Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Manipulacja |
"Około tysiąca sklepów rodzinnych upadnie po wybudowaniu w mieście dwóch hipermarketów - przewiduje na łamach Współczesnej Andrzej Grzymała ze Stowarzyszenia Łomżyńskich Handlowców. Jeśli w Łomży byłoby tysiąc sklepów musiałyby paść wszystkie, ale tyle to się nie doliczy w całym powiecie ... -------------------------- Anoni.m http://www.pixelpc.pl
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Manipulacja |
A kto to jest Andrzej Grzymała? Zakapior, który od kilku lat terroryzuje społeczeństwo Łomży wmawianiem mu co dla niego jest dobre, a co złe. Czy naprawdę nie ma w mieście większych autorytetów? Na jaka cholerę pokazują go ciągle w telewizji, piszą w gazetach itp. Czas z tym wreszcie skończyć. Ludu Łomży powstańcie, których dręczy głód.
|
|
|
mam gdzies rodzinne sklepy, latam do bialego i wawy na zakupy a chce w lomzy to samo kupowac w takich cenach jak w B-stoku lub wawie, wiec budijcie budujcie po trzykroc budujcie , choćby na każdym rogu Hipermarmety, galerie itp
|
|
I dzieki takim drobnym kupczykom jak ten Grzymala niewiadomo kiedy doczekamy sie hipermarketu ale mam nadzieje ze sie doczekamy.
|
|
Wszystkim nam wielu nowych fajnych sklepów, a kupcom dużej konkurencji w 2008 miłościwie nam panującym.
|
|
On ma cyba zespół downa niech da pozwolenia na następne lidle stokrotki i kauflandy wstyd ze nasze miasto ma takich radnych skąd taki prostak bierze te dane ???? Powinni łomzyniacy sie wstydzić że zagłosowali na takiego pustaka bezmyślnego, jak mówi tysiąc chce wiedzić skąd ma te dane z AC Nielsena czy innego źródła??? Jak ma jaja niech odpowie na forum a jak ma w głowie mózgojada który głoduje niech milczy i nie przynosi nam wstydu. Najlepszego w Nowym Roku dla osób myślacych...... Ja również jestem przetsiębiorcą w naszym mieście ale żeby aż tak pustym to nie nie podpisuje sie pod głupotą........ mwi-11
|
|
Po raz kolejny w tej zacnej gazecie współczesnej (najniższy poziom z regionalnych gazet w Polsce) ukazuje sie tekst, który wywołuje w miejscowym środowisko wiele emocji. Nie mniej zacny dziennikarz powołuje się na znakomite w łomżyńskim grajdołku autorytety w dziedzinie marketingu i planowania, jak pan Andrzej Grzymała oraz reszta kramikarzy z targowicy i ......... i pisze sobie. Nie liczy sie z tym, że kilkadziesiąt tysięcy mieszkańców miasta i okolic czeka już 10 lat na centrum handlowe, jakie są setki w innych miastach, niekoniecznie większych od Łomży (dla przykładu z autopsji: Bolesławiec, Chojnice, Ostrów Maz., Sokółka). Dlaczego pan dziennikarz nie zapyta o zdanie na ten temat pana Kowalskiego, Malinowskiego i innych obywateli tego zasłużonego grodu nad Narwią? Odnoszę wrażenie, że jest to tekst sponsorowany przez miejscowych speców od handlu i handelku.
|
|
Pan Andrzej nie chce powiedzieć wprost: na pewno upadnie jego sklep na Rynku Zambrowskim. Ceny ma tam kosmiczne, wybór żadny. Dlaczego ludzie dają się manipulować takim pseudo - handlowcom ? Byłem wczoraj na zakupach w Galerii "BIAŁA" w Białymstoku. Ceny są kilkukrotnie niższe niż w sklepie Andrzeja G. a wybór ogromny. Pan Grzymała nie zuważył (nie chce zauważyć), że takie centrum handlowe jak galeria "Biała" zatrudniła kilka tysięcy pracowników !!! Prześledzę uchwały Rady Miasta i opublikuję listę radnych, którzy bronią swoich małych interesów, które godzą w interes 60 tys. łomżyniaków ! Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
Grzymała na prezydenta Łomży! Precz z obcym kapitałem! Precz z hipermarketami!
|
|
Grzymała jest głównym hamulcowym dla normalności w Łomży. Ale nie dziwcie mu się, to jego "być albo nie być". Jeśłi upadną jakieś sklepy to właśnie takie jak ten jego na Placu Niepodległości, jak sklepy ogrodnicze, gdzie ceny są z kosmosu. Nie upadną zaś rodzinne sklepy spożywcze, zwłaszcza te na osiedlach, jedynie zmniejszą się im obroty. Nikt nie będzie biegał po bułki do hipermarketu, bo za dużo fatygi, a i smak najczęściej do d... Tacy jak Grzymała mają wyjście - wykupić (wynająć) boksy w galerii handlowej, tyle, że wtedy nie da się handlować markowym badziewiem, w dodatku sprzedająć to dwa razy drożej. Piszę "badziewiem" bo znanmienne jest to, że w łomżyńskich "firmowych" sklepach sprzedaje się to, co w dawno przestało być nowością, ale ceny są jak za ostatni krzyk mody. Natomiast nowości tu raczej nie uświadczysz, a jeśli, to tylko z "dolnej półki" cenowej.
|
|
po bułki nikt latać nie będzie do hipermarketu ale debilu żaden sklep z tych bułek się nie utrzyma...
|
|
Jasiu Trzeba być ostatnim chamem albo nieskończonym debilem, żeby nazywać debilem kogoś kogo się nie zna. Poza tym g... mnie obchodzi twój interes (handelek). Ja mam już dość płacenia za wszystko o 10 - 20% drożej niż w innych miastach. Mam tu na myśłi nie tylko ceny w hipermarketach. Wszyscy wiedzą, że wszystkow Łomży jest droższe niż gdzie indziej. Chcesz się utrzymać na rynku, zacznij myśłeć. Nie zaopatruj się w hurtowni, gdzie ceny są takie jak w sklepach detalicznych w innych miastach. Szukaj lepszego towaru tam gdzie jest taniej. Ale powiesz "po co" skoro to wygodne zadzwonić tam gdzie zawsze i dowiozą co trzeba. Cena cię nie interesuje, bo i tak wszystko się sprzeda, skoro w warunkach zmowy handlarzy nie ma żadnej konkurencji. Dziś każdy sklep i każda hurtownia ma swoich stałych klientów. Jest to pewna równowaga, której zaburzenia tak się boicie. I słusznie, bo ludzie, którzy myślą kategoriami takimi jak ty, mogą w nowej rzeczywistości zginąć. Jednak mądrzy sobie poradzą, i jeszcze na tym zyskają, czego im serdecznie życzę:) Jeśli nie jesteś handlarzem, to jesteś Jan-bez serca, alboś durny jak trzeba, bo uważasz, że np. samotna emerytka, która ma 745 zł emerytury, powinna robić zakupy po łomżyńskich cenach. Może ciebie na to stać. Dla emeryta ucywilizowanie handlu oznacza w prostym przełożeniu oznacza, że będzie miał w portfelu o jakieś 100 zł miesięcznie więcej. Obrońcy rodzimego handelku jesteście hipokrytami najwyższego lotu, jeśłi twierdzicie, że obrona miasta przed hipermarketami jest w interesie najbiedniejszych. Takie argumenty już słyszałem. P.S. Znam ceny w Łomży i w innych miastach i w tej kwestii ze mną nie dyskutuj.
|
|
Tak tysiąc sklepów żeby ogóle tyle było w całej Łomży tyle sklepów i to nie chodzi o same spożywczaki. Taki gość to na wiochę powinien jechać i tam protestować sobie i wciskać kit,ale oczywiście ludzie uwiężą w wszystko i mamy tak jak mamy. A powiem jedno ''Żydek'' Nie upadnie xD wiecie dlaczego ? bo gościu obrotny jest i wszystkie hipermarkety supersamy są o 21 pozamykane w niedziele a u niego o 22:55 możesz kupić swoje ulubione piwo :)
|
|
Tak Panowie trzymać. Nie dać się ogłupić kupczykom - terrorystom. Wasze wypowiedzi w jednoznaczny sposób podkreślają, że w Łomży bardzo potrzebny jest hipermarket. Ten rok jest nasz.
|
|
precz z hipermarketami, dalej będziemy wyzyskiwać naiwniaków!:)))
|
|
bez_nika to debil:))) biedronka ci nie wystarczy pało? serek wiejski chcesz kupić za 2,5 grosza taniej? to jedz po niego do białegostoku:)))
|
|
Jan_Serce chyba ci ojciec do wanny wchodził.Jak ci hipermarkety nie odpowiadają,to nie musisz w nich kupować,ale nie broń innym i nie wmawiaj nikomu co dla niego jest lepsze. Idź i dalej pompuj kasę w dupsko osiedlowym cwaniakom,co pod pozorem sklepów rodzinnych walą cie cenami w ***** śmiejąc się w twarz (chyba że jesteś jednym z nich co by mnie nie zdziwiło). Ja chce kupować tanio (!) i chcę kupić wszystko co mi jest potrzebne w jednym miejscu,a po zakupach napić się dobrej kawy i zjeść ciastko w fajnej kawiarence,tudzież kupić dobry ciuch czy markowe obuwie w cenie,która podniosła by ciśnienie łomżyńskim cwaniaczkom z butików.Mało tego,zanim opuszczę centrum handlowe chcę jeszcze po konkurencyjnej (wreszcie!) cenie napełnić bak mego auta na wchodzącej w skład kompleksu handlowego stacji paliw,bo tak samo jak wszystkich pseudo rodzinnych sklepikarzy,idiotów twojego pokroju dość mam również pier**lonej mafii paliwowej w tym mieście.Mamy 2008 rok,a to już najwyższy czas mieć jakiś pier**lony wybór i szansę na tańsze zakupy.I niech już się wreszcie z nas nie śmieją,że Łomża to zadupie pełne jakichś janów serce czy innych kononowiczów.
|
|
Graboś - popieram " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Graboś popieram , popieram , popieram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nasza
|
|
nasza, jak tam sylwek przy kompie?:)))
|
|
Panie i Panowie. Najwyższy czas przeciwstawić się ludziom pokroju - "wieczny handlowiec miasta Łomża". Jak długo będziemy przez nich wykorzystywani ?? Przez to mikrospołeczeństwo powstało mnóstwo tzw. "Biedronek" i innego badziewia. Tam nie sprzedaje się ciuchów i sprzętu ogrodniczego. Panie Grzymała i Kołakowski - dlaczego od lat nie macie konkurencji? Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
popieram Grabosia ! Mieszkam w Łomży 6 lat ,pochodzę ze stolicy Dolnego Śląska i powiem tak - Łomża to ładne miasto zielone ,ma piękne tereny ,ale niestety dalej w centrum miasta pasą się konie i krowy! I piszę to nie dlatego że mam coś przeciwko tym miłym zwierzętom , ale to straszne że grupa kupczyków tak trzyma tu władze i starają się powstrzymać to co mam nadzieje jest nieuniknione.Tu nie ma żadnego wyboru ,żadnej rozrywki dla młodych,popatrzcie tylko jak oblegane jest lodowisko,ludzie łakną normalności!Mam już dość słuchania tych handlaży ,najwyższy czas aby Łomża przestała być prowincjonalnym miasteczkiem.
|
|
Łomża dla łomżyników, wracaj na śląsk, nie będzie Niemiec dyktował nam co mamy robić:)))
|
|
Jan_Serce pusty idioto za przeproszeniem jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to to przemilcz. Będzie lepiej dla Ciebie i dla innych. Człowieku pomyśl zanim coś napiszesz. Wykorzystać życie zanim ono wykorzysta ciebie...
|
|
ok, to może inaczej:) nie będzie Niemiec pluł nam w twarz:)
|
|
a co ma do tego niemiec? ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
A dlaczego ty handlarzu (Janie_cośtam) masz nam dyktować co mamy robić? Sobe założyłeś walkę z hipermarketem, to walcz, ale nie dyktuj innym. W referendum miałeś jeden głos. Tak jak ja. Tylko was było chyba 18%, a nas 82. Więc skończmy tę jałową dyskusję. Większość chce hipermarketu. Jest demokracja, czy jej nie ma?
|
|
demokracja jest i referendum było nieważne bo progu nie przekroczyło:))) demokracja jest ale jest też i prawo... a to że byś chciał to za mało, ja też bym chciał wiele rzeczy...
|
|
Janie Serce - jestes śmieszny ! Być może jestem bardziej Polką i Łomżynianką niż ty!Moi dziadkowie i ojciec są z Łomży ,urodziłam się i wychowałam we Wrocławiu,a tu wyszłam za mąż .Mąz też jest z Łomży!Mieszkam tu i mam prawo mówić za siebie !Nie mam zamiaru popierać kupczyków ,bo oni w imie własnego interesu zaorali by tą Łomzę i posadzili ,,landrynki" gdyby to było w ich interesie !
|
|
Łomża jest pięknym miastem dzięki tym jak to ujęłaś kupczykom, bo to oni tu inwestują swoje pieniądze, a hipermarket wyssie wszystko do niemiec:) dla mnie i tak jesteś niemką, czuć po akcencie:)
|
|
wiesz co Jasiu pierdoło ? To fajnie ,to wole być niemką niż takim idiotą jak ty z takimi poglądami!
|
|
a tak na marginesie ,to co takiego zrobili dla Łomży ci kupczyki w które to ich inwestycje?Pisząc o tym że Łomża jest ładnym miastem miałam na myśli położenie geograficzne,Narew i to że np.spółdzielnia Perspektywa dba o swoje osiedle .Nic więcej tu nie zauważyłam ,bynajmiej nic co zrobił jakiś egoistyczny kupczyk dla miasta i jego mieszkańców.
|
|
wolisz być Niemką? ja vol!:) Co zrobili przedsiębiorcy? Cały czas robią, budują, kupują nieruchomości i je remontują. Na samej Legionów w 2007 roku powstało lub zaczęto budować z 10 budynków handlowych, dużą piekarnie, jedna z ładniejszych kamienic została wyremontowana a to tylko jedna ulica i to nikt inny tylko ci nasi źli przedsiębiorcy łomżyńscy, nie lubiani tak bo im się udało.
|
|
Wiesz co robią?? Blokują poprzez swoich przedstawicieli w radzie miasta konkurencję. Nawet Microsoft poległ w sądzie jako firma stosująca monopolistyczne techniki. Wiesz pajacu o czym mówię? Obiecałem we wcześniejszym temacie oznajmić jak dyskutowano na forum rady miasta na temat nowych inwestycji i niedługo to zrobię. Mam nadzieję, że jesteś tylko zwykłym prowokatorem, bo w innym przypadku.........., hmmm. Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
echo samo się pogrzebało rozdając łapówki, a rada miasta ma takie przekonania jakie ma i każdy ma prawo do swoich racji. Pajac to twój ojciec że cię zrobil:) Hipermarket to dla mnie żadna inwestycja, tylko hala z towarem, inwestycje to mogły by być gdyby prezydent Brzeziński nie dał dupy i nie zaprzepaścił SSE! Prowokatorem ty ćwoku ******? Mam takie poglądy i gardze takimi nieudacznikami jak ty, co za tysiąca zapierdalają bo w głowie nie mają ambicji i oleju w głowie by coś samemu stworzyć a o wszystko obwiniają tych co mają lepiej!
|
|
Dziękujemy tym kupczykom z chamskim rodowodem i ich poplecznikom.Won na swoje wiochy,obsiewać hektary a nie wmawiać ludziom,jak ma wyglądać nowoczesny handel.Spotkajcie się w Jedwabnem,Myszyńcu lub w Śniadowie i tam otwierajcie kramy. Kokosz
|
|
brawo peter brawo kokosz popieram . Walić w rogi tego miejscowego buraka Jasia -gówno. Nasza
|
|
nasza, jakiej ty płci właściwie jesteś?
|
|
Jan_Serce: cyt: prezydent Brzeziński nie dał dupy i nie zaprzepaścił SSE! Ty (ciągle z dużej litery) nawet nie wiesz o czym piszesz! Durniu (ciągle z duzej litery), w okolicznych miejscowościach powstały centra, które spowodowaly obnizenie cen nawet o 50%. A Ty wspominasz tu ponownie "bicie piany" lokalnych kupców i nierealne zamierzenia Prezydenta. Nie pisz gówniarzu nic na temat mojego ojca. Tatuś dawno nie żyje. Jak już idioto będziesz miał własne dzieci, to zrozumiasz parchu, że to niefartowne zwroty. Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
nierealne zamierzenia prezydenta? on miał przygotować tereny pod SSE a strefa automatycznie była by nam przyznana, ale łatwiej zamazać wtopę budując market dla motłochu. 50% to chyba ubytek tkanki mózgowej w twojej głowie... Zwróć uwagę kto pierwszy mnie obraził, więc ci odpowiedziałem w podobnym tonie. Idiotka to twoja żona że dała ci umoczyć... tak może być?
|
|
Żenada młody czlowieku. Koniec dyskusji. twoje teksty wskazują na całkowity brak wiedzy (skończyłeś jakąkolwiek szkołę?), oraz podwórkowy styl młodych-gniewnych, którzy palą w ukryciu przed rodzicami na klatkach schodowych z obawy przed oberwaniem szmatą po łbie (zauważ, że nie napisalem nic przykrego pod ich adresem). To jest klasa synu , która nas dzieli. Ucz się synu ...., warto ! Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
Panie Peter on się niczego nie nauczy to jest miejscowy głupek i burak wulgarny i bez kultury, aczkolwiek uważa ,że ją posiadą. Jego argumenty to wulgarny atak i inwektywy pod adrsem dyskutanta , gdy w zamian dostaje dosłownie to samo to zarzuca innym brak kultury. Ja też uważam ,że Jan -gówno jest nikim więc niech się do mnie nie odzywa. Nasza
|
|
nasza widzę że pragniesz bardzo akceptacji:))) peter. o jakiej klasie piszesz? o wyzywaniu ludzi od pajaców? klasa bruku...
|
|
Autor: Jan_Serce (---.elomza.pl) Data: 01-01-08 17:29 .....bez_nika to debil:))) Autor: Jan_Serce (---.elomza.pl) Data: 03-01-08 18:23 ...inwestycje to mogły by być gdyby prezydent Brzeziński nie dał dupy i nie zaprzepaścił SSE! Prowokatorem ty ćwoku ******? Mam takie poglądy i gardze takimi nieudacznikami jak ty, A gdzie Twoja kultura Janie Serce ???? W każdej dyskusji obrażasz innych. Marny prowokator.
|
|
Autor: Jan_Serce (---.elomza.pl) Data: 01-01-08 17:29 .....bez_nika to debil:))) Autor: Jan_Serce (---.elomza.pl) Data: 03-01-08 18:23 ...inwestycje to mogły by być gdyby prezydent Brzeziński nie dał dupy i nie zaprzepaścił SSE! Prowokatorem ty ćwoku ******? Mam takie poglądy i gardze takimi nieudacznikami jak ty, A gdzie Twoja kultura Janie Serce ???? W każdej dyskusji obrażasz innych.
|
|
roler schyl się do miecza i nie filozofuj, jesteś w układzie:)
|
|
no właśnie wówczas , gdy nic juz nie ma do powiedzenia bo w jego końskim łbie jest mózg wielkości laskowego orzeszka to wtedy obrzuca wyzwiskami ,inwektywami podobnie jak dosłownie powyżej, Więc jeszcze raz mówie ten człowiek jest nikim. Usiłuje się kreować na nowego Ptysia ale do pięt mu nie dorasta. Jak jest nikim to tu go nie ma i nie odpowiadajmy na posty tego niejakiego. Nasza
|
|
:))) raczej gdy nie che mi się pisać na nudny temat, bo do powiedzenia zawsze coś mam. nasza zmień płeć i się tak nie frustruj:) odnośnie ptysia to nie wiem o co chodzi bo czytałem może ze dwa jego posty, jestem tu od niedawna:) acha i mów za siebie bo z tym nawoływaniem do ignorowania mnie to zazwyczaj sie tobie obrywało:))) mniej irytacji, wyjdź troche do ludzi, bo siedzenie przed kompem w sylwestra odbiło się na tobie złym humorem...
|
|
Jak dla mnie to moga i wszystkie sklepy upaść w osiedlowym sklepie to ja jedynie i tak kupuje chleb :P galeria stokrotka tez im przeszkadzała a kilku łomżyńskich handlowców ma tam raptem swoje sklepy..... jednym słowem p i e r d o l e n i e o szopenie ;)
|
|
przygłupku przeciw galerii nikt nie jest, tylko przeciw marketowi spożywczo-przemysłowemu. Warto czasem pomyśleć...
|
|
Jak wszystkie sklepy upadna, to za co bedziesz kupowal w tych marketach? Jak wiekszosc naszego miasta zyje z handlu... Prawie zadnej produkcji, no jeszcze oczywiscie budzetowka zostaje. Takze pomysl chwile, zanim cos napiszesz. Mnie dziwi, ze sie tak nasi rzadzacy zapieraja rekami i nogami przed budowa czegokolwiek, ale tak samo mnie dziwi wypisywanie takich glupot i nadawanie bez konca na lomzynskich przedsiebiorcow. Starczy sie zastanowic, co by bylo, jakby ich nie bylo. Wszyscy pewnie bysmy pracowali w hipermarketach i oplywali w luksusy ;) A czy w marketach sa takie niskie ceny... Niektore sa. Ja tam nie czekam na ich powstanie jak na zbawienie, po prostu czasem wygodniej sie przejsc do marketu niz obleciec pol miasta i tyle.
|
|
Dran co się tak rzadko udzielasz? Mądrze napisane.
|
|
Janie serce.Co mnie obchodzi,że łomżyńscy przedsiębiorcy remontują kamienice,czy budują jakieś budynki? Ok,z kamienicą spoko temat,ale że budują nowe piekarnie czy 37-my z kolei sklep-klon z meblami,z których odchodzi okleina bo od tego samego łomżyńskiego byznesmena-stolarza?Ty nazywasz to rozwojem,ok.Dla mnie to tylko powielanie tego co już jest,a co nic nowego do Łomży nie wnosi. Takie dokładanie nowych klocków do kiepskiej makiety. I jak to się ma do hipermarketu w naszym mieście? Ludzie chcą coś w końcu kupić tanio. Chcą wielkiego centrum handlowego,gdzie mogli by się wybrać choćby i z nudów,połazić,popatrzeć,poprzebywać wśród innych ludzi,coś kupić. Chcą czegoś,czego jeszcze tu nie było.Coś,o co zabiegają,a co jest im odbierane przez garstkę ludzi wiedzących rzekomo najlepiej,co dla kogo jest dobre.Nawet jeśli to nie będzie kwestia wielkich oszczędności dla kieszeni,to chcą by to w końcu stanęło po ich myśli. Z drugiej strony zarzucasz forumowiczom,że nie mają ambicji i pomysłów ekonomicznych,a harują jedynie za tysiąca na miesiąc. Jeśli łomżyńscy biznesmeni mają takie głowy na karku,czemu więc boją się jednego hipermarketu w niemal 70-cio tysięcznym mieście? Czemu skamlą,że to ich zniszczy? Skoro są tacy zaradni,skoro mają uczciwe i konkurencyjne ceny,skoro są tacy obrotni,to czego się bać?
|
|
Mógłbym ci oczywiście odpisać, ale na ten temat napisałem ze 100 postow na rożnych wątkach i teraz już sobie daruje, co będzie to będzie... Ps. w łomżyńskich meblakach sprzedają meble tutejszych stolarzy? a gdzie?
|
|
Wiesz co Janie Pierdoło,pieprzysz tak że aż mi cię żal i to na temat o którym gówno wiesz!Po pierwsze to nie pracowałabym za 1000 zł bo cenię się wyzej i mało tego jestem doceniona i godziwie wynagradzana! Po drugie ,co ważne wypowiadasz się o kamienicy na AL.lEGIONÓW że wyremontował ją przedsiębiorca łomżyński.Ha ! Gówno prawda ! Aż sie z tego uśmiałam.Zrobił to augusowski facet ,niejaki Andrzej S. i zapewniam cię że to kawał cwanego faceta,znam go osobiście bo prowdziłam dla niego przez pięć lat biuro handlowe i chociaż zarabiałam średnio 3000 zł to miałam dość ,bo pewnych rzeczy nie przeliczysz na pieniądze.A jeśli chodzi o teren pod LIDLA to ziemie wykupił jego kolega też z Augustowa niejaki Włodek.Więc nie chrzań głupot o tych łomżyńskich inwestycjach robionych przez tutejszych kupczyków,bo zielonego pojęcia nie masz kretynie! I nie obrażaj mojej osoby ,bo sobie nie .życzę!
|
|
cipcio:) wyjmij głowę z dupy to zobaczysz więcej:) a kto nie ceni się wyżej:))) podałem kilka przykładów na jednej ulicy a ty czepiasz się jakiejś kamienicy, że to kupczyk z Augustowa a nie z Łomży, nie bądź dziecinna i małostkowa:) takich wyremontowanych budynków jest setki w całym mieście. O lidlu i tej działce to ja nawet nie wspomniałem, więc nie iem czemu się w tej kwestji napinasz, każdy kto czyta gazety to zna te fakty... Te 3000 tysiące to pewnie dostawałaś od niego za komplet...:)))
|
|
Żałosny jesteś Jasiu poerdoło!Pic polegał na tym że kompletu nie było,ale wypruwanie żył dla jego kaprysów ,5 lat bez urlopu iwolnych sobót,bez chorobowego ! Miałam tego dość bo mam dzieci i męża i wypaliła mi sie cierpliwość dla kupczyka z Augustowa ,który jest taki sam jak kupczyki z Łomży .Wycisną wszystko z człowieka by powiększyć swój kapitał.Czy powiesz może jeszcze że oni tak inwestuja i upiększają te kamienice ku chwale ojczyzny?Nie ! A ty jesteś zwykła świnia ,bo ubliżasz kobiecie nie znając jej ,tylko dlatego ze ma inne zdanie niż ty.Zresztą ubliżasz wszystkim jak zauwazyłam.NIE MIERZ LUDZI WŁASNĄ MIARKĄ!
|
|
Wyżalaj się komuś innemu... A ty malujesz paznokcie dla ojczyzny czy dla siebie? Jesteś jakąś idiotką, komuny już nie ma i każdy może robić na swój rachunek i dla siebie, ku chwale ojczyzny się na szczęście skończyło. Nie wiem czy zauważyłaś że wszystko teraz jest prawie prywatne, chyba tobie się to nie podoba... Ps. te hiper markety to budowane są ku chwale ojczyzny? myślenie z innej epoki...
|
|
ot prosze kolejny raz burak Jaś -gówno pokazał swoją buraczaną nature. A ja zastanawia czy Jaś -gówno nie jest pedałem bo tak bardzo atakuje wszystkie dziewczyny na forum. Każdą obrzuca inwektywami itp. Może być takim pedałem który został uwiedzony przez innego chłopaka a nastepnie wykorzystany i porzucony . I dlatego teraz tak skrajnie wyraża sie o innych homoseksualistach i tak napada na kobiety. Osobiście nic nie mam do homoseksualistów ale uważam ,że każdy powienien być takim kim jest a nie sie ukrywac tak jak Jaś -gówno za parawanem agresji. Nasza
|
|
:))) zakładając że jesteś kobietą (bo to budzi na tym forum pewne wątpliwości) odpowiadam że nie atakuję wszystkich kobiet, tylko raptem ze 2-3 z tego forum, które piszą głupoty. Proszę zacytuj gdzie skrajnie wypowiadałem się na temat homoseksualistów? Wiem wiem, najlepszą obroną jest atak:) ale to nie ja pisze o sobie raz: byłam a innym razem byłem:) chyba że to nie kwestia braku zdecydowania na którą stronę natury chcesz przejść, tylko zwykła schizofrenia:)
|
|
oj chyba trafiłam w sedno widząc jak ci bracie rura mięknie. No a po drugie uważam za suksec zgodny ze stanem faktycznym, że jak pisze Jaś - gówno to ty reagujesz na to. Pa lezysz dobity ha ha ha ha ha Nasza
|
|
ale mi dokopałeś, zaraz chyba żyły sobie podetnę:))) popadnę w taką depresję że następnego sylwestra tak jak ty spędzę przed komputerem:)))
|
|
o la la la patrzcie dalej reaguje na Jaś gówno . Facet leżysz a jak juz masz coś sobie podcinać to jaja ale czy ty je masz? Wątpieeeeeeeee. Ha ha ha ha Nasza
|
|
Ot, dlatego sie rzadko udzielam.
|
|
Nadal Jasiu pierdoło nie użyłeś żadnego konkretnego argumentu abym mogła zapoznać się z tymi inwestycjami kupczyków!Ja nie mam nic przeciwko prywatnym działalnościom ,ależ powinny byc !Tylko niech będzie wybór i konkurencja ,bo to tylko będzie na kożyść dla mieszkańców Łomży.Może dość już tej fikcji,kupczyki jeżdża sami do tych znienawidzonych hipermarketów obkupują się a póżniej dokładają takie marże i że można paść z wrażenia.Ale przed urzędem skarbowym mają ciągle straty! Biedni!Weż przestań ubliżać,tylko napisz coś sensownego i konkretnego .Nie masz innych problemów niż moje paznokcie?
|
|
Ty jesteś jakimś niedorozwojem i zupełnie jesteś oderwana od rzeczywistości pierdząc że właściciele sklepów jeżdżą po towar do hipermarketów a potem wstawiają to do swoich sklepów. Już sam fakt że tam kupuje się tylko na paragon powinien dawać ci do myślenia, jedyne miejsce w którym czasami jakiś mały sklepik z Łomży zakupi towar to hurtownia Makro, gdzie wstęp mają tylko właściciele specjalnych kart. Jakie ty chciałaś argumenty? Kiedy napisałem na przykładzie jednej ulicy Legionów że zostało tam w 2007 roku wybudowane, lub zaczęte ponad 10 budynków handlowo-usługowych to przyczepiłaś się bez sensu do jakiejś kamienicy, czy ty chcesz żebym ci po kolei wymieniał adresy tych inwestycji? Czy chciała byś żebym wymieniał ci po kolei adresy budynków z odnowioną elewacją? Wyjmij głowę z dupy i naprawdę zobaczysz więcej. Przykład twoich paznokci był odpowiedzią na idiotyczny zarzut, bo czy jak ktoś buduje czy odnawia to musi to robić dla kogoś? Nie robi dla siebie, wstawiając jednocześnie małą cegiełkę w poprawę estetyki miasta. A to że przedsiębiorcy pokazują straty, co ci do tego? Zazdrościsz? Prawda jest taka że czujesz się pokrzywdzona przez los że musisz u tych przedsiębiorców pracować, sama na własną inicjatywę jesteś za cienka... Jesteś robolem i nie zrozumiesz przedsiębiorców, zacznij prowadzić interes to przekonasz się że to ciężki kawałek chleba...
|
|
odezwał sie jaśnie oświecony Jan gówno i roztoczył wszem i wobec mir swej mądrości ha ha ha ha ha ha czy ta gnida jeszcze oddycha? Nasza
|
|
transystor się odezwał:)))
|
|
Jasiu pierdoło,nie chce mi się z tobą gadać,bo masz klapki na oczach i nadal mierzysz ludzi własną miarką.Na temat Macro napisałeś to co wie każdy przedszkolak.Ja pytałam o inwestycje dla miasta i ludzi z Łomży,a nie o to co kupczyki zrobili dla własnego interesu.NUDNY JESTEŚ I NIE MASZ NIC DO POWIEDZENIA BO MASZ ZAWĘŻONE SPOJZENIE NA ŚWIAT.JESTEŚ CHAMEM I TYLE!ŻEGNAM CIĘ IDIOTO!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |