Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
POMOCY... ASO |
Mam 15 lat. Od ok.5 lat lecze sie na choroby reumatologiczne i ortopedyczne. Od lutego bierzącego roku ciągle mam podwyższone ASO. Norma tego wyniku wynosi 200. Wynik ten ciągle mi skacze. W czerwcu osiągnoł 1800. Przyjmowałam Ospen 1500 doustnie. Miesiąc temu nareszcie wynik ten mi sie porprawił wynosił 200. Jednak dziś robiąc kontrolne badania wyniósł 902. Zamurowało mie. Prosze o pomoc. Wiem że te ASO to zakażenie paciorkowcem. Leczenie jest długie i wogle... Chodzi mi o to gdzie morze być te zapalenia. nigdzie nie moge znaleść o otym informacji. Wiem jedynie że mogo być to zatoki, stawy i nerki. Nerki mam zdrowe. Jednak wiem że jest wiele miejsc gdzie te zapalenie może być w organiźmie. Prosze o pomoc. Z góry dziękuje...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: POMOCY... ASO |
nIKT SIE NIE ZNA??
|
|
moze lepiej z tym do lekarza idz ? :|
|
|
takie żeczy to niestety tylko lekarz
|
|
ale do lekarza to dopiero w poniedziałek a przez ten czas będę sie zadręczać
|
|
yy SWeeT wątpie aby był na forum specjalista jakiś :/
|
|
z tego co wiem bo kiedyś miałem z tym problem to podwyzszone ASO jest wynikiem choroby reumatycznej stawów więc najprawdopodobniej skoro się leczysz na stawy -to jest powód. Chore nerki i inne stany zapalne-to raczej podwyzszone OB
|
|
aha może byc też wynikiem przebytej ostatnio anginy.
|
|
Kiedyś jak miałam podwyrzszone ASO to miałam też OB wysokie. A teraz nie robiłam OB to nie wiem
|
|
SWeeT kto Tobie zleca badania, przecież OB jest podstawowym badaniem z krwi.
|
|
bazyl14 ja se sama zrobiłam te ASO żeby skontrolować prywatnie
|
|
sweet bedzie dobrze zycie
|
|
OB rybeńko to podstawa
|
|
wiem że OB to podstawa ale zawsze sprawdzam tylko ASO a jak je mam wysokie to dopiero robie reszte badań w tym PB. Gans dzięki
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |