poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
alchemia słowa

ach co to były za czasy... Siedziałem cały wieczór nad listem do swego obiektu westchnień... układałem słowa, kaligrafowałem, nadawałem znaczenia, wrysowywałem serduszka - niekształtne troszeczkę, bo ręka mi drżała na samą mysl o spotkaniu....
a teraz... wchodzę na stronę, ściągam gotowy list, funkcją zamień zmieniam imię i juz...

lecz list ten jest jak "harlekin"...

zresztą dziewczyny są już inne... nie norwidem do nich lecz boystekstem...

czy na 4lomza nie mógłby powstać oddział literacki...
wyobrażam sobie klub "Koketeria", wieczór, ja czytam swe wierszyki pisane modnym rymem częstochowskim, a tu mnóstwo ślicznych rozmarzonych dziewczęcych oczu wpatrzonych we mnie jak w odpustowy obrazek...
jej...
Ludzie! piszcie! łomża potrzebuje poety...
P.S. czekam na emaile...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: alchemia słowa

ja poeta
i łachmyta
milczę

Kiedy ktoś mnie pyta
patrzy na mnie
odpowiadam

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Faceci nam się rozklejają. Ciemność widzę, oj widzę ciemność...

Ciemność.....? ....taka pora roku, późno widno się robi, wcześnie - ciemno. Trzeba zapalić światło - to wystarczy, chyba że ktoś ma przepalone żarówki - wtedy musi liczyć na pomoc innej osoby.

Co to znaczy, że faceci się rozklejają? - że nie zaganiają już do sypialni, lub do garów, że nie karzą wychowywać 5-tki dzieci (żeby kobieta nie miała czasu na wychodzenie z domu)? A może wolałabyś dostać maczugą w główkę i zostać zaciągnięta do jaskini jakiegoś neandertalczyka? Taak..... tego byś zapewne ubóstwiała.
Taki twardy..... i na pewno się nie rozklei.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Trochę przesadziłeś Drogi Piotrze, nie sądzisz? Chyba zagalopowałeś się w tych swoich teoriach, oceniając kogoś kogo nie znasz. A jedynym facetem, którego ubóstwiam jest mój mąż, który na szczęście wierszem nie gada...
I uśmiechnij się!!!!
Patryśka.

Ludzie a co sądzicie o współczesnej literaturze, o to mnie poecie chodziło, a tobie Piotr dziękuję za Trzeci oddech kaczuchy, super dobry tekst...
Swoją drogą zabawa słowem w dzisiajszych czasach jest trudna, zamiast literatury w powszechnym obiegu są słowa z reklam...
Patrysia... faceci się nie rozklejają, załóż rajstopy Gatta a obudzisz we mnie...
Namiętność widzę, oj namiętność widzę...

Patrysiu - skarbie. Nie oceniam nikogo, jako żywo, tak właśnie wygląda dyskusja w internecie. Ludzie się nie widzą, nie słyszą. Czytaja jedynie myśli wstukane w świat bitów, nie poparte mimiką, akcentem, gestykulacją. Mózg sobie dopowiada resztę, z sąsiedztwa wyrazów i znaczeń, z interpunkcji, lub jej braku, rozkładu tekstu - mimika internetu? :)

Ty z dwóch wypowiedzi wywnioskowałaś, że faceci się rozklejają, ja z kilku (nie tylko w tym wątku), że nie wiesz czego chcesz.

Co jest prawdą, co jest fałszem, a co przekłamaniem informacji? Nie wiem!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

O BARDZO PRZEPRASZAM, JA NIE WIEM CZEGO CHCE???? Piotrze, słowa są po to , żeby się nimi bawić, ja właśnie to robię, nie sądzę , żebym tym kogoś krzywdziła, a to, że lubię czasem pościemniać... a kto nie lubi ? Za to, że tak słodko mnie nazwałeś, jestem skłonna Ci wybaczyć.
Pa!Pa!

No widzisz.....? .....i po raz kolejny nie zostałem zrozumiany. :( I do tego tak wielkimi literami!? .....piszesz, że lubisz pościemniać, a mi nie pozwalasz się pobawić......? (co wolno wojewodzie?!?.... tak?)

....ot i zabawa doprowadziła do tragedii...

...rozmowa stanęła na krawędzi wybaczenia...

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Spokojnie, Piotrze, wszystko gra! Ja jestem fajna babka, Ty jesteś fajny gość i jest o.k.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org