poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Co się dzieje z Naszym Śniadowem

Co tu się dzieje z naszym miastem. Czy te ludzie pogłupieli z tym stowarzyszeniem? Koniec z tą nagonką!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Co się dzieje z Naszym Śniadowem

A co ma sie dziac?Podaj linka do tego stowarzyszenia

nie wiem czy jakis link istnieje. To głupie głupoty co ten stary wójt wyprawia

No a co ten stary wójt wyprawia ?? Jesteśmy ciekawi. Napisz coś więcej.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

sam jest nieudacznikiem a teraz próbuje skomprowitować naszego wójta ale raczej te stowarzyszenie się skompromituje. krowy doić panie szabłowski

peter- peter coś mi to mówi. człowiek który ma kolegów na śniadowskim rogu

Zgadza się. W porzo goście. Tylko trochę za dużo chleją i ciężko od nich sprawdzone wieści wyciągnąć. Czasami to nie wiem, czy to jawa czy sen. Ale swoje jak twierdzą - wiedzą!

Pozdrawiam

słuchaj czym ty się zajmujesz? jakie masz o tym wszystkim zdanie?
jakie masz tu udział w śniadowie

Czasami u Was bywam. Kocham to miasto. Jest takie inne, senne. Pozbawione wielkomiejskiej bieganiny. Nic więcej. Nie mam żadnego celu w "rozmowach o polityce". Bez wzgledu na to kto będzie nim rządził nie wpłynie to na moją przyszłość. Nie lubię po prostu zakłamania i obłudy. Dlatego też, może niepotrzebnie, dałem się wciągnąć w te "lokalne przepychanki".

Pozdrawiam

masz trochę racji ale to nie może tak być. Szkoda tylko ludzi bo to my najwięcej cierpimy

miasto?

a sniadowo to miasto? o kurde,nie wiedziałem:P

...

nie no sniadowo miastem to na pewno nie jest

sniadowo miastem??? haha hyba ktos tu swoja wioche reklamuje;p

zycie

Toć kamaś monopolu na władze nie ma to i stowarzyszenie może być. Byśto wszystko chciali mieć dla siebie. A fige bo śniadowo wspolne jest nie kamasiowe. A on nie jest car i Bóg. Nie pieprzta glupot.

bolek

Sniadowo miastem przecie nie jest przed wojno bylo. Przy kamasiu to i wiocho niedlugo nie bedzie ino zadupiem. Smiejo sie z nas w powiecie ze wladze mamy ino taka jakas obledna jest. To nie moja wina. Ja glosowalem na Joska ktoren knajpe ma i na ludziach sie zna. W ameryce byl i robote on zna. Szablowskiego sie nie czepiajta bo kumaty jest i dobrego zrobil duzo wezta slepia przetrzyjcie.

bolek

gosc opisz swoje cierpienia. a wojta juz bardziej skompromitowac jak on sam siebie to sie nie do. Toc wszyscy widzo co on moze.

bolek

a gdyby go tak jak ksiedza kilka lat temu na sile usunac a jozka obsadzic no co a nie mozna

bolek masz racje w tym co piszesz a ty sie gosciu wez za wyrzucanie obornika choc wotpie czy sie na tym znasz kto ci placi za takie pisanie a juz chyba wiem pewnie kamas brawo jestem pod wrazeniem wazeliniarzu

zielonego pojęcia głabie nie masz o tym co piszesz

bolek1 ty nawet po polsku pisać nie umiesz. Taki głąb z ciebie i ty masz jakieś zdanie? naucz się najpierw pisać

gosc ty piszesz bez bledow ale nie wiesz co. Nie sraj glupotami ino konkretami. nie wstydz sie napisz o swoich cierpieniach.

bolek

JESTEŚ cienki bolek. Mam takie same zdanie o tycg dwóch panach i obydwa są do dupy

Moze cienki ja jest. ty gosc napisales ze szkoda tylko ludzi bo to my najwiecej cierpimy. napisz o tych cierpieniach a moze jo ci pomoge. Toc taki odwazny jestes. to wszystko proste jest gosc jak konstrukcja cepa. szblowski gospodarkie ma ladno zadbano. pracowal to ma. szblowski dzieci ma i mondre so. a inni co majo jaja podszyte wiatrem. i rzondzo jeszcze i pouczajo a zycia nie znajo.

bolek

Dla goscia pierwsza krzywda
1. wojt klamie.

bolek

w naszej gminie nr 30/grudzien 2007 na pytanie soltysa czytamy odpowiedz wojta ze jedna sztuka gazety kosztuje 1 zlotych i 80 groszy. wojt klamie soltysa i radnych. jedna sztuka naszej gminy kosztuje budzet okolo 3 zlote i 30 groszy. koszty so takie 900 zlotych druk dodac okolo 750 zlotych sklad tego swierszczyka i najdrozszy w polsce kolportarz razem wychodzi okolo 1650 zlotych. toc to jest prawie drugie tyle co wojt gado. i to jest konkret gosc i pierwsze twoje cierpienie choc ja cienki bolek jestem.

bolek

Dla goscia druga krzywda
2. wojt zyje w innych czasach

bolek

w naszej gminie nr 30/2007 wojt karmi nas zgnila komuna bo mowi ze urzad wykonuje 200 procent zadan wiecej i nie rzychodzi sie pic kawy. takie hasla straszyly na ulicy ludzi za gomulki. toc to oni wtedy pisali 200 procent normy. a skad te rachunki toc wiadra kawy w sekretariacie parza. i to jest konkret gosc i drugie twoje cierpienie choc ja cienki bolek jestem.

bolek

Dla goscia trzecia krzywda
3. wojt dziala w pojedynke a samorzad ma w d...

bolek

inna gazeta podala ze wojt rure podlaczyl w szczepankowie do strazy. dobrze bo strazakom zimno jest to prawda. tylko wojt radnych w d... ma i nawet ich o to nie zapytal a musial toc prawo jest. bez uchwaly tego nie wolno robic. przewodniczacy rady racje mojemu koledze przyznal ze tak nie powinno byc. i nawet powiedzial ze uchwaly nie bylo ale teraz juz jest. moze jest moze z nieba spadla ale kiedy byla glosowana. chodze na sesje i nie pamietam. i to jest konkret gosc i trzecie twoje cierpienie choc ja cienki bolek jestem.

bolek

Dla goscia czwarta krzywda
4. wojt z cyferkami na bakier jest czyzby kiep

bolek

w naszej gminie nr 30/grudzien 2007 wojt odpowiada ze za wode za metr szesc placimy 2 zlote i 3 grosze. a ja na rachunku mam 2 zlote i 7 groszy. jam nie kiep dla mnie 4 grosze to kupa szmalu. kto te 4 grosze doklada a moze ja k... przeplacilem. jezeli doklada gmina to radni napewno podjeli w tej sprawie uchwale. nie pamietam a na sesje chodze. i to jest konkret gosc i czwarte twoje cierpienie choc ja cienki bolek jestem.

bolek

Dla goscia piata krzywda
5. wojt publicznie pomawia szanowanych ludzi

bolek

bylem na sesji w grudniu. wojt w odpowiedzi na pytanie mieszkanca sniadowa posadzil go o spalenie dokumentacji z urzedu w sprawie drogi. to mocne oskarzenie i mocne pomowienie. ide na sesje kolejno poczytam protokol z poprzedniej. ciekawe co w urzedzie wyprodukujo. i to jest konkret gosc i piate twoje cierpienie choc ja cienki bolek jestem.

bolek

Dla goscia szosta krzywda
6. wojt dba o bezpieczenstwo

bolek

to nie dbanie o bezpieczenstwo a paranoja i przypadek kliniczny wart gruntownego przebadania. psychiatrycznego podkreslam bo nie ginekologicznego przecie.

bolek

i to jest konkret gosc dokladnie przez kamery sfilmowany i szóste twoje cierpienie choc ja cienki bolek jestem.

bolek

Dla goscia siodma krzywda
7. gosc nie ublizaj

bolek

gosc ty wiecej nie wychylaj sie i nie obrazaj. pisac to ty nigdy nie bedziesz potrafil po polsku chocbys dziesiec fakultetow skonczyl i te dyplomy na scianie powiesil. do szkoly kolego, na sesje, z ludzmi normalnymi pogadaj bo inaczej w paranoje wpadniesz i cie ta twoja poprawna pokaleczona polszczyzna przygniecie. przykladow katastrofy w gminie mozna podac setki ale ty i tobie podobni kiedy plujo mowio ze deszcz pada. I TO JEST KONKRET GOSC I SIODME OSTATNIE TWOJE CIERPIENIE.
ze mno juz nie pogadasz jezora dla ciebie wiecej strzepil nie bede. toc modrzejsi do polemiki so.

bolek

Zgadzam sie z wiekszoscią prawd.

a co szabłowski zrobił. nakradł tylko. a wy pewnie w szabłach mieszkacie wieśniaki bo tak obstajecie za tymi złodziejami

do prokuratora jade. takie oskarzenia przed sadem trzeba wyjasnic. twoj nr internetowy prokuratura juz jutro wyciagnie. zobaczymy kto zlodziej jest. napisz co nakradl. jak nie napiszesz bedziesz sadzony za ukrywanie przestepcow lub za karalne wiezieniem oskarzenia niewinnych ludzi. kradno tylko kto i co. sad wyjasni. a pisalem wczoraj nie obrazaj, teraz pisze nie oskarzaj.

bolek

jak szblowski nie zrobi doniesienia do policji i prokuratury na goscia to kiep jest. toc takich jak gosc trzeba natychmiast scigac i jak trzeba zamykac.

bolek

Dałeś czadu Bolek.Pozdrawiam.BELEK

przestepco gosc jestes bo oskarzasz bez dowodow. przypominam miales napisac o swoich cierpieniach spowodu stowarzyszenia ktore ludzio chce pomagac. szblowski rob donos do prokuratury na przestepce nazywa sie gosc. czas z klamcom i obludnikom pokazac gdzie ich miejsce. ty gosc zlodziej jestes bo kradniesz moj cenny czas.

bolek

ludzie co w szablach mieszkajo tec ci sprawe zrobio bo ich zlodziejami nazywasz. ciekawe kto za te potwarz cie gosc wyspowiada. stoisz w niedziele w kosciele i oczyszczasz sie a od poniedzialku do soboty ublizasz i pomawiasz. niedobrze gosc. moze jestes chory to do przychodni. a jak masz goronczke to d... wsadz do narwi to ci ulzy.

bolek

nie obrazaj. my wiesniaki som i wcale sie tego nie wstydzim. a twoj kamas wstydu nie ma bo kontrole ma w urzedzie i autorytet podrywa kontrolujacemu mowiac do niego na ty przy pracownikach. to co to za kontroler. a moze to kontrola na zyczenie zeby twojego kumpla na sile gwiazdo zrobic. uwierz mi gwiazy juz z niego zrobic sie nie da. z ciebie polonisty tez. kulturalnego czlowieka rowniez. tacy jak ty argumentow nie majo tylko w morde by lali dla utrzymania wladzy.

bolek

Bolek podaj gg

gosc poogladaj protokoly z sesji. tam jest cierpienie. cierpienie radnych. w kazdym z nich stoi ze wojt nic nie chce tylko radni. przeczytaj stoi wyraznie wojt w kazdym mowi ze on niczego nie chce a jak radni chco to niech glosujo. to kto w tej gminie k... rzadzi. wladza uchwalodawcza czy wykonawcza. zawsze bylo ze uchwalodowcza. to kto z kogo barana robi i odpowiedzialnego. Toc z tego wynika ze za wszystko odpowiada rada a wojt zawsze powie ze nie chcial tylko radni chcieli. gosc ty nietoperz w rajstopach chyba jestes a nie polonista i mysliciel. fakty gosc liczo sie fakty a nie twoje obrazanie pomawianie i ble ble ble...

bolek

spoko. nikogo nie oskarżam. przepraszam jeśli kogoś uraziłem. sorki poprostu swoje zdanie powininem zostawić dla siebie. jedno jest pewne że jest straszny bałagan. jeszcze raz przepraszam

bolek1: hahahahahahaha. Jaki Ty groźny jesteś. Prawdziwy bohater. Ty prawisz prawie jak Ziobro: "przez takich jak "gość" nikt już nie zginie, nikomu już "gość" życia nie odbierze". Na prawie to się tak znasz jak na rachunkach za wodę. Za takie pomówienie to można sprawę cywilną wytoczyć a nie straszyć prokuratorem. A dlaczegóż to mój bohaterze policja i prokurator miałaby się interesować Twoimi donosami? Takiej to wagi sprawa jak te Twoje w/w siedem krzywd. Przytaczasz olbrzymiej doniosłości problem społeczny w postaci sprzecznej informacji dotyczącej różnicy aż 4 groszy za 1m3 wody, droższe o 750 zł jednorazowe wydanie lokalnej gazety. Czy Wy tam nie macie innych problemów? Jak będziesz się tak gorączkował to Ci żyłka pęknie. Sam się podszywasz pod wieśniaka i ciecia ale nie potrafisz pisać ich poziomem. Z daleka pachniesz konspiratorem i prowokatorem. Cały zresztą Twój tekst to jedna wielka prowokacja. Założę się, że jesteś jednym z członków stowarzyszenia. Śmiejecie się ze średniego wykształcenia obecnego Wójta a głosowałeś na gościa po zawodówie. Aczkolwiek wątpię odnośnie Twojej prawdomówności. Innym wytykasz kłamstwa, zaś sam jesteś liderem dwulicowości.

Pozdrawiam

bolek1 nikogo nie oskarżam i nie osądzam. Przepraszam za wszystko co napisałem o panu Szablowskim. widze że i ciebie to poruszyło i dlatego przepraszam i ciebie. widze że mamy odmienne zdania więc może pogadamy na spokojnie> nie popieram obecnego wójta bo nie oszukujmy się ale to nie jest odpowiednia osoba na tym stanowisku ale to przecież ludzie go wybrali

fakty peter fakty. duzo piszesz ale puste to jest i jedynie pod publike. Toc masz fakultety wymysl cos sensownego.
kulture mam wiec przeprosiny goscia przyjmuje. oczywiscie z nalezna mi satysfakcja. pozdrawiam gosc. do jutra. peter nie zasluzyl na lepszy tekst niech poczeka.

bolek

przed snem dla petera
art. 212 par. 1 i 2 kk radze poczytac moze sie w przyszlosci przydac.

bolek

gosc Lukaszenke tez ludzie wybrali i co z tego wynika?

bolek

przed snem dla bolek1

Znam ten artykuł. Dla przypomnienia zacytuję jego § 4.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.
Można oczywiście dołożyć do tego jeszcze powództwo cywilne.
Ale, aby nie było tak miło do końca to Ty tymczasem przypomnij sobie i kolegom Art. 226. § 1 i § 3 kk

Ja lekcje odrobiłem - dobranoc.

Pozdrawiam

Lektura dla petera
Art. 226. § 1. Kto znieważa funkcjonariusza publicznego albo osobę do pomocy mu przybraną podczas lub w związku z pełnieniem obowiązków służbowych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Przepis art. 222 § 2 stosuje się odpowiednio.
§ 3. Kto publicznie znieważa lub poniża konstytucyjny organ Rzeczypospolitej Polskiej, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Funkcjonariusz chroniony tylko na urzędzie:
Prokuratura nie będzie mogła ścigać za znieważenie funkcjonariusza publicznego w związku z pełnioną przez niego funkcją, jeśli zniewaga nastąpiła niepubliczne bądź nie w czasie pełnienia czynności urzędowych.
• Co z opinią o urzędującym wicepremierze, że to „hochsztapler” i „przestępca”? Dlaczego prokuratura odmówiła ścigania?
• Dlaczego prokuratura odmówiła ścigania za sformułowanie „prezydent wszystkich aferzystów”?
Trybunał uznał, że przy tej dowolności interpretacji przepis narusza konstytucyjną wolność słowa, chroniąc funkcjonariuszy-polityków w sposób nieproporcjonalny.
Za szeroka ochrona funkcjonariusza publicznego:
Karanie za znieważenie funkcjonariusza publicznego dokonane niepublicznie lub publicznie, lecz nie podczas pełnienia czynności służbowych, jest niezgodne z konstytucją. Zdaniem sędziów Trybunału Konstytucyjnego przepis, który przewiduje sankcję karną za takie zachowanie narusza wolność wyrażania swoich poglądów.
Trybunał Konstytucyjny stwierdził, że kwestionowany przepis w zakresie, w jakim umożliwia uruchomienie odpowiedzialności karnej na podstawie oskarżenia publicznego jedynie z powodu tego, że wypowiedź znieważająca pozostaje w związku z czynnościami służbowymi, może prowadzić do naruszenia wolności debaty publicznej w państwie demokratycznym. Prowadzi to do nadmiernej ingerencji organów władzy publicznej w sferę wolności wypowiedzi publicznej. Rozstrzygnięcie zawarte w wyroku Trybunału Konstytucyjnego oznacza, że od momentu wejścia w życie wyroku TK niedopuszczalne staje się ściganie z tytułu zniewagi funkcjonariusza publicznego dokonanej, czy to publicznie czy niepublicznie, wyłącznie w związku z jego czynnościami służbowymi.
Oczywiście Trybunał miał generalnie taką ocenę w stosunku do krytyki konstruktywne opartej na faktach, argumentach podbudowanych dowodami. I o takiej krytyce peter tylko myślę. Plucie w stylu, jaki pojawia się coraz częściej na Forum w oparciu o pomówienia jest żenujące i w takie coś nigdy się nie bawiłem. Czyli powracamy do stwierdzenia: fakty, fakty a nie nikomu niepotrzebna literatura, aby próżny umysł zaspokoić.
Pozdrawiam.

bolek

OK bolek1. Wróćmy do faktów. Opisz syntetycznie spotkanie zorganizowane przez stowarzyszenie w Szczepankowie.
1. Frekwencja
2. Cel spotkania w aspekcie działań statutowych
3. Tematy rozmów
4. Podjęte uchwały będące wynikiem tych rozmów, uzgodnień, wniosków mieszkańców.

fakty, fakty, fakty !

Pozdrawiam

A kogo obchodzi "Wasze" Śniadowo? To jest forum łomżyńskie i równie dobrze mogliby tu pisać ludzie z Zambrowa, Stawisk, a jakoś tego nie robią. Śniadowo to nie Łomża, więc załóżcie swoje forum i tam piszcie o "Waszym" Śniadowie :p

---------------------------------------
To forum potrzebuje Admina !!!

nie bylem na spotkaniu w szczepankowie bo mialem inne sprawy. a ty peter nie szukaj jelenia. trzeba bylo byc. twoja strata moja strata.

bolek

peter ja na twoim miejscu aby zaspokoic ciekawosc wszedłbym na strone: solidarnagmina.com
tam zaspokoilem ciekawosc podobna do twojej.

bolek

I to jest właśnie żałosne panie bolek. Wybiórcze serwowanie zdarzeń. Masz doskonałą wiedzę na całość zagadnienia. Mielecie jęzorami kiedy temat dotyczy obecnego Pana Wójta (szacunek Panie Andrzeju). Jeżeli chodzi o własne cele to natychmiast jednym zdaniem można Wam zamknąć mordę. Wtedy nikt nic nie wie, ba ma wtedy 1000 innych spraw, którymi był w danej chwili zajęty. Chłopie, opanuj się, bądź mężczyzną, bo zachowujesz się jak panienka. Ostrożnie co by paznokci nie połamać.

Oczekuję relacji ze Szczepankowa. Zapytaj kolegów ze stowarzyszenia. Jeżeli stchórzyłeś i tam nie byłeś to zapytaj i je opublikuj. Bądź wreszcie członkiem a nie podszywasz się pod obojnaka. Można z kimkolwiek tu dyskutować ?

fakty, fakty, fakty !! Już teraz Ci nie odpuszczę.

Pozdrawiam

a kim ty k... jestes ze stawiasz zadania. zapytaj wojta jak bylo. pa.

bolek

a propos faktow, dotychczas z twojej strony zadnych jeno zalosne ogolniki i niczemu nie sluzace oceny. wez sie w garsc, bo przestane cie czytac. a wtedy zsiniejesz z tesknoty, jak zsinial trox po masakrze dokonanej przez pryncypala. sikal chlop na kolanach w miske podtrzymywany przez najblizszych i to so fakty. ty peter bladzisz po omacku. z twej pisaniny nic nie wynika jeno zalosne ble ble ble pod juz teraz waska publike. temat na tej stronie czas zakonczyc. polemika z toba nic nowego nie wniesie. wyjezdzam na pare dni. jak cos madrego wymyslisz moze sie jeszcze odezwe.
fakty peter, fakty, wciaz ich uparcie unikasz.

bolek

Chłopie. Dzięki korespondencji ze mną niedługo zostaniesz gwiazdą (lokalną). Towarzystwo także. Liczę na kasę za promocję. To tylko dzięki mnie czyta o Was kilkadziesiąt tysięcy łomżyniaków i 23 osoby z gminy Śniadowo.

Czekam na fakty !

Pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org