Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Lodowisko |
Wg danych z 4lomza: "blisko 11 tysięcy biletów wstępu na lodowisko i ponad 12 tysięcy razy wypożyczano łyżwy." Czyli wynika z tego że mniej więcej co dziesiąta osoba wychodziła na lodowisku w dwóch parach łyżew :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Lodowisko |
;o
|
|
ja bralem kilka razy zeby pochodzic po sklepach;)
|
|
Albo część wchodzi na lodowiski nie płacąc za bilet.
|
|
Ciekawe gdzie jest cieć, który ma stać na bramce, albo rodzinka obsługi się złazi.
|
|
Zorganizowane grupy uczniów nie płacą przypadkiem wyłącznie za wypożyczenie łyżew, a wstęp na lodowisko mają darmowy?
|
|
Autor: robrob: Albo część wchodzi na lodowiski nie płacąc za bilet. w takiej sytuacji jest tym bardziej więcej biletów niż wypożyczonych łyżew. np. 10 płaci za bilet -> 8 wypożycza łyżwy, 2 osoby mają swoje bilet > łyżwy ---------- Autor: SxxxK Zorganizowane grupy uczniów nie płacą przypadkiem wyłącznie za wypożyczenie łyżew, a wstęp na lodowisko mają darmowy? Zgadza się. Ale te grupy to grupy mające W-F w szkole. A to była przerwa świąteczna
|
|
Autor: kiernek "Autor: SxxxK Zorganizowane grupy uczniów nie płacą przypadkiem wyłącznie za wypożyczenie łyżew, a wstęp na lodowisko mają darmowy? Zgadza się. Ale te grupy to grupy mające W-F w szkole. A to była przerwa świąteczna" W artykule jest wspomniane tylko że w tych dniach było najwięcej chętnych, a dane dotyczące sprzedaży biletów dotyczą całego miesiąca: "Z danych opublikowanych na stronie internetowej miasta wynika, że największe oblężenie lodowisko przeżywało w weekend pomiędzy Świętami Bożego Narodzenia, a Nowym Rokiem, czyli w dniach 29 i 30 grudnia" "Tyle – jak podał ratusz - pieniędzy wpłynęło w grudniu do kasy lodowiska, którego oficjalne otwarcie odbyło się w połowie ubiegłego miesiąca. W tym czasie sprzedano blisko 11 tysięcy biletów wstępu na lodowisko i ponad 12 tysięcy razy wypożyczano łyżwy."
|
|
no właśnie ;p
|
|
Ciekawe kto zrobi statystyki ile osób złapało grzyba od tych łyżew...
|
|
A wie ktos gdzie w łomży mozna naostrzyć łyżwy;/
|
|
ani razu nie byłam na tym lodowisku... i jakoś tam mnie nie ciągnie.... moim zdaniem panuje tam zła organizacja... powinny być szafki na buty a nie obuwie leży praktycznie na środku każdy może wziąć sobie jeśli mu się spodobają... stoi się w kolejce po bilet np. godzine po czym idzie się do budki po łyżwy okazuje się że łyzew brakuje to paranoja .... ...Po drugie szacunek lojalność po pierwsze...
|
|
zrob drugie, lepsze......................
|
|
najgorsze to to że muszę przez te wypożyczenie łyżew wyrobić nową legitymację...albo poprosić o dodatkowe stemple;/ wypożyczyłem łyżwy, koles normalnie położył ją w przegródkę.. jak juz odebrałem była cała mokra, tz ine tylko moja.. bo wypożyczyliśmy 4 pary i on włożył 4 legitki w jedną przegrodę... wszystkie mokre, rozmazane pieczątki;/
|
|
trzeba było żadać kasę za to :D
|
|
TAAKKIIIIEEEE wpływy, a co z kosztami? Może ten mądruś z biura prasowego Ratusza by tak napisał ile to kosztuje. Ile trzeba dołożyć? Bo chwalić się mądralo to każdy potrafi. Ile dokłada miasto? - Ile zapłacili za prąd (początkowo przecież było ciepło)? - Ile kosztowało przygotowanie placu, śliczne lampki, łyżwy, kontener, choinka, itp? - Ile kosztują pracownicy (trochę ich tam pracuje chyba ze dwie zmiany)? - Ile kosztuje ochrona (to przecież dość drogi biznes)? - Ile kosztuje woda i wywóz śniegu zgarnianego codziennie z tafli? - Ile kosztuje naprawa łyżew (jak dużo połamanych)? - Ile łyżew już ukradli? A jak się okaże, że wpływy są wyższe niż koszty, to mam pytanie dla tego mądrali z Ratusza: - czy miasto dokupi łyżew (teraz jest ich zbyt mało)? - czy miasto kupi maszynę do czyszczenia lodu, taką jakie są na innych lodowiskach (to chyba ze 100 tysięcy kosztuje)? - ile będzie kosztowało sprzątnięcie placu na wiosnę (pewnie nie mało)? - miał być browar przy lodowisku i co? - czy miasto kupi lodowisko na następną zimę (to przecież jest pożyczone do kwietnia przez Echo)? - czy za zarobione pieniądze ktoś zorganizuje jakieś imprezy w ferie? A co jak będzie padał deszcz, albo będzie tak zimno, że nie da się jeździć? To kto zapłaci za stratę. Tak mądralo z Ratusza cieszysz się z kilku złotych wpływu z biletów, a nie wiesz ile to nas kosztuje. Optymista to niedoinformowany pesymista
|
|
U mnie podobnie było z tą legitymacją...
|
|
gillete - uwierz, to już nie te czasy gdy Polacy kradli na każdym kroku co popadnie. Jeszcze nie spotkałem się z kradzieżą obuwia na lodowisku, ani w Łomży ani w Olsztynie (gdzie byłem też kilka razy, jest taka sama organizacja). Jan Serce- widzę że masz poważne kompleksy dotyczące grzyba, a kompleksy nie biorą się tak z niczego... Ten artykuł udowodnił że lodowisko było bardzo dobrą inwestycją.Ponadto jestem pewien że zyski pokryją koszty utrzymania i jeszcze trochę pieniędzy zostanie. Te pieniądze które zostaną można zainwestować w jeszcze lepszą organizację w następnym roku, tzn: sprzęt do oczyszczania lodu, nowe lepsze łyżwy itd. Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
to, ze sie nei spotkales nie oznacza, ze sie takie akcje nie dzieja Raz moj kolega wracal do domu w skarpetach, dobrze, ze mialem samochod....
|
|
DamianE03 a ja się spotkałam z taką akcją więc nie opowiadaj że Polacy nie kradną jeśli nie wiesz to lepiej nie mówić ... ...Po drugie szacunek lojalność po pierwsze...
|
|
lodowisko - super pomysł wykonanie w łomżyńskiej rzeczywistości - prowizorka mając takie warunki (zero wpływu pogody) decydenci z ratusza zrobili tę atrakcje na pół gwizdka.. no i krew mnie zalewa, że mimo tak nagłaśnianego stanowiska do ostrzenia łyżew, tylko nagłaśnianie z niego pozostało.. no, ale cóż,,, bulwarami też się można przespacerować.. jak to w Łomży
|
|
DamianE03 - to że Tobie jeszcze nic nie ukradli oznacza że masz zaj..ste szczęście. Nie tylko kradną - ale jeszcze nawzajem starają się w tym przegonić. A najgorsze są dieciaki z gimnazjów które nie mają na papierosy - bo z kąd. A nałóg daje o sobie znać
|
|
ja tez mam zamoczoną cekawe czy w szkole 2 raz bedą chcieli podbić
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |