Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gdzie jest ten dworek? |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gdzie jest ten dworek? |
Interesujący wątek ! Zdjecie pochodzi z albumu niemieckiego zołnierza Luftwaffe, wykonane zostało na trasie przemarszu jednostki Stawiski_Łomża_Zambrów Trzeba się więc zastanowić jakie dworki istniały przed '39 w pobliżu trasy Stawiski -> Łomża -> Zambrów. Ja niestety za nic w świecie nie mogę sobie skojarzyć tego miejsca. Ale na forum jest jeszcze kilka osób, które będą Tobie mogły pomóc.
|
|
hmmm i ja z mila checia dowiem sie gdzie on sie znajduje. ...tru, tru... Unimil sobie zycie
|
|
mam dwa typy Tarnowo .. w Miastowie w Prawo na Usnik do niedawna budynek szkoly pozniej wystawiony na sprzedaz ... lub Poryte Jablon na trasie Zambrów przed Zbrzeznica w prawo na Wisniewo teraz w rekach prywatnych
|
|
przepraszam zamiast w prawo trzeba jechac w lewo Skleroza :)))
|
|
Poryte odpada sprawdzilem zdjecia
|
|
Moim zdaniem jest to spalony dwór Lutosławskich w Drozdowie., Obecny kształt nadany został w latach siedemdziesiatych XX wieku (........)
|
|
Może i masz racje architektura podobna sprawdze i podziele sie wnioskami :)
|
|
Ja już na samym początku porównałem te zdjęcia z obiektem w Drozdowie i rzeczywiście - było podobieństwo. Ale ten trop odrzuciłem, nie miałem bowiem informacji o spaleniu dworku w Drozdowie, w latach II Wojny Światowej. Byłem pewien, że jego obecny wygląd był taki sam jak w okresie międzywojennym. Porównajcie sobie te dwa zdjęcia: To prawdopodobnie jest dobry trop.
|
|
bardzo możliwe, że budynek ten stał w Korzenistem. podobno po wojnie został rozebrany.
|
|
a moze jak sie jedzie do jeziorka, po prawej stoi w drzewach dworek. moze to zdjecie z drugiej strony ?
|
|
Jak macie możliwość to zróbcie zdjęcia tych obiektów. Zobaczymy na ile są podobne.
|
|
|
Czyli Drozdowo odpada.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |