Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Praca |
Jeśli nie masz pracy a gdzieś przeczytałeś o możliwości zatrudnieniu w Fabecie to radze się głęboko zastanowić , ja popełniłem ten błąd i w tamtym roku zatrudniłem się tam na stanoisku zbrojarza. Nie chce tu wypisywać że robota cięzka i tym podobnych rzeczy bo w sumie to wiedzialem na co się godze , do wszystkiego wszak idzie przywyknąć . No ale nie otym miałem pisać, żeby zarobic 1400 to musze przepracować 240 godzin , i jeszcze to by nie było takie straszne poniewaz podpisując umowe o prace dostałem czarne na białym jaką będe miał stawke a co za tym idzie można się doliczyć ile zarobie. Popełniłem błąd przychodząc tam do pracy no ale jak to mówią mądry polak po szkodzie, teraz tylko mnie śmieszą kumple którzy tam dalej pracują i narzekaja, ja teraz pracuje na budowie przez 8 godzin opieram sie o łopate i lepiej zarabiam niż tam. Nie będe się tutaj wiecej rozpisywał ja popełniłem ten bład mam nadzieje że po przeczytaniu tego tekstu ktoś będzie mądrzejszy i ominie ten zakład wielkim łukiem. Z pozdrowieniami dla szanownej pani dyrektor. :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Praca |
Ale na czym polegał ten błąd? Napisałeś się i nic z tego nie wynika. Wiedziałeś ile zarobisz, wiedziałeś jakie są warunki, w czym więc masz problem? Oszukali Ciebie? -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Bład polega na tym że zatrudniłem się w fimie gdzie wynagrodzenie nie jest adekwatne do pracy jaką wykonywałem i to nie tylko tyczy się mnie lecz wiekszości osób tam pracujących
|
|
To po co się zatrudniałeś ??????????. Skoro wiedziałeś że niedasz rady ????? Za stanie i patrzenie nikt nie płaci . Się skończyły czasy CZY SIĘ STOI CZY SIĘ LEŻY
|
|
co sie kolesia czepiacie?dobrze zrobił pisząc tego posta!przestroga dla innych
|
|
jezeli cie tu nic nie trzyma to radze jechac do warszawy...dostaniesz na poczatek 18 zl/h jak krecisz zbrojenia... jezeli jestes w tym wprawiony to dostaniesz nawet 23zl/h ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
maruda...nie marudz...zatrudnil si epo to, zeby zarobic...i mec za to pieniadze...chyba po to sie pracuje? a zrobil dobrze piszac...bo inni byc moze przeczytaja i beda wiedziec...czy ewentualnie isc tam pracowac...czy nie.. ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Nie chciało sie nosic teczki trzeba nosic woreczki ;p
|
|
dokladnie dostanie moze 2 razy wiecej ale pamietaj życie tez jest 2 razy droższe Łomża leży na Mazowszu !
|
|
radimp... wcale tak nie jest...znamosoby, ktore sa po podstawowce i radza sobie bardzo dobrze...moze nie umieja liczyc, ale maja od tego ludzi... a znam osoby z magistrem na kasie fiskalnej lub za lada... i co Ty na to? ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Zly_czlowieku, nie musisz się chwalić takimi znajomymi. Co w głowie to jednak w głowie. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
a ty nie masz znajomych? znajomych poznaje sie w biedzie...takie jest moje zdanie...a ze ktos ma leb do interesow i wie jak to wykorzystac...to cie boli? jezeli czujesz, ze musisz wiedziec cos wiecej to twoj wolny wybor...z podkresleniem WOLNY. nie wszyscy moga, a chca sie dalej ksztalcic, tak jak ty...uwiez mi.. ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
uwierz...sorry ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
"znajomych poznaje sie w biedzie" - czy Ty w ogóle rozumiesz to powiedzenie? Nie traktuj go dosłownie... -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
moze nie bylo do tematu...ale taka jest prawda? moze zaprzeczysz? nie traktuje go doslownie, ale dziala i sie go trzymam ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
tak to juz jest za grosze nikomu niechce sie pracowac dlatego kazdy popracuje miesiac dwa i dalej szuka lepszej pracy ...
|
|
po to...to jest...zeby zaspokoic swoje potrzeby materialne ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
do zły_czlowiek: jak se w zyciu nie umiesz poradzic to i z magistrem bedziesz kopał rowy. a w tym przypadku raczej o ludziach do liczenia nie mozemy mowic.
|
|
... chodzi mi szufladkowanie ludzi i co? ze osoba do "liczenia" (podalem tylko taki przyklad) jest zatrudniana i dostaje za to pieniadze...to tez zle? :) ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Leserów i obiboków ci u nas dostatek...:P Spotyka kiedyś Ojciec sąsiada z IV piętra i słyszy: - Józek, a ni mosz tam jaki roboty dla mnie? No wisz, takiej, coby na noc nie było i żeby się nie narobić, a zarobić. Przemo, a gdzież to można się o tę łopatę poopierać przez 8 godzin? Qrka wodna! Można by rzec, żeś jest FILAREM tej firmy!
|
|
hehehehe
|
|
Przemo 83 napisałeś na koniec - cyt: "Z pozdrowieniami dla szanownej pani dyrektor. :)" Czyżby jaskaś ładna laseczka, którą z tej firmy zapamiętałeś, czy po prostu jedna z reżimu, która obiecała podwyżki i sowite wynagrodzenie a wszystko było fałszem ?? Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |