poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
program do obrobki zdjec...

mam prosbe bo szukam na internecie jakis programow do obrobki zdjec i nic nie znalazlam ciekawego moze ktos ma wieksze doswiaczenie i potrafi mi pomoc .....co polecacie? pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: program do obrobki zdjec...

Najpopularniejsze to m.in. Paint Shop Pro, Adobe Photoshop i CorelDRAW. Niezły jest też np. GIMP ale raczej nie polecałbym go dla początkujacych. Ja osobiście korzystam z Paint Shop Pro 7 oraz z Photohopa 6.0 i jestem zadowolony z efektów (są oczywiście nowsze wersje tych programów).

tak jak wyzej nejlepsze adobe photoshop(sam kozystam), corelDraw dzieki tym programom mozna czynic cuda;)

dziekuje za info......

mam tylko nadzieje ze jest mozliwosc ich pobrania z netu :)

GIMP jest darmowy i mozesz pobrac bez problemu. Photoshop i Corel Draw kosztuja grube pieniadze, chociaz oczywiscie z internetu da sie pobrac... jak i wszystko inne...

jakos ciezko co kolwiek pobrac trace cierpliwosc...moze macie jakies linki z ktorych mozna pobrac.....

a ja mam pytanko czy jest jakis program do redukcji czerwonych oczu na zdjeciach ? ale nie typu Photoshop czy Corel tylko cos bardziej fotograficznego

Łomża leży na Mazowszu !

ściągnij Picassa z Google i do prostej obróbki idealny

IrfanView 4.10 taki program znalazlam ktory podobno redukuje efekt czerwonych oczu ...mozesz tez spolszczenie sciagnac...moze ci sie przyda HokusPokus :)

Widzę, że sami burżuje na forum. Photoshop... Czy wy wiecie ile on kosztuje, że tak polecacie? Polecam Paint.NET.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Dobry program do obróbki zdjęć? Jest ich sporo, ale mercedesem bez wątpienia jest Photoshop CS3. Kosztuje...hmmm, no mniejsza z tym :))

Jak przed momentem sprawdziłem nawet teraz kilka tysięcy ludzi na świecie ściąga go ze stron z torrentami. Wersję polską... dwadzieścia kilka osób. Na szczęście łomżyniacy brzydzą się piractwem :))

Dla ciekawskich, jak działają programy graficzne, proponuje pobrać trial, wersję demo ze stron typu dobreprogramy.pl, a jak spodoba się to ... można kupić raptem to...2800zł

Lepszymi programami można zrobić ze zdjęciem wszystko, odmładzać ludzi, usuwać co nam nie pasuje, itp. Znalazłem przykład w sieci, jest ich zatrzesienie, najprostszej zabawy Photoshopem, znanej od lat

powiedzcie mi jeszcze jak najłatwiej zmiejszyc rozmiar zdjecia bo probuje przez najprostszy Paint i nie wychodzi tak jak powinno...ucina sie jedna strona a ja chce po obu strona rownomiernie szerokosc i wielkosc zminiejszyc...

Niunia jeśli Ty już nawet w Paint-cie nie umiesz zmniejszyć zdjęcia to nie łap się za programy do obróbki zdjęć.

http://www.instalki.pl/programy/download/edycja_grafiki/

dziwczyna prosila a wy se jaja robicie...

jednak niunia wstarczylo wpisac w google a to ani nie kosztuje ani nie marnuje mozgu :/

wobraz sobie wiem co to google :) i nie tylko.....

corel draw? do obrobki zdjec:D? hehe

corel photo paint

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

hehe zgadzam sie z zly czlowiek corel draw do grafiki wektorowej a nie do obrobki co do photoshop bardzo dobry program niestety tez bardzo drogi corel juz przyzwoicie bo 11 wersje mozna za 300 zl kupic

http://www.allegro.pl/item297379031_adobe_photoshop_cs_3_box_pl_eng_win_mac_box_fvat.html

jezeli ktos chce kupic

Niunia napisz, ktory z wymienionych programow na forum interesuje Cie i zostaw mi jakis kontakt do siebie np: GG , a w wolnej chwili przesle Ci link ;)

_73_

Trzeba mieć nie równo pod sufitem, by na allegro kupować program graficzny i to w cenie wyższej od sklepowej, skoro można pobrać wersję 30 dniową gratis, nie wspominam o ściąganiu pirackiej.

Jednak dla większości ludzi z tego forum programy typu Photoshop nawet jak ściągną darmo pirata na niewiele przydadzą się, bo żeby poznać dany program trzeba sporo poczytać, spędzić wiele godzin, sama instrukcja obsługi, terminy, wytną większość zapaleńców do takich programów. Jak ktoś cierpliwie pozna początkowo masę różnych ustawień, możliwości, a takich zostanie 1 na 10, to potem jest to znakomite narzędzie do dowolnej obróbki zdjęć, grafik, itp.
Tym co nabrali chęci by poznać np. Photoshopa podam pierwszy dowolny link, do wersji demo, pobierz i zobacz jaki z Ciebie "mistrz" grafiki:

http://www.instalki.pl/programy/download/edycja_grafiki/Adobe_Photoshop_CS3.php

*** *** wersje demo to Ty miedzy książki włóż ...

_73_

no...pochwaliles sie...piratem :)

czemu jak ktos chce zobaczyc program to moze i byc demo a jak zainteresuje go to i pelna wersje moze..."kupic" :)

Jesteście żałośni. Dziewczyna chce zmienić tylko rozmiar zdjęcia, a wy macie się za super speców od grafiki i polecacie nie dość, że największe bydle objętościowo, to jeszcze najdroższe. Ja rozumiem, że większość z was pewnie jest webdesignerami, plastykami i w ogóle jesteście bezkompromisowi, ale na litość boską! Rozmiar zdjęcia można zmienić zwykłą przeglądarką graficzną IrvanView, albo jak już wspomniałem edytorem Paint.Net! Jest darmowy i zajmuje mniej niż 2MB! Nie 200MB!

--

Zly_czlowieku to Ty użyłeś słowa pirat, ja tego nie napisałem ;)

_73_

markac powtarzasz sie, co robi sie już nudne

_73_

Nie bądź taki smart.

--

Ludzie, po co te nerwy? Nikt nikogo do piractwa nie namawia i zostańmy przy tym, a poza tym gdzie teraz zimą piractwo, Bałtyk chłodny i za mały, a na oceany południowe daleko.

Co, do wersji demo Photoshopa ma 457MB, od pełnej wersji nie różni się niczym poza 30 dniowym okresem działania i brakiem okresowych aktualizacji. Do wypróbowania jest idealna. Jak ktoś chce można również pobrać zupełnie darmowy polski program GIMP. Wolniej uruchamia się, jest słabszy od Photoshopa, ale do zabawy za zdjęciami wystarczy i ma 14MB:

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=12&id=655

markac kolezanka jasno napisala na poczatku do obrobki zdjec a dopiero potem dodala o zmianie rozmiaru zdjecia

Takie obróbki jakie autorka postu chce prawdopodobnie zastosować to: zmiana rozmiaru, usunięcie efektu czerwonych oczu, balans bieli, jasność, kontrast. To wszystko można zrobić zwykłą przeglądarką zdjęć IrfanView.

--

sciagnełam juz IrfanView takze Gimp postaram sie cos pokombinowac...wiece jak sie niekorzysta tego typu programow to bywaja kłopoty ale moze jakos sobie poradze....i tak do wiadomosci potrafie korzystac z przegladarek itd chcialam poprostu pomocy i dorady ale chyba musze sama do tego dosc.....Pozdrawiam :)

... no i Niunia dala nam wszystki kosza ... idziemy chlopaki na piwo

_73_

Program taki możesz legalny i dobry kupić na hali targowej w łomży, widziałam tam kilka tego rodzaju i za orginalny, po polsku, prosty w obsłudze zapłacisz ok 20 zł.

od dzis jestes fanem fanki bocianka ;)

_73_

szukam programu do obrobki zdjec mam z tym klopot prosze o pomoc mile widziany link

chcialabym prosic o rade jak sciagnac program do obrobki zdjec

przez Internet...

Pozdrawiam :)

www.peb.pl

_73_

Wystarczy w googlarce wpisać "programy do obróbki zdjęć" i oto efekt

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=1&t=72&Katalogowanie+i+obrobka+zdjec

Poczytaj o programach podanych na stronie, zobacz co ludzie piszą w komentarzach i możesz ściągnąć. Jest więcej podobnych stron, tak jak i programów, to losowy wybór.
Pozdrawiam:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org