poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
sprzet komputerowy

witam mam problem zlozylem sobie komputer i karta graficzna odmawia chyba posluszenstwa niewiem czy to wada karty czy tez moze nie wspolpracuje ona z jakas czescia w moim kompie na tescie wydajnosci przedstawia sie to nastepujaca
procesor obliczenia na sekunde 5,4
pamiec oeracje pamieci na sekunde 5,9
grafilka wydajnosc pulpitu dla interfejsu windows areo 1,0
grafika w grach wydajnosc trojwymiarowej grafiki biznesowej w grach 1,0
podstawowy dysk twardy szybkosc transferu danych dla dysku 5,7
plyta glowna jaka mam to asus m2n32-sli series
karta graficzna ati radeon hd 2600 pro
procesor amd athlon(tm) 64 x2 dual core processor 6000+
moze jest ktos na tym forum kto jest w stanie cos poradzic czy ewentualnie doradzic jaka karte graficzna kupic by wszystko dzialalo jak nalezy mowie od razu ze niemam mozliwosci oddania karty do sklepu gdyz zostala ona przywieziona zza granicy dzieki za pomoc z gory

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: sprzet komputerowy

To pierwsze standardowe pytanie, ze sterownikami wszystko jest ok?

doradzic to ja Ci moge tylko to zebys wywalił viste bo nic sobą nie reprezentuje. instaluj XP, a jezeli juz sie uparłeś na viste to sprawdz czy masz dobre stery, jezeli system masz 64-bitowy to sterowniki muszą byc x64, jezeli 32-bitowy to x86, byc moze nie masz kompatybilnych sterów i cos sie ze soba "gryzie"

dla pewnosci sciagnelem jeszcze raz sterowniki na 32 bitowy system bo taki mam i dalej to samo niemam pojecia co jest

z tego co opisałeś wychodzi że masz płytę z sli a to obsługuje karty nvidia
a nie ati spróbuj włożyć jakąś kartę nvidii i zobaczyć co się dzieje

Ogólnie karty HD 2400 i 2600 mają skopane sterowniki. Nie obsługuje ich w pełni nowy Catalist. Dlatego jeśli są problemy z grami to na pewno wina jest karty.

Legends may sleep, but NEVER die ...

ja kupuję tylko Nvidia... nie ma z nimi problemów pod innymi systemami operacyjnymi i są bardzo wydajne... jedyny minus to gorsza jakoś na TV-Out niż u ATI...

tak więc jeśli możesz - zmieniaj na nvidia...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

...a kto się bawi w TV Out ?!!

________
Malachit

ja się kiedyś bawiłem i to zaobserwowałem, że ATI miało dużo lepszą jakość niż nvidia...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

dzieki za porady czyli jednym slowem musze zmienic karte a moze jest ktos zainteresowany kupnem mojej karty??

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org