poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wiza 2008 USA

Witam. Wybieram sie do ambasady USA za kilka dni. Czy ktos z was był w tym roku w ambasadzie lub orientuje sie ile nalezy wpłacic ? Bo słyszałem w tv ze z dniem 1.1.2008 opłata ta uległa zmianie. Wiec ile mam wpłacic ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wiza 2008 USA

Człowieku a po co Ci ta ameryka, no chyba że na zakupy jedziesz to rozumiem.

Witam!Słuchaj zależy o jaki rodzaj wizy masz zamiar sie starać.Informacje masz tutaj http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/iv_fees.html

staram sie o wize turystyczna wiec musze dokonac wplaty 131$ x 2.50 =327.5 zgadza sie?

trza miec szczescie aby ta pieczatke-wizęę dostac...ale nie oplaca sie tam leciec jak wyzej napisane...ale prbouj szczescia...

Słuchaj a kto będzie ci wypełniał elektroniczny formularz DS-156 i DS-157 jesli masz sam je wypełniać to poprostu odradzam ja jak starałem sie o wize to wypałniali mi w biurze turystycznym.Tam udzielą ci wszystkich potrzebnych informacji i jako kwote masz przelać na konto ambasady.Biuro turystyczne miesci sie w czterech porach roku jak wchodzisz w drzwi to zaras po lewej stronie.Zapłacisz im pare groszy i będziesz miał wszystko z głowy.

Opłata obecnie wynosi 131$. Wniosek możesz zlecić firmie, żeby Ci wypełnili, ale nie widzę potrzeby, jego wypełnienie jest banalnie proste, wypełniałem te wnioski już nie jeden raz dla znajomych i zawsze z powodzeniem.

Poza tym z moich źródeł wynika, że teraz jest zdecydowanie łatwiej otrzymać wizę, niż kiedyś. Oczywiście, o ile spełniasz ich standardy, np. niekaralność lub fakt, czy nigdy nie byłeś nigdy w usa nielegalnie, najlepiej gdybys pracował lub uczył się, i takie tam.

Dokładnie masz do zapłaty 327,5 zł

Dziekuje wszystkim za odpowiedz.

Zurek a po co ty tam :) chyba nie po dolary ?:)))

nie oplaca Ci sie jechac do ameryki zarobic i wrocic!
zobacz ile jest dolar wart! marne groszee.....;/

cosmo

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org