Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Daewoo Klub Łomża ? |
Panowie jest propozycja aby powołać do życia łomżyński klub Daewoo. Jest już klub BMW to dlaczego nie może być Daewoo, których też sporo jeździ po ulicach naszego miasta. Klub takowy skupiałby właścicieli i miłośników koreańskiej marki. Założylibyśmy stronę internetową, forum gdzie zainteresowane osoby mogłyby wypowiadać się na temat swoich ukochanych Lanosów, Matizów i innych modeli tej zacnej marki. Można byłoby się potem spotykać gdzieś na mieście, wymieniać informacje dot. naszych aut i tym podobne. Piszcie co sądzicie na ten temat. Trochę posiadaczy Daewoo w Łomży przecież jest ! PS. Niedługo będę chciał sobie kupić jakiegoś fajnego Lansona. Jaką jednostkę benzynową polecacie ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Daewoo Klub Łomża ? |
ha ha ha Daewoo to badziewi i lipa! A ty jeszcze KLUB chcesz zakładać na ten szajs ale mnie rozbawiłeś :D ukochanych Lanosów, Matizów i innych modeli tej zacnej mark... ale jajcarz z ciebie pozdrawiam
|
|
uff... co za baran! człowieku ogarnij sie! moze zalożysz klub miłośników jazdy na ręcznym... <hahaha> Bez kitu dziekuje Bogu ze sa tacy ludzie jak ty... jest sie z czego posmiac :D ahahhahaha KLYB DAEVOO ahahhaha konam.... rozwaliles mnie :D
|
|
a czym wy jezdzicie dowcipaski??
|
|
Czemu nie. Barany co jeżdża "lepsza" marką i tak nie zrozumieją :) Korean Market Rulez :) Służę pomocą. PS, HTML; "Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym"
|
|
Do panów z_2013 i Yanek Szymon Majewski mówi: MAMY WAS !!! To forum byłoby ostatnim miejscem na ziemi gdybym chciał kogoś poinformować o założeniu jakiegokolwiek klubu hehe.
|
|
tak tak Michał_ŁKS tak sobie tlumacz... zrobiles z siebie pajaca i posmiewisko... i chcesz wyjsc z twarza :D ahahhahahhaha swiat jest pełen idiotów :D hahahhahahahha :D - takich jak ty....
|
|
chłopak jest biedny i tylko na taki samochód go stać, niech zakłada sobie ten klub...
|
|
Ale wy mądzi jesteście. Pewnie lepszy będzie dla was dwudziestoletnie BMW czy Mercedes. Michał, tu nikogo nie stać na taki nowy rarytas. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
"Autor: z_2013 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 27-01-08 19:30 ha ha ha Daewoo to badziewi i lipa!" a ty jesteś głupi i niedorozwinięty... ----------------------------------------- każdy jeździ tym na co go stać... jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
SaneOne, a może i Ty masz lanosa?? :> --------------------------------------- To forum potrzebuje Admina !!!
|
|
"Autor: S--R (---.elpos.net) Data: 27-01-08 22:07 SaneOne, a może i Ty masz lanosa?? :>" owszem a przeszkadza Ci to? ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
S--R, jakbyś zgadł. A czy coś w tym złego? W ogóle wszyscy daliście się wpuścić w maliny, bo temat był podpuchą ;) Ja co prawda lanosem nie jeżdżę, ale nie jeden z Was zdziwiłby się, co te samochody wyprawiają :D ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
**** się qrwa znacie właśnie że to nie są złe samochody szczególnie Lanosy których jest teraz pełno w mieście. Wy patrzycie tylko na marke BMW,Merc itp twierdzicie że to jest to fakt tego też jest pełno, ale śmigają tylko nimi młodzi kozaki co kupili te BMW tanio z 300tyś km przebiegu albo wyżej i bujają że mają BMW za 5tysiów hahaha ale co tam to jest BMW hahahaha. Taksamo i z innmymi markami jak Golf zobaczcie sami po ile one teraz chodzą taniocha i ile ich jest, a ile jest Lanosów i po jakiej cenie itd?? Mniej bo ludzie się pozbywają tego co przereklamowane na co jest zbyt itp, a to co teraz dobre niechcą sprzedawać tak jest z Lanosem który jest bdb samochodem pod wieloma względami nie małe komfortowe autko nawet bogate wersje wyposażenia taki Lanos w 1.6 najbogatsza wersja ma spokojne szanse z Golfem IV jest lekkie i ma lepszego o wiele kopniaka. Zreszto co tu dużo gadać nie zawodny i bezawaryjny wozik. Większość mechaników poleca teraz Lanosy ale nie wy wolić jechać na giełde kupić tam Audi,Opla,BMW i VW i bujać tymi już nie tak bdb samochodami jak kiedyś nowe owszem bdb ale te stare to już przesada wcaleni nie są takie BDB. Popieram ten pomysł na ten klub. Większość z tych typó ma na 100% jakiś z tych Audi,Opel,BMW i VW z wielkim przebiegiem i strugają wielkich kozaków.
|
|
dla uściślenia (bo pewnie wiele osób nie ma o tym pojęcia) Lanos to mechanicznie pochodna platofrmy Kadett E/Astra F, ale ma o wiele ładniejszy środek, dużo lepsze blachy i jest młodszy rocznikowo... główne minusy tego auta to: -seryjne zawieszenie jest zestawione zbyt miękko (lekarstwem są amortyzatory gazowe np. KYB, Sachs) -szybko padają łączniki stabilizatorów przez polskie dziurawe drogi (koszt dwucyfrowy, czyli znikomy) -dość paliwożerny silnik jak się depcze... -średnia jakość plastików w środku (minus tylko dla wyjątkowych estetów) -szybka utrata wartości (dlatego nie warto sprzedawać :)) -niski prestiż marki (ja akurat mam to w dupie) jeżeli ktoś potrafi podać więcej sensownych minusów, to zapraszam do dyskusji... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
P@wcio ma racje tylko bmw i bmw mozna sie nimi osrac bo co pierdzielone szwaby puscily na rynek en samochód to każdy o nim maży ale nie każdego na niego stac a ja np wole seata dobra marka np cordoba toledo leon lub
|
|
Ja co prawda lanosem nie jeżdżę, ale nie jeden z Was zdziwiłby się, co te samochody wyprawiają :D tzn. po 3-4 latach wszystko nie działa _____trzeba być naiwnym żeby wierzyć w tą markę popytajcie tylko dobrych mechaników dlaczego nie przepadają za Daewoo :) a BMW nie jest moim "ideałem" raczej kojarzy mi się z wiejskim tuningiem no to fanatycy_ macie też TV firny Daewoo? :))) POLECA zakupcie, w końcu jesteście wielbicielami
|
|
Ja mam TV Daewoo 15 cali i co? -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Ja miałam monitor Daewoo i nigdy mi się nie popsuł. Wymieniłam na Samsunga a to cholerstwo co raz mi szwankuje... Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
z_2013 Co masz na myśliw szytsko się psuje?? Skoro wszystko się psuje po po 3-4 latach to jakim cudem śmigają Lanosy 10 letnie ?? A takie żeczy jak rozrząd i pompa wodna czy jakieś tulejki i tp to normalna żecz w samochodzie każdej marki zależy to także od tego jak nim śmigasz i od ilości km przejechanych.
|
|
co prawda jestem bardziej zwolennikiem bmw, ale lanosy to nie sa zle samochody...poprostu duzo pala...moze tyle samo co bmw, ale moc mamy inna... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Kiedyś moim marzeniem było posiadać BWM np. serii 7 :) Teraz ta marka kojarzy mi się głównie z burakami, dresami i z przejechanymi 200 000 km, oczywiście min. z 85-go rocznika :) To już Lanos jest bardziej oryginalnym wyborem. Za mniej niż 10 tys. można mieć już Lanosika z maks. 2000 roku. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
http://moto.allegro.pl/item298007690_bmw_730i_rok_1995_skrzynia_manualna_bardzo_ladny.html http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4040412 ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
"Autor: z_2013 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 28-01-08 10:00 Ja co prawda lanosem nie jeżdżę, ale nie jeden z Was zdziwiłby się, co te samochody wyprawiają :D tzn. po 3-4 latach wszystko nie działa" skoro nie jeździsz, to po jaki **** się udzielasz??? przecież ty chłopie nie masz pojęcia o samochodach... mój lanos ma 8,5 roku i nawet oryginalny akumulator w nim siedzi, nie mówiąc o tym, że cokolwiek się popsuło... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
: zly_czlowiek Te BMW nie jest rejestrowane to już dodaj tysiak nastepna żecz silnik 3.0 benzyna już nastepje koszta, a jak chcesz dać w nim gaz to licz od 15000zł do 2000zł przebieg no niewiem może i jest oryginał ale wątpie często są teraz cofane, a co do Lanosa dałeś ogłoszenie z komisu gdzie każdy debil wie że ceny samochodów są ******** i bardzo wysokie, a zobacz inne nie z komisów jakie są ceny sąsiad ma za 9tyś z 99r najbogatsze wyposażenie:kilma,skóra,wspomaganie,pełna elektryka i 145tyś km przebiegu i po zrobionym rorządzie w gazie 1,6 i co do palenia jak każdy pisze to się gówno znają bo pali bardzo mało.
|
|
SaneOne, bo nie chcę pisać po imieniu :D kurde przecież część tego, co tam napisane to mój tekst, a reszta nie, więc czytaj dokładnie, co ja napisałem, a co tamten gość :D Przecież wiesz, że ja przeciwko Lanosowi nic nie mam i to napisałem wyżej ... Ehhh :P ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
makmarca: To nie do Ciebie było skierowane przecież hehe... tak się tylko niefortunnie pokryło haha "tzn. po 3-4 latach wszystko nie działa"" -- odnosiłem się tylko do tego fragmentu :) ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Ja posiadam Golfa 4,jednak mam respekt dla Lanosów.Niejeden raz człowiek się zdziwił,jak oglądał tył tego auta.Każde auto jest dobre,i nie ma lepszych czy gorszych.Pozdro
|
|
No zlażyz jakim masz silnikiem i z jakim był Lanos ale nie jede Lanos 1,6 ma szanse z golfem IV na strcie Golf może spaliny wąchać.
|
|
Tdi 110km,wcale sie nie dziwie z tymi spalinami.Ale pali mi 5-6 na 100km...Każdy ma swoje plusy i minusy....Ogólnie Lanos mógłby mieć troszkę ciekawsze wykończenie wnetrza,troche dużo plastiku w srodku,ale pozatym jest ok,ładna linia nadwozia,dynamiczny silniczek,cena też umiarkowana,tylko te spalanie......
|
|
dalem te linki...nie po to by porownac...ale po to by nie porownywac:) popatrzcie na lanosa i bmw:) to nie sa samochody do porownywania:) ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
zly_czlowiek: jesteś naiwny, jeżeli myślisz, że te bmw jest w dobrym stanie technicznym, że jest bezwypadkowe i w ogóle cud miód i orzeszki :D kup sobie 7emę za 15 koła i sprawdź ile hajsu jeszcze na nią wyłożysz przez kolejny rok... hahah wychodzi na to, że za bogato wyposażonego lanosa z salonu mogę mieć 3 siódemy :D ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
SaneOne. nie jestem naiwny...bo wiem czym akurat ta 7-ka pachnie... Ja zawsze wychodze z zalozenia, ze jak kupie cos tanio to bede musial dolozyc drugie tyle...... ale nie o to chodzi, zeby porownywac bmw i daewoo...bo to nie jest ta sama klasa samochodu... rozumiesz? ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
marki nie porównuje się klasami tylko dane klasy aut różnych marek względem siebie wtedy to ma jakiś sens mały ale ma ;)
|
|
ale jest sens porownania bmw e46 316 z powiedzmy 2003 i lenosa 1.6 z 2003? ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
nie bo to nie ta klasa
|
|
Miałem Daewoo Lanosa. Nie wiem, co od nich chcecie. Naprawdę dobre auta za przystępną cenę. Bezproblemowy dostęp do tanich części, brak wyrafinowanej elektroniki, która często utrudnia naprawy i podnosi ich ceny kilkukrotnie. Znaleźli się panicze, którym tatusiowie kupili BMW... Yanek, z_2013: nie zabłysnęliście. Prowokator
|
|
"Autor: zly_czlowiek (---.elomza.pl) Data: 29-01-08 13:52 ale jest sens porownania bmw e46 316 z powiedzmy 2003 i lenosa 1.6 z 2003?" to nie jest ta sama klasa, a poza tym e46 to dużo nowsza konstrukcja... należałoby raczej porównywać Nubirę do e36... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
no i w tym...wolalbym e36 :) ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
obiektywnie patrząc oba auta mają swoje plusy i minusy... e36 to bardziej dojrzała konstrukcja, ale mimo wszystko czasem trzeba wymieniać jakieś części i w tym przypadku wychodzi sporo drożej... co do wyglądu zewnetrznęgo to kwestia gustu... mi się Nubira I bardziej podoba niż e36 sedan, za to e36 coupe z m-pakietem jest już całkiem niebrzydkie... komfort jazdy i przestronność wnętrza podobna w obu autach... w e36 lepsze materiały, ale przez to auto kosztowało więcej na starcie... silniki lepsze w BMW, ale motorom z Daewoo tak naprawdę też niczego nie brakuje... Nubirę kupisz młodszą rocznikowo, zazwyczaj z salonu w Polsce, najczęściej też niebitą i serwisowaną w ASO... w przypadku BMW można pomarzyć o takim egzemplarzu... Daewoo ma niski prestiż marki i Nubirami jeżdżą taxówkarze i psy, ale BMW też nie ma dobrego zdania - utarło się, że w e30 i e36 jeżdżą dresiarze, pajace, buraki, a ich dziewczyny to lachociągi itp. itd. Oczywiście to tylko stereotypy (i tak prawdziwe w co najmniej 50%), ale przyznam, że mnie by trochę odpychały od kupna e36... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
SaneOne... moim zdaniem trochę naciągasz fakty... Lanosy to dobre auta, tanie, nieawaryjne, na pewno nie brzydkie ale i nie powalające, bez polotu. Przeciętne wykonanie (jakość plastików), wygląd deski - kwestia gustu. Bardzo dobre, niezawodne silniki 8V i paliwożerne 16ki (wiem, bo jeździłem). Po prostu auto do jeżdżenia za przystępną cenę. Problem w tym, że porównujesz Daewoo z równym cenowo BMW - a to jest bez sensu. Należy porównać auta równe rocznikowo. I tu niestety przewagę ma BMW: bardzo dobra jakość wykonania, ładne klasyczne sylwetki, prestiż. To jest właśnie coś, za co się płaci i nie ma nic dziwnego w tym, że BMW jest droższe od Daewoo, zresztą tak jak Audi, Mercedes, Toyota. Mówisz, że E36 to zburaczony samochód. W wielu przypadkach na pewno tak jest, ale wynika to z tego, że te modele stały się przystępne cenowo dla młodych ludzi. Należy więc zastanowić się, dlaczego ta młodzież woli starsze BMW niż Lanosa? Wybrałbym zadbane, seryjne E36 z '97r. niż nawet 3 lata młodszego Lanosa. Lanos to dobre auto, ale kojarzy mi się z autem dla niewymagających ludzi - po prostu samochód. Ja wolałbym mieć auto, które wzbudza jakieś emocje, ma wysoką jakość wykonania, mocny silnik, prestiż. Za to się płaci. --------------------------------------- To forum potrzebuje Admina !!!
|
|
8V też są paliwożerne... z resztą wiele innych samochodów też sporo pali - np. Renault, więc nie jest to jakaś tam przypadłość tylko Daewoo... z resztą BMW 316 spali tyle samo co Lanos 1.6... mogę się założyć... auta równe rocznikowo? no tak przecież porównywałem... np. nubirę sedan 1.6 z 98 roku i e36 316 sedan z 98 roku... wiadomo, że nie ma co porównywać np. 328 coupe na pełnym wypasie czy m-powera z seryjną nubirą... ale dla słabszych 316, 318 i 320 jest konkurencją i tylko ktoś głupi i uprzedzony tego nie zauważy... zgadzam się, że BMW są solidniej wykonane, mają tradycję itp. itd., ale w przypadku, gdy znalezienie bezwypadka, dobrze utrzymanego jest olbrzymim problemem, lepiej zwrócić uwagę na mniej prestiżowe auta w lepszym stanie... Lanosa nie ma co porównywać do e36, bo jest on pół sementu niżej i inny target... a tak w ogóle to nie wiem po jaką cholerę ludzie kupują Lanosy, Civici, Astry, skoro teraz każdego stać na wykozaczone BMW czy Audi :||| ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
jeden woli kaske, drugi baske ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
poza tym...wolalbym max. 2 latka...mlodszego nie...bo po co mam tracic prawie 50% ...bo wiadomo, ze traci przez jakies dwa lata ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Ale się pociągnął temat miało byc o pomyśle założenia klubu Daewoo Łomża, a skończyło się na porównywaniu samochodów szczególnie Lanos i BMW.
|
|
jak na to forum to nawet kulturalna rozmowa :] mimo, że OT :D a na zakończenie dodam, że chętnie bym się przesiadł z Lanosa w e46, ale jeszcze mnie na to nie stać :] ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
A może i stac ale wiesz że jak tanie tu z dużym przebiegiem itd hehe
|
|
kupisz malo rozbitego...mam na mysli sama kosmetyke... a wydasz z 5 tysiecy na blacharke... i juz masz polowe taniej;] ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
To już wole w takiej cenie no może jeszcze pare złotych dożucić i kupic Dodge Neona też tanie samochody :D
|
|
nie polecam... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Czemu??
|
|
też się chętnie dowiem, bo Neon SRT to bardzo mocny samochód za niewielkie pieniądze... i jak komuś nie zależy na wykończeniu wnętrza i luksusie, to jest polecany... w USA to chyba najlepsza alternatywa dla Civica... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
no jezeli nie zalezy Ci na tym to oczywiscie polecam...malo osob tym jezdzi, wiec jezeli chcesz sie wyrozniac to bardzo prosze, ale czy on sie nie psuje? :> ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
No fakt jest ich mało i taksamo z częsciami do nich też nie za łatwo dostać ale co do wnętrza ma mniej więcej w stylu lanosa welur i dużo plastiku, ale nie sjest źle toć jak będziesz kupwał samochód to chyba nie patrzysz na początku czy ma dużo plastiku w środku. A co do silnnika itp śa BDB mocne, mało awaryjne itd.
|
|
w srodku to bardziej civica mi przypomina niz lanosa:) ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
jeden ch... tak naprawdę :) i to i to klasa niższa średnia... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |