wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Chcą zablokować stacje benzynowe w całej Polsce

"Kierowcy z Płocka, którzy ponownie protestowali przeciwko - ich zdaniem - zbyt wysokim cenom paliw na stacjach PKN Orlen w tym mieście, chcą by do kolejnej akcji, planowanej na 16 lutego, przyłączyli się posiadacze aut w innych polskich miastach.
Pierwszy protest płoccy kierowcy zorganizowali na trzech stacjach PKN Orlen 19 stycznia. Wzięło w nim udział około 100 osób. Akcja polegała na tankowaniu jak najmniejszej ilości paliwa, najwyżej za kilkadziesiąt groszy i na płaceniu monetami o najniższym nominale.

Ponowny protest miał identyczną formę. Tym razem uczestniczyło w nim około 60 kierowców. Jak poprzednio byli to w większości ludzie młodzi, którzy wcześniej umawiali się przez pocztę elektroniczną lub wysyłając sms-y.

Chcielibyśmy zaapelować do wszystkich kierowców w Polsce i umówić się z nimi, że za dwa tygodnie, 16 lutego, powtórzymy akcję w Płocku, ale też w innych miastach. Zjawimy się wtedy na stacjach PKN Orlen o tej samej porze, czyli o godz. 16. - powiedział jeden z organizatorów protestu Arkadiusz Gmurczyk."

Warto i w Łomży zorganizować taką akcję.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Chcą zablokować stacje benzynowe w całej Polsce

Hm, to może od razu zablokujcie wszystkie szkoły, banki, sklepiki, sklepy i normalnie wszystko, żeby nie było niczego, niczego żeby było;)

pewnie że warto zrobić u nas coś takiego!!!
U nas jest mafia paliwowa... Najdroższe paliwo w regionie...
Od dzisiaj zbieram drobniaki...

pisze sie na to ;D

Ciekawe Ciekawe ... ale troche to bez sensu ? i tak wjezdzać płacić i wyjezdzać ? i tak w kółko ? Szkoły to by mogli zablokować :)

Ja jestem za i właśnie chciałem założyć taki temat, tylko na poważnie, bo naprawdę ceny paliw w Łomży są bardzo wysokie, choćby w porównaniu do Olsztyna, gdzie wszystkie paliwa są tańsze o ok. 15-30gr na litrze, a więc sporo.

16 lutego, sobota, ustalmy godzinę, najlepiej rano, bo wtedy największy ruch na mieście, powiedzmy na 9.00 spotkajmy się na Starym Dworcu i podzielimy się. Ja drobnych mam dużoooo :)

tez sie na to pisze dla jaj mozna cos takiego odwalic

takim protestem robią na złość jedynie pracownikom tych stacji, ten kto czerpie z tego zyzki i tak ma w dupie ten protest bo jak nie dzisiaj to jutro i tak zatankujesz....

tez sie na to pisze tylko znajac mentalnosc lomzyniakow zaraz bedzie a po co jak cie nie stac to nie tankuj itd itd Bartes protest polega na tym ze tankujesz np za 2 zl i placisz po groszu i tak zaczyna tworzyc sie suuuuper duza kojeka i stacja jest przyblokowana na ladne pare godzin stworzmy liste osob ktore na 100% beda uczestniczyc w protescie i do dziela rodacy

to ja pierwszy :)
trzeba coś z tym zrobić, albo niedługo zaczniemy myśleć nad perpetum-mobile...

gdyby tak zablokowac 2 stacje np orlen i statoil. Orlen najlepiej ok 8 rano w dzien powszedni jak wszystkie lomzynskie firmy tam sie tankuja:) w normalny dzien trzeba tam stracic pol godziny na zatankowanie. Gdyby tak jeszcze brac fakture na te 2 zl placone po groszu :) wystarczylo by 10-20 osob
pozdrawiam

A więc robimy listę chętnych na taką akcję. Ja się piszę. Jeśli ktoś nie ma ochoty i nie popiera tego typu akcji, proszę nie zaśmiecać tematu. Chętny proszę kopiować listę i dopisywać się do niej.

16.02 godz. 9.00 Stary Dworzec

1. makmarc
2.

makmarc napisał(a):

> A więc robimy listę chętnych na taką akcję. Ja się piszę. Jeśli
> ktoś nie ma ochoty i nie popiera tego typu akcji, proszę nie
> zaśmiecać tematu. Chętny proszę kopiować listę i dopisywać się
> do niej.
>
> 16.02 godz. 9.00 Stary Dworzec
>
> 1. makmarc
> 2. wobo

To po co robic jakies listy porozglaszajcie posród swoich znajomych i ustalic miejsce spotkania i tyle ile przyjedzie tyle bedzie a nie jakies listy smieszne troszke pomyslcie ! W takich sprawach lepiej pozostac anonimowym

Łomża leży na Mazowszu !

Nie widzę w tym nic śmiesznego, takie listy robi się zawsze, poza tym nie mam się czego wstydzić ani bać, by pozostawać anonimowym.

Witam
i jak przebiegła blokada? Pewnie jak zawsze skonczyło sie na biciu piany na forum i nic więcej....

Z forumowiczy nie było nikogo, ale za to pojawiło się pare osób poprostu czytających forum, ustaliliśmy co nie co i wkrótce dojdzie do realizacji.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org