Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
problem z kompem |
Mam problem z tym kieratem,niedawno był w naprawie i po powrocie,gdy chcę odpalić jakąs gre to sie restartuje ;| Nigdy wcześniej nie mialem tego typu problemów..może ktoś wie co sie dzieje?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: problem z kompem |
Zrob formata i bedzie gitara
|
|
proponuję znowu do serwisu.....
|
|
Tylko ,że w serwisie zainstalowali mi system ,którego nie mogę przeinstalować,bo wersja ktora mam jest nowsza i moj piracik nie chce wejsc;/
|
|
To co ty chciałeś zrobić to nie pomoże. 1. Wkładasz płytę z systemem do cd 2. Restartujesz kompa 3. Ustawiasz w biosie botowanie z CD 4. Uruchamiasz program z płytki 5. Formatujesz dysk 6. Instalujesz system Możliwe, ze w serwisie zainstalowano ci lipne sterowniki od grafiki i dlatego restartuje Ci się kommp. Ściągnij najpierw sterowniki ze strony producenta.
|
|
Witaj Greg12.Ja mialam ten sam problem,ale juz go rozwiazalam.Wystarczylo ze odkurzylam kompa w srodku.Przyczyna bylo przegrzewanie sie procesora przez nadmiar kurzu.jJa tez juz myslalam o serwisie,ale na szczescie poradzono mi najpierw czyszczonko kompa.Nie twierdzę oczywiscie ze masz ten sam problem,ale warto poswiecic pare minut,moze zadziala.POZDRAWIAM
|
|
kolega wyzej ma racje. oczywiscie nie wkladaj odkurzacza bo mozesz cos uszkodzic :). najlepiej kup spreZone powietrze w komuterowym i tym odkurz. sprawdz temperature poszczegolnych podzespolow komputera - gpu, cpu, mobo zeby wiedziec co sie grzeje. potem ew pasta termoprzewodzaca nowa lub cooler.
|
|
mojego kumpla komp wrócił z serwisu w firmie xxxxx z ułamanym mocowaniem radiatora... na skutek przegrzewania proca, komputer wyłączał się za każdym razem, gdy potrzeba było dużej mocy obliczeniowej.... sprawdź czy wiatraki na karcie graficznej, procesorze i chipie są na swoim miejscu i czy się kręcą... jeżeli tak, to trzeba też sprawdzić w jakiej kondycji jest pasta termoprzewodząca i sprawdzić pamięci memtestem... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
1. odkurz go 2. sprawdz czy cos sie nie grzeje gdy nie pomoże: 3. wymiana zasilacza
|
|
ja mam co jakis czas taki problem ze komp mi sie wiesza nie moge nic zrobic wiec gdy uruchamiam go ponownie to na monitorze pojawia mi sie ciemne tlo, no jak to ja wkladam plytke z windowsem i uruchamiam kompa ponownie potem plytka i prubuje go sformatowac a tu niezla niespodzianka gdy wyszukuje ostatnia instalacje win wiesza sie ponownie. wiec eureka uruchomilam ponownie i probowalam naprawic instalke czy cos takiego i eureka raz mi sie udalo ale za drugim razem zapomnialam ;/. Komputer wylaczylam po dwoch godzinach wlaczylam udalo mi sie zrobic format, ale za swanc nie wiem dlaczego to mi sie zdaza co jakis czas;/ nie mialam trojanow itp. Wiatraczek wyczyscilam patyczkiem do uszu dokladnie :P:P:P pokrywa boczna jest zdjeta aby bylo lepsze chlodzenie, narazie dziala ale jak znowu mi sie cos takiego przydazy to co mam zrobic??? bo ja juz lysiec zaczynam
|
|
eureka? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Kup nową pamięć i będzie w porządku. Loveley to też dotyczy. Macie walnięte pamięci.
|
|
może niech najpierw memtestem sprawdzą... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
co to jest memtest?
|
|
Otwórz obudowę, powyjmuj karty i pamięć ze slotów, odkurz porządnie (wiatraki też), styki przetrzyj szmatką i będzie gitara. Częste restarty to zakurzona pamięć RAM i pewne ustawienie w Windowsie. Temat stary jak świat.... ________ Malachit
|
|
"Autor: loveley (---.elomza.pl) Data: 14-11-07 09:45 co to jest memtest?" jak sama nazwa wskazuje - program do testowania pamięci... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
BSN - jasnowidz? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |