Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
4 pasy ruchu na Szosie zambrowskiej?? gdzie sens, gdzie logika?? |
Witam. Czy mógłby mi ktoś, z szanownego grona uczestników forum, odpowiedzieć czym się kierowali projektanci/architekci tworząc 200m 4-pasmowej drogi na ul. Szosa zambrowska. Czy nasza Łomża jest już takim pięknym i dobrze zorganizowanym komunikacyjnie miastem, że nie było bardzie potrzebnej inwestycji? Kompletnie nie rozumiem tej decyzji dlatego bardzo bede wdzięczny za wytłumaczenie tej kwestii. Pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: 4 pasy ruchu na Szosie zambrowskiej?? gdzie sens, gdzie logika?? |
wpierw pasy beda 3...potem az 5(zjazd na aleje) no mnie to troche dziwi ta roznica wysokosci... ulic..jak rowniez, ze prace sa prowadzone teraz ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Dudek powstrzymaj sie od komentarza poki nic nie jest zrobione do konca. Zrobia, oddadza do uzytku i dopiero ocen.
|
|
Nie budują - jest źle. Budują - też narzekają :/ Chyba lepiej nawet kawałek przejechać luźniej.
|
|
jak mu niepasuje to niech sobie samolotem lata LOL :D:D
|
|
Nie chodzi o to ze zle jest zle ze buduja tylko o to ze te pieniazki mozna było wydac na bardziej potrzebne remonty np. na remont Wojska Polskiego lub wymiane powierzchni asfaltowej na innych ulicach (długo by wymieniac).
|
|
Wojska Polskiego jest rozjeżdżana przez tranzyt - remontowanie jej to jest dopiero topienie pieniędzy w błocie. Remont był nie tak dawno- chyba widzisz efekty?
|
|
nie koniecznie trzeba latac smola...tylko twatrym materialem...taki jaki sie uzywa na autostradach ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Zbieranie garbow przy pomocy maszyny do zrywania startego asfaltu nazywasz remontem ? Chodzi o odcinek od Ronda do Skrzyzowania z Sikorskiego. Jak by było to zrobione porzadnie jak pisze zły_człowiek nie smoła tylko tylko twardymi materiałami napewno by to długo posłuzyło szczegolnie ze te najciezsze tiry tamtedy nie jezdza. A jak juz cos mozna było wyrownac narby na niektorych ulicach połatac dziury itp. ulice mam wymienic ? Moim zdaniem nie bardzo trafna inwestycja na Szosie Zambrowskiej przeciez korkow tam nie było ulica rowna wiec na co to nie wiem.
|
|
Dudek jesli to prawda---------to pochwalam taka decyzje ,wreszcie znalazl sie projektant ktory mysli.Ruch nie bedzie sie zmniejszal a zwiekszal!W tej chwili nie pochwalasz alee... za jakis czas zmienisz zdanie. bagrmosen
|
|
No, wspaniale że mamy nowych projektantów w tym mieście. Szkoda tylko, że nasze władze nie umieją tego docenić a tak całkiem prywatnie to moim zdaniem jeśli coś robią i widać to inni to krytykują. Ciekawe, co by było jeśli by te pieniążki rozeszły się na inne cele, wstyd powiedzieć na co, więc co do wypowiedzi i w temacie to zdecydowanie w tym mieście wolę chociaż 1 większy kawałek drogi bez dziur, więc szerokiej drogi. Pozdrawiam wszystkich zmotoryzowanych.
|
|
Ulice kilkupasmowe są potrzebne miastu jak powietrze ludziom. Bez takich inwestycji zakorkujemy się za kilka lat. Dlatego cieszyć się trzeba, klaskać w dłonie i śpiewać z radości, a nie narzekać. A jeśli chodzi o tę inwestycję - to pamiętajcie, że pieniądze na nią (1mln) dał Kaczyński w geście zachęty, by głosować na PIS przed wyborami do sejmiku z wyraźnym zapisem na rozbudowę tej konkretnej ulicy w określonym czasie. Nasze miasto postąpiło słusznie biorąc tę dotację i dokladając resztę sumy z kasy miasta. Gdyby tego nie zrobili, darowane pieniądze by przepadły.
|
|
Cos cicho o stacji paliwowej w tym regionie. moze to jest argument ???? a swoją droga , to juz pytałem czy masę bitumiczną mozna kłaść w mróz i przy padającym sniegu ??? " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
kulig, stacja benzynowa to pojawiła się w głowach kilku ludzi na tym forum i pewnie tak zostanie. A kiedy te mrozy były? Śnieg pada i się rozpuszcza. Teraz są takie technologie że buduje się cały rok, panie teraz to chemia a na chemii rośnie chemia, jak mawiał Andrew Lepper.
|
|
O to chodzi , ze spadł i sie nie rozpuszczał , bo minusowe temperatury były. Koparko- ładowarką go zbierali. Z tego co ja wiem , to nie powinni byli kłaść , ale może ja sie mylę ?? " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
mylisz się:)
|
|
a kto mi wyjasni pommysl rowiazania rozjadu z dwu pasmowej na wiopasmowa (jadac od strony ronda przy zusie) to jest dopero zaje....sty pomysl, tylko pogratulowac wyboru
|
|
Faral - dzieciaku, że się tak wyrażę (bez urazy) Gdzie ty masz te 4 pasma w Łomży??? Szosa Zambrowska jadąc od strony ronda, czyli od ul. Sikorskiego jest ulicą jednopasmową, dwukierunkową. Za starym młynem łagodnie przechodzi w ulicę dwukierunkową, dwupasmową. Jeszcze raz pytam się gdzie Ty i kolega Dudek widzicie 4 pasma????? Droga dwukierunkowa, czteropasmowa - to autostrada i w Polsce szukać takiej należy ze świeczką. Jeśli coś piszecie, piszcie prawdę i nie przekręcajcie rzeczywistości, bo wychodzą takie idiotyczne sytuacje jak ta.
|
|
Jak budują to chyba ktoś uznał że jest to potrzebne... Zastanawiam się tylko gdzie Ci panowie mają poziomice co robią drogę. Wygląda jakby miejscami sie "pozapadała" ...
|
|
Mróz był ... tak z -2 przez parę dni. A co do tych technologii to bym nie przesadzał ;]. Jakby drogowcy mieli takie niesamowite technologie to nie trzeba by po zimie nowej nawierzchni z powrotem łatać :D
|
|
jubei, ty się przymknij bo te twoje analizy są gówno warte, nawierzchnie to się łata na starych drogach, teraz np. autostrady buduje się cały rok, beton na budowach wylewa się cały rok, nawet jak są mrozy, kwestia dodawania odpowiednich środków chemicznych. Po za tym jak ktoś robi to się na tym zna, i nikt nie jest na tyle głupi żeby przez mróz robić fuszerkę a później za swoje w ramach gwarancji poprawiać... Widać mają technologie która pozwala robić to w mróz i te wasze zastanawianie to nie powiem co...
|
|
Zdaje się, że nie o autostradach rozmawiały ale konkretnie o łomżyńskich drogach. I tak się składa, że ja nie kwestionuje technologi pozwalającej wykonywać coś w zimnych temperaturach. Tylko technologie wykonania jako taką. Przykładem może być chociażby ulica Zdrojowa, która była robiona prawie pół roku a poprawiana po trzech miesiącach. Ulica Broniewskiego gdzie był zrywany cały asfalt, podłoże było utwardzane. Po ostrzejszej zimie i opadach asfalt popękał i teraz jest łata na łacie. Wiele osób narzekało też wcześniej na wykonanie odcinka Szosy Zambrowskiej. Także licz się ze słowami i uważaj kogo próbujesz obrazić bo czytając twoje wypociny na forum nie da się powiedzieć, że jesteś alfą i omegą. A jak krytyka innych, naszego jakże wspaniałego miasta rani twoje patriotyczne uczucia to może zmień forum :D
|
|
jubei, autostrady to był przykład żeby uświadomić że teraz są inne czasy, tylko że układanie asfaltu w ujemnych temperaturach nie musi mieć związku z popękaniem po zimie, jest od groma innych czynników. A co ci nie pasowało w nawierzchni szosy zambrowskiej, tej wcześniej wyremontowanej?, bo moim zdaniem nic się tam nie działo...
|
|
Janek to nie tylko minusowa temperatura, ale i woda z roztopionego śniegu, która zimą może rozsadzić warstwę . A powiem tak, rózne są sytuacje w życiu Janeczku . Bywa i tak , że coś jest zafakturowane, hajs wzięty , a przyroda płata figle i trzeba się wyginać, aby popelinki nie było. A z tymi dodatkami to różnie bywa, niekiedy są drogie i szkoda sypac, lać - czysta oszczedność. :))))))) A przebudowa ronda poznańska - wojska polskiego na czyj koszt była , dowiedziałes się - bo Ty wszystko wiesz.:) Podałem hipotetyczne sytuację , nie twierdzę , ze w tym przypadku tak jest. Więc Jasiu róznie to bywa, w tym naszym kołchozie. A na ogół płacą wszyscy, oprócz inspektorów nadzoru i wykonawców. " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Jeśli chodzi o rondo na bawełnie to z miastowych pieniędzy było z dopłatą unijną, a co?
|
|
Tak o rondo na bawełnie. było raz wybudowane, troche pobyło i potem poprawiali. ciekawe za czyje poprawiali, kto zrobił błąd , planiści czy wykonawcy i kto za podwójna robotę zapłacił . A moze jest tak (o czym nie wiem)że robią do skutku az wyjdzie, tak bez planowania. :)))))) " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Już o tym pisałem, rondo musiało mieć takie wymiary bo tylko na takie miasto mogło dostać dofinansowanie, nie znam się na tym ale to jakieś unijne procedury, czytałem gdzieś o tej sprawie. Jak wybrnięto z sytuacji żeby troche wprowadzić zmian w postaci wybrukowania łuków wyjazdowych, powiem szczerze że nie wiem.
|
|
Pojeździłem sobie trochę szosą. Żeby nie było, że się czepiam :), to rozumiem ta pochyłość drogi jest zamierzona. W razie ulew lepszy spływ wody czy jakoś tak? No ale ciągle obniżające się studzienki przy takich nowoczesnych technologiach ;/... A czytając dzisiejszy artykuł... ja nie pamiętam na tej ulicy żeby stały pompy do odsysania wody. Na zdrojowej owszem widziałem ale nie na szosie... No i będąc wrednym... to słabe te technologie i środki chemiczne które niby pozwalają pracować w niskich temperaturach a boją sie mżawki. A już na poważnie... to wiadomo, że październik, listopad bo to jakoś wtedy się zaczęło są miesiącami kapryśnymi. Trzeba być ostatnim idiotą żeby jakieś prace drogowe robić :D. Chyba, że cześć funduszy można sobie na lewo ukręcić a na nowe poczekać na wiosnę, wtedy to ma sens :).
|
|
moze zatrudnic ekipe z top gear? zrobia to w 24 godziny ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
mi sie podoba będzi egdzie latać :P ;)
|
|
w krywlanach? az do krywlan bedzie szosa? niezle ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |