środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Karygodne błędy w postach :-)

Mam pomysł :) Umieszczajmy tu najbardziej karygodne, głupie, bezmyślne, wynikające z niewiedzy, analfabetyzmu wrodzonego błędy :) Moje propozycje podane są poniżej.

Poprawnie | Niepoprawnie

1. w ogóle => wogole
2. po prostu => poprostu
3. na razie => narazie

A teraz ostro:

4. może => morze
5. który => ktury
6. będzie => bendzie

Jakieś propozycje?

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Karygodne błędy w postach :-)

mnie na tym forum szczegolnie razi koncowka O zamiast Ą. "Ulico Szoso Zambrowsko jechalo auto"

...

na pewno -> napewno !!
naprawde -> na prawde !!

Ohhhh, nie starczyłoby czasu na pisanie błędów po tych przygłupkach...

A później piszą: "pracy mi rzadnej nie dajo, a ja taki mondry"

Pozdrawiam.

Nie sądze, że co poniektóre błedy są karygodne??? a to z prostej przyczyny - chcemy szybko pisać, naciśniemy enter a potem dopiero sprawdzamy co napisaliśmy - i to sa te błędy ( poprostu, naprwde) błędy nie do przyjęcia to może- morze, który-ktury itp.
A czy przypadkiem ktoś wie co to jest dyslekcjia????i wcale nie świadczy o niewiedzy.

Lora

Dysletcics are teople poo!!!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

markac podnieciles sie juz ?? zwaliles sobie konika?? chcesz zeby cie przyjeli na admina tego forum ??

Kochani mnie nie razi akurat to, ze ktos robi błędy. Bardziej rozpatruję posta w płaszczyźnie informacji. Inernet to jest to miejsce gdzie liczy sie szybki przepływ informacji. Oczywiście zwracam uwage na formę , na poprawność wypowiedzi, to jest informacja dla mnie, mogę sobie kolesia ocenić. Jakbym mial z nimi wódkę pic lub dzieci chrzcic to zapewne wezmę to pod uwagę. :))))
Jak dla mnie, niech każdy pisze jak chce, aby było tylko o czym pisać . Juz niech się nie stresują , to nie jest wypracowanie.
Jak sie Jaś nie nauczył , to Jan też nie będzie umiał
W zasadzie każdy może skorzystać z dobrodziejstw komputera i sprawdzić sobie pisownie, czy to aż taka wielka sztuka ????
Więc może literaci przymkna oko na swoich kolegów - mają prawo być inni.
Śmieszy mnie za to takie zakładanie tematu jak ten , może jeszcze o myciu zębów zaczniecie , kto myje , a kto nie, albo o zmianie skarpetek - mistrzowie -czyściochy.:)))))))))))))))))))))))))))) chcecie się wypromować ???
a najsmieszniejsze jest to , ze często merytorycznie to ktoś dobrze napisze - przekarze jakąś bardzo dobrą informację , cos ujawni- a stado tych poprawnie piszących - a nie myslących uczepi się literówki. I będzie jazda z ortografią, rozwodnienie zagadnienia zamiast popchnąc sprawę .
Jakos tak się składa, że sami literaci tego swiata nie zbudowali- a pewnie szkoda co ???:))))))))

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

a ja często robię to celowo i co wtedy ??

Bez Sęsu jak to pisał Jaś Śmietana :)

O masz, FINek się nam obrazil. Czyżby post dotyczył jego osoby? Kulig, skoro w dobie komputeryzacji sprawdzenie pisowni sprowadza się do kliknięcia prawym przyciskiem myszy na danym słowie i wybraniu poprawnej opcji, to dlaczego jest tyle błędów? Rośnie nam następne pokolenie inwalidów komputerowych? :) Lepiej pisać z błędami niż wcale? No wybacz... W ten sposób rośnie nam następne pokolenie takich... osób. Żadnego poszanowania dla języka, już nie mówiąc o braku szacunku do drugiej osoby, do której się zwracamy.
Uważam, że debilnym tematem to jest np. "Dostawcy Internetu." zakładany po raz setny, "psi fryzjer", "numer do telepizzy", "Numer gg. do Jana-Serce", a nie ten. Mogę sie mylić...

Jeszcze raz do FINka. Na admina tego forum to ja mam niestety za duże kwalifikacje.

--

Nie zgadzam się , mnie bardzo razi. Czytając , muszę się zatrzymywać , by dobrze zrozumieć niektórych "pisarzy". Czy to net , czy nie , pisać poprawnie trzeba , tak jak trzeba się myć i zmieniać skarpetki , będąc nawet w domu. Świadczy to wszystko o kulturze osobistej osoby , a przenosi się na cały naród , a jak nas widzą , tak o nas piszą i taki mamy image w świecie.

Eh, Markac Ty to masz zaciecie polonistyczne ;)
Ja sie przyznaje, ze robie bledy glownie dotyczace wlasnie pisowni razem lub rozdzielnie. Niestety poglebia mi sie to tym bardziej im mniej mam czasu na czytanie ksiazek, a wiecej spedzam go w internecie.
Natomiast bledy z kategorii "ostro" to juz przegiecie na calego, podobnie jak pisanie koncowek "o" zamiast "ą", tej plagi juz zupelnie nie rozumiem, a rozprzestrzenia sie ona w zastraszajacym tempie.

A tematy tego typu czasem i dobrze przeczytac, zaczyna sie zwracac wieksza uwage jak sie pisze.

Ale na klawiaturze jakoś tak wychodzi xD

Mój nr.gg 9141868.
Nienawidzisz Mnie??
Fajnie!
Słyszysz Te Brawa?
Są Dla Mnie!
Pzdr

Moim zdaniem jest to bardzo dobry temat. Nie jest wcale tak ciężko sprawdzić pisownie, zanim się kliknie enter. Przecież tutaj chodzi o poziom, jaki reprezentujesz.
muj
rze (wiem że ciężko uwierzyć)
ic
skond

a co to jest ksiazka o nagrode pulicera ludzie poprostu tak pisza , wazne ze sie rozumie a poprawnosc nie jest wazna

art

ahahaha ty parowo juz zmieniles swoj podpis w profilu zeby cie przyjeli do tego forum do pracy.... ahahaha jaki ty jestes durny lamus !!!! zaaaaal ciebie Mi :D

"a co to jest ksiazka o nagrode pulicera ludzie poprostu tak pisza , wazne ze sie rozumie a poprawnosc nie jest wazna"

Po pierwsze, to nagroda Pulitzera.
Po drugie niepoprawnie gramatycznie napisane i przez to wlasnie ciezkie do zrozumienia.
Po trzecie poprawnosc jest wazna, bo swiadczy o poziomie piszacego.
Po czwarte wroc do pierwszego postu i spojrz jak sie pisze "poprostu".

markac sie podnieca ze z polaka dobry a we lbie z reszty pusto

zycie

Kolejne skrzywdzone dziecko przez rodziców... Cały czas mam ten sam podpis debilu, bo inaczej się do ciebie zwrócić nie można. Szkoda czasu na takiego szczekacza. załóż sobie swój wątek i tam sobie ulżyj.

--

Gans, z języka polskiego nigdy nie byłem dobry i "jechałem" na trójeczkach. Mało tego, nawet teraz nie uważam się za orła z ortografii i zdarza się, że pomagam sobie wbudowanym słownikiem w przeglądarce. Uważam, że to o czym pisze, to najzwyklejsze podstawy. Jeśli chodzi o inne przedmioty, hmmm pokazać papierki?

--

Ok może trochę źle zrozumiany zostałem .
jestem za tym , aby ludzie byli zdrowi, szczęśliwi, mądrzy, poprawnie pisali. :))))
Ale co zrobić jak tak nie jest ?
Ja nie mam zacięcia, do tego aby ich uczyć :). Swoje wnioski wyciagam i idę dalej.
Z wielu strasznych rzeczy które mogą robić niech siedzą przy kompie i piszą z błędami, bo co będzie jak zaczną doświadczenia chemiczne robić :))))))))

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Autor postu nie miał zamiaru kogokolwiek obrażać, tylko zwrócić uwagę na niemały problem na tym forum. Po co więc te głupie docinki i niemiłe uwagi w moją stronę? FINa to już w ogóle nie skomentuję, bo szkoda pisania. Ci co wyciągną wnioski, skorzystają. Reszta niech pisze jak pisze. Kiedyś trzeba będzie napisać CV, list motywacyjny i wtedy...
Temat uważam za skończony.

--

Mój mąż ma taką dysleksję ,że kiedyś w szkole podpisał kartkę z testem robiąc błąd we własnym imieniu napisał Łókasz!he he!
pozdrawiam wszystkich!

markac dla mnie zawsze byles jestes i pozostaniesz lamusem ( i *** z przecinkami !!!! i *** z toba i twoja familia !!!!)

[gif]boobs.sorkmos.com/animatedboobsom-143.gif[/gif]

FIN, Ty nie potrafisz odróżnić w postach markaca od makmarca, więc o czym z Tobą rozmawiać dresiarzu śmierdzący.

--

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org