Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
nowe ale stare |
nie wiem moze ja zle widze ale te bloki przy rycerskiej w lomzy spoldzielnia jednosc ktore sa obecnie budowane to sa bloki z wielkiej plyty jak za komuny
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: nowe ale stare |
tanio szybko nie trwale
|
|
A powiedz mi w którym bloku nie ma płyt betonowych ?
|
|
w kazdym sa. Co buduja z tych prefabrykatow na rycerskiej? W moim bloku (rocznik 2007) wiem, ze sufity sa zrobione z gotowych betonowych elementow, wszystkie sciany juz z cegiel, czy tam takich pustakow ceglanych, nie sadze, by teraz budowali tak jak 20 lat temu caly blok z plyty :)
|
|
tanio szybko i trwale:) bo nikt mi nie wmówi ,że blok zrobiony z prefabrykatów nie jest trwały. czego przykłady mamy w naszym mieście bigi2004
|
|
|
dragon, sufitow nie robi sie tylko z prefabrykatow. "hehe ekspert budowlany"
|
|
perkoz a z czego się robi ekspercie z pustaka????
|
|
lol
|
|
<LOL2> hahahhah
|
|
hehehehheh, ale niektorzy maja pojecie. Jesli chodzi o prefabrykowana plyte zelbetowa, to ona sie praktycznie niczym nie rozni od zbrojonego betonu lanego (czyli tak jak sie robi sufity w domach. Z elementow prefabrykowanych jest o wiele szybciej, dlatego to ma zastosowanie w budynkach wielorodzinnych. apropo: budownictwo to bardzo ciekawa dziedzina proponuje troszke poczytac
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |