środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pralka

Chciałabym poznać opinie (głównie kobiet) o pralkach automatycznych, ładowanych od frontu. Jaką markę polecacie? Jaka sprawia wiele kłopotów itp.
Do niedawna podobała mi się Indesit, wąska (ok. 40 cm) - akurat do małej łazienki, ale jak poczytałam opinie, to nie chcę jej za darmo :) Nie wiem czy nie zdecydować się na model Whirlpoola 4313. Jak na taką cenę jest bardzo funkcjonalna.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pralka

a co mężczyźni się nie znają? myślisz że tylko na te pralki zarabiają? Mam pralkę i sobie piorę, co tu się znać, program ustawić to każdy głupi potrafi a reszte robi automat. A związku z tym że się znam to polecam whirlpoola, też mam ale lepszy model niż ten co napisałaś, ale dla mniej zamożnych może być:)))

Najlepszy whirlpool.Od paru lat użytkuje i bezproblemowo.Najlepiej żeby miała najmniej elektroniki w sobie, nie "7 zmysł" czy cos podobnego.
Pozdrawiam

Jan_Serce: zawsze lubisz się wpiep...ać, gdzie Cię nie proszą. Kobiety też na te pralki zarabiają, a pytam kobiet, bo to właśnie one głównie nimi się posługują.
"co tu się znać, program ustawić to każdy głupi potrafi a reszte robi automat" - bo ten głupi nie potrafi wykorzystać wszystkich jej możliwości :P Jeśli swetry i spodnie pierzesz tak samo, to nie wyskakuj z opiniami!!!
Widać, że lubisz się przechwalać. Takie cwaniaczki jak Ty, to może i stać nie tylko na lepszy model, ale na najlepszy. A takiego nie masz? Dziwne... :P

*Motylek*, jeśli ważna dla Ciebie jest niezawodność to polecam jedynie markę Bosch, żadne, Ardo, Amica, czy Polar

Ja mam siemensa WM - od 5 lat. Żadnych problemów.

siemens.

bosch wae 24460pl tylko trochre piszczy w czasie wirowania powyzej 800 obr, ogladal to serwisant i stwierdzil ze to normalna praca. juz rok uzytkujemy i jest ok.

Polecam Bosch'a, właściwie używana posłuży długie lata...

Stąd to jedna z częściej kupowanuch marek w Polsce:

http://www.skapiec.pl/cat/302-pralki.html

Jęsli masz zamier kupić podałem link do porównywarki cen, sklepów internetowych. Sprawdź cenę, dolicz koszt dostawy i porównaj z cenami w Łomży! Wielokrotnie cena w Łomzy jest wyższa nawet o tysiąc złotych, jak przy drogich lodówkach.

Broń Boże BEKO....
Dobry temat, sam muszę kupić nową pralkę

motylek, nie podniecaj się , mam najlepszą pralkę z możliwych, a pisząc że mężczyźni tak mają problemy z tym żeby swetry czy spodnie prać razem czy oddzielnie to chyba przeceniasz pranie jako takie:)))z jakimi mężczyznami ty się zadajesz..., kobiety często mówią: mam tyle roboty, pranie muszę zrobić... a ja zawsze mówię: pranie to robi praleczka!

Zdecydowanie Whirpool, użytkuję od prawie 10 lat, dokonałam wymiany tylko kołnierza za kwotę około 50zł, jest niezawodny. Fakt mój nie był składany w Polsce, ale prawdą jest im mniej elektroniki tym lepiej.

http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g

Najbardziej interesuje mnie chyba jednak Whirlpool, tylko szkoda, że optymalna głębokość tej pralki to 54 cm, a wolałabym około 40-45 (mniej miejsca zajmuje).

Kurde ja też bym kupił pralkę .
Byłem w tym nowym sklepie, ale tam naganiają na Elektrolux.
Nie mam pojęcia czy taki dobry, czy jest promocja dla sprzedawców.
Jedyne co mi pozostalo w glowie , to to , ze jest z blachy ocynkowanej. :))))))

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

pralki Whirlpoola sa naprawde bardzo dobre polecam

Miałem ten sam dylemat 2 miesiące temu. Dużo czytałem na specjalistycznych forach i na stronie niezależnego niemieckiego Ośrodka Badawczego , który testuje non stop sprzęt i sprawdza po jakim czasie co pada i na tej podstawie ustala klasyfikacje. I tak wg nich number one to Miele. Jest drogi , ale jeżeli Cię stać... Druga półka to AEG (bardziej prestiżowy sprzęt należący do Electroluxa) i Siemens. Trzecia półka to Bosch i Electrolux. Reszta to czwarta półka. Warto by pralka przed praniem ważyła wsad , to wtedy dozuje odpowiednio mniej wody i tym samym można sypać mniej proszku. Warto też gdy jest możliwość ustawienia na każdym programie stopnia zabrudzenia ciuchów , bo wtedy automatycznie odpowiednio skracany jest czas prania , co powoduje oszczędność prądu i mniejsze niszczenie ciuszków. Warto sobie pooglądać i ewentualnie kupić w sklepach o dobrej opinii tu: http://www.ceneo.pl/Pralki .

Dzięki autochton

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Generalnie wszystkie składane są w zakładach w Polsce i podobno w związku z tym mają gorszą jakość. Jeżeli trafi się wam made in zachód może zdecydowanie być lepsza. W zasadzie droższe pralki , gdy wybierze się rodzaj tkaniny , proponują temperaturę prania , prędkość wirowania , a które to parametry można dowolnie zmniejszać. Można też wybrać stopień zabrudzenia , co znacznie skraca czas prania. Niektóre maja też możliwość zaprogramowania swoich specjalnie skomponowanych ustawień (indywidualny program). Zdecydowanie nie polecam Samsunga.

„Nierozsądnie jest zapłacić zbyt wiele, ale dużo gorzej jest zapłacić zbyt mało. Kiedy płacisz zbyt dużo, tracisz trochę pieniędzy – i to wszystko. Kiedy płacisz za mało, czasami tracisz wszystko, ponieważ rzecz, którą kupiłeś, nie nadaje się do celu, w którym została kupiona”.

Polecam Whirpool. Mam od 2 lat i jest spoko.

...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...

zanussi...mam juz ja jakies 8 lat tylko byla wymieniona pompka...zebral sie kamien...ale czego sie spodziewac po naszej wodzie- koszt 25 zl

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

" Dłuższe życie każdej pralki to Calgon "

...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...

praczki? :)

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org