Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pizzerie |
-===_Pizzerie która najlepsza ?? Co polecacie ??._===-
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pizzerie |
Polecam samodzielne usmazenie pizzy.
|
|
1) Savana na ul. Browarnej (super pizza, masa dodatków) 2) D'Angelo na ul. Mazowieckiej 3) Diavolo Jestem smakoszem pizzy od ładnych paru lat, wiem co dobre :-) Nie polecam natomiast pizzy z "Osterii" na ul. Mazowieckiej - "przygody" żołądkowe gwarantowane. W weekend zamierzam wybrać się do reaktywowanej "Italii" na ul. Broniewskiego... Pozdrawiam
|
|
PS: Może jakieś spotkanie forumowiczów przy dobrej pizzy? :-) Pozdrawiam
|
|
|
no to moze sie spotkamy przy tej pizzy ?? :D
|
|
Savana na ul. Browarnej (super pizza, masa dodatków) <==== gdzie to jest ?????
|
|
|
JaSTRZaB jak wylatujesz z Poznańskiej i wjeżdżasz na osiedle Maria. Po prawej stronie masz hurtownię Dantex, następnie willę z kortami tenisowymi, a potem jest ta pizzeria. Duża pizza z pieczarkami, szynką, podwójnym serem i masą przypraw kosztuje chyba 9,50. PS: W której szkole się uczysz i ewentualnie w której klasie? Znam dwóch jastrzębi... Pozdrawiam
|
|
MrS dzieki za pomoc w lokalizacji Skonczylem mechaniak w tym roku :D jak cos Ci to da jestem ze Śniadeckiego
|
|
hmmmmm znamy sie czy nie ??
|
|
Hmmm.. MrS skoro miałeś "rewolucje żołądkowe" to już wiem kto robił Ci pizze :p hehe "OSTERIA" jest O.K. :) Codziennie się tam żywię i jeszcze rewolucji żołądkowych nie miałam. W "D'Angelo" na ul. Mazowieckiej śmierdzi, wiec tam bym nic nie przełkneła, w "4 porach roku" mają zjebane ciasto - nie da się tego jeść! Słyszałam że w Savanie jest OK, wiec należało by się przejść. pozdro dla JaSTRZEBiA :*** (zgapiłeś pomysł na posta)
|
|
JaSTRZaB: nie, w takim razie się nie znamy ;-) KoSmiTk@: twierdzisz, że było to celowe?! :-> Może sobota wieczór przy pizzy? Pozdrawiam
|
|
mi sobota wieczor przy pizzy pasuje KoSmiTk@ a Tobie :D jedyny problem to która pizzerie wybierzemy PozDro Aduss :****
|
|
MrS z jakiej Ty jestes sieci ? po hoscie widze dsl :P
|
|
<b>MrS</b>: Celowe to raczej nie, ale mam praktyki w OSTERII i wiem że jedna z tam klepiących placki robi zjebane pizze, wiec dlatego sama nie jjem pizzy jej twórczości :p BartuŚ <JaSTRZaB>: Ja pracuje tylko do piatku wiec w sobote możemy iść na pizze :D Proponuję OSTERIE - MrS w sobote jest lepsza zmiana, tzn Kasia i Aneta a one klepią najlepsze placki :D Pozdro
|
|
JaSTRZaB: ja jestem z własnej sieci :-) KoSmiTk@: Sawana ma tylko jeden minus - wystrój wnętrza... Proponuję Diavolo. Może jeszcze jacyś chętni? ;] Pozdrawiam
|
|
"Łomżyczka" ma ul. Piłsudskiego chyba 88 (biurowiec PKSu). Pizzy tam nie ma ale są zajebiste schabowe!!
|
|
Savana ??? mieszkam obok i naprawde nie polecam tej pizzy!!! no chyba ze komus smakuje pizza z papryka konserwowa, zle doprawiona i wogle. Jedliscie pizze robiona przez wlocha ktory ma na zachodzie pizzerie ? powiem wam tyle najbardziej zblizona smakiem do prawdziwej pizzy jest ta z 4 pory roku. pozdrawiam Freek
|
|
MrS no to jak z ta sobota ?? i jak i Cię rozpoznamy może jakieś foto ?? :D Diavolo chodzi o ta na starym dworcu?
|
|
Ja polecam "4 pory roku". W Łomży ostatnio chodzę tylko tam i wielu osobom smakuje pizza tam serwowana. Poza tym podoba mi się wystrój wnętrza, obsługa też jest miła. Liczy się przecież nie tylko to, żeby dobrze zjeść, ale również to co Cię otacza podczas posiłku.
|
|
KoSmiTk@: będę miał w ręce "Bezcenną". Poza tym może uda nam się zebrać więcej osób... Pozdrawiam
|
|
Pizza w Łomży - tylko w "4 porach roku". 1. Najbardziej zbliżona wyglądem do oryginalnych włoskich. 2. Podają tam też Pasta włoskie - w całkiem szerokim wyborze - to, wg mnie, potwierdza ich profesjonalizm i choć minimalne pojęcie o włoskiej kuchni. 3. Podają też wino - może nie do końsa pasuje do pizzy, ale w ciepłe popołudnie nie ma nic lepszego nad chłodne, białe wino. Proponuję pizzeriom podającym pizze na grubym "polskim" cieście przemianować się na piccerie i podać picce - żeby było zgodne z polską wymową. Pozdrawiam wszystkich smakoszy i idę zjeść na obiad pizzę z kartona! :D --- Iota Geminorum
|
|
W 4 porach roku jest całkiem niezła, ale oni tam chyba mocno oszczędzają na dodatkach... Mi osobiście najlepiej smakuje w Osterii Raz dałem się namówiś na Diavolo... ledwo do domu doleciałem... :-) ______________ Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej (Nie mylić z Wielką Polską :-) WWW.WIELKA.NET ______________
|
|
MrS to o której z tym Diavolo ? Ja przyjde jak coś to z JaSTRZeBiem :D Wiec oczekuj...
|
|
no to kto idzie na pizze???? wejdziemy zapchamy jakas pizzerie na maxa iii damy obsludze kupe roboty :D ktos sie jeszcze na to pisze?????? :D
|
|
Co wy tam wiecie o pizzy????? Najlepsza pizza to Margherita mrozona za 2.90 FULL wypas zawsze pod reka i najesc sie mozna jak swinia
|
|
mrozona pizza bleeee :p chyba nawet Gosia z Osterii robi lebsze :D a tak przy okazji pozdrawaimy Gosie i raczkami jej machamy PS kiedy rodzisz :D
|
|
Byłem dzisiaj w Osterii, tradycyjnie zamówiłem dużą Funghi. Na talerzu, na którym dostałem pizzę było także żywe mięsko z postaci dwóch dużych, czarnych mrówek. Kilka biegało także po stoliku. Hm, ciekawe przystawki... Ludzie, spotykamy się na pizzy w sobotę o 19 w pizzeri Diavolo. Pozdrawiam
|
|
heh my z Ada <Kosmitka> bylismy dzis w Osterii iiii bylo calkiem niezle pizza byla bardzo dobra :D mrowek nie dostalismy heh masz Ty te szczescie :D
|
|
Hahaha Bartuś no ja bym sie zastanawiała nad tym jaka pizza jest lepsza: - mrożona Margherita za 2,90, - czy przypalona (lub niedopieczona) pizza Gosi, ale **ujtam jak jutro zdzira nie przyjdzie do placków to ja zajme jej miejsce od wakacji, a potem kogoś innego się przeszkoli :)
|
|
Najbliższa sobota, godz. 19:00 - SPOTYKAMY SIĘ NA PIZZY W PIZZERI DIAVOLO. Wszyscy forumowicze mile widziani ;-) Pozdrawiam
|
|
no to do soboty do 19 ja i Kosmitka bedziemy :D MrS moze jakis kontakt do Ciebie nie wiem gg albo cos w tym stylu :D tu masz domnie GG 5108027 jastrzab@poprostu.net a jak bys sie zastawial jak wygladam to tu masz foto :D http://jastrzabek.fotka.pl/
|
|
|
:D
|
|
Tester wpadniesz? ;] Zapraszamy wszystkich z forum! Pozdrawiam
|
|
|
Temat oficjalnie zamkniety Prosze nic tu nie pisac.
|
|
Oficjalnie...? ....a może ktoś chciałby coś napisać na temat tej pizzerii na Ks.Janusza... na przeciwko dawnej siedziby Multimedii? --- Iota Geminorum
|
|
Wiecie co? ja wam jedno powiem ze w d'angelo jest taka pizza zjebana ze ukroic sie jej nie da.srodek caly rozpłynięty jakby byla mrozona i podgrzana w mikrofali.bleeeeeeee ja bywam w osterii chociaz czasami jest taka sobie.kiedys byla lepsza:(
|
|
Raz wziąlem w Diavolo z owocami morza. To bylo ze dwa lata temu. Do tej pory mi sie przypomina. Od tamtej pory tam nie bywam. Do zobaczenia "przy innym ogniu w inna noc"... ________________________________- ... & vice versa!
|
|
KoSmiTk@ pozywam Cię do SĄDU, alebo wyzywam na pojedynek za falsyfikat moejgo NIKa...... walcz kobieto! Coś podobnego! Pozdrawiam!
|
|
Haha! Ustalajcie datę pojedynku a ja w tym czasie nagotuję Wam kisielu! Pozdrawiam
|
|
Bogus nie pajacuj :-|
|
|
Kisiel.... hmmm....hmmmm..... Chciałoby się.... My inteligentne babeczki odbedziemy pojedynek ale na wyzszym szczeblu rozwoju! chłe chłe chłe Ciepełka życzę
|
|
Budyń? :) --- Iota Geminorum
|
|
lomzynskie pizzerie sie nadaja na bambus,najlepsza pizza jest w elku,prawdziwa wloska robiona na kamieniach A co do pizzeri osteri to wogole nic nie mowcie bo ten lokal to kaszana
|
|
Tak naprawdę będzie Włoska na południe od Alp - choćby w kuchence gazowej była robiona i nie miała sera, a w Ełku to będzie picca ełcka na kamieniach, w Łomży picca pizzopodobna i podobnie gdzie indziej. --- Iota Geminorum
|
|
terrorysta, jak człowiek naprawdę jest głodny, to kaszanę nawet zje! Jak kiedyś tak zgłodniejesz, to opędzlujesz wszystko! A naróbcie sobie schabowych, bigosu, rosołku, upieczcie drożdżówę i będzie Richtig! SMACZNEGO Zaproscie mnie... szczegolnie na drożdżówkę z dychrającym pozdrowieniem zapalenia oskrzeli Koszmitka
|
|
co wy wiecie o pizzy!!!
|
|
właśnie... jak my stare d**y jesteśmy... hyhyhy
|
|
Koszmitka tobie jako strej dupie nie nalerzy sie jakis w miarte dobry placek? Wiem ze on pownien byc raczej cieply bo na starasc to wypadaja zeby :D hmm dlaczego urzywasz niku typowo kobiecego ?:???/ aaaa jestes facetem ? ===================================================== Czy ty jesteś graczem czy też może nie, Każdy z moich ludzi bardzo dobrze wie, Że ja jestem szejkiem, w moim mieście, Wznieście ręce w powietrze ===================================================
|
|
aaaa o kant dupy obic te wszystkie lomzynskie pizzerie...jedynym lokalem w lomzy w jakim sie stoluje jest statoil...zazwyczaj w weekend w godzinach puzno mocno nocnych, smak hot doga "...zeszystkimi.." dodatkami daje o sobie znac dnia anstepnego ;P no i ewentualnie SZECHUŁAN, buda z chinskim zarciem na gielczynskeij jakby ktos nie weidzial,kurczak w ciescie,jakies pedy bambusa,huje muje dzikie weze i kawalek psa jest milym urozmaiceniem :)
|
|
aaaa o kant dupy obic te wszystkie lomzynskie pizzerie...jedynym lokalem w lomzy w jakim sie stoluje jest statoil...zazwyczaj w weekend w godzinach puzno mocno nocnych, smak hot doga "...zeszystkimi.." dodatkami daje o sobie znac dnia anstepnego ;P no i ewentualnie SZECHUŁAN, buda z chinskim zarciem na gielczynskeij jakby ktos nie weidzial,kurczak w ciescie,jakies pedy bambusa,huje muje dzikie weze i kawalek psa jest milym urozmaiceniem :)
|
|
...o w pizdeczke ...dubel ;)
|
|
huje muje ... hehehe ja tam wole własno pizze zrobiono w domciu i jeszcze mały browarek lub coola i a puzniej spać i leżec tak do 14.00 w dzień :D PoZdro Dla TycH Co Nie Spią :D
|
|
Autor: SzEjK (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 03-06-04 07:11 Autor: cycq (---.lomza.sdi.tpnet.pl) Data: 05-03-05 22:03 Nie no spoko :D KTOS MA REFLEKS, odswierzac topic ktory lezy od ponad pol roku... :>
|
|
No a jak się chce pogadać na ten temat to poco robić nowe tematy o tym samym jak można odświerzyć stary :) Ja zawsze prubuje napisać oczymś czego nie było :)
|
|
Ja polecam savanne
|
|
Najlepsza to jest pizza hat.
|
|
ptysiu...pisanie na forum to jest dla ciebie jakas forma spelnienia??
|
|
to wysłannik giertyk ;P jugend, ma za zadanie rekrutować nowych najemników.
|
|
Bosh napisał(a): > to wysłannik giertyk ;P jugend, ma za zadanie rekrutować nowych > najemników... ...z ramienia mlodzierzy wszechpolskiej ktorej siedziba miesci sie na bawelnie ;) buhahahahahahahahahaha ;) boszzze zadlugo siedze przed komputerem...kszy kszy
|
|
nienawidze młodzieży w(y)szech polskiej!!!!!!!! bleeee! a wracając do tematu to najlepszą robi moja siotra!! a w knajpce najlepsza dają w diangello!! w diawollo drogo!! a i w 4 pory roku niczego sobie!! głodomory jak wezmą jedną na spółkę i zapacą po 12 zł. to to nie jest drogo (każda pizza 12 zeta) nie polecam Osterii!! kiedyś babka napluła zieloną flegmą do pizzy na wynos (oczywista sprawa ze koleś który to zamówił wyszedł sobie gdzieś w między czasie!!) smaczenoego!! Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
GoSieŃkA: a skąd to wiesz ?? Widziałaś, czy plułaś ?? :)) ADALL
|
|
niestety ale widziałam :////////// no comment!! Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
4 Pory Roku :]
|
|
4 Pory Rapu :]
|
|
ja też jestem za 4 porami roku :) naprawdę spoko lokal i nawet miła obsluga!! tylko nie polecam pizzy na wynos z podwójnym serem bo jak troszke wystygnie to smakuje jak podeszwa.... :/ ale na miejscu polecam!!!!!!!!!!!!! =) Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
Autor: +polak+ (---.lom.vectranet.pl) Data: 08-03-05 18:21 4 Pory Rapu :] ___________________________________ :DDDDDDDDDD Gorrrrąco polecam pizzerię "Cyklop" na Ul. Mikołajskiej w Krakowie, jak kiedy będziecie... Zapraszam Ryskago
|
|
ja tam chyba niebede (Ryskago)
|
|
A skąd wiessz??? Niezbadane są wyroki... Ryskago
|
|
no a ja kiedyś wpadnę :) Don't You Want Somebody To Love?! Don't You Need Smebody To Love?! I Have Someone =) He Is My Secret.....
|
|
You're welcome! Ryskago
|
|
Toć proste że 4 Pory Rapu :D:D ''Lody Lody Lody Lody Lody ...''
|
|
"Cztery Pory Roku " otwiera wkrótce nowy lokal na Pilsudskiego, kolo "Alkoholi Swiata". Bedzie czynny godzinke dluzej , niektorym bedzie blizej. Ja tam lubie i pizze, i makarony, ale szczegolnie salatki. Mydli sobie czlowiek oczy, ze salateczka to samo zdrowie i malo kalorii, po czym wsuwa do tego porzadna porcje pieczywka czosnkowego z serem, pije lampke (lub dwie ) wina, a potem ledwo sie rusza. Niektore dania lepiej jesc wieczorem i to wspolnie z druga osoba, bo inaczej chuch po czosnku zabija! Ale mniamniusne jest, nie powiem, mmmm...
|
|
Temat powraca. Co sądzicie o nowej pizzeri, lub jak niektórzy wolą piccerii, "Toscana"?? Dzisiaj tam jadłem i mogę ją porównać do prawdziwej włoskiej. Smakowało też komu innemu? :D
|
|
A gdzie jest ta "Toscana" ?? -= i feel You =-
|
|
de'Angello i mamusi:-) mniam:-) "Zdrowy rozsądek to rzecz,której każdy potrzebuje,mało kto posiada, a nikt nie wie,że mu brakuje."
|
|
gdzie ta pizzeria "Toscana"??...i po ile tam pizza -=Na ZaWsZe ŁoMżA Na ZaWsZe ŁKS=-
|
|
Toscana jest na Szosie Zambrowskiej przy pogotowiu. Pizza tam różnie kosztuje, margherita duża 7,50 złotego. Margherita+4 dodatki 15 zeta. Pizza duża, bardzo dobra. Wydaje mi się, że pizzeria została założona przez pana pracującego wcześniej w Diavolo.
|
|
Pizza moze byc ale jak dla mnie troche przymala nie najadlem sie :(
|
|
hehehe... widze że temat na czasie :]
|
|
Pan Jury założył własną pizzerię, wcześniej pracował w Diavolo. Wg mnie robi teraz najlepsze pizze w mieście. Na dodatek nie drogo i można się najeść też dobrze. Polecam z czystym sumieniem :) ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
To w końcu on Włoch czy Macedończyk ten Jury??!!
|
|
jastrzab zjedz lepiej g....... nie ma zadnej dobrej pizzeri w lomzy chyab ze pizzaa.hehhehe
|
|
jastrzab dasz se tak jezdzic po tylku?:P
|
|
Oczywiście że Włoch. No samo imię świadczy o jego pochodzeniu. A kto ma się znać na włoskiej sztiuce kulinarnej, jak nie sam Włoch :] ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
toscana. najlepsza pizza w miescie. bez dwoch zdan savanna. siara. grube ciasto. najebane wszystkiego. zreszta.. jakos mi nie smakuje. d'angelo. od czasu do czasu jest dobra, ale dwoch pod rzad juz nie zjem, bo nie smakuja tak jak jedna ;p
|
|
Najlepsze pizze są w D'Angelo i w 4 porach roku ale 4 pory mają 1 minus czesto nie mam wolnych stolików i trzeba czekać Ale w D'Angelo jest pych ciasto takie kruche a moim zdaniem najlepsza pizza to 6
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |