sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Internet w Łomży

Sorry ale mam pytanie jak w Łomży miec internet(stały dostęp) jak mieszka sie w domku jednorodzinnym(ul. zdrojowa) bo wiem że neostrada (ok 120zł) i radiowe (nie mam pojecia ile) i co dalej czy są jakie sinne firmy oferujace net w domkach?

Enzo

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Internet w Łomży

polecam www.interneo.pl u mnie działa radiówka bez zarzutów.

Bierz neostrade 640kbp/s za 130zl, albo jesli nie masz zamiaru nic sciagac to tansza za 93zl - 320kbp/s (limit 5GG sciagancy danych w miesiacu, na www i poczte w zupelnoscie wystarcza). Wysytrzegaj sie wszlekiej masci radiowek, bo maja tendencje do zapychania sie przy wzrosice liczby uzytkownikow....

Popieram Neostradka jest najlepszym rozwiązaniem z dotępnych.A do tego masz bezpieczne połączenie bo drogą radiową ktoś może przechwycić Twoje dane np.jak się logujesz do banku poprzez internet.(Dodam że to jest bardzo łatwy sposób) Po drugie nie da się grać w CS (jesli ktoś wie o co chodzi ).Radiówka jest dobra tylko dla lamerów którzy nie mają zielonego pojęcia o co w tym wszystkim biega.A jeśli chodzi o te 5GB ściąganych danych w miesiącu do ktoś puścił wielką głupotę ja ściągam o wiele więcej i nikt mi nic nie blokuje.To jest chwyt reklamowy dla naiwnych wymyślony przez TP.SA. aby brali większy abonament.Pozdro

No akurat limit juz dziala;-) 70% uzytkownikow wolniejszej neo+ juz ma limit, u Ciebie to tez kwestia czasu. Wejdz sobie na strone www.neostrada.pl z chwila aktywowania limitu na tej stronie po lewej bedzie podane ile danych juz sciagnales.

>> A do tego masz bezpieczne połączenie bo drogą radiową ktoś może przechwycić Twoje dane np.jak się logujesz do banku poprzez internet.(Dodam że to jest bardzo łatwy sposób)

?!?!??

Życze powodzenia ;-)

>> Po drugie nie da się grać w CS (jesli ktoś wie o co chodzi ).

O co chodzi? Przecież da sie...

>> Radiówka jest dobra tylko dla lamerów którzy nie mają zielonego pojęcia o co w tym wszystkim biega

Dlaczego?

pozdrawiam

Łabędź

a jak z vectranetem??

°°°°°°°°°°
... evaa ...

>> A do tego masz bezpieczne połączenie bo drogą radiową ktoś może przechwycić Twoje dane np.jak się logujesz do banku poprzez internet.(Dodam że to jest bardzo łatwy sposób)

?!?!??

Życze powodzenia ;)

TUTAJ POZOSTAWIE BEZ KOMENTARZA

>> Po drugie nie da się grać w CS (jesli ktoś wie o co chodzi ).

O co chodzi? Przecież da sie...

A GRAŁEŚ KIEDYS KLANÓWKĘ NA SERWERZE NP. W USA ALBO BRAŁEŚ UDZIAŁ W ZAWODACH MIĘDZYNARODOWYCH? BO NIE ZNAM ŻADNEGO KLANU KTÓRY GRA NA TAKICH IMPREZACH NA RADIÓWCE BO TO POPROSTU SZAJS

>> Radiówka jest dobra tylko dla lamerów którzy nie mają zielonego pojęcia o co w tym wszystkim biega

DAM CI PRZYKŁAD: JA ZAKŁÓCAM SĄSIADA KIEDY CHCE PONIEWAŻ TO NIE JEST ZABRONIONE WYSTARCZY MIEĆ DOBRY AP I TROCHE OLEJU W GŁOWIE.
DRUGI PRZYKŁAD TO SĄ TZW.BIAŁE PLAMY(CHODZI O PROPAGACJE FAL) CZASAMI MOŻNA SIĘ ZESRAĆ I NIE BEDZIE DZIAŁAŁA SIEĆ NAWET TA O SZYBKIM ŁĄCZU Z OGLEGŁOŚCI 50 METRÓW BO SĄ NIESPRZYJAJACE WARUNKI PROPAGACJI FAL.
TRZECI PRZYKŁAD:MOŻNA WEJŚĆ MA KOMPUTER KOLEGI LUB SĄSIADA BEZ NAJMNIEJSZYCH PROBLEMÓW(SPRAWDZONE)
CZWARTY PRZYKŁAD:KONKURENCJA NAWZAJEM SIĘ ZAKŁÓCA I NIGDY NIE BEDZIE TAKIEGO TRANSFERU JAKI WYKUPUJESZ (POZA TYM KONKURENCJA NISZCZY SOBIE NAWZAJEM INFRASTRUKTURE )
PIĄTY PRZYKŁAD:CZĘSTOTLIWOŚĆ 2,5 GHz JESY NIEZDROWA DLA CZŁOWIEKA

A TERAZ JEDYNY PLUS:MASZ INTERNET JEŚLI MIESZKASZ NA ODLUDZIU I NIE MASZ ANI TELEFONU ANI MOZLIWOŚCI PODŁĄCZENIA SIĘ DO INTERNETU W INNY SPOSÓB

do siecie bezprzewodowej latwo sie podpiac "na lewo"

R
-------------------
"Lepsze jest wrogiem dobrego"
"Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"

Chyba, że jest dobrze zabezpieczona ;)

>> TUTAJ POZOSTAWIE BEZ KOMENTARZA

Dlaczego? Ja stwierdze, że nie ma możliwości podsłuchania/zmiany informacji przesyłanej do np. banku. Wystarczy szyfrowanie wbudowane w pierwszą lepszą przeglądarke.

>> A GRAŁEŚ KIEDYS KLANÓWKĘ NA SERWERZE NP. W USA ALBO BRAŁEŚ UDZIAŁ W ZAWODACH MIĘDZYNARODOWYCH? BO NIE ZNAM ŻADNEGOKLANU KTÓRY GRA NA TAKICH IMPREZACH NA RADIÓWCE BO TO POPROSTU SZAJS

Nie, nie grałem. Myśle jednak, że nie ma to znaczenia, czy gram przez kabel, czy radiolinie. Opóźnienia obu rodzaju transmisji, do takiego zastosowania, są porównywalne.

>> DAM CI PRZYKŁAD: JA ZAKŁÓCAM SĄSIADA KIEDY CHCE PONIEWAŻ TO NIE JEST ZABRONIONE WYSTARCZY MIEĆ DOBRY AP I TROCHE OLEJU W GŁOWIE.

Jest zabronione (Art. 268 KK). Zgadzam się jednak, że jest to stosunkowo proste.Co do ilości oleju w głowie, w przypadku takiego zachowania, nie będe się wypowiadał.

>> DRUGI PRZYKŁAD TO SĄ TZW.BIAŁE PLAMY(CHODZI O PROPAGACJE FAL) CZASAMI MOŻNA SIĘ ZESRAĆ I NIE BEDZIE DZIAŁAŁA SIEĆ NAWET TA O SZYBKIM ŁĄCZU Z OGLEGŁOŚCI 50 METRÓW BO SĄ NIESPRZYJAJACE WARUNKI PROPAGACJI FAL.

Zgadza się, ale to już należy do administracji sieci - jeśli nie ma odpowiednich warunków, to nie powinno się w takim miejscu robić sieci radiowej. Niestety, jak wiemy, praktyka może być inna :-/

>> TRZECI PRZYKŁAD:MOŻNA WEJŚĆ MA KOMPUTER KOLEGI LUB SĄSIADA BEZ NAJMNIEJSZYCH PROBLEMÓW(SPRAWDZONE)

Owszem, ale to dotyczy każdego rodzaju transmisji. Wszystko zależy jak sąsiad/kolega zabezpieczy swój komputer.

>> CZWARTY PRZYKŁAD:KONKURENCJA NAWZAJEM SIĘ ZAKŁÓCA I NIGDY NIE BEDZIE TAKIEGO TRANSFERU JAKI WYKUPUJESZ (POZA TYM KONKURENCJA NISZCZY SOBIE NAWZAJEM INFRASTRUKTURE )

Do tego, aby się tak nie działo istnieje odpowiednia instytucja (bodajże oddział KRRiTV). Jak z niszczeniem infrastruktury to nie wiem, jednak, aż tak daleko idących wniosków bym nie wysnuwał. Poza tym od tego jest policja.

>> PIĄTY PRZYKŁAD:CZĘSTOTLIWOŚĆ 2,5 GHz JESY NIEZDROWA DLA CZŁOWIEKA

A gumy 'Turbo' były rakotwórcze :-P

>> A TERAZ JEDYNY PLUS...

Myślę, że plusów jest dużo więcej - świadczy o tym chociażby szybki rozwój
sieci radiowych

W razie kontynuowania dyskusji proponuje przenieść ją na priv, coby nie nudzić współrozmówców. ;-)

pozdrawiam

Łabędź

To jest forum publiczne i jakbym miał ochote pisac na priv to bym to zrobił.Z Twoich wypowiedzi wynika że jesteś pracownikiem firmy która udostępnia internet drogą radiową albo jej wielkim sympatykiem.
Pasmo 2,4 GHz jest <b>darmowe<\b> jak wiadomo każdemu człowiekowi który choć raz przeczytał cokolwiek na ten temat więc nadawać może każdy.
To że zakłócam kogoś z klientów firm z Łomży to mi to wisi bo nie jest zabronione posiadania anteny i dobrego AP.Mogę sobie wykorzystywac jak chce.Oczywiście nie wchodzę tylko na pasmo policyjne.
Klienci firm co udostępniają internet droga radiową boją się zerwania umowy ale nie wiedzą co znaczy wywiązanie się z umowy i płacą .A takie firmy wiedzą co robią i łoją kase na naiwnych.To jest schyłek firm udostępniających internet drogą radiową.Takie firmy tracą klientów.Jedynie utrzymaja sie jeszcze do 3 lat góra duze firmy co podpisały umowy wcześniej z wieloma klientami.
Pracowałem w wielu miejscach związanych z branżą IT w kraju i za granicą.Dlatego pisze aby ludzie wiedzieli jakim szajsem jest internet drogą radiową .

Witam Gosiczke. Polecasz interneo a sama korzystasz z internetu innego operatora - czyżby szeptela. Dlaczego ?

iustitias vestras iudicabo

>> To jest forum publiczne i jakbym miał ochote pisac na priv to bym to zrobił.

Nie ma sprawy. Chodziło mi przede wszystkim o wygode pozostałych użytkowników forum, których ta rozmowa może 'średnio' interesować.

>> Z Twoich wypowiedzi wynika że jesteś pracownikiem firmy która udostępnia internet drogą radiową albo jej wielkim sympatykiem.

Nie jestem pracownikiem żadnej firmy udostępniającej internet, ani sympatykiem. Jestem poprostu zwolennikiem stosowania optymalnych środków w stosunku do potrzeb. Są miejsca gdzie nie użyłbym transmisji radiowej, tak samo jak inne, gdzie nie nadaje się kabel. Owszem, sam wolałbym mieć pociągnięty do domu światłowód i mieć transfer mierzony w Mb. Realia jednak są jakie są. Dla transferu rzędu 10kb/s nikt kabla ciągnąć nie będzie. Inna sprawa, że są niezadowoleni klienci. Nie jest to jednak wina technologi radiowej, ale partactwa administracji sieci.

>> Pasmo 2,4 GHz jest jak wiadomo każdemu człowiekowi który choć raz przeczytał cokolwiek na ten temat więc nadawać może każdy. To że zakłócam kogoś z klientów firm z Łomży to mi to wisi bo nie jest zabronione posiadania anteny i dobrego AP.Mogę sobie wykorzystywac jak chce.

Możesz współużytkować - zakłucać nie. Chyba, że mówiąc 'zakłucać', miałeś na myśli 'zmniejszanie dostępu innych użytkowników' z czym moge się zgodzić.

>> Klienci firm co udostępniają internet droga radiową boją się zerwania umowy ale nie wiedzą co znaczy wywiązanie się z umowy i płacą .A takie firmy wiedzą co robią i łoją kase na naiwnych.

Zgadza się. Niestety, klienci sami się piszą na taki los podpisując długoterminowe umowy. Sam nie wiem dlaczego. To już jest chyba z dziedziny psychologii ;-) A warunki umowy są już tak ustawione, żeby problemów nie miała firma (a nie klient). W dalszym ciągu jednak działają prawa demokracji i nikt nikogo nie zmusza.

>> To jest schyłek firm udostępniających internet drogą radiową.Takie firmy tracą klientów.Jedynie utrzymaja sie jeszcze do 3 lat góra duze firmy co podpisały umowy wcześniej z wieloma klientami.

Miejmy nadzieje, że tak będzie, bo wiąże sie to z lepszymi warunkami. I nieważne co to będzie za medium - oby efekty były lepsze :-) Z drugiej strony jeśli firmy tracą klientów to jest to związane tylko i wyłącznie z ich nieudolnością.

>> Pracowałem w wielu miejscach związanych z branżą IT w kraju i za granicą.Dlatego pisze aby ludzie wiedzieli jakim szajsem jest internet drogą radiową .

To nie internet drogą radiową jest szajsem. Takie podejście to myślenie 'na skróty'. Ja proponuje takie: mały budżet providera+często szybka chęć zarobku -> tańsza technologia (dzierżawa słabych łącz, duże obciążenie sieci itp. + łącza radiowe) -> mały transfer/duże opóźnienia -> niezadowoleni klienci. Same łącza radiowe są tylko jednym z ogniw w tym łańcuszku, i to wcale nie tym najsłabszym ;-)

pozdrawiam

Łabędź

Witaj evaa. Co ma wspólnego Zaklad Naprawczy Taboru Kolejowego w Łapach z vectranet? Nie jesteś zadowolona z usług swego prowajdera?

>> zakłucać

o cholera... ;-)

Labedz - pozdrowienia dla Hadesa. Niech fala będzie z wami :)

iustitias zadalam pytanie jesli nie jestes w stanie na nie odpowiedziec konretnie to po co zabierasz glos w sprawie mojego pytania?

°°°°°°°°°°
... evaa ...

>> Labedz - pozdrowienia dla Hadesa. Niech fala będzie z wami :)

Hades dziękuje :-)

A 'fali' ostatnio aż zanadto... :-]

pozdrawiam

Łabędź

>>>>>>>>>>> JA POLECAM NOWĄ FIRMĘ INTERTOR<<<<<<<<<<<<<<<<
FIRMA INTERTOR - STAŁY DOSTĘP DO SIECI INTERNET. MIESIĘCZNIE OPŁATA 50ZŁ A SZYBKOŚĆ INTERNTU OD 128 W GÓRĘ, ZALEZNIE OD OBCIĄŻENIA. PRĘDKOŚĆ ŚCIĄGANIA 0D 20 DO 100 K/B. MOŻLIWOŚĆ PRZETESTOWANIA NA 2 TYGODNIE I PRZEKONANIA SIĘ O PRĘDKOŚCI INTERNETU Z FIRMY INTERTOR. ZAINTERESOWANYCH PROSZĘ O KONTAKT POD NUMEREM TELEFONU 505506326
TYLKO ŻE FIRMA INTERTOR ZAKŁADA NARAZIE TYLKO W DOMKACH JEDNORODZINNYCH
TELEFONU 505506326

MARCIN

Dla mnie firma która nawet nie ma swojej stronki internetowej z danymi o sobie kojarzy się nieciekawie.A jednyny kontakt z tą pseudofirmą to jeden jedyny numer telefonu komórkowego to lekka przesada.Ciekawe czy firma ma wszystkie łączalegalne i czy robi to z poszanowaniem prawa w Polsce?
Nie polecałbym firmy o której nic nie wiadomo.Prawdopodobnie ta firma zakończy swja działalność już niedługo więc nie polecam podpisywać jakichkolwiek umów.Takie małe firemki szybko upadają.

Pozdrawiam

Skoro Uważasz że szybko upadają to dlaczego firma Intertor ma już ponad 450 klientów i cały czas się rozwija bo ma dobre łącza. Jak chcesz zobaczyć jakie łącza ma Intertor to skontaktuj się z intertorem i zamów neta na dwa tygodnie wtedy się przekonasz jaka jest szybkość tego internetu!!!!!!!!!!!

MARCIN

Jeśli pracujesz w tej firmnie to oszczędź tutaj sobie wypowiedzi.Nie bede nigdy brał od takich firm net.A jak jeszcze bedziesz przekonywać mnie do szajsu to mimo iż nie jestem żadnym klientem tej firmy wejdę sobie na jej łącza bez żadnego abonamentu i pokaże Ci jak można mieć NET za free.

Pozdro

a co sądzicie o INTROLANIE (INFOLAN dawny)?

niektórzy są w błędzie ale z własnej niewiedzy
podstawową sprawą która myli ludzi jest jednostka

np. neostrada podaje swoje prędkości w kb/s (kilobitach na sekundę)
jak wiadomo 8kb/s(kilobit na sekundę) to 1kB/s (kilobajt na sekundę)
więc :
Neo128kb/s - 16kB/s (128/8=16) 49,00 zł (59,78 z VAT)
Neo256kb/s - 32kB/s (256/8=32) 59,00 zł (71,98 z VAT)
Neo512kb/s - 64kB/s (512/8=64) 69,00 z (84,18 z VAT)
Neo1024kb/s - 128kB/s (1024/8=128) 113,00 zł(137,86 z VAT)
Neo2048kb/s - 256kB/s (2048/8=256) 130,00 zł (159,60 z VAT)
Neo6144kb/s - 768kB/s (6144/8=769) 169,00 zł (206,18 z VAT)

Natomiast INTERTOR podaje prędkość zwoich usłóg w jednosce kB/s(kilobajtach na sekunde)
więc:
128kB/s - 1024kb/s (128*8=1024) 50,00 zł
natomiast to odpowiada Neostradzie 1024 która kosztuje 113,00 zł(137,86 z VAT)
mamy tosamo ale 2,75 razy tańsze

dla ciekawostki dodam, że w intertorze pasmo niejest tak ograniczone jak w neostradzie, mi nieraz wyciagało powyżej 128 kB/s (rekord 368kB/s) co odpowiada 2944 kb/s czyli wiecej niz Neo2048

I chodzi na InternetDSL dzielonym z xxx użytkownikami…

Ja tez mam z interneo i nie narzekam. Ale obecnie interneo i inet
to to samo - obie kupil netster.

KubaJa ja miałem i inecie i teraz mam w netsterze i bardzo narzekam. W osatnich dniach conajmniej 2 godziny dziennie nie ma internetu. Jestem wkurzony na tą firme, bo niespełnia moich oczekiwań

ja za neo 1024 płacę około 70 zł... umowa na rok...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

ale po co wygrzebujesz topic sprzed roku

jesli chodzi o internet... czy ma ktos moze neta w netii?? czy cos takiego. ostatnio wydzwaniaja po domach z jakimis promocjami ze niby predkosc jeden giga i iles tam czasu za darmo. wiecie cos o tym?

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Darck: to nie ja :/

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org