Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
salon orange w Łomży Al.Legionów 16 |
chciałbym ostrzec wszystkich klientów lub przyszłych klientów salonu Orange w Łomży przy ulicy AL.Legionów 16 ponieważ gdyż szukają sobie naiwnych ludzi głupich co im uwiężą w każda bujdę jaką puszą dwa tygodnie temu oddałem telefon do serwisu ponieważ gdy już sie naładował po odłonczeniu od ładowarki wyłączył sie i nie chciał sie już włączyć wczoraj dostałem wiadomość ze już go mogę odebrać lecz po przyjściu do salonu dowiedziałem sie ze telefon nie został naprawiany ponieważ nastąpiła w nim ingerencja cieczy NA PYTANIE ZADANE JAKIM CUDEM TO JEST MOŻLIWE PANI KTÓRA ZAZWYCZAJ SIEDZI PRZY BIURKU GDZIE JEST INFORMACJA ODPOWIEDZIAŁA TU CYTUJE "MOGŁA SIE PANU RĘKA SPOCIĆ A PONIEWAZ TELEFON MA OBUDOWĘ PLASTIKOWĄ WIĘC MOGŁO DOJŚĆ DO USZKODZENIA TELEFONU" telefon ma niecałe pół roku i już dwa razy był w serwisie niewidem oni chyba myślą ze telefon trzeba nosić w komi nerkach lub w obcęgach żeby nie zamoczyć
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: salon orange w Łomży Al.Legionów 16 |
To znana śpiewka salonów. Mają taką pieczątkę, co ma 3 mozliwości odmowy gwarancji. 1. Uszkodzenie mechaniczne 2. Ingerencja użytkownika (lub jakos podobnie) 3. Ingerencja cieczy. I najczęsciej wmawiają ten 3 powód, bo gdyby pkt 1 - to telefon musialby byc połamany, gdyby pkt 2 - to musiałyby być widoczne próby rozbierania obudowy. No to walą pkt 3. I jak im udowodnisz??? Przeszedłem to samo z rocznym telefonem i nawet wysyłałem na ekspertyzę ponowną - oczywiście do tego samego serwisu - i jak myślisz, co stwierdzili? I N G E R E N C J A C I E C Z Y Już kilku moich znajomych to przechodziło. Szkoda czasu na jakiekolwiek reklamacje. Ale to nie wina salonu, tylko serwisu. Jak odbierałem swój złom (bo w serwisie zniszczyli mi normalnie telefon ze nie nadawał się do niczego) to panienka z salonu miała chyba z 5kg segregator z reklamacjami. I gdyby teraz każdemu naprawili albo oddali nowy to dawno poszli by z torbami. Odwołać się od INGERENCJI CIECZY to tak jak naprawde choremu rente otrzymać - normalnie niemozliwe. A znam zdrowych z rentami, którzy dostają rentę od kilku lat i jeszcze za granicą dorabiają. Jakbyś ich zobaczył na ulicy - to jak okazy zdrowia.
|
|
Ja tez mialam taka przygode w tym salonie obok 4+, nagle sam z siebie przestal dzialac dzwiek no wiec poszlam do nich oni oczywiscie go wzieli, po miesiacu czasu powiedzieli,ze telefonu nie naprawia,bo nie ma w nim kondensatorow wmawiajac mi,ze byl on rozkrecany i ze sama w nim grzebalam,co oczywiscie nie mialo miejsca bo srubki, ktore rzekomo wykrecalam byly milimetrowych rozmiarow,a ja nawet nie widzialam nigdy w zyciu takiego malutkiego srubokreta, no i po calej wymianie slownej z tymi panami zapytalam i w koncu chca za ta naprawe,a oni na to,ze nie da rady tego naprawic, no to sie wkur...poszlam do komisu obok i co? W tydzien czasu naprawili telefonik za ok 50zl OSZUSCI NACIAGACZE I NIC WIECEJ!!!
|
|
Pretensje do salonu są zupełnie nie słuszne, przeciez to nie salon naprawia telefony. Telefony są wysyłane do renomowanych, dużych serwisów, ponieważ w Łomży nie ma ani jednego godnego uwagi. A to w jaki sposób serwis naprawia telefony jest równiez zupełnie obce pracownikom salonu jak i klientowi. Te same serwisy naprawiają dla ERY i PLUSA i tam jest to samo. Tak więc jakie kolwiek pretensje należy kierować do seriwus, a nie do pracownika salonu, który na temat naprawy wie tyle samo co i klient.
|
|
mandrzejczuk byłaś w tym komisie w wortelu ? może ja sie tam przejdę zapytam szkoda mi trochę sprzedawać na części czy nawet wyzucić
|
|
Ten salon to jedna wielka lipa!!!!!!! Ostatnio kończyła mi się umowa, a jestem tej sieci klijentem 5 lat to zproponowali mi nic!!!!!!!! Przeszedłem do innej sieci dostałem super telefon i od zajebania minut do wszystkich sieci !!!!!!!!!!!!!
|
|
hej skecz do jakiej sieci poszedłes z orange? bo mi zaproponowali gorsze warunki niż rok temu więc też mnie u nich nic nie trzyma:) bigi2004
|
|
a widzisz najlepiej jest jak pani konsultantka do Ciebie dzwoni ! Wtedy mozesz negocjowac co chcesz "co sie wykłucisz to jest twoje" ewentualnie chyba w salonie tez mozna ale nie jestem pewien jesli chodzi o ten salon obok 4+ to jestem z nich osobiscie bardzo zadowolony a jak juz ktos napisał wyzej w tym temacie ze to nie salon a serwis wali w bambuko...a z ta ciecza ehhh stara spiewka ! Łomża leży na Mazowszu !
|
|
lepiej jest naprawic telefon w komisie,w sympati lub w wortelu,tanio i szybko i dlugo nie trzeba czekac ...
|
|
ooo Plus Gsm przy starym rynku tam to dopiero akcja dałem swojego sony ericssona do naprawy po miesiącu dali mi jakiś używany przez kogoś bez tych numerków pod baterią :) lipaa:) ...Zaufanie to potega....
|
|
jeśli chcecie wiedzieć to każdy salon nie ma serwisu na mijescu tylko wszystko jest wysyłane, a jak w serwisie napiszą ze uszkodzony mechanicznie etc. to co ten biedny konsultant ma wam wyczarować nowy telefon?
|
|
Ja wam powiem tyle orange to lipa jakich malo heheh firma kant i oszust ;] moj znajomy chcial przedluzyc umowe to tez dostal warunki gorsze niz 2 lata temu jak brał telefon wiec doradziłem mu ere a tam dostal wypasiony telefon i duzo minut. Ja osobiscie mam 2 telefony w erze od okolo 10 lat i nie mam zadnych problemow z gwarancjami a nowe telefony to mi osobiscie do domu przywoza nie musze sie nigdzie ruszac wszystko przez telefon sami dzwonia ;p a z roku na rok dostaje tyle minut ze teraz nawet polowy nie wydzwonie hehehe
|
|
Pley przy stokrotce
|
|
Nie Pley tylko Play sieroto!
|
|
HokusPokus lepiej ale tylko z jednej strony bo wynegocjujesz cene i umowe to fakt ale obietnice to inna bajka ja osobiscie przedluzalem i wszystko ok niby tylko ze nie dokonca zamowilem pare uslug bo tak moglem i dokladnie pani konsultant pytalem sie czy wraz z uruchomieniem nowej taryfy wszystko bedzie i czy nie zaplace podwojnego abonamentu oczywiscie bylo inaczej poniewaz podliczyli mi abonament nowy i wliczyli do starego ba usluga nie zostala wlaczona ktora zamiawialem paranoja wiec naprwade trzeba uwazac
|
|
Ja dzis odebralem tel z salonu przy ewie. Telefon mial 5 dni jak oddalem do reklamacji motka k1 padl przycisk od volume w gore poszedlem przyjeli bez zadnego problemu dzis dostalem sms ze tel jest do odbioru przychodze wraca z telefonem i mowi ze przycisk zostal wymieniony bez zadnego problemu w ramach gwarancji.
|
|
Shadow23 dokladnie oni słyna z takich "niby to pomyłek" nie wszystko powiedza do konca etc. ale z nimi idzie sie wykłócic uwiez mi wiem i radze wam tez z nimi gadac krótko mozna zyskac mniej lub wiecej ale da sie w orange ta opcja smsy po groszu jest bardzo fajna dla tych którzy maja telefony na karte sam zadko pisze smsy głónie dzwonie lecz kupilem sobie drugi starter i telefon i mam tam włozona karte z OPOPa Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Człowieku .... żaden salon nie naprawia na zaplczenu telfonów i nie stawia pieczątek. Kazdy wysyła na gwarancje i to im odsyłają z serwisu z opisem usterki i zaznaczeniem czy został zrobiony. A że Pani przeczytała w opisie serwisu ze został namoczony to co miała ci powiedziec ? ze oblala go wodą na zapleczu ? Musiała cos ci wymyslec bo zapewne podejrzewała ze bedzie wielkie oburzenie.
|
|
Ja mam z orange niemiłe ostatnio doświadczenia. Polecam dokładne czytanie rachunków telefonicznych, zwłaszcza po przedłużeniu umowy bo to co robią to jaja są. Dwie reklamacje na dwie faktury a co do czego to dostaję 3 faktury korygujące bo jedną korygującą trzeba znowu reklamować !!!!!
|
|
Hmmn a więc tak... pierwsze co powiem jest to iż nie od salonu zależy czy telefon zostanie naprawiony czy też nie... po zaniesieniu do salonu Pan/i wypisuje karteczke ,która razem z telefon wędruje do serwisu tam zostaje stwierdzone czy to wada techniczna czy też wina użytkownika... mówiąc szczerze zazwyczaj jest to wina użytkownika he ;) naprawa = czas=pieniądze , proste :] osobiście z usług Orange jestem zadowolony.
|
|
Odswiezając troche temat musze powiedziec ze ja z tego salonu jestem bardzo zadowlony. Dzisiaj chce tam przedłuzyc umowę bo zaoferowali mi fajny telefon taniej niz miła pani telekonsultantka. Dali mi maxymalny rabat o ktorym nie wspomiala mi wcale telekonsultantka mowiac ze juz bardziej ceny tego telefony nie moze obnizyc... Z salonu jestem zadowolony
|
|
A ja wolę T-mobile. Mam u nich kilka abonamentów i jestem zadowolona. Do tego to jedyny operator, u którego nie przepłaca się na abonamencie za zwyżki. Nie doliczają prawie żadnych (tylko jedna jest), a u innych operatorów zwyżek jest po kilka i całkowity ich koszt to nawet kilkadziesiąt zł miesięcznie.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |