Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Przejście przy rynku!!! |
Co sądzicie o tym przejsciu przy rynku w łomży, chodzi mi o te przejście przez ul. Sikorskiego na wysokości rynku i auto komisów. To co tam sie dzieje w godzinach rannych w niektóre dni to masakra. To nie auta przepuszczają ludzi na pasach tylko ludzi auta. Myśle że powinna byc tam jakś sygnalizacja. Teraz przed świętami jest jeszcze gorzej stoisz, a ludzie chodzą po tych pasach jak jakiś protestujący green peace. Druga rzecz to parking powinien tam być przecież jest sporo miejsca przy ulicy i samochody nie musialy by parkować połową na ulicy. Dzisiaj stałem tam kilka minut ponieważ nie chciałem dostać mandatu. A swoją droga ludzie (nie wszyscy) zachowują się jak bydło wbiegaja na pasy. Widzialem nawet starą babke tak to się na chodniku ledwo porusza a na pasach RAKIETA nie babka.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przejście przy rynku!!! |
Mieszkam przy rynku i widze co tam sie dzieje. Moim zdaniem najlepszym rozwiazaniem dla kierowcow i dla pieszych bylby wiadukt dla piszych nad tym przejsciem. Po 1 bezpieczne dla piszych bo by sobie przekodzili gora, a po drugie nie korkowaloby ulicy. Moim zdaniem to jest najlepsze rozwiazanie dla tego miejsca.
|
|
dokładnie taki wiadukt by tam był najlepszym rozwiązaniem
|
|
Ja także uważam że wiadukt by rozwiązał problem tylko pojawia się banalny problem - PIENIĄDZE.
|
|
Macie racje wiadukt tam byłby lepszym rozwiązaniem. Ruch jest tam rano spory a światła by tylko korkowały. Trzeba petycje napisać i może miasto cos z tym zrobi
|
|
Cytat: Masz racje problem bardzo banalny, bo przeciez lepiej podniesc diety poselskie prawda? ;-) Co prawda nie chce juz gadac na politykow bo to nieten temat, ale mysle, ze takie rozwiazanie to nie duza inwestycja, a o ile ulatwi komunikacje. Tutaj kolega ma dobry pomysl, ze moze petycja by cos pomogla, chociaz watpliwa sprawa
|
|
Najlepszym rozwiązaniem byłoby przeniesienie tego czegoś na obrzeża miasta, tak jak kiedyś manhattan funkcjonował na Nowogrodzkiej i było dobrze.
|
|
Jakby na tym przejściu auto potrąciło kogoś z rodziny szanownego p.prezydenta,to kasę by spod ziemi wygrzebał.A policja zamiast pilnować krzaczków powinna pokazać się mieszkańcom przy pracy,pilnując porządku w miejscu tak niebezpiecznym.Na kawkę na BP będzie jeszcze czas. Kokosz
|
|
no no miski do roboty a nie spicie w radiowozach
|
|
Zdecydownie popieram, dobry pomysł we wtorki i piątki płynny przejazd jest niemożliwy, teraz w okresie przedświątecznym wręcz tragiczny. http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g
|
|
Albo przejście podziemne.
|
|
podziemne nie zda egzaminu bo zaraz pełno małolatów będzie tam piło i obszczywało ściany :P a na wiadukcie to trochę obciach ;)
|
|
Nie uważam, że dobrym pomysłem jest przeniesienie rynku na obrzeża. Część ludzi ze wsi przyjeżdża do Łomży autobusem wiec z obrzeży miasta ciężko z zakupami by było dostać się do dworca. Uważam, że rynek w Łomży ma dobrą lokalizacje i nie trzeba tego zmieniać. Ale z tym przejściem ktoś coś powinien zrobić. Po świętach zupełnie społecznie i altruistycznie zrobię coś w tym kierunku.
|
|
wiem trzeba zatrzymac ruch kolowy na ul sikorskiego i po problemie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |