Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
emancypacja - kontrpropozycja |
Tyle się mówi o emancypacji, ja mam kontrpropozycję - womencypację. Ja chcę równouprawnienia - chcę chodzić w rajstopach gatta i mini spódniczkach. Chcę nosić kokardki we włosach i mieć różową torebkę oraz luksusową szminkę - bo jestem tego warty. Chcę ogladać brazylijskie seriale i martwić się o dwa abonamenty. Chce prać w tanim proszku i mieć nieistniejącą plamę na bluzce. A tak naprawdę chcę normalności - by kobieta była kobieca, ciepła... po prostu kobieca. Te wszystkie emancypantki (jak obejrzałem je w telewizji) to po prostu sfrustrowane "babochłopy", co kochającego mężczyzny nie mają, nie wiedzą co to ciepło rodzinne i szacunek dla kobiecości. Równouprawnienie jest im potrzebne, by golić wasy naszymi maszynkami a nie depilatorami... Kobiety, dziewczyny - bądzcie kobietami, dziewczynami. Za to przecież was kochamy... Mocno tak... p.s. Ciekawe czy dziewczynom podoba się reklama gatty?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: emancypacja - kontrpropozycja |
Przecież to wolny kraj. Możesz nosić wszystko co chcesz. Chcesz chodzić w rajstopkach, a proszę bardzo, chcesz być pomalowany - a jaki problem. Krótki spódniczniki - jesteś zgrabny ? a noś sobie i nie zapomnij o kokardkach, a co ludzie sobie pomyślą - miej to w ...nosie. No do aresztu jeszcze nie wsadzają za wygląd, czy ubiór. Powodzenia.
|
|
Drogi DaSto! a jak myślisz po co te rajstopy Gatta,spódniczki, po co te szminki i kokardki ? Dla nas? Bo lubimy robić z siebie przebierańców? Otóż nie, to wszystko dla Was drodzy Panowie, bo to Wy wymusiliście na nas takie zachowania. To Wam przestała podobać się zwykła, ciepła kobieta opiekująca się domem i dzieckiem, a zaczeliście przewracać oczami na widok koleżanki z pracy, która jest piękną, zadbaną i wyzwoloną laską. Piszesz, że kochacie takie zwykłe kobiety, tak.... jest nawet takie powiedzenie, że żony są do kochania , a inne kobiety do piep...nia. Tylko że ja mam w du... takie kochanie. Pozdrawiam ostatniego romantyka w tym kraju. Zazdroszczę Twojej kobiecie. P.
|
|
Jest już strasznie.... skoro wystarczy chcieć "by kobieta była kobieca, ciepła... po prostu kobieca", by zostać uznanym za romantyka. Kiedyś trzeba było pisać wiersze i codziennie pisać wielostronicowe listy, wystawać nocami pod oknem ukochanej, grać jej serenady, zabierać na obiady nad rzeką z lampką wina w wiklinowym koszu. Ech, marność nad marnościami i wszystko marność. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Troszkę się zapędziłem... |
Przepraszam...... powinienem zakończyć na "Ech" i postawić parę kropek.... nie wszystko to marność jest jeszcze miłość jest uczciwość może nie wszędzie, ale jest jest zaufanie, wiara, pokora oddanie poświęcenie jest też kilka innych rzeczy wystarczy tylko chcieć _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Dla Patrysi jestem gotów pisać wiersze, jak na te czasy przystało pisać wielokilobajtowe "emile", wystawać pod jej oknem nocami (choć wolę noce spędzać z nią...). Grać serenady... Mam magnetofon i kasetę Boysów... Jakie czasy taki romantyk... P.S. W mini i rajstopach gatta jest mi zimno. Rezygnuję z równouprawnienia.
|
|
Droga patrysiu, myślisz że nie wiem, po co te rajstopy Gatta,spódniczki, po co te szminki i kokardki? Tylko dla nas? Otóż nie tylko, to także dla siebie drogie Panie to robicie, bo chcecie być podziwiane, chcecie mieć potwierdzenie, że nadal jesteście piękne, że możecie spowodawać, że facet nie dość, że zwróci uwagę, ale nie będzie mógł oderwać od was wzroku. Pozdrawiam :) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
o ludzie...ale jaja, co? ciekawe czym sobie zasłużyłam na takie komplementy? zresztą nie ważne, ale proszę o więcej!!!!I więcej takich facetów jak DaSto!!!!
|
|
KOBIETY!!! RATUJCIE!!!ATAKUJĄ NAS!!! MUSIMY SIĘ BRONIĆ!!!!!!!!! żartuję, a DaSto niech sobie nie myśli, że może rzucać słowa na wiatr, ja czekam na te elektroniczne listy, adres widzisz...pa!pa!
|
|
"Polityka i łowy..." |
Hihihi.... :) ....czy raczej "łowy i polityka".....? ....wszędzie ta polityka.....! ...nawet w stosunkach damsko-męskich... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
...a ja bardzo sie ciesze, kiedy dostane taki zwykly list... Nie e-mail, lecz poprostu kilka slow napisanych od serducha do serucha na kawalku papieru:)). Tylko szkoda, ze PRAWIE nikt juz takowych nie pisze do kobiet...i szkoda ze list coraz czesciej = sms. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
hmm jakiej sztuki potrzeba, aby w tych kilku literkach lub obrazku przekazać całą głębię uczuć? Świat się kurczy, no i listy też.
|
|
Ludzie co sie dzieje. Kobieta może i jest puchem marnym ale panowie tylko przez was. BO jak myślicie te kokardki rajstopki to po to by wzbudzic zazdrość w koleżance?( to też hehe) Ale ogólnie to dla was. Bo koleżanka nie powie że mam ładne nożki w rajstopkach tylko wy! A w tanim proszku nie zamierzam prać bo dostaje od niego uczulenia. I kto mi wtedy powie że z wysypką na ciele wygladam sexy:)?? karinka
|
|
hehe :) Ale ogólnie to dla was. Bo koleżanka nie powie że mam ładne nożki w rajstopkach tylko wy! Następny skarb próbuje nas oszukać, że nie chce się ładnie ubierać, ładnie pachnieć, mieć ładną fryzurę, być pociągającą. Bo koleżanka też powie, że masz ładne nóżki, ale ty chcesz to usłyszeć od nas! :) Nie żebym miał coś przeciwko, bo naprawdę na ładne nóżki uwielbiam popatrzeć (i nie tylko), ale proszę nas nie oszukiwać, że to tylko dla nas. :))) Powtórzę jeszcze raz to co napisałem wyżej: Otóż nie tylko, to także dla siebie drogie Panie to robicie, bo chcecie być podziwiane, chcecie mieć potwierdzenie, że nadal jesteście piękne, że możecie spowodawać, że facet nie dość, że zwróci uwagę, ale nie będzie mógł oderwać od was wzroku. To jest właśnie ego, to zdrowe ego, które trzyma nas (tak... nas wszystkich :) ) w pionie. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Przepraszam ale czy napisałam , że nie chcę się ładnie ubierać, ładnie pachnieć, mieć ładną fryzurę, być pociągającą.Przecież jak każda kobieta uwielbiam to robić piszesz: bo chcecie być podziwiane, chcecie mieć potwierdzenie, że nadal jesteście piękne, że możecie spowodawać, że facet nie dość, że zwróci uwagę, ale nie będzie mógł oderwać od was wzroku. Zgadzam sie z tym co napisałes, ale facet to pewnie kobieta hmmm ciekawe ale wówczas pachnie mi lekkim zboczeniem. . A ponieważ jestem kobietą wiec wiem że z nas wredny naród ( z kobiet oczywiście hehe) więc pochwały z ust męskich smakują lepiej i są zazwyczaj szczere:). Nie twierdzę że kobiety nie potrafia pochwalic szczerze, bo tak nie jest, ale miło jest własnie od faceta usłyszeć że ma sie ładne nożki- oczywiście nie od takiego pana co pachnie procentami:) karinka
|
|
Widzisz jak miło :) Troszkę zmylił mnie fragment Twojej wypowiedzi: "[...] puchem marnym ale panowie tylko przez was. BO jak myślicie [...]" ....teraz jest wszystko jasne :) ________ Acha...... i zgodnie z ustaleniami dziś w Koterii po 20:30? :) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Ani mężczyźni, ani kobiety nie mają wielkigo wyboru (płci) więc wypada się cieszyć, że jest jak jest i życzyć, żeby te "połówki" zawsze się odnajdywały -to życie stanie się pomimo wszystko całkiem znośne. Pozdrawiam więc wszystkie "połówki". Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |