Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
pomsta na 4lomza |
czy ktos czyta lub sprawdza artykuly na 4lomza???? ja tez nie jestem idealem, ale jak czytam ze cyt ,,Nie lada zamieszanie wokół Starego Rynku w Łomży wywołało przymierzanie ławki z Hanka Bielicą,, to mnie szlak trafia wstyd wstyd
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: pomsta na 4lomza |
wstyd i hanba!! juz o tym pisalem!!
|
|
moze sie czepiam ale wystarczy poczytac dalej nastepny art. ,,Zwrot prawie 3 milionów dotacji unijnej na budowę wodociągu nakazał wojewoda podlaski gminie Rajgród. Bo przy realizacji tej inwestycji stwierdzono wiele nieprawidłowości. Pracę stracili już urzędnicy nadzorujący inwestycję. Ale gmina liczy, że eksperci pozwolą jej obronić się przed nakazem wojewody,, Pamietam jak dzis jak panie w szkole podstawowej uczyly mnie ze zdania nie zaczyna sie od BO. przeciez to czytaja ludzie nie tylko z lomzy co oni sobie o nas pomysla.???
|
|
_siara_ zrobi ze ty z niemi porzadek!!
|
|
toc chyba zara zakladam kierpce i luciekam z izby i lece do niech
|
|
Prawda jest taka ze w naszy miescie tyle sie wlasnie dzieje!
|
|
Łomża cyba nie zrozumiales o co mi chodzi przeczytaj uwaznie i popatrz na bledy
|
|
chyba
|
|
Do: _siara_ Sorry bardzo, ale naprawianie świata ( lub błędów na 4lomza ) zacznij od siebie pisze się SZLAG, a nie "szlak".
|
|
on ma prawo ale redaktorzy 4lomza tak srednio, w dodatku codziennie!!
|
|
A czego wymagasz od gości po niedokończonej szkole średniej.
|
|
przeciez napisalem ze nie jestem idealem ale te redaktory to przegiecie paly
|
|
a moze jestes jednym z nich to ze ja robie bledy ich nie usprawiedliwia stary to jest ich praca za to pewnie im placa, jakbym ja tak wykonywal swoja prace to dawno bym byl bezrobotnym
|
|
analfabeci.. wkoncu to nasza kochana Lomza lol xd
|
|
kiedys sluchalem radia lomza czy tam eska jak zwal tak zwal i pani ktora czytala wiadomosci sportowe czytala mniej wiecej tak,, zawodnik ktory biegl na 100 METRY przebiagl ten dystans w (dokladnie nie pamietam ale bylo to grubo ponad 90 sek) pewnie jej sie przecinki pomylily. ja mistrzem ortografii nie jestem ale tych ludzi slucha i czyta ich wypociny cale miasto i nie tylko
|
|
a zreszta w dupje mam to ide oglondac ligie mistszuf
|
|
W artykule Jakołcewicz powróci do Łomży? "- Jak dostanę taka propozycję to na pewno poważnie to rozważę. Póki co nic takiego nie miało miejsca, ale miło wspominam Łomżę i chętnie był tu przyjechał – mówi Czesław Jakołcewicz." Chyba powinno byc bym Widocznie pisza i nie sprawdzaja.
|
|
Tytuł następnego artykułu - "Zimana jest już coraz częstsza". Pan redaktor "CZ" jest powalający. O co mu tym razem chodziło? Ja nie potrafię się domyśleć. ADALL
|
|
Zmieniono tytuł artykułu na następujący- "Zima jest już coraz częstsza". Ciągle nie mogę się domyśleć o co w tym tytule chodzi? Coraz częstsza oznacza n... krotność w skali roku, w skali dekady, w skali wieku?? O co chodzi Panie redaktorze ? ADALL
|
|
aj sie czepiacie błedów ważne ze informacja dociera i jest w miare czytelna jak ktos sie śpieszy to nie zwraca na blędy uwagi
|
|
ja zawsze sie spiesze a te bledy sa akurat razace!!
|
|
Kross: autor artykułów z tego żyje ! _siara_ nie poruszał problemu poprawnej pisowni forumowiczów. Odnieśmy to do zawodowstwa kierowcy. Czy akceptujesz taki tok myślenia? ... "aj sie czepiacie błedów ważne ze ciężarówka dociera i jest w miare na czas jak ktos sie śpieszy to nie zwraca na blędy uwagi i ma prawo przypierdzielić w drzewo" Wg mnie osoba pisząca z błędami może być dobrym inżynierem i księgowym ale nie dziennikarzem !! ADALL
|
|
w 100% procentach adall ma racje i mysle ze nie mozna sie znim nie zgodzic
|
|
"Zatrzymanych zostało już 9 osób z m.in. z województw podlaskiego, warmińsko-mazurskiego i mazowieckiego." Moze to juz troszke pedanckie, ale po "wojewodztw", nie powinien byc przypadkiem dwukropek? Zgadzam sie z Wami. Robienie bledow przez redaktorow strony/forum jest niedopuszczalne. To pewnie przez to stare Phorum. Nie ma nawet wbudowanego slownika ;]
|
|
receptą będzie pisanie tekstów w Wordzie i dopiero po sprawdzeniu pisowni umieszczanie ich na serwerze.
|
|
"Nowi właściciele choć wylicytowali kwotę 500 tys zł. to zapłacić będą musieli o blisko połowę mniej. Jako, ze większość terenu jest zabytkiem otrzymają 50% bonifikatę. " a na mój gust lepiej by brzmiało w ten sposób: "Choć nowi właściciele wylicytowali teren za 500 tys zł. będą musieli zapłacić blisko o połowę mniej. Otrzymają 50% bonifikatę, ponieważ większość terenu jest zabytkiem."
|
|
racja.
|
|
"Siatkarki UKS „Jedyna” Łomża uległy(...) " Jedyna w swoim rodzaju, Lomza. czy nikt z redakcji nie czyta tego tematu?!
|
|
"Szła ze sklepu do domu o drugiej stronie ulicy."
|
|
"Pomnik wykonany jest z brązu. Przedstawia on naturalnej wielkości postać kobiety siedzącej po lewej stronie ławeczki, z głową lekko zwróconą w prawą stronę. " ![]() ktoś ma problemy z określaniem stron ? tego w przedszkolu już uczą ;) Bez urazy Panie Czarku - pozdrawiam
|
|
Vlad: to dobre :D
|
|
reakcja prawie natychmiastowa - już poprawiono :) Pozdrawiam
|
|
hihihihihi. Nawet Hania śmieje się radośnie i szybko pomknęła na prawą stronę ławeczki :))) ADALL
|
|
taaa, bylo dobrze napisane, sie przesiadla hehe
|
|
taa, obraziła się i "łep" odwróciła :)
|
|
błędy w artykule: Grzyb ustąpi miejsca drodze... Ratusz wydał decyzję o określeniu środowiskowych uwarunkowańi zgody literówka - można niby puścić płazem sieci wodociągowe i kanalizacyjne, ciepłownicze i energetyczne oraz telefoniczne. nieumiejętność używania znaków przestankowych? Na drodze planowanej ulicy, której radni miejscy już nadali imię Konrada Wallenroda, staną jednak grzyb i to nie byle jaki kolejna literówka zobowiązano wykonawcę robót budowlanych, związanych z budową drogi publicznej nie odróżnia liczby pojedynczej od mnogiej?
|
|
patrzta ze na takich to kary nima oni sie juz chyba nie naucza
|
|
Rekordzista jechał na 3 promilach. ..DAF-em miął 1,9 promila alkoholu... Wśród wczoraj zatrzymanych zatrzymanych nietrzeźwych.. prawie jak bash :D
|
|
dobre prawie jak po polsku
|
|
tylko nie wiem jak się mięli 1,9 promila alkoholu :) do tego trzeba specjalny sprzęt?
|
|
A teraz Szczyczyna, w artykule o przedszkolach... jak można nie sprawdzać tego co się publikuje...
|
|
kiernek: "Nowi właściciele choć wylicytowali kwotę 500 tys zł. to zapłacić będą musieli o blisko połowę mniej. Jako, ze większość terenu jest zabytkiem otrzymają 50% bonifikatę. " a na mój gust lepiej by brzmiało w ten sposób: "Choć nowi właściciele wylicytowali teren za 500 tys zł. będą musieli zapłacić blisko o połowę mniej. Otrzymają 50% bonifikatę, ponieważ większość terenu jest zabytkiem." A według mnie powinno być: "Choć nowi właściciele wylicytowali teren za 500 tys zł. będą mogli zapłacić blisko o połowę mniej. Otrzymają 50% bonifikatę, ponieważ większość terenu jest zabytkiem." 1. mogli - bo zastosowano wobec nich ulgę 2. a że muszą, to jest już oczywiste Pozdrawiam.
|
|
Dziś chyba niejaki "cz" pobił wszystko i wszystkich.... Przeglądam sobie artykuły na 4Łomża i oczy nagle zaczęły mnie boleć kiedy zobaczyłam wspaniały nagłówek: "Lodowisko popularne przede wszytskim wśród dzieci i młodzierzy". Pomijam literówkę w wyrazie "wszystkim", ale na litość boską "młodzieży" przez "rz" ?? Czy osobie podpisującej się jako "cz" ciężko się chwilę zastanowić nad pisownią? ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
kiernek: "Nowi właściciele choć wylicytowali kwotę 500 tys zł. to zapłacić będą musieli o blisko połowę mniej. Jako, ze większość terenu jest zabytkiem otrzymają 50% bonifikatę. " a na mój gust lepiej by brzmiało w ten sposób: "Choć nowi właściciele wylicytowali teren za 500 tys zł. będą musieli zapłacić blisko o połowę mniej. Otrzymają 50% bonifikatę, ponieważ większość terenu jest zabytkiem." A według mnie powinno być: "Choć nowi właściciele wylicytowali teren za 500 tys zł. będą mogli zapłacić blisko o połowę mniej. Otrzymają 50% bonifikatę, ponieważ większość terenu jest zabytkiem." 1. mogli - bo zastosowano wobec nich ulgę 2. a że muszą, to jest już oczywiste Pozdrawiam. A moim zdaniem "Choć nowi właściciele wylicytowali teren za 500 tys zł. zapłacą blisko o połowę mniej. Otrzymają 50% bonifikatę, ponieważ większość terenu jest zabytkiem." "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
nasz złotousty "CZ" napisał: cyt: "Bp Stefanek: wyrok w sprawie badań prentalnych to atak na człowieka - Zaatakowany został obraz człowieka, sponiewierny obraz sądu, współczuję teraz wszystkim, którzy są chorzy – powiedział w sobotę 29 grudnia wiceprzewodniczący Rady ds Rodziny Episkopatu Polski, bp łomżyński Stanisław Stefanek. W ten sposób skomentował wyrok w głośnie sprawie o odmowę badań prentalnych. Jak zawsze pytam: czy na pewno nie może już być lepiej na 4lomza?? ![]() Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
A myślałem, że ja jestem czepliwy :) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
nie jesteś ;)
|
|
hehe ale i taka jest prawda. brakuje slownika ? ![]()
|
|
Na polski trza było chodzić :-D!
|
|
"doszło do większej liczy wypadków"
|
|
"W Jeziorze Rajgrodzkim utonął w niedzielę po południu 47-letni mężczyzna. Próbował ratował 7-latka..." -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
"Teraz „piłka” jest po stronie prezydenta Łomży Jerzego Brzezińskiego, który sprawuje nadzór..." sprawuje - bo sprawować
|
|
"Siedmioletni chłopiec biegał po lodzi." "lód pod nim się załamał i malec wpadł do wody" tak nie lepiej: lód pod nim załamał się i malec wpadł do wody "Gdy wydobyto go na brzeg," Wydobywać to można węgiel w kopalni a nie ludzi z wody. Topielców się wyławia lub po prostu wyciąga z wodu.
|
|
Kiernek: "Topielców się wyławia lub po prostu wyciąga z wodu." Ja bym napisał tak: "Topielców wyławia się lub po prostu wyciąga z wody." ;D -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
no tak. i właśnie dlatego nie jestem redaktorem :D
|
|
w "To już prawie finał głośnej sprawy z 2005 r. dotyczącej byłego kierownictwa giełdowej spółki PEPEES" postępowań już umorzono już wcześniej,...
|
|
ale to mnie rozbawiło całkiem nieźle. chyba był równie trzeźwy jak sprawca: "Tu okazało się, że w zamieszkaniu na miejscy wypadku została broń z której padł strzał."
|
|
Jedni są prawdziwymi dziennikarzami, a innym się wydaje, że są.
|
|
Kiernek, bo to było tłumaczone translatorem :-) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
z artykułu Żyjemy na 38%: (...) Główne centra zamożności się nie zmieniają się. (...) Co oni w Kononowicza się bawią?
|
|
wiecie co... skoro to takie nagminne to może wynika z tego że to my języka polskiego nie znamy i się tylko niepotrzebnie czepiamy? Tak naprawdę dam sobie rękę uciąć że tam pracują renomowani dziennikarze z dziennikarskim wykształceniem. Jeden z nich nawet został mistrzem ortografii w Republice Kongo, drugi z nich otrzymał tylko wyróżnienie od słuchaczy ich lokalnego radia w którym bez błędów ortograficznych wyrecytował "Siała baba mak" :D
|
|
tytuł z dnia: cz śr, 27 lutego 2008 17:18 Fiasko rozmów dyrektorów wojewódzkich stacji pogotowia z Białegostoku, Łomży i Suwałk z NFZem ws. ko Co oznacza ws. ko ???????????? Skrót ws. nie jest mi znany a "ko" kojarzy się z walką bokserską. A może chodzi o Kuratorium Oświaty ?? ![]() Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |