Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Stacji benzynowej w środku osiedla!! |
Czy wie ktoś coś na temat planu budowy stacji benzynowej przy skrzyżowniu ul. Ks Anny z Szosą Zambrowską? Podobno budować ma ją znany łomżyński biznesmen, znający sie dobrze z urzednikami z ratusza. Ciekawe co na to ludzie, którzy tam mieszkają?!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Stacji benzynowej w środku osiedla!! |
A nie za blisko jakiegoś kościoła ;-> ???
|
|
Ja nic nie widziałem żeby stacje jakoś robili ?! na szosie zambrowskiej tak rozkopane że się połapać nie można he ;) a niech budują .
|
|
no stacji benzynowych u nas dostatek ,a konkurencyjność żadna. Nie od dziś wiadomo ,że mają pomiedzy sobą umowę i stosują smieszne róznice rzędu 2 do 3 groszy a generalnie w sumie w Łomzy płacimy zdecydowanie drożej niz w Warszawie , Białymstoku czy nawet Ostrowi Mazowieckiej czy Ostrołęce. Więc po co kolejna stacja jak i tak to sytuacji nie zmieni. Natomiast pilnie należy dbac o rozwój sektora handlowego , sklepy o dużych powierzchniach , placówek kulturalnych, usługowych. W tym nasze miasto jest na szarym końcu. Nasza
|
|
Bardzo dobrze. Zawsze z ziomkami musimy po 22 naginać na statka czy BP żeby browarka kupić a tak będzie blisko i pod ręką. Globetrotter .... raz na piechotę raz autostopem
|
|
a co ci nie pasuje komunisto jak niemasz ochoty nie bedziesz tankowac a układy tez mogłes sobie wyrobic cioto
|
|
szkoda ze zamiast rozsądku o wszystkim tu decydują układy a to ze wyzywasz innych publicznie i anonimowo od ciot świadczy tylko o tym ze sam jesteś prymitywem!
|
|
Spiero? A do czego tą twoją odpowiedź przypiąć?
|
|
Łomżyniak@ : widzę, ze podoba ci się taka manipulacja w stylu komunistycznym. Niby pytanie, a w nim sugestia o korupcji, na dodatek lekko podburzająca dla mieszkańców.... Sprytny populizm :-) Gratuluję kunsztu i pytam : co jest złego w stacji paliw przy szosie zambrowskiej a czego nie ma w innych stacjach paliw lokalizowanych w sąsiedztwie zabudowy mieszkaniowej. Dla przykładu : okolice pl. kościuszki gdzie jest stacja przy blokach mieszkalnych, lub stacja paliw w ostrołęce lub stacja paliw Statoil zlokalizowana w parterze budynku mieszkalnego ? Bo mnie nie przeszkadza ale może ktoś będzie miał powód żeby się wyprodukować. Np. alterglobaliści, czy też wegetarianie
|
|
Łomża - to miejsce w, którym jedyną rację bytu mają pseudo stacje benzynowe z mafijnymi układami, po prostu mafijnymi i kropka, o czym mowa, oszustwo n ajakości paliwa i oszustwo na cenie, podwójne oszustwo.
|
|
marceli: myślałem,że w nowych stacjach zbiorniki są monitorowane w czasie rzeczywistym przez np. Orlen i nie ma możliwości dolać czegokolwiek bez ich wiedzy. Gdzie tu widzisz możliwość dokonania oszustwa skoro każde otwarcie zaworu jest monitorowane w centrali ? Każde dolanie czegokolwiek grozi utratą znaku ( co kosztuje krocie) więc wątpię czy stacja ma chęć oszukiwać. Jeśli wiesz jak to zrobić to oświeć nas. Natomiast stwierdzenia że są mafijne układy to tak jakbym napisał, że wszyscy co korzystają z netu przez plusa są złymi ludźmi. Taka wypowiedź nie ma przecież sensu. Powtarzanie nawet potocznych głupot to też głupota. Chyba że masz dowody wtedy łaskawie podziel się nimi conajmniej z forumowiczami. Pozdro
|
|
Jeżeli ma ona powstać na układach to zapewne, plan jej budowy łamie jakieś zakazy, przepisy bezpieczeństwa lub coś w tym stylu. Gdyby tak nie było, to po co miałaby byc budowana za sprawą znajomości?
|
|
Chyba stacja w środku osiedla mieszkalnego to niezbyt normalna sprawa, nie uważacie? Jak niedaj boże coś by pierd**** to leci z 5 bloków. A układ jest na cenie jak chole** i tyle no sorry jeśli w Jeżewie parę kilosów stąd paliwo jest tańsze o 10 % w białym jeszcze więcej. Jeśli nic się nie robi z paliwem to dlaczego na gazie tankowanym na statoil w Łomży przejechałem 15 km. mniej aniżeli tankowanym w statoilu w białymstoku, dlaczego samochód żel funkcjonował na tym gazie. Proste każdy bierze, wszystko zależy od ceny. Cena kupienia osoby, która coś sprawdza jest kilkakrotnie mniejsza od zysków spowodowanych kombinacjami.
|
|
Stacja w środku osiedla to jednak normalna sprawa. Zbiorniki są dwupłaszczowe i na dodatek pod ziemią. Częściej wybuchają butle w blokach niż stacje ( zresztą nie pamiętam nawet wzmianki zeby jakaś stacja gdzieś wybuchła) Co do cen : mamy wolny rynek. Jak jest za drogo to kupuję tam gdzie taniej albo wcale.
|
|
...ale to nie jest żaden środek osiedla !! ________ Malachit
|
|
W sumie kiedyś się mocno burzyli mieszkańcy Stacha Konwy (?) i najbliższych na ten stary CPN niedaleko starej poczty. Że niby truje...
|
|
"Psy szczekają, a karawana idzie dalej..." nikt nic nie wie, ale warto być przeciw nie? Marceli jak wiesz, że to mafia i masz dowody to idź do prokuratury. Jak nie masz to nie oczerniaj.
|
|
Ktoś zobaczył maszyny z napisem pth Kurpiewski i skojarzył to zrazu że stacje będą budować, z tego co widziałem to firma ta ma jakieś podwykonastwo na szosie zambrowskiej, o stacji nic jeszcze nie słyszałem.
|
|
w mieście jest dostatecznie dużo stacji i nie ma problemu z kupieniem benzyny. Problem jest w tym aby kupić ja po przywoitej cenie. Problem jest w tym ,ze w naszym mieście brakuje innych obiektów istotnych dla sprawnego funkcjonowania miasta jak i ich mieszkańców. Jak gościł tu temat hipermarketu przy Zawadzkiej to połowa na tym forum lała krokodyle łzy jak to taki obiekt w centrum miasta. Jak stacja smierdzaca to moze być pod balkonem ot proszę rorzutnikowa gnojowa inteligencja z Łomży. Nasza
|
|
Z tego co wiem to stacja bedzie na rogu przy samym wjezdzie do Łomży a nie jak ktos pisal kolo ks.anny.Kurpiewski postawi ta stacje czy chcecie tego czy nie. Ale juz niepiszcie ze to ma byc w srodku osiedla bo tylko nujecie domysly i wprowadzacie ludzi w blad. L.T.Z
|
|
steamboy nie gniewaj się na tego Spiero , to jest ksiądz z BOBOLI.
|
|
Taki to środek osiedla, że płakać się chce. Jeszcze niedawco krowy tam paśli i konie. Myjnia też była i obok cmentarz.
|
|
blizej bedzie po browarek jak zamkna witpol
|
|
hmm a dlaczego nieskończą stacji na sikorskiego za rynkiem po lewej stronie tyle lat stoi w stranie surowym???? ;)
|
|
,,dlaczego nieskończą stacji na sikorskiego za rynkiem po lewej stronie " kiedyś rozmawiałem z właścicielem, i wyszło ze nie ma układów, i mu połozyli budowe. Co się zaś tyczy budowy jakieś stacji benzynowej na Szosie Zambrowskiej, to sa odpowiednie przepisy regulujace umiejscowienie takiej stacji, i tam pisze konkretnie ile to ma być np metrów od zabudowań, osiedli mieszkaniowych i t d. Zainteresowani powinni sie zapoznać z tymi przepisami i dochodzić swoich praw jeśli są słuszne. Temid
|
|
odnośnie stacji na Sikorskiego to facet dostał pozwolenia i budował, więc gadanie o układach nie ma sensu. Chodzi jednak o inne sprawy...
|
|
Stacji benzynowej w środku osiedla!! |
Ale wy jesteście wszyscy cudaki.Z tego co wiem,a raczej wiem dobrze.To Kurpiewski prowadzi firmę pod nazwą PTH "Kurpiewski" i zajmuje się między innymi wykonamiem oświetleń czy czegoś w tym stylu.I z tego co wiem,to właśnie tym się zajmuję na budowie tej "niby stacji".
|
|
izulka, nie powtarzaj po mnie...
|
|
no ciekawy pomysł zobaczymy jak bedzie ...Po drugie szacunek lojalność po pierwsze...
|
|
W Polsce mafii paliwowej nie ma. Oj nie , no przecież te zbiorniki i zapomniałeś synku dodać , ze i kamery. To wystarczające przecież zabezpieczenia:))))))))))) Na 100% nie ma mafii paliwowej, ani innej mafii w Polsce.:))))))))))))) Mafia to tylko chyba na Sycylii i to taka z opowieści i filmów.:)))))))) U nas są tylko "byznesmeni" co im wszystko wychodzi, dla przykładu Gruby Rycho - dobry płatnik, doktor Jan - spec od "Warty " i autostrad, no i nasi lokalni bonzowie - tęgie głowy w większości po podstawówkach i ZDZetach lub kończonych za "hajs" uczelniach. Problem polega na tym, ze Łomża jest mała i wszyscy się znają, więc wiadomo , kto czym pachnie. A co tam kochani w sprawie zabójstwa w "Bolero" czy "Casablance" , bo już nie pamiętam? " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
opla deportowali z usa i siedzi za te zabójstwo, on z mafii?:)))
|
|
Ha - kozioł ofiarny "opel" a co z resztą??? A czy on z mafii??? jak już to z tej podwórkowej.:))))))))) A wracając do zabezpieczeń na stacji , to już widzę jak kamera rejestruje "mafioźnika " wlewającego wiadro wody do zbiornika:))))))) To chyba przed takimi "mafioźnikami" są te zabezpieczenia:))))))))) " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |