czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
mam problem

Witajcie. Sprawa polega na tym że wyslyłając przekaz na poczcie machnołem sie w numerze konta. Czy ktoś wie jak można odzyskać tą kasę ? Nie wiem gdzie to poszlo i kogo to konto bo nikt nie ujawni mi takich danych. Co wy o tym myślicie przepadło???

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: mam problem

no jasne facet Miałem podobno sytuacje ale naszczescie moje pieniądze przelewałem przez bank na konto matki zamiast na konto Zakładu energetycznego ale na szczeście pieniadze w tej sytuacji matka odzyskała

A w twojej sytuacji watpie na 90% przepadły Pozdrawiam Sliczne łomżyńskie Panie i no młodsze kobiety które dorstają heh

Powinien być lekko zdziwiony i skontaktować się z Tobą na podane w przelewie dane nadawcy.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

wierzysz w taka uczciwość hm

Chyba, że przelałeś milion :-) Wtedy szanse są nikłe na znalezienie odbiorcy na tym kontynencie :-)

--

hahah nie tylko ponad 2tys

juz nie licze na to że je odzyskam, za błędy trzeba płacić jak mówią ale aż tyle....

Wierzę. Koledze Tommeknet-owi(?) przelali znacznie większą kwotę o ile pamiętam i zwrócił :-)

--

Nie trzeba zapytać prawnika?

kiedy to wysylales?? bank czy poczta moga to anulowac, mialem kiedys taka sytuacje i bylo wszystko ok!!

minelo juz troche po 2 tygodniach dowiedzialem się że kasa nie doszla i znalazem powod

namierz dane tego co mu wyslales, mysle ze prawnie ta kasa nalezy ci sie spowrotem! idz do jakiejs kancelarii adwokackiej, porada z 50pln a do odzyskania masz sporo!

Nie poddawaj się tylko walcz o kasę.
Z tego co się orientuję to jest bezpodstawne wzbogacenie się.
Poczytaj sobie w tym linku długi trochę, ale bank kolesia poprosił o oddanie kasy, bo ktoś tak jak ty się pomylił:
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?p=897472&sid=3da91cab14d30db89a880cd86c95be93

Jezeli dane, czyli adres i nazwa odbiorcy były dobre a tylko machnales sie w numerze konta to mas zpodstawe do ubiegania sie o zwrot. Jezeli tylko sam numer konta bez danych to amen....

...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...

Witaj

Pracuję w jednym z banków i powiem ze w tego typu przypadkach nalezy zwrócić sie do osoby na konto której pieniązki wpłynęły z prośba o zwrócenie. Osoba ta oczywiście nie ma obowiązku sie zgodzić. Jeżeli zatem prośba nie przyniesie skutku sprawę kieruje się na drogę sądową.

Pozdrawiam

a nie ma weryfikacji danych? zwrotow? jak sie nie zgadzaja dane z przelewu i z konta?

tak, zwróciłem ale miałem kilka groszy z procentu bo kasę parę dni zatrzymałem :D

markac, teraz to bym zrobił inaczej :D

żeby mi tak przelali...

Fadi.... ale wpisałeś czyjeś rzeczywiste konto, czy machnąłeś sie w cyferkach....?
...może być tak, że nie ma takiego konta... i pieniążki zatrzyma sobie poczta! ...zwracałeś się do poczty z pismem o wyjaśnienie?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Idź na pocztę gdzie wpłacałeś kasę i złóż reklamację. Jeżeli konto, które podałeś, nie istnieje, to ta kasa „wisi” na poczcie lub w banku, na którego konto chciałeś te pieniądze wpłacić i jest jak najbardziej do odzyskania. Jeżeli natomiast to konto istnieje, to raczej małe szanse na odzyskanie pieniędzy. Wtedy to już chyba zależy tylko od dobrej woli właściciela konta.

...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...

wtedy wyślesz mu drugi przelew z tytułem o treści: "Proszę zwróc przelew z przed kilku dni na konto xxxxx :) "

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Kręcisz coś tutaj bo jak wpłacasz to oprucz nr konta podaje się też dane osoby i potem jak przelew robią to sprawdzają jak dane się nie zgadzają to nie dokonają przelewu i każą poprawić i raczej się się nie zdaża że masz czyjś nr konta i zminisz tylko jedną litere i już masz nr innego konta.

P@wcio.... kto i jak sprawdza....? ...chyba żartujesz... :D

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

jezeli nr konta nie pokrywa sie z nazwa firmy lub osoby prywatnej to taki przelew nie przejdzie przez bank idz na poczte albo do swojego banku i daj im ten nr oni powiedza Tobie co to za bank a jak sie ladnie usmiechniesz do Pani Jadzi w okienku to moze nawet oddzial Tobie powie
w jakim zostalo zalozone konto

assasin

Przelew idzie w/g numeru rachunku. Ktoś pieniądze otrzymał. Zrób jak radzi Kefas , przelej pieniądze na koszty operacji bankowej i tam napisz gdzie żądasz zwrotu.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org