czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Pierścień czystości"

Polski Kościół rozpoczął rozprowadzanie pierścieni błogosławionej Karoliny. Obrączki, mające promować czystość seksualną, zyskują popularność głównie wśród młodych dziewcząt i chłopców.

Jak tłumaczy ks. Zbigniew Szostak pierścienie są adresowane do wszystkich, którzy postanowią zachować czystość seksualną aż do ślubu. - Noszone na ręku będą nie tylko manifestować innym te osobiste decyzje, ale też w chwilach pokus mają przypominać właścicielowi o złożonej sobie obietnicy - dodaje.

Co myślicie na temat tej akcji? Czy w łomżyńskim środowisku ludzi młodych ma ona jakiekolwiek racje bytu ?

szczegóły: http://wiadomosci.onet.pl/1640631,11,item.html

ADALL

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Pierścień czystości"

pomysł nie głupi ale zależy od podejścia ludzi do tego

Księża wymyślają pierscienie a sami wieczorami na dupy jeżdżą !! Niech sobie najpierw pozakładają te pierścienie !!

...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...

Sex po ślubie a potem rozczarowanie i rozwód, a w najlepszym przypadku zdrada. Dajcie spokój... W tych czasach nikt kota w worku nie kupi.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

_markac_zgadzam się z Tobą.

Ja również.

A ja uważam, że każdy sposób jest dobry, który nikomu nie szkodzi a prowadzi do celu. Przecież nie musi tego pierścienia nosić każdy...

Pozdrawiam.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org