Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
„Zakaźniak” do likwidacji? |
to jest dopiero masakra ja bym jeszcze zlikwidował ratusz i KMP w łomży i wszystko bym zlikwidował i kononowicza tez i jeszcze bym zlikwidował całe to wszystko zeby nie było w łomży niczego
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: „Zakaźniak” do likwidacji? |
to jakiś absurd wyssany z palca bo niby gdzie będą teraz odkażac "mocher" i przywracac do normalności. To jest poprostu niemożliwe, że w obawie przed ogólonarodowym odkażaniem nasi zamykają jedyny w mieście inkubator normalności. Trzeba będzie wozic do Zambrowa, Ja osobiście deklaruje możliwośc wożenia a nawet przesiedlania - jestem mobilna- tych najbardziej zagorzałych do Zambrowa, Kolna, albo nawet i do Torunia.
|
|
Ciekaw jestem czy ta decyzja nie jest sterowana przez bialystok, bo razem z pacjętami przejmą pieniądze za leczenie. A zamknąć to trzeba tych co podejmują takie decyzje.
|
|
Jestem za likwidacją tego gównianego szpitala, gdzie kadra to kompletne dno, a wiem co pisze bo miałem z tymi popaprańcami do czynienia. Naprawdę Łomża nic na tym nie straci że zamkną ten burdel, a będzie sporo oszczędności. A najśmieszniejsze że zakaźny to on jest tylko z nazwy, bo takie choroby to jest margines jakie się tam "leczy":)
|
|
Nie wiem o czym Janie_Serce mówisz, szpital ten jest bardzo potrzebny. Mam nadzieję, że nasi z Bożej łaski przedstawiciele społeczni (politycy) jakoś zaprotestują (od tego oni są, od tego są oni). A lekarzom w zakaźniaku proponuje jedyną formę obrony: Protest i petycje do kogo się da. Inaczej nie będzie się żyło lepiej. Wszystkim. Pozdrawiam Nic wielkiego to jest: trochę słów, trochę snów, trochę łez
|
|
jan serce pewnie ugryzłeś się za jęzor i nie mieli antidotum na twoj jad.Tak nim plujesz że strach przy monitorze siedzieć.
|
|
Akurat ten szpital w Łomży jest na bardzo wysokim poziomie. Dodam, że całkiem niedawno był remont, jest bardzo ładnie i przyjemnie, a w każdej dwuosobowej sali jest łazienka.
|
|
bazyl14, ja w przeciwieństwie do ciebie wiem co pisze... Nie dość że sam miałem z tą niedouczoną kadrą doczynienia z tego "szpitala" to niestety musiałem przenieść się do Białegostoku. I tam kręcili ze zdziwienia głowami że nie potrafili zdiagnozować tak banalnej choroby. Mam też znajomą, której mąż tam leżał i podobne doświadczenia. Myślę że ludzie którzy tu piszą pozytywnie o tym "czymś" nie wiedzą co czynią:)
|
|
Krowy juz wypasaja w miescie, wiec zaoranie Lomzy to kwestia czasu. Zasieja zboze, zalesia i wrzod w tylku Bialegostoku przestanie sprawiac problemy. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Raz: A kto tak w ogóle siedzi w tej Radzie Społecznej szpitala? A dwa, to mam pytanie, co na to pan Olbryś, który z tego co pamiętam miał odpowiadać za służbę zdrowia? Pozdrawiam Nic wielkiego to jest: trochę słów, trochę snów, trochę łez
|
|
Pan OlbryS widocznie sraczki sie nie spodziewa.
|
|
Lomza to centrum szkolenia technik likwidacji. Zwijaja tory, zwijaja zaklady, zwijaja szpital... Juz tylko czekac, kiedy asfalt zwina. :P -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
loosac, jakie zakłady ci zwijają?
|
|
Bawelne zwineli, nie pamietasz? Potem Terrazyty i kilka innych zakladow. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Po co zakaźny, skoro dziś mamy "Dzień Radości Narodowej", który ogłosił Tusk, a w nastepnych dniach będą inne cuda. Więc choroby zakaźne w Łomży to przeszłość, dlatego likwidują ten oddział. Pacjencie, chorujesz, wierzysz w cuda, to licz na cudowne uzdrowienie!
|
|
Janie, a firme Bogmark pamietasz? Tez gdzies wsiakla. fakt: "Cuda, cuda oglaszaja ;)" hahaha Jakos nie widze, zeby emigranci wracali :P -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Ja będą tak wszystko zamykać to niedługo zostaną tylko kościoły i modlitwa o zdrowie i pieniądze na życie.
|
|
loosac, bwełana to był moloch komunistyczny który w normalnych warunkach rynkowych nie miał prawa istnieć i było to już kilkanaście lat temu. co do wymienionych przez ciebie firm, to były to prywatne przedsięwzięcia, które w wyniku złego zarządzania upadły. I czyja to wina? Białegostoku? PiSu? św Mikołaja? W to miejsce powstało dwa razy tyle firm, bo taka jest tendencja na rynku. A dzięki słabym i upadłym, umacniają się inne.
|
|
przez to, że likwidują oddział zakaźny Łomża staje się coraz większą dziurą :/
|
|
Czekac, kiedy reszte torow zlikwiduja. Kononowicz juz wdraza swoj niecny plan ;) Torow nie bedzie, szpitala nie bedzie, obwodnicy nie bedzie -nie bedzie niczego :P -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
tak szczerze mówiąc to te tory i tą całą niby stacje dla pociągów towarowych to by faktycznie mogli zlikwidować. Dało by to dla miasta ogromne tereny inwestycyjne, wręcz mogła by powstać nowa legionów:) a pociągi niech stają za Konarzycami...
|
|
Faktycznie - druga "legionów" przez pół łomży by się przydała...
|
|
"Autor: Jan_Serce (---.elomza.pl) Data: 19-11-07 18:37 tak szczerze mówiąc to te tory i tą całą niby stacje dla pociągów towarowych to by faktycznie mogli zlikwidować. Dało by to dla miasta ogromne tereny inwestycyjne, wręcz mogła by powstać nowa legionów:) a pociągi niech stają za Konarzycami..." Tak, drogi dojazdowe tez zaorac :) Lomza jest ewenementem -tak duze miasto z torami i nie ma ruchu PKP. Kpina. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
nie ma ruchu pkp bo nie jest potrzebny, czy to tak ciężko zrozumieć? zapłać to będą specjalnie dla ciebie ciuchcie jeździć:)
|
|
janek serce co się ugryzłeś w język co ma zakażny szpital do torów, Sam się zlikwiduj dla dobra Łomzy.
|
|
Szpitale z oddziałami zakaźnymi: Dziecięcy Szpital Kliniczny w Białymstoku, Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. Dłuskiego w Białymstoku, szpitale w Grajewie, Hajnówce, Bielsku Podlaskim, Augustowie i Suwałkach. zrodlo: Gazeta Pytanie jest takie: Czemu w mniejszej Hajnowce czy Bielsku Podlaskim moze byc oddzial zakazny a w Lomzy nie? Kolejny naglowek: Szpital dostaje milion zlotych z budzetu wojewodztwa... Ale oddzial zakazny musi zamknac bo przynosi straty. Moze by tak pan dyrektor przedstawil jak wygladaja wyniki finansowe pozostalych oddzialow w porownaniu z zakaznym i skad sie biora te straty? R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
bazyl14, ty to wejdź lepiej na wątek o szpitalu w Choroszczy i kolegów poszukaj:)))
|
|
janek twoich, olał
|
|
Jan_Serce: nie ma ruchu pkp bo nie jest potrzebny, czy to tak ciężko zrozumieć? Czy zdajesz sobie sprawę co się stanie z drogami, gdy węgiel do elektrociepłowni będzie wożony tirami? Gdy drewno do domu będzie sprowadzane na ciężarówkach? Wiesz o tym, że żaden poważny inwestor nie ulokuje zakładu (nawet usługowego) w miejscowości bez czynnego torowiska? Czy zdajesz sobie sprawę o funkcji ekologicznej kolei? Czy wiesz, że Łomża jest jedynym miastem byłym wojewódzkim bez połączenia pasażerskiego kolejowego? Żeby nie było off-topa. Ponawiam pytanie o skład Rady Społecznej. To, że planują zlikwidować szpital, który niedawno przeszedł remont to coś niewyobrażalnego. Zlikwidować jest łatwo, ale później odtworzyć (miejsca pracy, strukturę itd.) jest bardzo ciężko. Dlatego trzeba 3 razy pomyśleć. A zakaźniak w Łomży był i jest potrzebny. Nic wielkiego to jest: trochę słów, trochę snów, trochę łez
|
|
Czy ty Janek jesteś z Łomży a jak tak to od kiedy , dlaczego tak Tobie zależy na degradacji tego miasta.
|
|
alek, co ty pier... nie filozofuj, napisałem że niech bocznice za Konarzycami zrobią i tam węgiel zwalają. A pasażerskie nie chodzą bo nie było zapotrzebowania i Łomża nie leży przy trasie kolejowej, tylko trzeba zjeżdżać na bok:))) bazyl14, jak będziesz miał już 15 lat to pogadamy:)
|
|
janek mam 16 będziemy gadać . Dla Twojej wiadomości w latach 82-84 byłem w wojsku.Ciekawy czas do służby.
|
|
aha, po twoich postach widać że po zawodówce:)))
|
|
Ja mam wyksztełcenie i mam zawód porządny a Ty chyba jesteś po Jańskim to jest szkoła ,czuć Cebię. Prostocham.
|
|
"Autor: Jan_Serce (---.elomza.pl) Data: 20-11-07 15:34 nie ma ruchu pkp bo nie jest potrzebny, czy to tak ciężko zrozumieć? zapłać to będą specjalnie dla ciebie ciuchcie jeździć:)" Tobie nie jest potrzebny moze, jednak ja nie jestem jedynym, ktory chcialby tutaj miec kolej. Uwazasz, ze reprezentujesz poglady, wobec ktorych zadne inne nie sa na tyle istotne by mogly istniec? Kazde normalne miasto sredniej wielkosci ma taki wynalazek. Obciach, bo mniejsze miasta od Lomzy ja maja. A, rozumiem, koleiny na lomzynskich drogach jeszcze nie maja glebokosci okopow, dlatego kolej na razie niepotrzebna? Racja, niech dalej pakuja miliony co roku w darmy remont drog lokalnych, rozjezdzanych systematycznie przez przelotowe tiry (np bialoruskie). -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
loosac, za moimi poglądami przemawiają fakty, za twoimi marzenia niedorzeczne... Kolej istnieje tylko wtedy kiedy jest na nią zapotrzebowanie, łomżyniacy zagłosowali lata temu swoimi "nogami" i wybrali pksy. Niektórzy nie potrafią zrozumieć że Łomża leży na uboczu i pociągi muszą zjeżdżać na bok, co jest stratą czasu i nie opłacalne. Pociągi towarowe są i kilka razy w tygodniu przyjeżdżają, ale mogły by to zrzucić jak w większości miast na obrzeżu a nie w środku miasta. Mieli byśmy ogromne tereny inwestycyjne a na obrzeżu bocznicę rozładunkową. I Łomża by się rozwijała...
|
|
bazyl14, kto to ten Janski? Twój ojciec?:)))
|
|
Janek jak wcześniej pisałem jestaś PROSTOCHAM.
|
|
bazyl14, czemu się tak denerwujesz? ja do ciebie nic nie mam...
|
|
JaniemamteżnicdoCiebiealemnie........... szyfr
|
|
Jan_Serce: a jakie fakty przedstawiles? sadzisz, ze twoje poglady sa niezaprzeczalne i nie ma potrzeby ich udowadniac? Napisales tylko teze, ze ruch taki jest niepotrzebny. Moze tak udowodnij? A jak masz zamiar trzepac puste tezy, bez zadnej argumentacji, to takie slowa nic nie sa warte i szkoda zapychac internet :> -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
loosac, nie ośmieszaj się, to ja przedstawiłem fakty a ty..., teraz je zacytuje: "Kolej istnieje tylko wtedy kiedy jest na nią zapotrzebowanie, łomżyniacy zagłosowali lata temu swoimi "nogami" i wybrali pksy" To nie teza to największy z argumentów, że pociągi pasażerskie z Łomży woziły by powietrze... Twoje teksty o torach i pociągach to dziecinne gadanie, kolejke sobie kup i będziesz miał radoche...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |