Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zmarzniete krowy.....! |
SKANDAL!!!! Odnosząc się do artykułu zamieszczonego w portalu chciałbym też napisać kilka słów od siebie. Ten temat jak dowiedziałem sie w Straży Miejskiej znany jest już od paru miesięcy!!!! I co z tym zrobili??? Nic, dopiero teraz gdy zaczęło to już przerastać wszelkie granice. A wielki Pan rzecznik magistratu się mądrzy, że krowy są zabierane z tych terenów. A gów... prawda. Jestem mieszkańcem os. Kraska i widzę je cały czas bliżej lub dalej osiedla, bliżej lub dalej od wylotówki na Ostrów Maz. Właściciel tych krów podobno ześwirował i nic sobie z tego nie robi. Więc pytam czy naprawę nic nie można z tym zrobić? No kur... ludzie wracam nocą z pracy, a te zwierzęta snują się po nocy po zmarznietej trawie i starają się wyłuskać coś do jedzenia. Wybrudzone, wychudzone.... A jak ten wielki uniny rolnik ich nie chce niech tylko powie słowo. Napewno znajdzie się osoba, która chętnie zabierze te krowy. Teraz każdy odsyła z instytucji do instytucji i się mądrzy. A jak niedajboże dojdzie do tragedii, ale chodzi też o los tych zwierząt. Zobacze jak będzie jutro, bo juz mnie krew zalewa...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zmarzniete krowy.....! |
Ciekawe czy ktoś je doi?
|
|
Ma Pan 100 % racji!.Pozdrawiam .
|
|
Właściciela tak puścić niech pochodzi to może zmądrzeje.
|
|
Masakra, czas porzadek z krowami zrobic. Nie dajmy zrobic wsi z miasta! -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
tu nie chodzi o zrobienie wsi z miasta ale szkoda zwierzat i to niejest smieszne to niejest dzika zwierzyna ktora se poradzi z zyciem bez karmienia przez czlowieka ktos powiien sie tym zainteresowac.
|
|
a tak wogole to loza jest piekna taka jaka jest tylko niekturzy niepotrafia tego docenic a troszke pola i laki w miescie jest potrzebne.tylko nie wszyscy potrafia to docenic bo jeszcze zycia nie znaja
|
|
"niektUrzy"?? "wogole"? ... Nie kalecz języka! -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
szkoda zwierząt, one i ubiegłej zimy tak łaziły. Każdy wie kto jest właścicielem tych krów.
|
|
to nie przypadkiem ten stary pryjk z wesołej???? co ma na podwórku jeden wielki obornik?? awikusia15
|
|
to nie przypadkiem ten stary pryk z wesołej???? co ma na podwórku jeden wielki obornik?? awikusia15
|
|
możliwe że to ten pan z wesolej ale trzeba mu wspólczuć bo jest sam nie pije nie pali pare razy widzialem jak spal na podwórku z krowami żona wyjechala jakiś czas temu z dziećmi do rodziny nie zamierza wracać z tego co slyszalem jeżeli oczywiście chodzi o tego pana z wesołej przydała by mu sie jakaś pomoc
|
|
No właśnie, zamiast tak psioczyć, to ganiajcie te krowy gospodarzowi do obory, wydoicie je i wszyscy będą szczęśliwi...
|
|
Jan_Serce wydoi krowy na ochotnika...
|
|
luśka, ciebie mogę pierwszą wydoić...
|
|
Markac jak wg Ciebie pisze się słowo wogóle? Uważam, że napisałem je poprawnie. ADALL
|
|
ADALL, sprawdź w słowniku, jeśli uważasz, że napisałeś poprawnie. Pyzatym nie wypowiadałeś się wcześniej w tym temacie, więc czemu myślisz, że do Ciebie uwaga? Chyba, że piszesz pod rożnymi nickami. PISZEMY rozłącznie "W OGÓLE"! -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
kilka nicków pewnie ma i źle się zalogował wspominając o blędzie...
|
|
po co robic wieś z miasta , jak ona już i tak jest. Nawet te krówki mówią same za siebie , bo według definicji przeciwników budowy hipermarketu to Wesoła też się zalicza do centrum miasta. A w jakim mieście krowy chodzą po centrum? Nasza
|
|
w białymstoku...
|
|
I co w końcu z tymi zwierzakami? Zabrali mu je? Chodzi o tego Pana z Wesołej. Kieyś mój dziadek kupował u niego mleko. Wcale się nie dziwię, że jego żona wyjechała. To ona robiła wszystko w tym ich "gospodarstwie". Tego Pana powinni wziąć do jakiegoś zakładu, bo podobno chory jest. Może już sam o siebie zadbać nie potrafi. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
Ale mi się propozycja trafiła od Jana Serce.. farciara ze mnie...
|
|
U tego pana co ma krowy ostatnio parę razę widziałem radiowóż policji. A jego dawno nie widziałem choć mieszkam niedaleko. Często jadąc do szkoły autobusem widziałem jak przeprowadzał te krowy przez Piłsudzkiego w czasie jazdy samochodów.
|
|
markac: szanuję Twoje wypowiedzi ale moja Pani Profesor Malanowska z I LO na Bernatowicza w grobie by się przewróciła, gdyby słowo "wogóle" nie było poprawną polszczyzną. Być może obecnie uczą inaczej. ADALL
|
|
Adall mnie w tej samej szkole uczyli, że "w ogóle" pisze się rozłącznie...
|
|
Urząd Miasta stwierdził, że sprawa została załatwiona. Ciekawe w jaki sposób ? Krowy nadal dzień i noc marzną i nie mają nic do jedzenia. Mało tego niektóre z nich są przypalowane i nie mają możliwości napić się wody, nie mówiąc już o jedzeniu!!! Dwie z nich już są chore a jedna prawdopodobnie niedługo się ocieli. Więc pytam jeszcze raz: Jak sprawa została załatwiona przez nasze władze?
|
|
|
To te krowy dalej stoją na tym polu? Wygląda nato, że trzeba to zgłosić w odpowiednim miejscu, bo nasze lokalnewładzesię do niczego nienadają. Mam pytania: - ile tam jest zwierząt? Czy są same krowy, czy też byczki lub cielaczki - od jak dawna właściciel się nimi nie interesuje - czy są w bardzo złym stanie? (wychudzone, pokaleczone) Jesli ktoś mógłby zrobić im zdjęcia i wysłać mi na maila to byłabym bardzo wdzięczna. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
Zwierząt jest 9 sztuk. Oprócz krów jest jeden cielak i są też byczki. Prawdopodobnie jedna krowa jest na ocieleniu. U jednego byczka łańcuch jest chyba wrośnięty w ciało w okolicy rogów. Dwie z nich są chyba chore. Ledwo chodzą i kaszlą, a jak się przewrócą to ciężko im wstać. Widziałam jak jedna krowa oddawała mocz, a druga go piła. Nie posiadają śladów bicia. Jeśli mój tata nie będzie pracował któregoś dnia to zrobi im zdjęcia.
|
|
Nicole4444 bardzo bym była wdzięczna. Im szybciej zrobi im sie zdjęciatym szybciej będzieto możnazgłosić do organizacji broniącej praw zwierząt. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
MiYu zdjęcia były już robione w wakacje i wysłane do Warszawy do Ochrony Praw Zwierząt.Krów było ponad piętnaście , zabrali około dziesięciu.Była też telewizja z Warszawy,zrobili reportaż (Super Stacja).Zostawili parę sztuk, nie wiem dlaczego.Krowy są nie dojone , nie karmione , nie pojone. Szanownego pana gospodarza unijnego nie ma co szkodować. Niejeden z Was chciałby mieć wystawioną taką piętrówkę jak on , niedaleko gospodarstwa.Widziałam jak krowy były bite metalowym prętem.Gospodarz jest bardzo pracowity.Miał tyle pracy na polu ,ze do tej pory nie zebrał zboża i słomy z pola , niedaleko ulicy Poznańskiej.Jestem wkurzona załatwieniem sprawy przez Pana Prezydenta.Krowy nie mają żadnej obory , a to co jest to jest jedno wielkie gnojowisko i kupa smrodu.Zgłaszałam do Straży miejskiej wielokrotnie , ze krowy chodzą samopas po ulicy Wesołej i zostawiają placki.Odpowiedzieli ,że trzeba złapać krowę i gospodarza na gorącym uczynku.Gospodarz wyprowadzał krowy około godziny 7 rano.Niestety Straż Miejska od tej godziny nie pracuje.Po południu gdy gospodarz przyprowadzał krowy Straż Miejska już nie pracowała.Podsumowując krowy załatwiają sie na ulicach poza godzinami pracy Straży Miejskiej.Policja też zna tego pana , wielokrotnie interweniowała.Tylko za każdą wizytą policji gospodarz jest zdziwiony jaki oni mają problem i czego oni ode mnie chcą ?On nie widzi żadnego problemu w tym ,że byczek sobie biega po uli
|
|
Ale dzisiaj chyba nie ma juz tych krów? Poszłam z chłopakiem wieczorem tamtędy na spacer i żadnej nigdzie nie było. Tak wogóle to w którym miejscu ione dokładnie się zawsze pasły? Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
Dokładnie to pasły sie przy gazowni na trawniku przy ulicy Piłsudskiego,albo dalej za gazownią.Ostatnio widziałam je na polu przy ulicy Alei Legionów/Poznańska jak wyjadały oziminy.Ostatnio u gospodarza była policja i Straż Miejska , ale gospodarza jakoś nie widać.
|
|
Jato bym tego gospodarza zamknęła w jakimś zakładzie... Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
markac jesteś polonistą?Udzielasz korepetycji?Chętnie się zapiszę.
|
|
MiYu.Jego nie trzeba zamykać.On jest samotny, opuszczony przez rodzinę,która w końcu zmądrzała.Zostały mu tylko te krówki,jego trzeba pocieszyć.Jakiś miesiąc temu znalazła się pocieszycielka ( najpiekniejsza córka baby jagi)brrrrrrrrrrrrrrrr.
|
|
Ja widzę je często za Kościołem przy ul. Poznańskiej w okolicy tych bagienek jak się idzie od Poznańskiej w stronę byłych Terrazytów. Dzisiaj z samego rana gdzieś o godz. 6.30 widziałam dwie z nich na łące. Często widywałam je w okolicy Urzędu Celnego. Z tego co wiem są częstymi gośćmi okolicznych gospodarstw skąd są przeganiane. Ciekawa jestem co by było, gdyby któryś z gospodarzy postanowił je przywłaszczyć i zaopiekować się nimi. Niedawno mówiono o kradzieży bydła. Dziwne, że do tej pory nikt ich nie ukradł. Zapewne jest to kwestia czasu jak któregoś pięknego ranka ujrzymy pod laskiem ich skóry!!! Wtedy dopiero władze zaczną działać. Dodam dla ciekawości, że byłam przypadkowym świadkiem rozmowy dwóch pań. Jedna z nich mówiła, że dowiedziała się na policji, jaki to wielki sukces osiągnęli, gdyż ustalili właściciela tych krów, a o resztę niech ta pani dzwoni sama. Gratuluję sukcesu policji. Gdyby dziecko z podstawówki chciało to by ustaliło właściciela w ciągu jednego góra dwóch dni.
|
|
Lepiej dlatych zwierząt byłoby gdyby ktoś je sobie wziął. Tylko wątpię, czy jakiś gospodarz nawet za darmo zechce krowę, która jest przegłodona i ma zasuszone wymię,ac o się z tym wiąże - nie daje mleka. Teraz każdy patrzy na wydajność. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
Po 7.00 rano przeprawiały się całym stadem z okolic Urzędu Celnego na drugą stronę Poznańskiej. ADALL
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |