czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
...emigracja....

czy jesteście za czy może przeciw opuszczaniu kraju... naszego kraju... ???

...Po drugie szacunek lojalność po pierwsze...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ...emigracja....

za!

za,

ściemka wszystkim

za

100% przeciw

ZA

zaraz się okarze, że 90% użytkowników forum 4lomza zamierza wyemigrować... :)

ZA

Ja juz ucieklem.

jak ktos ma ochote to niech opuszcza!
napewno nie JA

za

youngbloodz
wszystkie moje posty mają prawa autorskie ® ... edytowanie, kopiowanie, usuwanie, cytowanie lub przenoszenie bez mojej wiedzy i zgody jest zabronione i karane karą grzywny

Jeśli chcesz żyć jak człowiek to powinieneś być za ;) Smutne, ale prawdziwe ;) Żebym musiał zarabiać w innym kraju, żebym mógł utrzymać się we własnym? Smutna polska rzeczywistość ;)

głupie pytanie, kto chce niech jedzie, wolny kraj... ale bzdura

Nie. Ale mam nadzieję że w Polsce w końcu zmieni się coś na lepsze.....

gośka17

Nie rozumiem sensu pytania.Jak można być za emigracją lub przeciw? Czy jeśli ktoś jest przeciw i twierdzi że to głupota,to ja mam z tego powodu siedzieć w domu,pomimo że gdzieś tam mogę żyć (według mnie) lepiej? Albo z drugiej strony,czy mam porzucić wszystko,nawet jeśli mi się wiedzie i wyjechać na saksy bo większość jest za no i w ogóle taka moda?. Sory,ale myślę że to troche głupie pytanie. Każdy z nas ma swoje życie,inną sytuacje,inne podejście.Inne rzeczy nas cieszą,a inne martwią.Dla jednego wyjazd jawi się jako głupota,ucieczka,ale dla innego może być jedynym wyjściem w danym momencie.Emigracja z Polski,to żadna nowość,choć teraz mówi się o niej częściej i tak jak PiS jej wcale nie sprokurował,tak PO na pewno nie spowoduje jej końca.To kwestia indywidualna każdego człowieka,za którą stoją setki argumentów po każdej ze stron,a których nie sposób ogarnąć,zwłaszcza tym,którzy najgłośniej krzyczą o emigrantach,jako życiowych nieudacznikach-uciekinierach,co wybrali "zmywak".Każdy z nas ma na szczęście własny rozum...
No ale żeby już nie robić konkretnego off-topa,to jestem za emigracją.Przynajmniej za moją własną,bo tylko za tą mogę obstać :)

wbijam w to. Jednemu dobrze tu, innemu gdzie indziej.

Jestem za obowiazkową ekstradycją gillete :-) Kto jest za, a kto przeciw?

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

mi tam tutaj jest super a jak ktos ma wode w glowie to mu i emigracja nie pomoze:P,bo dla mnie to uciekaja tylko tchorze co se poradzic nie umieja no i Ci co lopata mysla.............hihihihi

Edyta

Przeciw....

ZA

Łomża to jest potęga!
Łomża najlepsza jest!
Łomże trzeba szanować!
Łomża nasz ŁKS!

: P@wcio to jest patriota

Zdecydowanie przeciw ! Mamy swój kraj nie po to by gdzie indziej iść na łatwiznę...

________
Malachit

Przeciw. Nie poto sie tutaj urodzilem, wychowywalem, i uczylem, zeby wyjechac gdzies na zachod za morzynow robic. Bialy czlowiek z europy wschodniej to na zachodzie za parobka robi.

'You got a problem, I got a problem solver, and its name is revolver'.

Nikt kto potrafi świetnie sobie dawać radę w życiu nie pojedzie na tułaczkę . Ludzie mądrzy , wykształceni , dynamiczni w Polsce zarabiają więcej niż ktokolwiek z tych emigrantów. Takie jest moje , być może subiektywne , zdanie.

"Nikt kto potrafi świetnie sobie dawać radę w życiu nie pojedzie na tułaczkę . Ludzie mądrzy , wykształceni , dynamiczni w Polsce zarabiają więcej niż ktokolwiek z tych emigrantów. Takie jest moje , być może subiektywne , zdanie."

A co z tymi mniej wykształconymi i mniej zaradnymi, odmówić im wyjazdu?
Wyjechać do kraju gdzie nie ma się nikogo, nie zna języka i umieć poradzić sobie w takim nieprzyjaznym środowisku to jest wg. Ciebie brak zaradności?

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Wielu ludzi wyjeżdża za granicę , nie znają języka, nie mają gdzie mieszkać. To wymaga wielkiej odwagi. I wielu ludziom się udaje, zarabiają i to dobrze. Trzeba być odważnym żeby zrobić taki krok.
Jak się w Polsce nic nie poprawi, to też wyjadę. Mam tu pracować za tysiąc złotych, charować i jedyne czego sie dorobić to małego mieszkania?
inne kraje dają lepszą perspektywę życia i zarobku.
Gdyby Polska (czyt. rząd) dbała o Polaków, a nie o własne d*py, to ludzie by nie wyjeżdżali.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

A ten post ma na celu...? Szerzenie tematow dla dzieci neostrady? Podpisuje sie pod kolegami: Jak mozna byc za albo przeciw? Samo pytanie jest juz idiotycznie glupie i bezcelowe. Jak ktos chce to jedzie jak nie - zostaje.

Mam lepsze pytanie: Kto jest za padaniem sniegu ? -Oczywiscie musialem napisac pytanie o podobie glupim poziomie.

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org