poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PŁYTA ŁOMŻYŃSKIEJ KAPELI WYDANA

JEST PŁYTA ! ! ! JEST PŁYTA ! ! ! JEST PŁYTA

Pojawiła się płyta łomżyńskiego zespołu nagrana naprawdę w porządnej jakości. Chcecie posłuchać - czytajcie dalej !!!!

Czy wiecie, że w Łomży działają zespoły prężnie się rowijające i tworzące muzykę wcale nie gorszą od tej jaką słyszycie w radio. Już niedługo będziecie mogli dostać na tym właśnie forum linki do stronek, gdzie będziecie mogli posłuchać 30 sekundowch urywków świeżutko nagranych piosenek.

Jeśli nie chcecie, bądz nie macie czasu na to aby czekać, odzywajcie się do mnie, a pomogę Wam w nabyciu pierwszych egzemplarzy płytki. Uwierzcie mi rozchodzą się jak ciepłe bułeczki.
To chyba pierwsza, takiej jakości płyta, z taką muzyką na naszym lokalnym rynku. Czy będzie to długo pamiętany sukces ?!

Tytuł płyty: YORGUS PROJEKT - niech reszta pozostanie narazie tajemnicą, zapraszam do zadawania pytań!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PŁYTA ŁOMŻYŃSKIEJ KAPELI WYDANA

to podaj

ehehe, fajnie i mam nadzieje ze sie uda bo jak pamietam to zawsze lomza byla zadupiem i nic ciekawego sie nie dzialo nie mowiac o wybiciu sie kogos z lomzy na wielka scene.

pozdrawiam

Gratuluję płyty, choć jeszcze nie słyszałem, ale nie omieszkam.

PS Na wielką scenę z Łomż to się raczej nikt nie wybije, ale Darek K. w paru miejscach zaistniał. Pozdr Darek ;)

A oto i obiecane linki do fragmentów piosenek. Jakość oczywiście została specjalnie pogorszona. Jeśli chcecie pełnej długości utwory i płytkę to proszę o kontakt. A teraz zapraszam do słuchania:

Wolny ptak: http://www.wrzuta.pl/audio/fKAoOmsciY/wolny_ptak

To jest mój dom: http://www.wrzuta.pl/audio/w5kNSFN5Kt/

badziewie. lomza nieoczekuje takie muzyki..niewtych czasach. pozatym plyt wlomzy jest sporo nagranych sadzac po tym co uslyszalem to ten nielegal niestety wam niewyszedl.moze sie dowiem jaki to gatunek?

zycie

witam!
Z całym szacunkiem dla kolegi wyżej ---co ty wiesz na temat tego jakiej muzyki potrzebuje łomża..a? Puste wypowiedzi o bezsensownej tresci nie są tu niepotrzebne.TO TRZEBA chwalic-ktos aktywnie działa w tym pseudo miescie i ja to szanuje!! Przesłuchałem to co oferujecie pod linkami wyżej - i szczerze podoba mi sie! Jestm gotów wesprzeć taką działalność i kupić płyte! Pozdrawiam

hehehe.ludzie po 50 stce maja lepszy gust.a zaraz powiesz ze otm sie niedyskutuje wiec zapytam .a jak ty reprezentujesz swoje miasto?....pseudo ? a co do plyty.idz i kup ...jezeli juz znajduje sie na bazarze u ruskich pod ladą
: D : D :D do kolezanki wyzej

zycie

Dzieki za wszystkie opinie i te miłe i te troszkę mniej. Bardzo dziekuję feende za przychylność i pozdrawiam. Czekam na dalsze komentarze :)

Zerknijcie sobie na to:

http://www.myspace.com/marikamyspace

Marika uczyla sie w ILO w naszym miescie.
Polecam bo jest czego posluchac.

R
-------------------
"Lepsze jest wrogiem dobrego"
"Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"

Raver fajne piosenki ma ta młoda ;) chociaż ja w innych gustuje xD

Mój nr.gg 9141868.
Nienawidzisz Mnie??
Fajnie!
Słyszysz Te Brawa?
Są Dla Mnie!
Pzdr

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane .Reklama

Posłuchałem tej muzyki z tych linków i mam parę rad macie bardzo dużo błędów w tej muzyce gościówa za szybko wchodzi w refrenach co robi się chaotyczne ponieważ razem z perkusistą sobie nawzajem przeszkadzają on mocniej uderza w bębny w refrenie i pewnym momencie przygłusza ją .Odnośnie do całości to nie zwojujecie tym jak narazie wielkiego rynku za słaba ta muzyka chodzi mi o aranżacje .Niech wokalista popracuje nad dykcją końcówki "ść" itp Za bardzo w nie których momentach syczy .I to by było na tyle odnośnie tego co robicie .

Do kolegi wyżej!
Mam juz płyę!Technicznie kosmicznie lepiej to brzmi z płyty...to co jest na necie ma zdecydowanie gorsza jakosc ale to chyba celowe :)
To jest naprawde dobre...nie podzielam opini przedmowcy..miałem w swoim zyciu troche do czynienia z muzyka i wiem co mowie..moze nie jest technicznie to nagranie studyjne ale na dobrym sprzecie prosto z krazka brzmi to bardzo dobrze...aranzaacji utworu nie da sie zawrzec w 30-sekundowych kawałkach...POlecam krążek..Mam nadzieje ze sie wam uda!Pozdrawiam!

... przepraszam, że się wtrącam, ale rzeczywiście wiele osób myśli, że te nagrania to są już całe kawałaki, moi drodzy płytka jest troszeczkę dłuższa niż te urywki z linków :) ma 6 utworów. Na płytce kawałki mają nawet po 6.30 min, także jeszcze troszkę aranżacji Tommku nie słyszałeś.
Jakość muzyki z internetowych linków, została przezemnie specjalnie pogorszona, dlatetgo trzaski, nierówności mogą być słyszalne.

Co do aranżacji, to ja nigdy bym się nie wypowiadał na miejscu Pana Tommka gdyż taki urywek z Internetu, może jedynie zainteresować, a nie wpłynąć na ocenę aranżacji.
Pozdrawiam

Brawo Marika!!!!! Świetne rytmy regge, takie letnie dobrze się słucha gdy za oknami "zima":;)

Jeśli chodzi o nowy zespół to raczej kopiowanie Anity Lipnickiej, nic nowego - oczywiście wypowiadam się nie znając płyty a na podstawie tych kawałków. Ot co mi pierwsze do głowy przyszło;)

Och, Szamac, mylisz się bardzo. W Łomży w latach 80/90-tych XX wieku istniała prężna scena muzyczna. Pewnie nie wiesz, ale istniały takie kapele jak Brovar Łomża (blues), Polityka (raegge & blues-rock), Tiopa Rock Band(hard rock), kilka niezłych zespołów alternatywnych, parę dobrych wokalistek - Gośka Zielińska, Lilka Chyczyńska, Jola Gędzel. Benek Karwowski prowadził i prowadzi do dziś porządną grupę wokalną, także Magda Synow (Sinoff) śpiewająca wówczas w niezłym ansamblu Janka Suchodoły dziś prowadzi dobrą grupę wokalną. Było mnóstwo imprez: "Rock z piwnicy", OMPP - eliminacje wojewódzkie, "Krajowe Targi Jazzowe" i mnóstwo innych na muszli, na stadionie, na Starym Rynku, w kinie Millenium, w Odeku (obecnie ROK), w Bonarze. Niezły był jazzujący zespół Waldemara Borusiewicza i parę małych form grających muzykę klasyczną. Także w Zambrowie i Wysokiem Mazowieckiem istniały porządne kapele i odbywały się niezłe imprezy muzyczne. To, że dziś ludzie grają jest konsekwencją tamtych czasów.
Dołożę jeszcze, że Brovar uczestniczył w paru festiwalach ogólnopolskich (w tym Opole 86) i był znany w kraju, nagrał też parę utworów na kasecie Blues po Polsku, także Polityka miała w Polsce duże wzięcie.
Zatem nie "zawsze lomza byla zadupiem i nic ciekawego sie nie dzialo nie mowiac o wybiciu sie kogos z lomzy na wielka scene".
pozdrawiam

nar

zgadzam się z przedmówcą w 100%. Mam pytanie do kilku forumowiczów którzy tak klepią i klepią na nasze miasto, kiedy ostatnio byli na jkimkolwiek koncercie wystawie itp? Oglądanie głupot w MTV i słuchanie łupu cupu w radiu ESKA napewno nie wyrobi w was dobrego gustu i i wrażliwości. Dla mnie ocena krytyczna od osoby która jest prosta jak "pas startowy na lotnisku" nie ma żadnego znaczenia i mam ją gdzieś. Pozdrawiam wszystkich aktywnych kulturalnie!!!

muzyka karygodna

zycie

Rzeczywiście z Anitą Lipnicką mi się kojarzą te piosenki. W pierwszej trochę wokal nie wyszedł, jakby mały fałsz wyczułem :) Ale tak to nieźle.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Bardzo miło, że są również i tacy którym płytka się podoba. Cieszy fakt, że żywo zainteresowani łomżyńską kulturą już płytkę nabyli i wysłuchali piosenek w całości. Bardzo przyjemne są takie gesty. Wiadomo, że nie wszystko jest doskonałe, że nie jest to produkt wydany przez wielkie wytwórnie przy udziale milionowych kwot, ale twórcom i pierwszym odbiorcom sprawiła wiele przyjemności, czego przykładem może być chociażby feende. Sami twórcy, z tego co wiem mieli kilka uwag do produkcji, ale oni nigdy nie będą w 100 % ustatysfakcjonowani. Tak to już bywa :)

Szacunek dla głosów krytycznych, nie krytykanckich :)

P.S. Przepraszam osoby, które dopominają się o płytkę i nie mogą jej otrzymać. Nastąpił chwilowy brak rezerw. Pojutrze płytki z pewnością będą dostępne.

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów.

Gdzie?

Witam kawałki zamieszczone w internecie nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości udało mi się usłyszeć te piosenki są dobre chodź nie jest to mój gust są ok pozdrawiam i życzę sukcesów.

PS: Może w końcu ktoś wybije się na naszym rynku i w końcu Łomża stanie się bar5dziej rozpoznawalna w Polsce.:)))

Aga dośc fajny voc, muzyka w porządku najważniejsze że Wasza własna

Anioł wcale nie musi być z góry

Nie moja muzyka, ale brawa za chęć zrobienia czegoś. Aga jak cię zobaczę to powiem Ci co moim zdaniem jest źle. ;)

Gdzie kupić tą płytę?

Pozdr

Płytki już jutro powinny być, bo jak już wcześniej wspominałem nastąpił chwilowy niedostatek... Jeśli są osoby chętne proszę się zgłaszać bezpośrednio do mnie. Ja zajmuję się "dystrybucją" :)))))

Pozdrawiam ciepło !!

Podrowionka dla kapeli . spoko troche dawne czasy w MDK sie przypominala jak pilnowalo sie 20 kapel wieczorami .......... Jordann

Lima Oscar

' co to za czupiradłooooooo kim ona jeeeest ' :> jea! znam ten utwór od ponad 5 lat i jak w czesku włączyliście to mi kopara opadła ! najlepszego i koniecznie duuużo koncertów poproszę ;p

Bardzo cieszy nas taki odbiór "Czupiradła" - tym bardziej, że jeszcze pamięta nas ktoś sprzed 5 lat :) Pozdrowienia serdeczne!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org