poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Oszustwo portalu podlaskie.com

Tekst skopiowany z www.4lomza.pl - portalu istniejacego juz od dobrych kilku lat. Ja juz na pierwszy zut oka sie z nimi zgodzilem.

"Gazeta Współczesna 22-11-2002

(cytat) “Pod takim adresem intrnetowym od kilku dni można znaleźć najwięcej informacji o województwie podlaskim. Portal podlaskie.com jest przedsięwzięciem Agnecji Rozwoju Regionalnego z Łomży. – Odczuwaliśmy brak w internecie stron, na których można znaleźć kompleksowe informacje o województwie podlaskim i postanowiliśmy wypełnić tę lukę – mówi prezes ARR, Andrzej Krzewski. – Przygotowania zajęły kilka miesięcy. Dzięki pozyskaniu do współpracy wielu partnerów oddajemy użytkownikom w moim przekonaniu dzieło bardzo pożyteczne.” (koniec cytatu)

Dzieło byłoby bardzo pożyteczne gdyby Agencja dołożyła o wiele więcej starań i wysiłku w jego stworzenie. Partnerzy o ktorych mówi przezes Andrzej Krzewski też o tej współpracy powinni wiedzieć. Tymczasem okazało się, że np. komunikacja miejska w Łomży w całości została “zerżnięta” - przekopiowana z www.4lomza.pl, oczywiście bez wiedzy autorów. Jeśli prezes Krzewski ma więcej takich partnerów .... ? - Compromitacja!!!

Zresztą to chyba nie jedyna “wspólna” rzecz nowego podlaksiego portalu z www.4lomza.pl. Już na pierwszy rzut oka widac podobieństwa. Forum w tym samym miejscu, pogoda, wyszukiwarka biznesowa (22 listopada akurat nie działała – compromitacja!!!), kalendarz – tu identyczne (Ctrl+C i Ctrl+V) są nawet wpisy – compromitacja!!!

Pozostaje jeszcze pytanie ile Agencja zapłaciła przez “kilka miesięcy” za zrealizowanie strony. Pytanie wydaje się uzasadnione ponieważ Agencja, choć jest spółka akcyjną i podmiotem prawa handlowego, to obraca pieniędzmi publicznymi. Zgodnie z informacją ze strony www Agencji ponad 37% jej akcji ma Skarb Państwa, dlasze 16,5% Agencja Rozwoju Przemysłu S.A w Warszawie, blisko 8% Przedsiębiorstwo Budownictwa Komunikacyjnego w Łomży, a pozostale udziały są włąsnością m.in.: kilku samorządów w tym także Miasta Łomży.

Czyżby kolejna compromitacja?"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Oszustwo portalu podlaskie.com

Masz racje Lukaszu podlaskie.com jest zdumiewajaco podobne do 4lomza.pl. Jest to rzecz naganna. Instytucja w ktorej obraca sie pieniedzmi publicznymi m.in. chyba tez z budzetu miasta Lomzy powinna byc jak zona Cezara. Mysle, ze nowy prezydent wyjasni tez ta sprawe.

Lecz chyba trafil swoj na swojego. 4lomza tez oszukuje, tylko na inny sposob. Chodzi o ilosc odslon serwisu. jezeli wejdziesz np. na strone http://www.4lomza.pl/servis/service.php?link=http://www.prezydent.pl i bedziesz ja przegladal to kazda odslona bedzie zaliczana na konto 4lomza co jest ewidentnym oszustwem. Zaliczaniem sobie odslon w serwisie ktory nie jest czescia serwisu 4lomza tylko dlatego, ze sie tam weszlo ze strony 4lomza jest tez ewidentnym oszustwem.
Ciekawy jestem czy 4lomza.pl ma zgode Kancelari Prezydenta RP na zmiane wizerunku Oficjalnej strony Prezydenta RP. Jest tak na wiekszosci stron do ktorych sa linki ze stron 4lomza i jak myslisz Lukaszu to jest oszustwo czy nie.
Ale jak Kali krasc to tak jest dobrze, ale jak Kalemu ukrasc to juz jest zlodziejstwo.

Franciszku widzę że nie wiesz a już oceniasz.
1. Otóż skrypt zliczający jest przy logu gemius. Czy widzisz takie logo przy przekierowaniu na stronę prezydenta? Jeśli nie to nie jest to liczone do statystyk. Trochę wiedzy by się przydało, prawda? Statystyka Gemius została przyjęta jest jako podstawowy sposób zliczania ruchu w internecie.
2. Nikt nie ingeruje w stronę Prezydenta. Pojawia się tylko link na naszą stronę. Niektóre strony, które nie chcą być wyświetlane w takiej ramce, blokują tę opcję. Na stronie prezydenckiej tego nie zrobiono. Czyli kolejny raz brakuje Ci wiedzy?

Cóż musisz się jeszcze trochę internetu poduczyć.

Żeby było weselej, to forum tam jest moderowane :)

Napisałem wczoraj mały tekscik, do dziś nie doczekał się publikacji.
No cóż jednyna słuszna droga rozwoju - to myśl przewodnia partii i narodu.

Slav

Wiem coś o tym....

...tez wczoraj napisałem tam małe co nieco w w watku "podlaskie.com jest OK" ....chyba im nie pasowało..... :(

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

...ciekaw jestem czy tylko mi nie działały linki do grup tematycznych .... czy po prostu tak to działa....... (chciałem się pośmiać z dowcipów wójta gminy Łomża, ale mi się nie udało)

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Panowie ja nie widzę tego tak katastroficznie jak wy . Trudno wobec takiej mnogości stroni zrobic coć zupełnie nowego. Nie widzę aż tak dramatycznie rażących podobizn tej strony do 4lomza.pl. Całkiem ładna ,nowa - zobaczymy czy ciekawa i dobrze prowadzona strona

kalisto

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org