piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
credo życiowe

...Należy każdego dnia posłuchać krótkiej pieśni...
Moja sekretarka siedzi sobie przy biurku i jak zwykle gdy nalepia karteczki z adresami na koperty podśpiewuje sobie. Kiedyś mnie to denerwowało, bo umiejętności wokalne nie idą u niej w parze z urodą (a piękna jest niesamowicie...). Teraz po tym wypadku potrafię zobaczyć w tym piękno życia, bo powiem prawdę, ona mimo wszystko lepiej śpiewa niż gotuje, a ma przykry zwyczaj częstowania nas w redakcji swoimi daniami. Gdy je jemy, rozumiemy jej męża, który opuścił ją... parę lat po ślubie... i tak biedak długo wytrzymał... Patrzę na nią z sympatią, bo widze ją... widzę...
Zadzwoniłem do domu, otrzymałem tradycyjną litanię która tym razem brzmiała jak najpiękniejsza melodia... Na koniec dodałem Kocham was ludzie jak mi brakuje tych domowych awantur... Bo wszystko to z miłości....

...przeczytać dobry wiersz...
nieskromnie powiem że podobają mi się moje wiersze... wszak każdy z nas jest najlepszym artystą swego życia, a ja lubię dodać do swego życia trochę poezji... co prawda rymy częstochowskie, ale... tym razem na pewno wiem co czuł poeta gdy to pisał... I oto chodzi chyba w życiu, by każdego dnia pisać wers swego życia, tak aby był ładny...

...zobaczyć wspaniały obraz...
no lustra dzięki Bogu nie mam... zresztą twarz mam poobdrapywaną, ale nie o to chodzi... Najważniejsze jest to że widzę słońce z okna samochodu, że widze znowu swój fotel w Polonii, że mogę przeczytać życzenia na forum od przyjaciół znanych i nieznanych... Ten wasz obraz który mam w pamięci (ci znani) i w wyobraźni (ci nieznani) to naprawdę wspaniały obraz. Dziękuję mocno tak...

... i jeśli to możliwe wypowiedzieć kilka rozsądnych słów...(Goethe)
a to z reguły mi nie wychodzi. Rozsądnie więc jest już to zakończyć...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: credo życiowe

Znaczy, już wracasz do zdrowia? To fajnie :-)

Chwała Wielkiej Rzeczypospolitej
(Nie mylić z Wielką Polską :-)
WWW.WIELKA.NET

Odpowiedz na tę wiadomość
 Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org