czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
internet w vectra

ma ktoś? jakie ceny? bo na stronie vectry widze 99zł za 1mb to strasznie drogo

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: internet w vectra

O vectrze dużo pisze na forum. Ja posiadam Vectre i płace 39zł za 1 MB a prędkości jak w każdej firmie raz lepiej raz gorzej ;)

ja 42zl w netser za 512 wiec chyba pasi juz zmienić internet a z szybkością też różnie

a ja 60 za 1 megabit w TP... i wszystko chodzi pięknie...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

ja płace 26 za 256 ale teraz jest dwa razy szybicej i mam 512 za tą cene ale pewnie nidługo będą jakieś promocje na neta z vectry, ale i tak jest to tani net.

no dzięki tzn że wybiorę sie jutro do vectry ;)

Cena zależy także od okresu na jaki podpiszesz umowę, a dodatkowo w przypadku kablówek, czy wcisną ci jak naszerszy pakiet TV, wtedy coś opuszczą.

Dlatego trudno powiedzieć, czy w Vectra jest tania, patrząc na same ceny i nie wiedząc, jaka to umowa internet + kablówka i jaki pakiet?

W IST za 512kb miesięcznie biorą 35zł więc to jedna z wyższych stawek w Łomży, skoro, jak piszecie Vectra ma 26zł/miesiąc. Kolejna prędkość w IST to teoretyczne do 8Mb/s, ale standard to ok. 1Mb/s i zamawiaja za to 59zł, czyli też nie cienko. No może TP jeszcze zamawia więcej, ale oni nigdy nie byli tani. Co, do predkości to różnie bywa, w godzinach poza szczytem wszystko chodzi szybko ok, a jak siedzą ludzie różnie bywa.

Pewnie można liczyć na cuda, ale jakoś nie bardzo wierzę, by w IST wzorem Vectry zwiększyli prędkość wszystkie prędkości np. z256kb na 512kb, i z 512kb na 1Mb pozostajwiając tą samą cenę. Do takich spraw, trzeba ulepszać sprzęt, wtedy można podwoić prędkości w całej sięci.

ja ci vectry niepolecam :/ niby te 2mb a czeka się żeby głupia strona sie otworzyła :/ ostatnio wogóle cuda i dziwy :/ no i prawdopodobnie blokują porty p2p..... ja tam odchodze do ist 60 zeta i internet smiga!!! a nie ten badziew :/ w vectrze jestem od 3 lat i mam dosyć

;)

*X*X* również mam vectrę 3 lata kiedyś to było coś była neostrada i szeptel i miało się te liche 256. A teraz IST ? u mnie na osiedlu wszyscy co mieli vectrę zmienili na IST ja zostałem bo mam jeszcze pół roku umowy i tak się podniecają że filmy w 10 minut że MP3 w sekundach takie ładnie cudownie ciekawe na jak długo U mnie działa bez zarzutów chyba że stronki takie co mają liche serwery i duże natężenia są to lipnie ale dużo gram przez internet Warrock Bt 2 itd. i powiem ci że jeszcze ani razu nie miałem laggi a co do ściągania,cały 9 sezon Top Gear z P2M ściągnełem wciągu godzinka półtora .Nie jest zle. Teraz każdy ściąga i prędkości nie wiadomo jakie, kiedyś żeby gta 2 ściągnąć trzeba było pół dnia ściągać ale człowiek siedział czekał a później miałem większa frajdę z ściągniętego pliku tak samo MP3 czekało się kiedy będą brzmienia a teraz nie zdarzysz przeczytać co pisze a już ci działa eh.

Do osób korzystajacych z p2p, czyli ściągających różne torrenty, w programie do ściągania trzeba wpisać port, często z tym jest kłopot. Stąd jest wiele skanerów portów, którymi szybko można sprawdzić, czy mamy u naszego operatora otwarty jakikolwiek port TCP, czy UDP.

Do tego przed chwilą użyłem programiku SuperScan4.0. Wpisuje się tylko w zakładce Scan nasze IP w polu Hostname/IP, klika > i wynik mamy po chwili. Choć ściągam jakieś filmy, programy, czy inne sprawy mam zamknięte wszystkie porty w IST. Wynik: 0 otwartych portów. Informował wcześniej mnie o tym uTorrent, ale coś tam kapie i zawsze po kilku dniach nakapie. Powinny być otwarte porty do tego typu spraw. Więc Vectra nie jest wyjątkiem, który ma zamkniete porty.

a ten dostawca jest do bani poza tymz kientami ładnie rżnie w ...

no praktycznie każdy operator teraz blokuje porty :/ u mnie ostatnio z niewiadomych przyczyn nawet strony sie ciężko otwierają .. mam 1mb płaciłem z tv 110 zeta (net 1mb i tv najwyższy pakiet) teraz po skonczeniu umówy niby mam płacić 140 zeta w dupie maja widocznie stałych abonentów wiec wole iśc do ist tam za 60 zeta mam to samo a jak przejde z vectry to bede miał 2 miechy za 1 zet wiec myśle że sie opłaca :) i chociaz będzie można się na huba wbić :D ist chyba teraz jest najbardziej opłacalnym rozwiazaniem !

;)

*X*X*: "teraz po skonczeniu umówy niby mam płacić 140 zeta"

w netsterze zrobili ze mną to samo. Najpierw mi nie wiadomo czemu obniżyli szybkość (z 1MB na 0,7 na rok przed końcem umowy -umowa 2 lata), więc wysłałem do nich maila z pytaniem co jest. Odpowiedzili mi że jak się zjawię w biurze, podpiszę od nowa umowę to będę miał po staremu. nie chce mi sie z nimi już nawet kłócić

widzę tak wasze staty z polibudy i coś dziwię się że takie słabe. to i ja sobie na uczelni sprawdziłem :D

Ja też mam internet z vektry i jestem niezadowolony czego nie mam zamiaru ukrywać nie wiem co sie dzieje ale przez ostatnie czasy słabo chodzi czasami to nawet strony ledwo się otwierają.Tak jest już od półtory miesiąca miał być zwiększony ale na to wygląda ,ze chyba zmniejszyli wczesniej wszystko lepiej chodziło.Pozdrawiam

chcialam tam zalozyc,ale ubsluga beznadziejna byla,wredne babsztyle,pogadaly,ze teraz nie moga,bo cos tam,cos tam...taki chamski tupecik mialy-a powinno byc-nasz klient,nasz pan;p i podziekowalam,zalozylam w intertoru i jestem zadowolona,tansze podlaczenie niz Vectrze,umowa na czas nieokreslony..polecam;]

W lomzy wiekszosc dostawcow to bieda z nedza

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org