Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nasi taksówkarze. |
Co sądzicie o taksówkarzach w naszym mieście?O ich rzetelności i umiejętnościach?Wsiadłem do jednego koło blaszaka na Południu z pytaniem,czy zajadę za dychę w 5 minut do Piątnicy,nic nie powiedział całą drogę,auto trzeszczało jak by miało się rozpaść,ale dojechałem w 4 min,15 sek.Przed 8 rano.Jak wracałem zamówioną taksą,to kierowca specjalnie zwalniał przed światłami i wyszło 13,50 zł.Jechałem 7 min.45 sek. Kokosz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nasi taksówkarze. |
Osobiście uważam że jak w każdej grupie społecznej i zawodowej są dobrzy i mniej dobrzy. W/g mnie uogólnianie nie ma sensu. W każdym mieście są taksówkarze i też bywają różni. Zawsze pozostają poczciwe czerwoniaki lub jogging - co bardziej wychodzi na zdrowie.
|
|
nie wiem jak można około 08.00 przejchac w 4 ,15 odlełośc od blaszaka do Piątnicy paranoja Nasza
|
|
Ale opłata to chyba za km jest naliczana a nie za czas przejazdu?
|
|
ja tam za 5 zł cale miasto moge zwiedzic. takie rzeczy tylko w MPT ;] Polecam.
|
|
to ja wrzuce kamyczek --------udajcie ,ze nie jestescie z LOMZY :)))))))))) zobaczycie co sie bedzie dzialo :)))))))))))) zwiedzicie wszelkie obrzeza miasta :)))))))))))))) bagrmosen
|
|
halina masz rację.... wystarczy na dworcu wsiąść do taksówki a przewiozą cię najbardziej okrężną drogą :) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
halina się filmów naoglądała...
|
|
Halina faktycznie się filmów naoglądała. Należy raczej się cieszyć z usług naszych korporacji ( łomżyńskich ), widać, że nie jeździliście taksówkami w innych miastach. W Łomży na dzień dzisiejszy są najtańsze taksówki w kraju. najniższe stawki na wejściu jak i za kilometr. Co do kierowców to również uważam jak E=mc2... jak w każdej grupie społecznej i zawodowej są dobrzy i mniej dobrzy.
|
|
jak jechalem taxi w wawie...to na start patrze 6.50 tylko jak trzasnalem drzwiami:D nie wiem czy tak powinno byc, ale mniejsza o to. Za nie cale 10 minut ...no okolo 8.15.345 :D zaplacilem 30 zl:) a co do taxi w lomzy...i na calym swiecie..to zawsze tak jest, ze nie wiesz gdzie sie udac...to pojedziesz inna ulica...co dowodzi fakt, jak jechalem w wawie...to facet chcial inna droga jechac...a ja sie pytam czy to tedy...jego zatkalo, a ja usmiech na twarzy...i patrze co bedzie robil dalej...na pierwszym skrzyzowaniu skrecil:) i pojjechal tak jak trzeba....ale 2.70 poszlo:) ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
niestety ale taksowkarze w naszych korporacjach to ludzie z przypadku, gdzie polowa z nich nie powinna miec prawka, a co dopiero bawic sie w jezdzenie taksowka, choc wiem ze nie mozna tez za mocno uogolniac, ja w sumie nigdy nie zawiodlam sie na plusach i moze na kontaktach :)
|
|
garcia dlaczego połowa z nich nie powinna mieć prawka? Myślę,że są doświadczonymi kierowcami bo nie jeżdżą raz na tydzień tylko codziennie :)
|
|
a co w takiej aglomeracji jak Łomża to taksówkarz musi mieć jakieś szczególne kwalifikacje i być z POWOŁANIA ?? na te 4 ulice na krzyż wystarczy troche doświadczenia za kółkiem i kultury
|
|
no dobra, po pierwsze zeby byc taksowkarzem, trzeba dostarczyc swiadectwo niekaralnosci, a uwierzcie mi ze ztym polowa ma problemy, po drugie jazda za karetkami na sygnale( bo przeciez tak jest szybciej) tez chyba jest nie bardzo legalna, takich przykladow jeszcze bym znalazla kilka bo mam swoje zrodla informacji ;)
|
|
a może napiszemy o tych co wsiadają do taxi każą jechać pod blok udają że zapomnieli kasy wchodzą do bloku i już nie wychodzą a taryfiarz w plecy z kaso wiem jedno taryfiarze są jacy są ale i klijęci taxi też potrafią wywinąć niezłe numery np. zwymiotować, nasiusiać,wyzwać itd.. Pozdrawiam
|
|
Sprzedałem szczęśliwie swojego wysłużonego opelka i mam w planie kupić coś dopiero na wiosnę.Sądząc po wypowiedziach niektórych forumowiczów są dość zorientowani i liczę na podpowiedz z którą firmą/korporacją/mogę do tego czasu jezdzić.Nie chodzi mi o nic innego a tylko o rzetelność/punktualność/obsługi i kulturę kierowców/być może są wśród nich typy,których należy się wystrzegać/. Kokosz
|
|
do kokosz : sluchaj koleszko powiem ci tak w kazdej korporacji znajdzie sie taka taksowka ktora moze ci nie podpasowac takze sporoboj kazdej i zadecyduj sam, ja sam jezdze MPT 9191 samochody czyste i obsługa miła a to chyba najwazniejsze, ceny takie same jak wszedzie
|
|
No dajcie spokoj ,temat z taksowkarzami jest wałkowany co kilka tygodni !! Pozdrawiam: Grey
|
|
halina po raz kolejny ma rację ! Przekonałem się o tym kiedy wsiadając do taxi na dworcu PKS udałem że ja nie stąd. Na Staffa jechałem przez Rządową i Szosę Zambrowską :D - kiedy pan z taxi dowiedział się co i jak to nawet nie bardzo upierał się przy zapłacie :). Hehhh a może to jest sposób by za freee.... :P A ludzie w 'naszych' korporacjach to byli milicjanci i wojskowi - doróbka do emeryturki (oczywista nie wszyscy!) ________ Malachit
|
|
janie!!! z jakiego powodu mnie nie cierpisz? nie wiem! ale podejrzewam ,ze chodzi o prawde a PRAWDA zawsze jest sierotą!.zarzuciles mnie klamstwo w sprawie banku narodowego USA --mam juz materialy , ktore powala ciebie i twoja filozofie i osmiesza ciebie!!!!!!!!!!!!!!( to bedzie oddzielny post ) Podejrzewam ,ze za chwilke uslysze glos zaciewietrzonego koguta ktory ma patent tylko i wylacznie na prawde ))) ale ........................ jestes tylko kogucikiem ! ktory wszelkimi sposobami usiluje mnie zdeskredytwac , ze wstydu za CIEBIE pomine resztę milczeniem. bagrmosen
|
|
halina ciebie to taxiarz pewnie i po zambrowie przewiezie bocznym ulicami... w sprawie banku narodowego zarzuciłem ci brak kompletnej wiedzy, bo twierdziłaś że nie ma takiego, czyżby się coś zmieniło?:))) czekam na te materiały, mam nadzieje że przeszły przez IPN, ja niczego nie podpisywałem. Nie ośmieszaj się...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |