środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
13

Dla kogo 13-ty okazał się dziś pechowy? Nie wierzę w takie rzeczy, ale dziś dostałem 250zł za przejście przez pasy na czerwonym świetle. To były drogie pasy... :-)

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: 13

dla mnie chyba szczesliwy, choc jeszcze sie nie skonczyl :/

Autor: markac (---.centertel.pl)
Data: 13-12-07 20:20

Dla kogo 13-ty okazał się dziś pechowy? Nie wierzę w takie rzeczy, ale dziś dostałem 250zł za przejście przez pasy na czerwonym świetle. To były drogie pasy... :-)

hmm niezła dniówka
ale płacili na miejscu czy przeleją Ci na konto? ;)

LOL dostał mandat, nie w łape kurde gabroś tumanie haha

i co z tego masz szczęście że dostałeś tylko mandat mogłes stracić życie i wtedy byś miał dopiero pecha no ale sam się o to prosisz przechodząc na czerwonym....

;)

Powinieneś dostać ze 3 razy po 250 cwaniaku ! Jesteś sprytniejszy od innych, którzy stoją jak ludzie i czekają na zielone to masz :D

Akurat stałem sam w centrum na Placu Zawiszy (Warszawa). Na tym samym skrzyżowaniu samochody stawały na przejściach dla pieszych, kiedy mieli czerwone światło, zastawiali drogę przejeżdżającym tramwajom blokując cały ruch. Po zwróceniu uwagi, pan "władza" stwierdził, że nie będę go pouczał i zajmie się tym później. Oczywiście niegrzeczny byłem już po fakcie, kiedy udawanie skruchy nie pomogło :-)

--

Bez urazy ale to nie pech a zwykła głupota, lub też kompletna nieuwaga. Dobrze że sie skończyło na mandacie a nie na czyjejś masce.

Bez przesady, nie jestem samobójcą. Nic nie jechało, dopiero co się zapaliło czerwone... No ale fakt, faktem, popełniłem przestępstwo :) Powinien chyba za pierwszym razem pouczyć... Moja siostra cioteczna z Łomży dostała 50zł za to samo przewinienie.

--

rodzina daltonistów ??? ty w Warszawie, siostra w Łomży :D

No jeśli nic nie jechało to ok. ale i tak naraziłeś się na utratę gotówki. A co do tego "przestępstwa" myśle że da rade zamienić to na wykroczenie;) Swoją drogą przypomniało mi się jak kumpel skąś wracał w nocy i na sikorskiego nie przeszedł przez pasy. Cisza, spokój, zero ruchu więc sobie skrócił drogę. Jednak nie zwrócił uwagi na stojący gdzieś opodal patrol i dostał mandat. Generalnie mogli Go tylko pouczyć ale niestety. Więc radzę uważać bo nawet spacer jak się okazuje może nas sporo kosztować :)

Nie popelniles przestepstwa tylko wykroczenie...
Pzdr

Albo raczej WKROCZENIE :P

--

... a ja przeszedłem czarnego kota... no i on teraz ma pecha.... :P

________
Malachit

markac, było iść do sądu, rozprawa kosztuje około 150zł chyba taka podstawowa... na pewno byś wygrał! hehe

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org