Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Internet Vectra!! |
Co się dzieje z tym internetem z tv vectra od wczorja, alb niechce działać albo działa i się strasznie zaumla, co się dzieje czy uwas też tak jest??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Internet Vectra!! |
Ja jakieś 2 tyg. temu zrezygnowałem z Vectry . Wybrałem IST. Za porównywalną kasę mam o wiele szybszy transfer no i jest sieć, TV - tego nie ma Vectrze.
|
|
Mi działa jak powinno i nawet szybciej ;) mi tylko Gadu ostatnio szwankuje w czasie 18 -20 ale tak prawie u wszystkich a prędkość u mnie podana jest na dole ;) ;)
|
|
u mnie też wczoraj wieczorem chodził nie tak jak trzeba ale już jest wszystko ok ,to i tak chyba najlepszy internet na którym działa tak dobrze i skyp i cała reszta
|
|
tu akurat nie ma co brac pod uwage skype'a ...czy jest najlepszy, czy najgorszy :)) pozdrawiam ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
U mnie od kilku dni przymula, nie wiem o co chodzi,miał być dwa razy szybszy. Wczoraj złożyłem wypowiedzenie, przechodzę di IST. Pozdrawiam.
|
|
ostatnio z vectrą jest masakra szczególnie wieczorem a w dni wolne to już w ogóle maniana tż sie zastanawiam nad IST
|
|
W IST faktycznie nie słyszy się, żeby nagle nie działał Internet, jak piszą inni. Co, do zwalniania prędkości, to trochę na pewno coś tam zwalnia, w czasie największego obciążenia. Nie wiem od czego to zależy, przepustowości łącz, ale dłużej czeka się na otwarcie stron. Inną ciekawą sprawą w IST są umowy i prędkości jakie otrzymuje się przy umowach: 256 kb /128kb, 512kb/128kb, Do 8Mb/8Mb. Ta ostatnia wersja, na papierze można mieć do 8Mb, ale przeciętnie jest ok. 1 Mb. Nie wiem czy ktoś kiedykolwiek miał ta końcową wartość. Do niedawna jak rozmawiałem z ludźmi mającymi 256kb/s i 512kb/s, to też mówili, że u nich ta prędkość jest zaniżana o kilka procent, tak, że zamiast 512kb, maksymalna wychodzi 480-495kb/s. Ostatni się poprawiło, nie wiadomo na jak długo. Najlepszym wskaźnikiem rzeczywistej prędkości łącza jest ściąganie pliku np. 1 lub 5MB, wtedy widzimy, że prędkość pobierania, dla np. łącza 512kbs, czyli 64kB/s, średnia jest w granicach 60kB/s (480kb/s). Próby robiliśmy o różnych porach i z różnych serwerów. Stąd wniosek, że rzeczywista prędkość jest sporo niższa od tej jaką zmierzymy np. na speedtest.net. Proponuje każdemu zrobić sobie taki test. Pozdrawiam
|
|
Witam!Mam internet z vectry od 3 lat ale przez ostatnie pare tygodni to tak mi net chodzi ,że szkoda gadać czasami nie ma wcale a jak jest to zamula sie masakrycznie.Jak tak dalej będzie to poprostu zrezygnuje z vectry.
|
|
ja nie narzekam - u mnie działa jak należy Pozdrawiam sympatyczne Panie z Vectry :)
|
|
ostatnie dni to gorzzej niż masakra gg się wiesi niemówiąc o stronach zamiast 2X szybciej mamy dwa razy wolniej
|
|
Mam Internet w IST prędkość jaka jest w tej chwili to niespełna 1 mega a co do TV to niestety ale obraz się tnie a zwłaszcza w godz wieczornych. Pozdrawiam
|
|
Co do gg to problem nie leży po stronie dostawcy internetowego. Stąd używam Tlena ;) Jestem skazany Multi. Ceny hmm........ Jakość ok NIGDY NIE MIAŁEM PRZERW W DOSTAWIE a przynajmniej nie wiem o tym ;)
|
|
a ja zdecydowałam sie na multimedie miesiac temu i to byla jedna z gorszych decyzji. wybrałam 1 mb ale co jakis czas sa przerwy w dostepie i to nie na moje nerwy. wczesniej korzystalam z ist i ... tesknie do tych czasów!!!
|
|
luśka współczuję, ja też kiedyś myślałem o Multimedia, ale jak wszedłem do ich biura, siedzą 2 baby, zero ludzi, na moje pytanie jedna zaczyna odmawiać wyklepaną na pamięć mantrę, z oczkami "szukajacymi rozumu". Opowiada, jacy to są oni bezkonkurencyjni, że w IST internet chodzi wolno 256/64, coś wydało mi sie to podejrzane. Potem jak poszedłem do IST, podawane dane w Multimedia, może były w IST ale wiele lat wcześniej. Z uczciwością to nie miało nic wspólnego. Mam umowę w IST, przerw nie ma, odpukać bym nie zapeszył. Według mnie, jeśli podpisuje się umowę, to prędkość powinna być gwarantowana, niezależnie od pory dnia, a nawet trochę większa, co zabezpieczałoby przy spadkach, jak są większe obciążena. W końcu operatorzy powinni ulepszać sprzęt, a nie tylko brać kasę i zacierać rączki.
|
|
GG zacina się ostatnio i to nie wina Vectry nie dawno też tak na 30 minut nie było gg i to nie tylko u mnie ale u osób co nie mają w Vectrze . A tym co strony się powoli otwierają to może zamulony komp masz lub wirusów ja tydzień temu zrobiłem format i śmiga ;) a co do 2x prędkości trzeba poczekać może dlatego internetu nie ma bo modernizują sieć żeby była 2x szybsza . IST spoko spoko zobaczymy jeszcze mam 3 lata vectre i może więcej i jeszcze rok został i płace 39 zł i mam tego MB .
|
|
oczywiste jest, ze jak sie tnie czy tv czy net...to normalna sprawa, ze to bedzie w dniach swiatecznych, weekendach, wakacjach lub tez wieczorami, bo najwiecej ludu przesiaduje przed monitorem... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Mam w IST 8Mb i transfer pliku wyniósł coś ok. 780 kb/s bo plik 140 Mb ściągałem niemal równe 3 min. Prędkość zależy też od serwerów z których się pobiera dane, np. strona WWW. ________ Malachit
|
|
Konkurencja powoduje zawsze wzrost jakości usług, spadek cen. Im więcej firm starajacych się o klienta tym lepsze parametry i niższe ceny. Wtedy nie ma mowy o tym, by przestał działać internet, bo nawet jak są naprawy to głęboką nocą lub uruchamia się sprzęt awaryjny. W Polsce ceny zawyża Telekomunikacja, która praktycznie jest monopolistą i innym odsprzedaje usługi. Inni, przy małej konkurencji też nieźle zarabiają, stąd mamy jedne z najwyższych cen za internet w Europie.
|
|
też mam w IST i nie ma lepszego internetu, co do testowania, to jak napisano wyżej ważne skąd sie ściąga, testy na speedtest.net są wiarygodne, bo badaja połączenia z dobrymi serwerami a nie gdzies na neo z p2p.Tutaj link dla porównania operatorów działających w Łomży mówią same za siebie: http://www.speedtest.net/global.php?continent=3&country=2®ion=1214&city=20376
|
|
ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
http://img180.imageshack.us/img180/1821/44354981cx0.jpg http://img149.imageshack.us/img149/5968/34192780bw3.jpg ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
fakt nie ma co nażekać na neta z Vectra wszystko z nim ok tylko to wina kompa bo powidzieli mi że do neta z vektry najlepiej jet mieć karte sieciową a ja niemam i mam go do usb podłączonego i to wina usb powiedieli żebym podpiął do drugiego gniazdka i tak zrobiłem i jest gites i że podobno tak co jakiś czas podpinać najlepiej do drugiego, a naj lepiej to do siecówki.
|
|
hahaha ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
vectra się kasztani dosyć często ostatnimi czasy, nawet dziś rano necik mi siadł. A podłączanie co dwa dni do drugiego gniazda usb to dobry żart. Powinieneś opatentować ;) A i pamiętać należy że w dni pochmurne należy zakładać płaszcz przeciwdeszczowy i kalosze. Wtedy internet w vectrze hula 15 razy szybciej
|
|
Naucz się czytać ja nie napisałem że co dwa dni tylko co jakiś czas ić się naucz czytać dopiero pogadamy. LOL
|
|
P@wcio napisał(a): > ić się naucz czytać < Co to jest "ić"? Czytam i, jak widzę piszę lepiej od Ciebie. Myslałem, że żartujesz i chciałem Ci pogratulować żartu, ale Ty to chyba piszesz to na poważnie. A jak np. będziesz miał hub usb to co zmieni przepinanie? Nie ma znaczenia czy "co jakiś czas" czy co dwa dni. Można co godzinę. Albo port jest ok albo nie i tyle. POZDR >
|
|
Kartę sieciową kup sobie 20 zł i bez problemu ;) ja pod kartę podpięte mam i śmiga .
|
|
gtw-tomek no dobra to spoko jak ty myślałeś że to żart i chciałeś pogratulować żartu no to sorka za te kłutnie zwracam chonor ale tak jest z tym usb tak mi się działo tak poradzili i tak zrobili zmieniłem te usb po tak większym prawie roku czasu więc no nie co dwa dnia ale to ma nato wpływ.
|
|
Pewnie że sieciówka najlepsza. A jak komuś USB nie chodzi to lepiej niż przepinanie działa restart kompa pozdr
|
|
Nie restart nic nie dawał dopiero naprawde jak zmieniłem na drugie nie używane usb to zrobiło się ok.
|
|
no...taaa, na wszystko restart jest dobry...na hiv tez ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Juhu i nie ma hiva :-)
|
|
ehehehe lol
|
|
Co do internetu "vectra" to fakt, że przez pare dni był problem. Powodem tego była zmiana segmentacji sieci i jeszce wiele innych modernizacji. Niestety z własnego doświadczenia wiem, że 90% usterek spowodowanych jest sprzętem i brakiem umiejętności. To co się dzieję w niektórych komputerach to pozostawie bez komentarza. Bywa tak, że sam komputer uruchamia się po 10min. Usługa internetowa w sieciach kablowych wymaga naprawdę dokładnego wykonania instalacji. Nie ma tu mowy o "skretkach", odgałęźnikach za 2 zł. (najlepszym rozwiązaniem jest całkowity brak rozgałęzień przed modemem, a różnie bywa.) Same niedokręcone złącza powodują często pojawienie się błędów w transmisji, a nierzadko też całkowite spowolnienie jej. Nie mówię, że nie ma usterek z przyczyny usługodawcy, ale vectra ma dosyć rozbudowany system monitoringu pracy modemów i jest w stanie dokładni sprawdzić pracę każdego modemu (Wystarcz to zgłosić). Co do podłączenia przez USB, a Ethernet zalecane jest to drugie. Nawet ze względu na separację "galwaniczną" komputera z siecią kablową, co nie występuje przy połączeniu USB i może powodować kłopoty w pracy modemu. Taki przypadek widać dokładnie na ekranie telewizora jako poruszające się poziome pasy w górę lub odwrotnie. Opisane przypadki nie dotyczą tylko Telewizji Vectra, ale wszystkich telewizji kablowych i nie tylko. Ps: Karty sieciowe też potrafią płatać figielki, więc zanim zaczniemy narzekać i płakać to radzę sprawdzić swój sprzęcik. Pozdrawiam...
|
|
Co do rozgałęzień usb no to ja nie mam takich żeczy mam 4 sloty usb więc nie potrzeba mi takich żeczy a co do znania sie na kompie myślę że znam się BDB mam zadbanego kompa niemam z nim żadnych problemów komp uruchamia mi się nie dłużej niz minuta, a system jest upożąkowany jak należy inni nażekają że nieda się pracować na Xp bez ponownej instalacji co 3 miechy a ja potrafię jak ostatnio 1,5 roku bez zmiany windowsa bo wszystko chodziło jak należy i nadal tak jest.
|
|
Tu nie chodzi o rozgałęzienia USB. Chodziło mnie o rozgałęzienia na torze RF do modemu. Drugie telewizory itp. Co do systemu nie mówię , że nikt się nie zna, ale część naprawde nie wie o co chodzi. Ja mam XP już ok roku i śmiga super. Tylko trochę trzeba dbać o porządek. Jest sporo procesów pracujących w tle zupełnie nieprzydatnych w codziennym urzytkowaniu komputera itp.
|
|
Wiem wiema ale więszość o tym niema zielonego pojęcia i wkoło nażekają na windowsa i instaluja na nowo bo uważają że po zaisntalowaniu będzie ok fakt będzie ale jak się nie będzie dbało o niego to znów się zacznie pierdzielić.A co do rozgałęzienia RF hmmm nic mi o nie wspomniano że to wina tego ale chyba raczej z tym jest OK.
|
|
a ja mam windę 2k i chodzi u mnie 2 dwóch kompach już ze 2 lata a naprawdę mam wiele pierdół poinstalowanych.... PS P@wciu, bez obrazy ale popracuj nad ortografią, bo mam problemy żeby Cię zrozumieć
|
|
wiem wiem niezwracam na to uwagi piszę bez patrzenia na klawiaturę i wale byki ;p
|
|
A oco chodzi z tym 2k??
|
|
2000 win 2k to winda dwa kilo Ja nawet patrząc na klawiaturę staram się nie robić błędów RESPECt i pozdr
|
|
Aaaa też kiedyś miałem 2000 nawet nawt miałem go około 1,5 roku, ale jak dlamnie mało rozbudowany i wygląd niebardzo się mi podoba nawet jak instalowałem do niego style xp.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |