Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Sroczyński na prezydenta |
Sroczyński na prezydenta ! co wy na to?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Sroczyński na prezydenta |
Wybory za 3 lata. To szmat czasu.
|
|
ha ha nastepne cztery lata w plecy dla miasta. oto chyba ci chodzi bo nic innego ja nie widze. Nasza
|
|
masz lepszą propozycję?
|
|
na pewno nie sroczyński. To jest specjalista od niezrealizowanych pomysłów. Proponuje taka zabawe - niech kazdy wymieni jedna inwestycje ktora obiecal sroczynski a ktora nigdy nie zostala zrealizowana. Ja zaczne: uruchomienie polaczenia kolejowego z Lomzy autobusem szynowym Grzegorz
|
|
wymieniłeś akurat głupi pomysł, o ile w ogóle taki był to dobrze że nie został zrealizowany, powietrze by woził...
|
|
lotnisko w Czerwonym Borze to nie on obiecywał? :)
|
|
Jan Serce powietrze mówisz...Chyba bys sie troche zdziwil.Zeby byla kolej Łomża-Wwa byłaby to najlepsza inwestycja na teraz...Ale tory nie były wymieniane od 1922 chyba czy jakichs lat 20 i nie ma opcji zeby na tym cos uruchomic dało rade jakies sensne połaczenie.Hehehe pks do Wawy tez powietrze woza nie?Ehh pozdro dla niekumatych
|
|
kaka, jak byś nie pamiętał to ze względu na znikome zainteresowanie kolej w Łomży została zlikwidowana... Autobusy na tą metropolię w zupełności wystarczą:)))
|
|
Wimax ..... "Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym"
|
|
Janek w tamtym czasie tak było. Jezeli trzeba było kilka godzin jechac do W-wy i to jeszcze z przesiadkami. Na dzień dzisiejszy kilka szybkich autobusów szynowych i po PKSie. Tylko cała inwestycja ogromnie kosztuje bo torowiska itp. Nie wiem czy Janek wiesz z Warszawy do Wrocławia pociągiem jedzie się 5 godzin i to przez Poznań - spróbuj samochodem :))) A i tak nie jest to jakies cudo techniki. " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
przypominam ze temat jest o sroczynskim Grzegorz
|
|
kibic, a co sroczyński to twój ojciec? kulig, no więc sprawa jest jasna, to się nie opłaca...
|
|
Dokladnie Serce do Wawy sie jechalo okropnie dlugo.Znasz stacje kolejowe Kutno,Aleksandrów Kuj?hehe człowieku te miasta sa mniejsze.Poza tym czasy sie zmienily a zainteresowania nie bylo bo podróz była bardzo długa i nieoplacalna.Teraz po 1 byloby inaczej, a po 2 to nie był tylko brak zaineresowania ale klopoty pkp z kasa.Moze Łomżynscy biznesmeni wespra inicjatywe ciuchci w Łomzy;p.Co jak co nie byloby spalin, szybciej, pewnie taniej - jak dla mnie styka.Na marginesie.Wystarczyloby zeby puscic tory albo tylko Łomża-Warszawa, albo Warszawa-Łomża-gdzies dalej n wschod, załozmy nawet do granicy lub do Bialego.Wtedy pks rowniez zjedzie z cen.Pozdro dla wiecznych pesymistow co lubia wdychac spaliny
|
|
Sroczyński na prezydenta ?? - to będzie czeski film, który trwa od momentu, gdy został w I kadencji prezydenta Brzezińskiego jego zastępcą. On się nie nadaje na funkcję viceprezydenta a tym bardziej na prezydenta Łomży.
|
|
kaka, ty masz spojrzenie pozbawione abstrakcyjnego myślenia,(zobacz jak usytuowane jest to miasto na mapie) nie wiem czy zauważyłeś że Łomża leży na uboczu szlaków kolejowych i w związku z tym przez nasze miasto nie przechodzą tory, tylko jest taka ślepa "uliczka" I dla tego mniejsze miasta mają pociągi bo leżą przy torach, na trasie:))) Był brak zainteresowania i z tego wynikały kłopoty z kasą PKP bo nie zarabiali, chyba logiczne chłopcze:))) W łomży kolej się nigdy nie przyjmie nawet jak by tory były w super stanie, bo ekonomicznie się nie opłaca zjeżdżać ciuchci z trasy (zobaczcie mapę) i zabierać 30 czy 40 osób. To że czasem zdarzy się że autobus do wawy jest pełny to nie znaczy że zapełnią się wagony na kilkaset osób.
|
|
Jan_Serce strasznie mądre rzeczy tu piszesz, jestem pełen uznania, podziwu i szacunku dla Ciebie, wielkie ukłony w Twoją strone :) poważnie <brawobrwawo> a na prezydenta to ja moge sie zglosic tytlko jak sie zglosze to glosujta na mnie , przecie juz oni wszystkie sie nakradli a ja tez chce troche :) wiec powtarzan jeszcze raz jak sie zglosze to glosujta z powazaniem dla moich wiernych wyborcow wasz Kajetan
|
|
Ej Janek wszystko spoko wszystko si ale zyba ta kolej to nie trzeba by jej budowac:|.Takze nie rozumiem Cie stary chodzi o nowe połaczenie i autobusy szynowe, wiesz co to?Taki 1 wagonik ewentualnie 2:)Heheh wszystko mozna dostosowac do potrzeb i mozliwosc wiadomo że to nie jest Wawa-Krakow!Hehehe usmialem sie nieźle bo z Twojej wypowiedzi wynika ze tak juz jest i ta sytuacja nie moze sie zmienic:)Wypada zagescic siec kolejowa we wchodniej czesci kraju i tyle zrobic jakies polaczenia ja tylko rzucilem przyklad mi wystarczy Łomża-Wawa ale jezeli cos innego byloby oplacalne to czemu nie niestety to juz trzeba zbadac a mapami sie nie sugeruj bedzie linia kolejowa to sie domaluje:)
|
|
kaka- piszesz jakoś tak chaotycznie że ciężko zrozumieć, wstawiaj przecinki, rób jakieś myślowe odstępy, bo żeby z tobą polemizować to muszę się troche natrudzić:))) piszesz o autobusie szynowym, już ktoś napisał że tory się pod to nie nadają... reszta o remoncie i budowaniu torów to jakieś mrzonki... może drabine na księżyc byś chciał:))) tory na największych trasach nie są remontowane a on tu coś pierdzi o nowych torach, żeby 40 osób z łomży wozić.
|
|
takie Kutno leży na trasie Wwa P-ń więc jak tam ma nie być stacji. Nam by się przydał taki "pomysłowy" jak Gosiewski to jest szansa na peron hehe. Ekonomicznie kicha ale będzie :-)
|
|
Temat uwazam za wczesny ale bardzo realny.Sledzac dzialania ,oraz zmiany jakie zachodza w Lomzy uwazam ze Pan Sroczynski zasluguje w przyszlosci na to stanowisko.Jest czlowiekiem mlodym dynamicznym,pelnym pomyslow ktore maja ogromny wplyw na rozwoj grodu nad Narwia.Majac na uwadze ostatni pomysl Pana Prezydenta Sroczynskiego aby granice naszego miasta mialy 20km przy uwzglednieniu wejscia nowego prawa budowlanego, Lomza oraz tereny wokol staly by sie jednym placem budowy. W przeciwienstwie do niektorych gmin gdzie przy wladzy sa ludzie niekompetentni ostrolecznie zazdroszcza nam rozwoju miasta. Tak dalej trzymac Panie Prezydencie.Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow.
|
|
sie nadaje na drzwi do lasu... zostanie prezydentem tak samo jak został posłem.
|
|
Mówić to on umie, ale tylko mówić, a samym gadaniem i obiecankami to piekło wybrukowane.
|
|
donpedro6 tu się z Tobą zgadzam w 100% Sroczyński umie tylko pięknie gadac, jedno mówi a drugie robi. Ze mna gadał i ładnie gadał, ale jak już przyszło by coś potwierdzić na piśmie, to zupełnie co innego napisał, ja uważam że jest zakłamany, wredny itd. czekam na wybory i mam nadzieje że nikt z tej fałszywej ekipy nie pozostanie na urzędniczym stanowisku. Ja uważam - po ostatnim doświadczeniu, że nasi urzędnicy są na nie odpowiednim stanowisku, mało pomocni dla nas - podatników. WYMIANA LUDZI!!! KONIECZNA!!!!
|
|
Janku!Bylem w kiepskiej dyspozycji psychicznej, przepraszam. Z podejsciem takim jak masz Ty i reszta "młodych i energicznych Łomżyniakow" nie bedzie niczego jak mówi Krzysztof K.Nie mysl o tym ze nie ma kasy tylko z kad ja wziac.Trzeba otwierac sie na inwestorów inaczej lipa!!I to wielka.Ilekroc sa w Łomży wybory podziwiam głupote mieszkanców i to jak ciagle wybierani sa panowie typu: Sroczynski, Olbryś, Lipski.To przemawia samo przez siebie, swiadczac o poziomie mieszkancow.Szklanka nie jest w polowie pusta, tylko w polowie pelna!Smieszne miasto, urodziłem sie tu ale nie czuje sympatii do mieszkancow.Gdy pojawia sie ktos młody ktory chce zrobic cos konretnego, nie przedostanie sie na druga kadencje bo go stara gwardia zagluszy.Widze ze Janku z Ciebie typowy polaczek, podsmiewa sie, rozwaza kiepskie polozenie ale pomyslow i dzialania nic.Poszli do wyborow wybrac prawdziwy samorzad a nie te same twarze, teksty i bzdury co 4 lata.A co do Gosiewskiego za nr ze stacja ma dozywotni mandat a nasi co?I tak maja za nic tyle ze w samorzadzie!Cala Łomża!Poza tym marcin- wiem jakie to połaczenie, bo czesto tamtedy jezdze, ale ono jakos powstawalo.Wszystko ma swoj poczatek, dlatego uwazam ze Łomże stac na kolej, nie pierwszoplanowa ale na miare mozliwosc i potrzeb i taka która bedzie przynosila zysk.Ale żeby wybudowac martek trzeba sie starac 12 lat to ile czasu potrzeba na ciuchcie?
|
|
kaka, no więc wyszło na to że ty byś chciał... chcij dalej... Łomży chyba ostatnie co potrzeba to kolejka pasażerska, nie zaczynajmy od końca... moge 1000 rzeczy wymienić co przydało by się najpierw. Sen niedorozwiniętego dzieciaka, aż szkoda dyskutować.... kocham Łomżę
|
|
To nie Łomżę ma być stać na kolej, tylko PKP musi chcieć i musi być ją stać. Łomża to se tramwaj może co najwyżej uruchomić od stacji paliw Ryś mna Krasce do dworca PKS. Tylko po co?
|
|
Dalej dzieci poprzedniego ustroju...chodzilo mi o prawywatnego inwestora/na zachodzie juz wchodza niemieckie sieci kolejowe.Do miasta nic nie mam ale co za ludzie w nim mieszkaja...prostactwo, plotkarstwo, prowincja.Podrzuca sie jakiejs firmie plan, dzieli sie z nia zyski jesli uzna plan za rentowny i mamy kolej ale nie w Łomży, czemu?Odp jest w tym temacie.Wiecej nie zamierzam do tego tematu powracac.Janie-nie ograniczaj sie.Czegos nie masz mysl jak mozna to zrobic.A o tych pomyslach zaloz jakis temacik z checia kiedys zobacze.
|
|
kaka Właśnie ta rentowność jest chyba problemem. Biznesplan można naciągnąć, ale znajdź naiwnego co się na to nabierze. A a'propos samego Sroczyńskiego, to uważam, że lepiej mieć 10 pomysłów i jeden zrealizować, niż siedzieć na 4 literach i nie mieć żadnego. Choć wtedy nie wzbudza się kontrowersji:)
|
|
kaka, ty strasznie naiwny jesteś, ale z wiekiem to się zmieni...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |