Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wysokie ceny paliw |
Jeżdżę dużo po Polsce i zauważyłem, że w niektórych miastach ceny paliw są wyższe niż w innych. Łomża też niestety zalicza się do tych wyższych. Cena benzyny w BP odległym 50czy 100 km od Łomży jest niższa niż u nas, czasami o 20-30 gr. Chyba nasi właściciele stacji się dogadali między sobą. Myślę, że moglibyśmy urządzić im strajk włoski jak w innych miastach i któregoś pięknego dnia zatankować kilkanaście razy po 0,25 litra benzyny. Może po kilku takich akcjach też obniżyliby marżę o 20-30 groszy. Proponuję zacząć od jutra (niedziela).Dlaczego my kierowcy mamy siedzieć cicho i potulnie płacić ile sobie ustalą łomżyńscy handlowcy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wysokie ceny paliw |
to się nazywa zmowa cenowa, jak są przesłanki że taka sytuacja ma miejsce można zgłosić do urzędu ochrony konsumenta by to zbadał choć taka społeczna akcja przeciwko stacjom byłaby na pewno ciekawa i pokazałaby że Łomżyniacy umieją się zjednoczyć -------------------------- running with scissors
|
|
sluchajcie...ludzie w kraju robia strajk wloski...czy przyniesie skutek? nie wiem...ale wiem, ze wszystki podatki to polowa ceny paliwa... no szkoda...a jezdzic trzeba ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
to nie tylko co do stacji paliw by się przydało, http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
Ja też zauważyłam ten problem. Jeżdżę na LPG. W okresie świątecznym jeździliśmy za Białystok. Wszedzie niższe ceny o 10-15 groszy na litrze (za benzynę też). Jeśli ktoś zorganizuje akcję (do UOKIK na przykład) to ja zbiorę poparcie w swoim srodowisku. Zuza "Wystarczy bierniośc dobrych ludzi, aby zło zwyciężało" (Edmund Burke)
|
|
pamietne czasy lpg za 60gr/L achh...to byly czasy:) jeszcze dojdzie do tego, ze gaz bedzie drozszy od benzyny...co mialo miejsce z ropa w tamtym roku chyba:) no nie przewyzszyla, ale byla rownie wysoka... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
ale z drugiej strony ciekawi mnie jakby to wygladalo u nas...mam na mysli ten strajk wloski:) chodzi o to, zeby zatankowac jak najmniej...i zaplacic najlepiej grosiakami- dla tych co nie wiedza:) ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
trzeba od ruskich przywozić i sprzedawać na lewo to wtedy będzie tanio albo blokadę zrobić naprawdę są wysokie ceny
|
|
Nieźle nieźle tylko ciekawe ile osób się tego podejmie i tak zrobi.
|
|
tez ogladam tv
|
|
a abomanent placisz:D? nie no zart hehe, ale sprawa jest powazna...w myslach mam film..."wodny swiat" gdzie ropy bral...plywa jeden wielki kontenerowiec(?) z ropa...i tak pewnie bedzie;] no skoro takie rzeczy zaczynaja sie dziac...to trzeba zaczac kupowac baterie sloneczne i silniki elektryczne. pozdrawiem i spokojnej nocy zycze! :) ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
No tak,killer obejrzal serwis informacyjny i znalazl temat na post-brawo eureka!!! szkoda ze sam nie wymyslił, napisz o ktorej jutro bedziesz kupowal 100ml benzyny i na ktorej stacji to zrobie Ci zdjecie i wysle do gazety buhahaha! Tak wiem nie powinno sie zaczynac pisac zdania od 'No' przepraszam nie zjedzcie mnie tylko łaskawi forumowicze stojący na strazy polskiej ortografii i stylistyki!!!
|
|
Ja uważam, że miasto powinno wpłynąć na inne stacje. Jak? Tak jak np. w Rzeszowie, gdzie była zmowa stacji benzynowych. Władze miejskie postanowiły udostępnić dla wszystkich stację benzynową należącą do przedsiębiorstwa komunikacji miejskiej. Efekt pozytywny. Tylko czy nasze władze stać na taki krok? Jeśli nie są w tej samej zmowie to tak. Więcej tutaj http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=288864 Pozdrawiam
|
|
nie pie...lcie za przeproszeniem smutow tylko umowmy sie na dany dzien i godzine i przyblokujmy pare stacji bo jak zwykle skonczy sie tylko na gadce proponuje sobote 12 styczen godz 11 na poczatek wybierzmy stacje ktora oferuje swym klientom najwyzsza cene
|
|
No wreszcie ktoś napisał cos konkretnego. A dla ciebie x-anonim problemem chyba nie jest cena benzyny tylko to że to nie ty napisałeś posta. Nie znam wszystkich cen w Łomży, ale z moich spostrzeżeń wynika,że najwyższe ceny są w BP, wszystkie pozostałe stacje to 1-3 gr taniej. Zobaczcie średnie ceny paliw w Polsce: (dla ścisłości od razu wyjaśniam x-anonimowi: są to dane skopiowane i nie są moim opracowaniem): Miasto Pb 95 ON Białystok 4,29 4,10 Bydgoszcz 4,18 3,99 Gdańsk 4,21 4,13 Katowice 4,28 4,07 Kielce 4,35 4,13 Kraków 4,20 4,08 Lublin 4,18 3,95 Łódź 4,17 4,01 Olsztyn 4,43 4,15 Opole 4,44 4,12 Poznań 4,20 4,04 Szczecin 4,13 3,99 Rzeszów 4,15 4,02 Warszawa 4,50 4,26 Wrocław 4,39 4,07 Zielona Góra 4,38 3,97 Więc może być taniej niż u nas. Dołączam się do Agenta22 i na początek 12 stycznia proponuję BP, później STATOIL.
|
|
ja dzisiaj zapłaciłem drobnymi za paliwko he kilkadziesiat zl w bilonie :) wszystko wporzo ale juz nie uslyszalem "dowidzenia zapraszamy ponownie " hehe
|
|
Ceny nie sa u nas najnizsze i to jest fakt. Nikt przeciez nie karze tankowac na BP, Statoilu itp. Tylko z wlasnego doswiadczenia wiem, ze tanie paliwo w zimie kupione na stacji X, to jednak ryzyko szczegolnie przy bardzo niskich temperaturach. Wiec wole zaplacic kilka groszy wiecej na "markowej" stacji niz pozniej czekac na odwilz...Ale w pelni zgadzam sie z autorem tematu, ze w Łomży ceny paliw sa wygorowane.
|
|
Ooooj, czasami droższe nie znaczy lepsze. Rzekłbym nawet , że często.
|
|
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news/zatankowal-za-22-grosze,1037044
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |