czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jakiego lokalu brakuje w Łomży

Mam lokal użytkowy i zastanawiam się co mogę w nim otworzyć .Myślałem o pijalni czekolady co o tym Sądzicie ?? .Proszę o wasze pomysły z góry dzięki
Pozdrawiam

dunek

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jakiego lokalu brakuje w Łomży

Ja bym się napiła.Ja też mam pomysł.Ale nie mam lokalu.

Pijalnia czekolady? To moze lepiej Gorzelnie? :D

a nie wiesz jaki otwierac? takiego jak brakuje to napewno dlugo nie bedzie !!!
3 poziomy- na kazdym inny rodzaj muzy - pelny bajer jesli chodzi o efekty wizualne itd nie stac cie a knajp typu obsrana yama lub smierdzacy grzybek jest naprawde masa

ja wolę czekoladę

a co Byście powiedzieli na jakiś kulturalny lokal bez alkoholu

dunek

ludzie ten post już był !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jakiego lokalu brakuje ???? proste że Night Club bo sie na Łąkowej spalił a panowie do czasu do czasu ( co żon nie mają ) se pójdą skorzyctać z usług pięknych pań za drobną opłatą:D oczywiście
pozdrawiam wszystkich :D:D

A może jako dodatek wyłącznie drogie alkohole, drogie wina?

albo może outlet z markową odzieżą typu lacosta tommy .....

dunek

mogą być drogie alkochole aby było kulturalnie i spokojnie

z tym że ten lokal będzie nowym bloku kolo kościoła na Mickiewicza

dunek

gdzie kolwiek będzie aby było super

ma ktoś jakiś pomysł na zagospodarowanie tej przestrzenie ( 62m ) jestem otwarty na propozycje !

dunek

za wszystkie opinie dziękuje i prosze o jeszcze :)

dunek

jak słysze brednie typu pijalnia czekolady to smiać mi się chce...

a co na moim miejscu byś otworzył Jan_Serce

dunek

sprzedaj mi ten lokal to zobaczysz i pisze całkiem serio...

dziś trafić w dobrą inwestycję jest ciężko, jednemu odpowiada to a drugiemu tamto, ale znam przysłowie, że jak stu się utrzyma z danej inwestycji, to i ten sto pierwszy da radę... To, że zasięgacie opinii ludzi np na forum, to popieram, każdy ma prawo się wypowiedzieć.

z tanim i dobrym jedzeniem he ale nie jakies tam hot dogi czy hamburgery

najlepiej ze schabowym do 10 zł z pierogami za 6

szybko tanio zdrowo :)

a może salon salon fryzjerski + kosmetyczny co o tym Myślicie

dunek

Jan_Serce otworzy kolejny kosciol:)

dunek: idealnym wyjściem jest otworzenie lokalu z jedzeniem ale nie tak normalnie, pomysł sprawdza się "po cichu" w wielu miastach, daj swoje gg to Ci powiem na priv

salon fryzjerski+kosmetyczny na pewno wypali, ale musisz się na tym znać, bo odpowiednich ludzi będzie ci ciężko znaleźć, a jak już będziesz takowych miał, to ci w każdej chwili będą mogli zrezygnować, bo ( wyjadą za granicę, przejdą do konkurencji, albo pójdą na swoje) i trzeba będzie samemu się zajmować. Nie mówiąc już że mając taki fach w reku można podszkolić przyszłych pracowników. Bez znajomości tej branży, nie ma sensu wisieć na łasce pracowników, będą ci dyktować warunki, szantażować krótko mówiąc...

docctor, dlaczego kościół? sugerujesz kościół z tego powodu że nie chodzę?

proponuję sklep z dobrą odzieżą męską;w Łomży nie ma nic dla panów po 30,którzy chcieliby wyglądać modnie;przez moment był sklep Doramafi,ale przeszli na damską konfekcję-poszli na łatwiznę-więc...ODZIEŻ MĘSKA...

Ja proponuję kawiarnię.
Nigdzie w Łomzy nie ma prawdziwej kawiarni, gdzie można zamówić sobię kawę badz gorącą czekoladę do tego kawałek ciasta lub tiramisu. Nie znam takiego miejsca w Łomzy ,żeby tak sobie posiedzieć z przyjaciółmi i nie czuć alkoholu:/.

Byle do przodu, byle po prostej.

Ja bym postawil na kawiarnie . dobra kawa np. latte czy expressom cos takiego na styl angielski takie jak w angli sa.

Dobra, kawa, herbata, czekolada, do tego cos slodkiego, w przystepnych cenach. A w tle cos innego, niz lupanka z vivy czy wycie z radia.

suuuuuuuper dyskoteki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

...Po drugie szacunek lojalność po pierwsze...

To samo było opisane w moim poście "Inwestycja".

Ale myślę, że lokal w bloku to chyba nie bardzo pasuje na coś takiego.

Pijalnia czekolady i kawy:D jest bardzo oki i jeszcze salon gier (symulatory wyscigów samochodowych itp. kręgle):)

A mnie się marzy kręgielnia w Łomży. Marzyć zawsze można:)

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

a co jedna ci za malo?

twój lokal jest mały i ma nieciekawe usytuowanie, biorąc pod uwagę całkowity brak bloków mieszkalnych od strony kościoła musisz sie ograniczyć na skierowanie swojej oferty do klientów którzy zamieszkują bloki przy ulicach Moniuszki, części spółdzielczej i Broniewskiego. Ze względu na to iż w pobliżu znajduje się market polo i zielony market, jak też biedronka, to nie możesz liczyć na dochody z prowadzenia sklepu spożywczego. W związku z nieciekawym usytuowaniem nie da się tam prowadzić działalności gastronomicznej. Ponieważ mniemam, że nie jesteś w stanie otworzyć niczego zgodnego z twoimi umiejętnościami i wykształceniem, co mogłoby przynosić dochód to jesteś skazany na wynajmowanie tego lokalu innym osobom. Po prostu myślę, że ta lokalizacja i metraż nadaje się tylko na sklep lub kolejny zakład usługowy przytoczony przez wcześniejszych forumowiczów. Będąc właścicielem masz jeszcze jedną możliwość, ale dosyć ryzykowną. Zamiast wynajmować komuś lokal możesz otworzyć sklep z towarem jakiego nikt w Łomży nie oferuje. Niestety nie jestem dzisiaj w stanie (ze względu na moje upojenie alkoholowe :)) wskazać Tobie żadnego niszowego sektora, który mógłby przynosić "znaczące" dochody. Podaje w cudzysłowie, bo jak pewnie zauważyłeś, to w Łomży jest tak, że jeśli ktoś prowadzi mały handelek to raczej nie bankrutuje, zmienia po prostu profil działania. Tak więc na handelku nikt źle nie wyszedł. Smutne to gdy widzę nasze miasto, ale taka jest prawda.

Koniec i bomba a kto czytał ten trąba.

ostatania wiadmoosc jest najlepsza jaka przczytlaalm jesli chodzi o TTwoj watek...naprawde bardzo fajnie napisane.....i bardzo "profesjonalnie"ktos podszedł do teogz

Dzięki Dart76 za wyczerpującą opinię :) i uważasz ze kawiarnia tam nie wyjdzie ??

dunek

przeanalizujmy:
- lokal , który spełniałby oczekiwania licznej grupy docelowej
- klienci grupy docelowej zdolni byliby ponosic opłaty za świadczone usługi
- działaność niesezonowa, najlepiej w "ruchu ciągłym"
- brak konkurencyjnej działalności,
pijalnia czekolady, tańcbuda, kolejny szmateks nie spełnia powyższych kryteriów, pierwsze trzy kryteria spełnia np. zakład pogrzebowy, lecz ewidentnie nie spełnia kryterium konkurencji.
Tak wiec pozostaje jeszcze jeden lokal, którego brak uswiadomił mi post Dart76'a
IZBA WYTRZEŹWIEŃ !!!!!!
klienci nieobsłużenia w nadmiarze przez okragły rok, konkurencji nie ma, grupa docelowa bez ograniczeń, wypłacalna w 100%.

Pomysł przekazuję nieodpłatnie, lecz w sytuacji jego wykorzystania proszę o drobny datek na rzecz WOPITU na Rybakach.

(........)

dzięki :) Jacek16

dunek

Dzięki za posty i proszę o jeszcze :):):):)!!!

dunek

lubisz to? pokaż jak bardzo:)

martam1979 sklep z ciuchami doramafi, mondo itp. był ale zmienił się właściciel więc i towar się zmienił

Dunek. odezwij się do mnie. Mam propozycję dla ciebie.

słucham jaka propozycja

dunek

jak by co to na priv 3031909 moje gg

dunek

w twoim lokalu dunek najprędzej by widział zasłonę w oknie i po wrzuceniu 5zł zasłona się podnosi a tam ty rozkraczona, a z drugiej strony szkła dunek cały zalany śliną, biorący rozpęd i chcący sforsowac tą cienką barierą oddzielającą was od siebie. Jeśli szyba będzie pancerna to tacy debile jak dunek, doctorr złamą sobie kark i przestaną wypisywac wizje z zalanej wodą głowy a to o kawiarenkach, 3 poziomowych klubach, pijalniach czekolady.
Z całą rodziną będziesz tą czekoladę piła żeby się nie przeterminowała. Pozatym żeby zrobic dobrą kawę to musisz posiada dobry sprzęt a to duże wydatki, sam w miarę dobry expres ciśnieniowy to ze 20tys. Żeby to się zwróciło to kawa by musiała kosztowa z 10zł - i kto by ją pił? Kawa termin ma długi ale wkońcu byście musieli z rodziną ją wykończyc. W tym miejscu to może jakieś dewocjonalia albo fan klub ojca tadeusza.

dobre tanie jedzenie , typowo polskie - ręcze ci ,że chwyci jak nic. Tylko trzeba dbac o czystość i smak. Oczyiwście zadne tam fast fody i inne gówna.

Nasza

tanie to zazwyczaj gówno... Jak widze obiad za mniej niż 15 zeta to sobie odpuszczam, nie chce żeby mi chrupało jak jem mięso...
nasza to wpier... wszystko aby tanio...

Dobry klub, z dobra oprawa muzyczna! Z selekcjonerem, bez pijanych dzieci i barbie.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org