Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jak to jest z tym skrętem w prawo przy Farmalu i Avansie ? |
No właśnie, jak to jest z tym skrętem w prawo do Farmalu i sklepu Avans (jadąc Aleją Legionów z centrum w stronę Warszawy). Jedni mówią, że jest tam nakaz jazdy prosto lub nakaz skrętu w lewo (w Spółdzielczą), inni mówią, że dozwolone jest skręcanie w prawo na ten parking. Czasami stoi tam policja ale nie wiem czy łapią właśnie tych, co skręcają czy tych co przekraczają dozwoloną prędkość ? Więc można czy nie ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jak to jest z tym skrętem w prawo przy Farmalu i Avansie ? |
z tego co widać to nakaz jazdy prosto
|
|
ptysiu a jak mowia znaki? Nie wazne co mowia ludzie znaki maja wieksze znaczenie:P jak stoi nakaz jazdy prosto lub w lewo (okragly!!!!, biala strzalka prosto i w lewo na niebieskim tle) to nie mozna
|
|
...zakaz...kolega miał właśnie w tym miejscu problem z policją po skręcie w prawo...
|
|
Zakaz był tam konieczny, by nie blokować ruchu na Legionów.
|
|
Tak w ogóle to Al Legionow to wąska kicha i trudno się tamtedy jeżdzi. Nie wiem ale ktoś mógł to przewidziec projektując ulicę. Już Szosa Zambrowska będzie szersza mimo, że i tak cały ruch np. Warsowiaków jeździ po Legionów.
|
|
To jest wyjazd z Farmalu i Awansa do Legionów w prawo i tylko w prawo.Jak będziesz skręcał z Al. Legionów w prawo może być "bumm" z wyjeżdżającym, albo zakorkujesz legionów.
|
|
Dodatkowo powinien być znak" zakaz wjazdu", a na Al.Legionów lepiej zakaz skrętu w prawo na taki więcej kierowców zwraca uwagę.
|
|
Ja bym tam zaprojektował rondo. To najlepsze rozwiązanie. ADALL
|
|
...rzeczywiście oznakowanie mogłoby być tam bardziej czytelne dla kierowców...
|
|
ja tam zawsze skręcałem w prawo jesli mi bylo potrzeba, nie zauważyłem nigdy żadnego zakazu Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
ja tam zawsze skręcałem w prawo jesli mi bylo potrzeba, nie zauważyłem nigdy żadnego zakazu Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
tam nie ma zadnego zakazu, jest tylko znak informacyjny ze beda 2 pasy ruchu tj. jeden do skretu w lewo drugi do jazdy na wprost. Skrecac mozna.
|
|
jest nakaz jazdy prosto, co jest jednoznaczne z zakazem skrętu lub zawracania, często widze tam policje i słusznie.
|
|
VIP_1 dzisiaj specjalnie zwracalem uwage na znaki. zadnego nakazu tam nie ma. http://www.v10.pl/prawo/znaki/f-10.png tam jest tego typu znak a to nie ma nic wspolnego z nakazem
|
|
można skręcać ... wielokrotnie to robiłem przy Policji i nikt mi nic nie zrobił... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Czyli jednak znaki nie są zbyt dobrze ustawionie skoro nawet tutaj, na forum jedni mówia, że można a drudzy, że nie można skręcać. ;)
|
|
znaki sa bardzo dobrze ustawione. Zla jest natomiast znajomosc znakow. B. duzo kierowcow myli znak ustawiony na legionow (kwadrat lub prostokat, biale strzalki na niebieskim tle oddzielone linia przerywana - znak informacyjny o lewym pasie do skretu w lewo oraz o prawym do jazdy na wprost, pasy te sa kilkanascie metrow za znakiem) ze znakiem nakazu jazdy prosto lub w lewo( okragly, na niebeskim tle biala strzalka na wprost oraz w lewo!!!!!!!!!!!). Zalecam przypomniec sobie znaki nakazu (okragle, niebieskie tlo) oraz znaki informacyjne (kwadraty lub prostokaty, rowniez niebieskie tlo). Te dwa dzialy znakow kierowcy myla nagminnie. Nieraz spotkalem sie z taksowkarzami mylacymi znak "droga jednokierunkowa"(kwadrat, biala strzalka na niebieskim tle oraz znak "nakaz jazdy na wprost"(okragly, biala strzalka na niebieskim tle). pozdrawiam
|
|
Czyli rozumiem, że skret w prawo jest dla kierujacych dozwolony ? Tow jakim celu stoi tam policja ?
|
|
Tak jest dozwolony. Jak zauwazylem to policja przy farmalu rozstawia fotoradar, a jeszcze czesciej stoi tam prewencja pewnie ze wzgledu na bliskosc pubow. Ewentualnie moze czekac na skrecajacych w lewo, bo teraz jest tam droga zamknieta ze wzgledu na remont ulicy spoldzielczej.
|
|
Ptysiu80: to prewencja tam stoi... tak jak napisał chopiniak - ze względu na bliskość pubów ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Ok, dzięki chłopaki.
|
|
Udało mi sie znalesc ten temat :) Wiekszosc z was uwaza ze nie mozna skrecac prawda ? Co fakt prakuje tam odpowiednich znakow ale czy przesledzmy teraz inne "skrzyzowanie". Chodzi mi o wjazd do nowgo sklepu Media Expert rowniez na Legionow. Czy nie jest tam podobna sytuacja ? Tam oczywiscie wszyscy skrecaja bez problemow ale sytuacja jest podobna. Co o tym myslicie ?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |