wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
rondo przy stokrotce

Jak jest z pierszęstwem na rondzie przy stokrotce wjezdżając na Ks. Janusza .

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: rondo przy stokrotce

masz prawo jazdy i nie wiesz ?
nie masz prawa jazdy i nie wiesz ?

pierszenstwo ma ten co ma autocasco

miejmy nadzieję że julcia prawka nie ma, a jak ma to żeby chociaż samochodu nie miała...

co to jest z tymi rondami korki jakies jezdzic sie nie da makabra jakas

ronda jeszcze mozna przebolec ale najgorzej to ze swiatlami jest. jak czerwone to wszsycy stoja i sie korek robi. Dzisiaj stalem w korku na legionow, chyba z 10 samochodow stalo myslalem ze mnie ch... strzeli.

ale wioska się wypowiada, nie wiecie co to korki chyba, 10 samochodów? jaj nie robmy...

ja sie tak zastanawiam czy te posty pisza ludzie ktorzy maja prawko czy dopiero maja zamiar bo jak tak to szerokiej drogi im zycze......................

Edyta

Te same ciołki, które po zapaleniu zielonego światła zaczynają szukać biegów, stoją przed rondem i czekają, po na którymś wlocie ktoś dojeżdża do ronda i może będzie jechał tak, że trzeba go przepuścić:)))) A kolejka rośnie.
D..y nie kierowcy. Na nauki do wesołego miasteczka takich.

ja nie wiem, wiecej sie wypowiadam prawko mam 15 lat, jezdze dosc duzo ok 3tys. km rocznie i to glownie po miescie a nie gdzies w trasie, no ale moze uwazacie ze sie nie znam,

julcia77 proponuje najpierw rozejrzec sie po forum a dopiero pozniej zakładac nowy temat. Spojrz kilka tematow nizej jest "Rondo przy stokrotce" i starszy temat "jak mam jezdzic" poczytaj jest tam wszystko.

chopiniak, ja prawko mam nieco dłużej, ale nie o tym... Ja jeżdzę ok 2,5-3 tys ale na miesiąc i też głównie miasta. Przyznaję Ci rację, człowieka może ch** strzelić jak widzi co robią "kierowcy" tacy jak to antyred napisał. Zapala się zielone to 'łon' dopiero kombinuje jak by tu ruszyć na wprost.... A powinna ruszać cała kolumna jam ma miejsce np. u zachodnich sąsiadów.
... tyle że tam inna mentalność i kultura...

________
Malachit

ja prawko mam i tygodniowo robie dużo km ale miałam tam stłuczkie i policja stwierdziła ze to z mojej winy jest.
Ja jechałam z zwadzkiej od strony sikorskiego a gosc od strony pisudskiego i mi zajechał drogę no i policja stwierdziła ze on miał pierszeństwo.
to w koncu jak to jest bo juz sama nie wiem !!!!!!!

julcia77 jak mozesz napisz bardziej konkretnie jak to wygladało w ktorym konkretnie miejscu doszło do stłuczk.

antyred dobrze to opisał. Mnie też kur..l. ca trafia jak jadę za debilem który do ronda jedzie szybko, a widząc puste rondo hamuje i rozgląda się, czy aby jakieś ufo nagle nie nadjedzie. Po długim dumaniu postanawia wjechać na rondo i zaczyna szukać biegu... W tym czasie na rondo wjeżdża z normalną szybkością dobry kierowca, a ten debil wjeżdża mu przed samym nosem!

Takim (...) powinni zabierać prawko i do ponownego egzaminu.

Sprawa dotyczy ronda na Woj. Polskiego.

Przy dużym rondzie obok Niemcewicza jest znak STOP od strony centrum Katolickiego i tam należy bezwzględnie się zatrzymać ! (obserwuje kamera umieszczona na środku ronda) na pozostałych rondach ruch powinien odbywać się płynnie, ale często się blokuje.

heh łoj ludzie ludzie

Julcia77 miałaś go po prawej stronie, ot cała historia. Choć z drugiej strony tam jest chyba linia ciągła jak dobrze pamiętam.

Czy skręcałaś do stokrotki ?? czy jechałaś do Ks. Janusza ?

http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g

julcia
"Pierszęstwo" ma ten, który nie zmienia pasa ruchu. Zmieniając pas ruchu powinnaś ustąpić pierwszeństwa temu, który pasa nie zmienia. Jeśli więc skręcałaś z lewego pasa pod Stokrotkę, to jesteś winna.

Zgadza się, zjeżdżając od ronda solidarności dalej do Ks. Janusza !! jest zwężenie, nikt nie ma prawa wymusić z tego pierszeństwa, musiałaś skręcać do stokrotki wówczas niestety ustępujesz.

jechałam do ks.janusza a on na tej ciągłej mi wyjechał i policja stwirdziła że to moja wina jest

julcia77 to ty zjezdzałas z ronda i jechałas w strone ks janusza a on jechał od ronda solidarnosci strzałka w prawo i tez w ks janusza w strone blokow tak ??

tak

megan jak widzisz mozna jechac ze strzałki w prawo na wprost ;)

co do przygody julcii z jednej strony ty nie zmieniałas pasa ruchu a z drugiej on był z prawej stony. Dochodzi tez fakt przekroczenia przez niego linii ciagłej ale to jeszcze zalezy w ktorym miejscu to miało miejsce bo pozniej ta linia sie konczy i jest przerywana gdzie mozna zmieniac pas.

Zgadza się, jestem bardzo ździwiona tym bardziej, że jest tam zwęzenie i należy włączyć się do ruchu. Nie ukrywam, że pofatyguję się by wyjaśnić zasady ruchu na TYM rondzie niezgody.
Pozdrawiam

julcia
jeśli tak było jak piszesz, to nie byłaś winna. To on zmieniał pas ruchu. Ale może policjant nie zdążył załapać, że w przepisach kodeksu drogowego była zmiana jakieś dwa lata temu. Przy starych przepisach byłabyś winna.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org