mam nic przeciwko patrolom na ulicach..

miło się czyta że policja nie jest zła
wkońcu społeczeństwo zaczyna rozumieć ,ze to jest zawód jak inne
oczywiście tam jest jak w filmie jest dobry policjant i jest zły ale to samo jest z np. listonoszem jest dobry i trafi się w środowisku zły
pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org