poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Kolce" pod nowym szpitalem....

....no wiecie... na tej jednej z zablokowanych dróg wylotowych z parkingu.

Jadę sobie dzisiaj autobusem w zdłóż szpitala i patrzę - a tu gościu ładą jedzie prosto na te kolce. pomyślałem, że za chwilę się zatrzyma i zawróci, ale nie, on po prostu na nie wjechał........ i przejechał. "Ruskie" opony? - "gniotsja, nie łamiotsja"!!!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Kolce" pod nowym szpitalem....

Te kolce się "kładą" przy najechaniu na nie od strony parkingu. Pomysł rzeczywiście trochę "Ruski" - ale ciekawy. Można by takie kolce pozakładać na wszystkich ulicach jednokierunkowych i na rondach. Można spróbować także wzdłuż linii ciągłych.
Oczywiście żartuję. Zastanawia mnie po prostu sankcja jaką ponosi ktoś kto się nie zastosował do znaków drogowych i nie zauważywszy kolców najechał na nie. Czy za tego typu przewinienie drogowe kara pozbawienia ogumienia wynika z jakiegokolwiek kodeksu ? Czy można (być może po uprzednim zapłaceniu mandatu karnego) liczyć na zwrot kosztu opon ? Od kogo - od zarządcy dróg ? Linii ciągłych też nie można przekraczać - to dlaczego kolców nikt tam (na razie) nie montuje ?
Może jakiś prawnik wypowiedzialby by się na ten temat - bardzo proszę.
Trochę podobne pytania nasuwają mi się gdy myślę na temat bumpów - zimą oblodzonych, wieczorem nie widocznych, często wyższych od prześwitu nawet bardzo dobrych samochodów...

Re: "Kolce" pod nowym szpitalem....

czasem są one schowane - poza godzinami płatnego parkowania.
A co w ogóle sądzicie o blokowaniu dojazdu do Pogotowia - czasem przy szlabanie robią sie kolejki samochodów - ktoś kto będzie kogoś wiózł do pogotowia w stanie bardzo ciężkim może poprostu stracić cenny czas i w razie ....
Kiedyś szlaban stał w miejscu gdzie nie utrudniał jazdy do pogotowia, ale wtedy parking przy pogotowiu był bezpłatny ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org