wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kompleksowy serwis samochodowy w Łomży

Witam,
mam do Was pytanie, jako mieszkańców Łomży - co powiedzielibyście na to, aby w Łomży powstał kompleksowy serwis samochodowy oferujący opony, felgi, oleje, akcesoria samochodowe w atrakcyjnych cenach oraz usługi w zakresie serwisu ogumienia, fast-fit (szybkie naprawy), jak również bardziej zaawansowanej mechaniki, geometrii kół, diagnostyki etc. Oczywiście istnieją już takie łomżyńskie firmy, jednak nie sądzę, aby w 100% satysfakcjonowały one klienta - czy bylibyście za i jeśli tak, to w jakim miejscu? Piszcie swoje sugestie. Czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Łukasz Bazarewicz

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kompleksowy serwis samochodowy w Łomży

hehe moge tam pracowac jak chcesz

Na razie potrzebuję opinii mieszkańców Łomży - czego Wam w kwestii serwisu motoryzacyjnego brakuje, co i w jakich firmach Wam się podoba, jaka według Was byłaby najlepsza lokalizacja - z góry dziękuję.

kompleksowy servis....czemu nie ...ale zeby ceny nie dawaly nam kompleksow!!!

4lomza.pl

Scanning505, jak napisałem wyżej - atrakcyjne ceny, więc kompleksów nie będą dawać. ;-) Gdzie obecnie kupujecie i wymieniacie opony, akumulatory czy oleje? Lokalizacje przy jakich ulicach uważacie za najkorzystniejsze?

ciężko ci będzie ebrać dobrych mechaników w jednym miejscu ja np. w innym miejscu zmieniam opony, a w innym naprawiam elektryke a w jeszcze innym mechanikę (jeżeli o to chodzi to polecam mechanika w Piatnicy chyba Chojnowski). Jeżeli chodzi o lokalizacje to jezeli bedziesz miał usługi na naprawde dobrym poziomie to nie będzie ona miała wieksego znaczenia klienci i tak cię znajdą.

Widzisz, co jest charakterystyczne dla rzemieślników - mechaników czy oponiarzy to to, że często boją się rozszerzać usługi. Na pewno nie jest to łatwe zadanie, jednak jeśli to by się udało - zebrać dobry personel to myślę, że mogliby być klienci chętni zrobić wszystko z samochodem w jednym miejscu.

Piszcie - gdzie Wy wymieniacie np. opony lub olej?

Czekam na kolejne odpowiedzi i dziękuję serdecznie za dotychczasowe.

Ja opony wymieniam na strzelców kurpiewskich, a wszelkie naprawy to w zależności od tego co trzeba zrobić, nie mam jednego upatzronego mechanika u którego robiłbym wszystko.

A pomysł jest fajny, na pewno realizacja jego nie będzie najłatwiejsza, ale jeśli udałoby się świadczyć usługi na poziomie, pobierając przy tym adekwatne opłaty do jakości usług to zakład na pewno by prosperował.

A co do lokalizacji to popieram adriana.zb , lokalizacja nie ma większego znaczenia, aby była w Łomży lub w bliskiej okolicy.

Kobieta powinna być damą na salonach, matką w domu, a dziwką w sypialni.

Dla mnie to że będzie w jednym miejscu olej i opony to nie znaczy że tam będę jeździł, chyba że i opony i olej musiał bym zmienić w tym samym czasie, co jest mało prawdopodobne. Osobiście przy wymianie oleju czy opony kieruje się przyzwyczajeniem i różnica paru złotych nie jest w stanie mnie skusić. Właściwie to nigdy nawet się nie dowiadywałem co i gdzie ile kosztuje. Opony kupiłem ostatnio przez internet, to akurat sprawdziłem i różnica między najtańszymi w Łomży a tymi z netu to ponad 100 zeta...

Co tak dopytujesz gdzie wymieniamy opony itp. Czyżby szukasz informacji od kogo trzeba podkupić dobrego człowieka? Nie ma takiego zakładu , który jest dobry we wszystkim. I ja nawet takowego nie szukam. Są specjaliści z każdej dziedziny i to ich charakteryzuje . Nie sądzę by bali się poszerzać usługi. Oni po prostu wolą może być świetni w danej konkretnej dziedzinie niż być średniakami we wszystkich. Dlatego ja zmieniam opony u jednego , u innego wymieniam olej a jeszcze u innego bawię się z klimą i elektryką. Każdy z nich jest dobry w tym co robi. Mają dużo klientów a to świadczy o ich profesjonaliźmie. Otwórz zaklad i pokaż co potrafisz najlepiej , miejsce nie ma tu największego znaczenia lecz twoje umiejetności. Przede wszystkim liczy się jakość .

Moje zapytanie dotyczące opon i oleju było przykładem - gdzie wykonujecie takie podstawowe usługi. Oczywiście, że podczas wyboru firmy, gdzie wymienią nam opon czy olej kierujemy się przyzwyczajeniem - jednak przyzwyczajenie do jednej firmy można zmienić na rzecz drugiej, jeśli ta druga posiada pewne zalety, których ta pierwsza nie ma - kompleksowość usług w dzisiejszych czasach - w moim odczuciu i nie tylko - jest istotną kwestią w biznesie, ponieważ ludzie, którzy coraz więcej pracują i w skutku czego mają coraz mniej czasu chcą być "załatwieni" na miejscu sprawnie, szybko, popijając kawę w poczekalni.

Czekam na kolejne opinie.

Nie chcę od nikogo podkupować pracowników, nie jest to moją domeną w biznesie. Uczciwość i zdrowa konkurencja to cechy, których się trzymam.
Tak się składa, że działam w tym biznesie, prowadzę firmę w Białymstoku i znam branżę. Pytam, gdzie wymieniacie opony, aby scharakteryzować potrzeby grupy docelowej klientów i ich wymagania. To, że ktoś wykonuje usługi kompleksowo nie oznacza, że jest średniakiem - jest to uzależnione od jego możliwości finansowych oraz prawidłowym doborze personelu - ponieważ dobrzy pracownicy są podstawą. Niestety, czasy się zmieniają i duża część klientów (może akurat nie są to użytkownicy tego forum), chce być obsłużona w jednym miejscu i taki trend obserwujemy w całej Polsce. Masz rację - jakość w usługach jest najistotniejszą kwestią, jakość za rozsądną cenę.
Pozdrawiam,
Łukasz Bazarewicz

Serwisu z oponami to u nas dostatek (niedawno powstał nowy ha ha ha )
Lepiej zeby był jakis pozadny zakład mechaniczny z elektromechanika.
I ludzmi ktorzy sie na tym znaja ,a nie ze im sie wydaje ze wiedza cos o naprawach.
Co do miejsca to sie kazdy dostosuje,bo przeciez nie zrobisz tego przy Stokrotce.

Pozdrawiam:
Grey

Fajny byłby kompleksowy serwis, plusem by było żeby miał uprawnienia diagnostyki samochodowej (takiej, że mogą przedłużać dowody), dużym plusem byłaby KOMPLEKSOWA obsługa elektroniki samochodu (diagnostyka, naprawa, tuning ;) ).

Mogę Ci pomóc w elektronice :D

Bazarku w Łomży brakuje dobrego warsztatu z madrymi ludzmi ktorzy SWAP zrobia :), z elektronika tez jest problem, tylko naciagacze gaszacy srs na krotko, nie ma pozradnego speca co wyspawa wydech, w ogole jest lipa :/

Zacznijmy od tego,panie LB,że pan się przedstaw,opowiedz o sobie,o tym,co osiągnąłeś i co nam proponujesz,w zamian za sondażowe badanie rynku na tym forum.Jaki masz cel w prowadzeniu interesów w Łomży,czyżby B-stoku było Ci za mało?Czy może tam mają dość Twojej osoby?W naszym mieście jest kilku niezłych rzemieślników i dlaczego oni mieliby mieć mniej pracy i mniejsze dochody a Ty,panie LB byś nabijał kieszeń naszą kasą?Co w zamian?

Kokosz

przedstawil sie:) ale reszty nie:)

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

wyraznie napisal co w zamian, mila, dobra obsluga i konkurencyjne ceny

Pan Kokosz jest chyba tajnym wysłannikiem pseudo uczciwego łomżyńskiego biznesu który najchętniej zablokował by miasto dla inwestorów z zewnątrz bo nie daj Boże trzeba będzie konkurować i ceny obniżyć. Łomża to jedno wielkie walenie w h... . A ludzie chcąc nie chcąc płacą.

Ja osobiscie powiem,że jezeli nawet Twoja firma bylaby najtansza i najlepsza to i tak jezdzilbym wymieniac olej,naprawiac,zmieniac opony tam gdzie zmienialem :) Jezdze tam od wielu lat,a nowinki mnie nie interesuja nawet jezeli mialobyc pare groszy drozej....
Poza tym czy uwazasz,ze Łomza jest az tak wysoko rozwinietym miastem zeby planowac tutaj taka inwestycje??
Polecam korepetycje z lekcji marketingu,a w szczegolnosci zwoc uwage na dzial "Analiza SWOT przedsiebiorstwa" i wywnioskuj czy Twoj plan wypalilby ;)
Pzdr

spokojnie, jego ojciec Janek ma serwis w białym, a chłopak by chciał prowadzić coś na własną rękę i sonduje co i jak, a do realizacji droga daleka(stawiam że nic z tego nie będzie) więc się nie podniecajcie, bo niema czym:)

Szanowni Państwo, w celu odpowiedzi na powyższe pytania na początku napiszę, że nazywam się Łukasz Bazarewicz, współprowadzę w Białymstoku, gdzie mieszkam, firmę z branży motoryzacyjnej zajmującą się sprzedażą detaliczną i hurtową opon, felg, akcesoriów samochodowych oraz kompleksowym serwisem samochodowym - pełna mechanika pojazdowa, diagnostyka komputerowa, geometria kół, szybkie naprawy (tzw. fast-fit). Posiadamy duże zaufanie na lokalnym rynku i duże grono klientów, dlatego zastanawiamy się nad stworzeniem filii, jako że jednym z większych miast w województwie podlaskim po Białymstoku jest właśnie Łomża, chciałem poznać czy taki oddział właśnie w Waszym mieście znalazłby klientów. Nie widzę nic złego w rozwoju firmy, a myślę, że to plus. Nie chcę nabijać kieszeni Waszymi pieniędzmi, a zaoferować dobre towary i usługi za rozsądną cenę, konkurencyjną oraz dobre jakościowo. Nie jest to w moim przekonaniu "zamach" na łomżyńskich rzemieślników, a moim zdaniem motywacja, bo według mnie konkurencja powinna przede wszystkim motywować. Aby rozpoznać potrzeby mieszkańców Łomży i spotkać się z aprobatą lub dezaprobatą w związku z moimi planami napisałem ten post na Forum. Nie rozumiem Panie Kokoszu Pańskiego oburzenia - mam dobre intencje i chcę poznać łomżyński rynek - początkowo poprzez Internet oraz opinie potencjalnych klientów.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam oraz życzę miłego niedzielnego wieczoru,
LB

Bazar a ty planujesz powrot z USA?

Jan_Serce - to, że mój ojciec od lat działa w branży motoryzacyjnej, a ja od kilku lat aktywnie go wspieram, nie oznacza, że pomysł to tylko mżonki - to po pierwsze. Twój post nic nowego do tematu nie wnosi, oprócz tego, że dobrze obsługujesz wyszukiwarkę Google. :-) Zasady analizy SWOT znam bardzo dobrze i proszę nie martwić się o moją wiedzę w temacie marketingu oraz zarządzania.
Pozdrawiam ponownie.

spoko, poznasz łomżyński rynek to inaczej będziesz o tym myślał, co jakiś czas powstają podobne serwisy, ostatnio rodzina lokalnych biznesmenów otworzyła takowy(a właściwie przejęła) być może największy w mieście. Wbić się z czymś takim to była by sztuka i lata pracy, nie mówiąc że Lomża to nie Białystok i takie firmy mają tu ograniczone możliwości rozwoju.

przy dobrych cenach spokojnie przejmie klientow a potencjal jest, sami robicie z Łomży wies, dziwne to!! jestem w 100% pewny ze interes by wypalil i mial sie bardzo dobrze!!

Znam serwis wcześniej markowany przez Point-S, a obecnie firmę Pryma1. Myślę jednak, że dosyć krytycznie podchodzisz do oceny swojego miasta, choć nie mówię, że nie masz racji - jednak społeczeństwo całego województwa podlaskiego, więc również Łomży bogaci się, lepiej się zarabia, samochody były, są i będą, dlatego myślę, że raczej popyt na takie usługi będzie rósł, a nie malał - kwestia tu jest taka, czy będzie prowadzić się dobrą politykę marketingową oraz jakościową, bo nie sztuką jest zrobić tanio i źle, klientów można pozyskać, kiedy będzie się oferować usługi za rozsądną cenę i wysokiej jakości. I uważam, że jest to możliwe, ale oczywiście po głębokiej analizie rynku.
Pozdrawiam i dzięki za opinie.
Łukasz

ja jak ja, a czy ja pisze że Łomża to wieś? czytaj uważnie i się nie podniecaj. Chyba logiczne jest że w większym mieście można przyciągnąć więcej klientów i jest większa możliwość rozwoju... Jak taki pewny jesteś tego interesu to otwieraj, bo cwaniakować to można przed klawiaturą. Tańsze ceny może mieć na sprzedawane produkty, ale nie na usługi, bo ludziom co się tym zajmują trzeba zapłacić, nikt nie będzie dokładał.

zamknij dupe i sam sie nie podniecaj, jak bym mial w tym doswiadczenie, warunki i tak duze pieniadze to bym otworzyl nie zastanawiajac sie nawet chwili, tansze ceny moze miec na wszystko, zejdzie z marzy przeklada sie tez na cene uslugi jakbys tego nie wiedzial!!

zejscie z marzy :/

Jan_Serce - zgadzam się z Tobą co do cen. Ja na razie wstępnie się dowiaduję, jednak co do większej ilości klientów przy większym mieście - jest również większa ilość firm, więc wcale nie jest łatwiej.
Pozdrawiam.

wiesz on nie bierze tego proporcjonalnie hehe, dla niego ilosc mieszkancow jest wyznacznikiem a nie ilosc konkurencyjncyh firm :D

Ja jak Ja - spokojnie. Dzięki za poparcie, cieszę się, że komuś pomysł się podoba - jednak widzę w mieszkańcach Łomży dużo sceptyzmu i niechęci do osób spoza Łomży. Ale to nic, mnie nie łatwo zniechęcić. :-)
Pozdrawiam

tu jest tak ze ludziom sie nic podoba a pozniej wszyscy leca, w Media Expert sie malo nie pozabijali podobno hehee, Marketow i Galerii tez nie chca a do Wawy i Bialego podaj co tydzien lataja!

ja jak ja, widać że nie wiesz o czym tu się pisze, usługę robi pracownik, czy to zmienia olej czy koło, biorąc pod uwagę że tego typu usługi są dość tanie(często sezonowe, jak opony), to trzeba brać pod uwagę fakt że z takich usług musisz zapłacić pracownikowi z 2 tyś+ zus a i sam właściciel powinien coś zarobić, więc to nie takie chop siup jak ci cwelu się wydaje:) trochę wyobraźni, ale ludzie którzy z własnym biznesem mają do czynienia to umieją w miarę abstrakcyjnie myśleć o tego typu przedsięwzięciach. Myślę że nasz gość z białego ma trochę pojęcia o tych sprawach.

Cwel to twoja matka cieciu! Mam troche pojecia o prowazdeniu dzialanosci wiec naprawde nie musisz mi nic tlumaczyc, wez pod uwage to ze pracownik w warsztacie nie pracuje na akord tylko na godzine, zakladajac ze bedzie mial dobre ceny i dobra obsluge, na bank szybko zyska klientow i nawet schodzac z cen zarobi na ilosci, dla ciebie to jednak pewnie ciezkie do zrozumienia. W Łomży sa 2 liczace sie w tej branzy firmy i tak jak z CPN'ami, marze maja kosmiczne!

LB, to zrozumiałe że w większym mieście jest też więcej firm, ale chyba logiczne że możliwość rozwoju osadzona jest na konkurencji, a im większy tort tym o większy kawałek można powalczyć i to miałem na myśli. ja jak ja, to małolat co się podnieca i robi gdzieś na myjni to nie wie o czym pisze. Osobiście jest mi to obojętne czy coś z tego wyjdzie czy nie, podyskutować zawsze można.

ja jak ja, cwel to rodzaj męski... nie wiem co ci zrobiła moja mama że ją obrażasz...
Pracownik pracuje na godziny i nic to nie zmienia w tym co napisałem, w usługach marży dużo się nie da obniżyć. Dwa liczące się zakłady? Jest tego od groma, to że ty słyszałeś o dwóch, w tym o jednym przez internet, dzięki 4lomza to świadczy o twojej głupocie, szmato!

Jan_Serce - oczywiście grupa docelowa jest większa, więc można walczyć o większy kawałek w dużym mieście, ale i większa konkurencja, więc większe rozbicie. W tym masz rację. Ale taki rynek jak Łomża, mniejszy od białostockiego, ma również perspektywy.
Panowie - proszę się nie denerwować i unosić, po co te obelgi? Jak Jan_Serce dobrze zauważył, możemy podyskutować.

Ja jak ja - odezwij się na Gadu-Gadu, porozmawiamy o łomżyńskim rynku motoryzacyjnym. (nr 1102778)

Pozdrawiam

buahahaha, jej zapytaj :D Taki obeznany jestes to wymien mi te mnustwo firm zajmujacych prowadzacych tak rozszerzony zakres uslug, czekam!!

Nie rouzmiem Was?! Skoro ktoś chce otowrzyć duży zakład oferujący usługi po konkurencyjnych cenach to bardzo fajnie !!

P.s. Jan_Serce mógłbyś rzucić link, z której to strony zamawiałeś opony?

Kobieta powinna być damą na salonach, matką w domu, a dziwką w sypialni.

i kto tu z Łomży wioche próbuje zrobić... Jesteś strasznym tępakiem, są firmy mającą sprzedaż i wymianę oleju i mechanike, jak Kępista, gdzie zmieniam olej. Na placu pomu są dwie oponiarskie firmy, w tym jedna z dość szerokim asortymentem świadczonych usług i produktów. Za statoilem, kompleksowy zakres usług oponiarskich. I pełno tego typu firm, których nie będę wymieniał, bo nie ma sensu. Są to wyspecjalizowane zakłady i to ma swoje plusy. A ty o jakich dwóch "myślałeś":))) bo korzystać nie możesz, bo trzeba mieć samochód...:)))

ja jak ja, jeszcze sprawa z cenami, to LB przyznał mi rację, a trochę pojęcia o tym chyba ma, więc to tylko potwierdza że jesteś burakiem co o prowadzeniu biznesu wie tyle ile podpatrzy u szefa myjni w której pracuje...:)))
Ps. nie wiem czemu obrażasz moją matkę, myślisz że twoja jest lepsza? :))) współczuje jej takiego nieudacznika...

debil, pewnie dlatego kolega przez pol godziny rozmawial ze mna a nie z toba bo ty sie znasz a ja nie. Dalej mieszaj dlugim kijem scieki po mieszkanach tego miasta, nic wiecej w zyciu nie osiagniesz, no chyba ze szef ci da dluzszy kij kiedys buahaha. Jeszcze jedno, zaden z podanych przez ciebie zakladow nie ma tak rozszerzonego zakresu uslug pajacu, kazdy specjalizujsie sie w czyms tam a w zadnym nie zrobisz wszystkiego na raz!! Olej zmieniasz ale chyba sobie w glowie, proponuje zalac mineralny bo widze ze masz tak nieszczelny mozg ze syntetyczny dawno z niego zniknal, Kępisty sie pisze. Jaki zakres uslug masz w Pom'ie poza wymiana opon czy akumulatora?? no jaki?? Kolega tu wspominal o szybkich naprawach itd. a nie tylko wymianie i handlu oponami. Aha i wysmial cie w prywatnej rozmowie, jak kazdy kto czyta twoje posty.

LB, ktory z serwisow w BI jest Twa wspolwlasnoscia?
Jestem ciekaw, bo zrozumialem, ze ten planowany w Lomzy bylby czyms podobnym do juz istniejacego, wiec moglbym poznac skale inwestycji i porownac se np ceny lomzynskie i bialostockie z Twymi w BI (nie wykluczone, ze cos juz tam robilem). Dodam, ze w BL ceny robocizny zdecydowanie nizsze sa (dlatego sporo w BL naprawiam).
Podobnie jak w BI, tak i w BL tez mam swoje przyzwyczajenia, ktore tajemnica nie sa wiec Ci napisze.
Oleje - na legionow za Statoilem
Opony kupno, wywazanie - Spoint, Szosa do Mezenina
Opony wywazanie - Sikorskiego (przy strazy - juz wiecej tam nie pojade)
Blacharka, lakiernictwo - do tej pory na Lipowej, teraz w Piatnicy (zaklad sie przeniosl)
Mechanika, plyny - na "starym dworcu"
Elektryka prosta, typu zgubiona masa - Kraska

Elektryka bardziej skomplikowana - tylko ASO w BI.
Ogolnie z oponami tez na BI sie przerzucam.
Uslugom zwiazanym z blacharka, olejami i drobnymi naprawami mechanicznymi pod wzgledem cen w BI raczej nie dorowna Lomzy, wiec dalej bede je w BL robil.

Panie LB,z mojej strony to nie jest oburzenie,jak pan raczył napisać,lecz dbałość o swoje ,konsumenta,interesy.Konkretów pan nie ujawniasz i nie wspominasz o nich,więc mam prawo dzielić włos na czworo.
Na pewno kierowcy dobrze by się czuli na nowoczesnej stacji obsługi,z szerokim zakresem usług,lepiej niż u bufona i zdziercy p.Kępistego,lepiej niż u zarozumiałego elektryka p.Modzelewskiego lub u p.Goska,gdzie ceny usług biją wszystko,co w Łomży jest możliwe i chyba tylko Andaro bardziej zdziera.
Twierdzisz pan,że niełatwo Cię zniechęcić.No cóż,przeżyłem sporo lat w tym mieście i niejedno widziałem.Byli i tacy ,którzy prędzej się zwijali niż rozwinęli.

Kokosz

PS. Doszkolilem juz sie w googlach, o ktory zaklad w BI chodzilo.

PS. "Wygooglalem" juz Twoj bialostocki warsztat.

ja jak ja, pajac jesteś:)))kolega z tobą rozmawiał bo mu kadziłeś i dupe lizałeś, może ci pracę da:))) jaki zadowolony że znalazł kolegę w białymstoku:)))
W swoim poście napisałeś że w Łomży liczą się tylko dwa zakłady, więc ci odpowiedziałem i podałem przykłady że jest ich wiele, a rozszerzone usługi? to chyba u ciebie w rowerze wszystko na raz nawala i jest ci to potrzebne:)))

Mam pytanie a gdzie w lomzy najlepiej wymieniaja uklad wydechowy? ? np. spawanie. Jest wogole jakis zaklad co sie tym trudni????

DO LB : Ja jestem jak najbardziej ZA. Brakuje w łomży takiego serwisu samochodowego o jakim mówisz. Są dobre zakłady, ale w sumie w każdym co innego robią dobrze. Brakuje takiego, w którym można załatwić wiele rzeczy w trakcie jednej wizyty,a zarazem mając pewność, że będzie to zrobione tak jak powinno.
Więc jeśli to co piszesz jest prawdą to to ja bym się na Twoim miejscu nie zastanawiał tylko się brał do roboty :)

P.S. Szczerze to sam myślałem o czymś takim.

pozdro

Koniu za składem opałowym " BARBURKA" , człowiek czyni cuda i za grosze.

co czyni?? nie przesadzaj, nie widzialem w Łomży dobrego spawu, nikomu tu bym nie oddal do zrobienia wydechu pod jakies modyfikacje w aucie!!

do Janka pacanka 2 słowa-> zjedz *****, synu pedofila, na twoim przykladzie doskonale widac ze zly dotyk boli cale zycie!!

Cieszy mnie, że pomysł zyskuje sympatyków - jest on do zrealizowania, jednak na razie trzeba znaleźć dobrą lokalizację i wszystko zorganizować. To trwa. Proszę o kolejne opinie.
Pozdrawiam,
Łukasz

Ja jak Ja robiłem tam wydech i wiem . CZłowiek solidy zostawiasz auto wyznacza godz. i wszystko gra . Co jeszcze ciekawe za grosze (przysłowiowe).Już 4 lata bez awaryjnie.

ale co tam robiles? zaspawal ci dziury czy wspawal rure? ja tam tez naprawilem wydechy, mowie jednak o czyms zupelnie innym, nie naprawie a wykonaniu ukladu wydechowego :)

Ja jak Ja łącznik giętki między kolektorem a pierwszym tłumikiem,(środkowym )był jego, i łatanie tłumika, tego wspomnianego. Jestem zadowolony.

czyli wspawal ci zwykla plecionke, to akurat nie wymaga mega umiejetnosci co nie zmienia jednak faktu ze Piekny Zdzisiu jest bardzo tanim majstrem :)

ja jak ja, całe szczęście że w twoim rowerze wydechu nie ma to do spawania nie musisz oddawać. Patrze że jak już nie wiesz co masz zrobić do do rodziny się czepiasz, jesteś jakimś kmiotkiem chyba, wytrzyj ekran ze śliny.
A swoją drogą dyskusja o spawaniu wydechów świadczy jakim złomostwem niektórzy jeżdżą...

janie serce tak sie sklada ze bardzo dobrze znam ja jak ja i zycze Ci takich fur jakie ja jak ja juz mial a takze takiej jaka jezdzi teraz jest calkiem wypasiona nizle zasuwa a chyba sie nie pomyle aczkolwiek pewien nie jestem ze tylko jedna taka w lomzy

to kondom jakis co ma poloneza a mysliz e zjadl wszystkie rozumy, on mysli ze wyspawanie i wygiecie wydechu to jakies papranie, wydech w moim aucie jest pewnie 5 razy wiecej wart niz te twoje Fso

tiaaaaa:) przerabianie, spawanie i później jeździ po mieście wiejski tuning... takie samochody to dla mnie badziew. ja jak ja a siara to twój "kolega" ? wozisz go czasem?

Jasiu a TY czym jezdzisz, tylko nie mów że spali się bespiecznik i kupujesz nowe auto.

taa wiejski tuning, zgadza sie, woze go czesto, stoimy kolo ciebie pod MC Donalds'em, pozniej zapalamy stroboskopy i latamy legionow w ta i spowrotem, pozniej zas jedziemy z regoly do ciebie i ogladamy Fast And Furious

janie twoja odpowiedz typu
A swoją drogą dyskusja o spawaniu wydechów świadczy jakim złomostwem niektórzy jeżdżą...
i teraz pijesz juz i do bazyla a teraz i do mnie rzadko sie udzielam na tym forum ale z ciekawosci odnalazlem kilka twoich postow i juz teraz wiem ze jestes zwyklym gnojem ktory jest strasznie zakompleksiony i spelnia sie przed monitorem. bo zauwazylem ze udzielasz sie prawie w kazdym temacie i znasz sie na wszystkim najlepiej. moje gratujacje chodzaca lekko glupawa encyklopedio

Do Koniu.Dobrym fachowcem od wydechów jest p.Przybylski na Szosie Zambrowskiej.Dobry i rzetelny fachman,aczkolwiek dość ciężki w kontaktach.

Kokosz

Koledzy,
bardzo Was proszę o merytoryczne wypowiedzi w temacie, a nie słowne przepychanki w stylu "kto czym jeździ". Każdy jeździ tym, na co go stać lub co lubi i nie jest to wyznacznikiem ani statusu ani poziomu inteligencji.
Dzięki za dotychczasowe wypowiedzi i ... czekam na więcej.
Pozdrawiam.

bazyl, nie będę się chwalił bo jeszcze mnie ktoś rozpozna:)))
jaj ak ja, ciebie to bym do domu nie wpuścił bo bym musiał później wietrzyć przez tydzień:)))
siara, właściwie to wypowiadasz się tylko dla tego na tym wątku aby bronić swego chłopaka?:)))

chwalil?? buahhaa, motorynki, stelle i jubilaty juz dawno nie sa modne!

LB przepraszam .
Janek to ten zielony FIAT126p na alusach z czerwonymi klamkami to Twój.

bazyl, o przepraszam klamki są chromowane:)))
ja jak ja, idź pogadaj z "kolegą":)))

taki bohater a taki obsrany buahaha

Już wiem to TY z piskiem opon zatrzymujesz się przed przejściem. Janek ale te klamki chromy widać. Chyba codzienna polerka. Takie w moim H też bym chciał.

bazyl, te chromy to zasługa Andrzeja vel ja jak ja, często zajeżdżam na myjnie gdzie pracuje:))) bazyl szkoda tylko że twoja Hulajnoga klamek nie ma...

Panowie, spotkajcie się w 4 oki i pogadajcie, bo tu normalnie przepychanka się zrobiła :)
Co do warsztatu, to jestem za i podzielam opinie. Nie ma w okolicy dobrego fachowca, większość to naciągacze. Najlepiej pojechać i samemu powiedzieć co mają zrobić.
Pseudoelektrycy bo takich jest sporo, potrafią tylko podłączyć kompa i skasowac błedy. Jeśli chodzi o wydechy, to faktycznie załatać dziure i wstawić tłumik - to potrafią. Wydech z kwasówki?? *****, nawet kolanka do motocykla nie ma gdzie dorobić, że o swapowaniu nie wspomnę.

Ja jak Ja -> sprzdajesz furmanke?? bo ogłoszenie mi się przewinęło.

Jasiu co Ty , a ta do której przywiązuję swoją H.

tak sprzedaje, kupilem v70 i x3 wiec te mi zbywa :)

zgadzam sie z wowo z motocyklem to jest dopiero problem chodzi mi tu dokladnie np o spawanie dobre i profesjonalne elementow aluminiowych a juz nie mowie o wywazaniu opon motocyklowych robi to w lomzy tylko jeden serwis ale np kola juz tam panowie nie zdejma a z tego co sie orientuje potrzebna jest tylko przystawka do zwyklej wywazarki

czyli dzialajcie Bazar, dzialajcie!!

tiaaaa, trzeba być naiwnym i myśleć że gostek otworzy opony, olej, elektrykę, mechanikę i spawanie w jednym, chyba że w walizce z białego pracowników przywiezie, skoro tu jak piszecie fachowców nie ma... dzieciarnia.
ja jak ja, co byś jeszcze doradził, weź napisz to będę miał się z czego pobrechtać:)))

doradzilbym ci wizyte i psychiatry, wyjdzie z dobra inicjatywa i na bank miasto zaproponuje mu dobrze wyszkolonych fachowcow

sluchaj...ryzyk, fizyk...budujesz...klient zawsze sie znajdzie...tylko pytanie ilu ich bedzie...i czy koszta...beda sie zwracaly

ja jak ja, miasto? toć pisałeś że nie ma tu dobrych fachmanów...

prowazdacych dzialanosc uposledzony umyslowo czlowieku

acha to fachmani są tylko że właściciele zabraniają im dobrze robić? O to ci chodziło? to jakaś pokręcona logika, ty się kmiotku zdecyduj na coś i się po raz kolejny nie ośmieszaj:)))

jestes jebanym przez mongolow i poniewieranym przez pedofili zjebem, dla ciebie nic nie jest proste ale to akurat kazdemu sie udalo zauwazyc!! Czemu np. w innych miastach jak np. w Wawie ci najlepsi i pomyslowi to z regly mlodzi?? bo wszystko idzie na przod i sie rozwija a nie tak jak ty stoi od 10 lat w miejscu, Łomża niestety jest na tyle biedna ze nie jest w stanie pomoc zalozyc taka dzialalnosc i dlatego tylko starzy wyjadacze, ktorzy jak ty kiedys tam zatrzymali sie w miejscu, czerpia z tego profity. Nie wnoszac nic nowego nabijaja sobie kieszenie i tak jak juz ktos zauwazyl, nejlepiej to jak im powiesz co jest zepsute!!

Pisałem żebyś się nie podniecał, ciężko cię zrozumieć, czyli ci młodzi co pracują w tych łomżyńskich warsztatach są dobrzy, tylko że właściciele siedzą w tych zakładach non stop i nie pozwalają dobrze naprawiać tym młodym, tak?

nie polemizuje z toba idioto!

Viktory!!!
z podniecenia zacząłeś pisać sprzeczne ze sobą argumenty i pokazałeś jakim jesteś dzieciakiem... ale nie każdy może mieć wiedzę na wszystkie tematy...:)))

wiem za to cos o twojej zonie, to moj ostatni post w tym temacie

ale mi dokopałeś:)))

Kwestia podejścia biznesowego właściciela firmy do kadry pracowniczej - jego nastawienia do wszelkich szkoleń etc. Jestem pewien, że w Łomży są dobrzy fachowcy, którzy po pewnych szlifach mogą współtworzyć dobrą, nowoczesną firmę z branży motoryzacyjnej. Na razie szukamy lokalizacji, dowiadujemy się ... kiedy projekt będzie w fazie końcowej - na pewno się zgłoszę.
Jeśli będziecie mieli jeszcze jakieś sugestie czy opinie na temat serwisów samochodowych w Łomży - piszcie.
Pozdrawiam,
Łukasz Bazarewicz

no pewnie że są dobrzy fachowcy w Łomży, ale czy będą chcieli zmieniać pracę to już inna sprawa...

To już inna kwestia, ale nie jest to problem klientów. Powiem tak: jeśli będą klienci, z naszej strony będzie zrobione wszystko, aby miał kto ich obsługiwać.
Pozdrawiam.

Uważam, że w Łomży przydałby się taki serwis. Jedyne wymagania to: dobra kadra- wykwalifikowani mechanicy, Uczciwe naprawy, solidność, poziom usług na wysokim poziomie. Cena wg. mnie może na początku będzie miała znaczenie ale jeśli zakład będzie godny polecenia to nawet wzrost cen nie spowoduje, że zadowolony klient pojedzie do innego serwisu. Pomysł jak najbardziej trafiony.... mam także nadzieje, że serwis będzie umiał sobie poradzić z mniej popularnymi autami.

kurcze moze nie znam sie dobrze na tych sprawach, jestem mlodym kierowca ale mysle ze taka sprawa to dobry pomysl , poniewaz w tej chwili z kazdym probleemem trzeba latac gdzie indziej, niczego nie mozna zrobic w jednym miejscu, jestem zaa a co do miejscowy to nie jest najistotniejsze do dobrego punktu trafia wszyscy chetni

mlodzi mechanicy z ambicjami sa...ale problem jest taki, ze nie dopuszcza sie ich do pracy...np w warszawie to przewaznie sa mlodzi...chyba, ze sam koles naprawia to kolege po fachu wezmie...znam z doswiadczenia

ale wytlumazc to niektorym, oni i tak nie zrozumieja!!

ja jak ja, miałeś już tu nie pisać... czyżbyś znowu się podniecił?

milem nie polemizowac z toba i tego tez nie skomentuje

nie tłumacz się głupio:)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org